13,6 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Locatie Splitting kiest voor naam mavo
Foto: Harry van der Linde

Locatie Splitting kiest voor naam mavo

Publicatie: 
vr 17 februari 2012 11.44 uur

DRACHTEN -

Vanaf augustus 2012 kiest CSG Liudger, vmbo-locatie Splitting, voor een aanpassing in de naamgeving. De leerwegen tl (theoretische leerweg) en gl (gemengde leerweg) noemt de school vanaf dan mavo. Tl/havo heet voortaan mavo+. Voor de niveaus bb en kb verandert er niets.

CSG Liudger heeft meerdere redenen voor de aanpassing van de naam. Ten eerste wil de scholengemeenschap dat de leerling in een veilige en kleinschalige omgeving les krijgt. De mavo, voorheen gl/tl, heeft daarom een eigen etage in het nieuwe gebouw. In samenwerking met de havo/vwo-locatie Raai wordt de leerling verder goed voorbereid op de havo. Aan het einde van zowel leerjaar 1 als leerjaar 2 kan een mavo+ leerling bij voldoende punten en een goede motivatie doorstromen van de mavo naar de havo.

In leerjaar 1 en 2 kan de leerling verder tijdens de accent-uren kiezen voor twee uren praktijk (bijv. sport, techniek, cultuur, welzijn, groen of economie) als hij al een idee heeft wat hij (later) wil doen. In samenwerking met ROC de Friese Poort in Drachten kan de leerling in het vierde leerjaar dan een dagdeel in de week lessen op het mbo volgen. Dit wordt ‘Het Turbotraject’ genoemd. Dit traject heeft als voordeel dat het mbo één jaar sneller kan worden afgerond.

"De reden waarom we nu starten met bekendmaking van de mavo heeft te maken met een zorgvuldige voorbereiding. We zijn er klaar voor, de voorbereidingen zijn getroffen en de leerlingen kunnen komen. Ook willen we de start van de mavo samen laten vallen met de ingebruikname van ons nieuwe gebouw. Het nieuwe schoolgebouw geeft ons een goed moment om de mavo een eigen gezicht te geven binnen het gebouw." aldus CSG Liudger.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

13,6 °C

Meting: 00.35 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden