10,9 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Klierende jeugd met broodmes bedreigd

Publicatie: 
do 12 januari 2012 15.15 uur

LEEUWARDEN -

Hij werd naar eigen zeggen al drie jaar gepest door kinderen uit de buurt. Op 8 juli 2010 ging een 58-jarige Drachtster, woonachtig aan de Hooizolder, door het lint. Voor de zoveelste keer hadden buurtkinderen zand en stenen in zijn tuin gegooid. Zijn vier maanden oude kleinkind zat onder het zand, zo vertelde hij aan de politierechter. Toen hij met de kinderen wilde praten, kreeg hij het met een van de vaders aan de stok.

De reactie die daar op volgde, kon niet door de beugel, dat besefte de verdachte ook wel. Hij haalde een broodmes uit huis en had ermee gedreigd. Hij wou ze alleen maar bang maken zei hij. 'Ze hebben de buurvrouw ook al weggepest'. Het was een actie die was geboren uit frustratie. In de loop der jaren was 60 procent van zijn vogels doodgegaan. Ook drie parasols en een paar buitenlampen waren door toedoen van de klierende jeugd gesneuveld.

Hij had al vaak bij de politie en bij verschillende instanties aan de bel getrokken, maar hij kreeg steeds het deksel op de neus. Na dit voorval was er ineens wel aandacht voor de problemen. De wijkagent was langs geweest en ook de verantwoordelijke instanties hadden van zich laten horen. Een duidelijk geval van een tekortschietende overheid, vond de rechter. Daar werd in de straf rekening mee gehouden: de Drachtster kreeg een geheel voorwaardelijke boete van 650 euro.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

10,9 °C

Meting: 06.35 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden