10,9 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Burgum: vrouw rijdt klaarover (12) aan
Archieffoto van de oversteekplaats in 2011

Burgum: vrouw rijdt klaarover (12) aan

Publicatie: 
do 12 januari 2012 14.59 uur

BURGUM -

Een twaalfjarig meisje uit Burgum is donderdag aan het einde van de ochtend lichtgewond geraakt nadat ze over de tenen werd gereden door een automobiliste. De leerlinge van groep 8 was klaar-over en hielp rond 11.45 uur andere kinderen om veilig over te steken op de Kwekersstrjitte in Burgum. Een automobiliste in een blauwe auto negeerde het stopteken en reed gewoon door.

Na het incident werd duidelijk dat het meisje over de tenen was gereden. Ze liep blauwe plekken op. Aan de schaafplekken was te zien dat ze waarschijnlijk door de bumper van de auto is geraakt. De automobiliste is gewoon doorgereden terwijl andere kinderen nog net op tijd konden wegspringen. Bij deze kinderen zat de schrik er flink in. Het slachtoffer is donderdagmiddag met haar ouders naar de huisarts gegaan om te kijken hoe erg de verwondingen zijn.

Schooldirecteur Eelke Hoekstra van KBS De Reinbôge vindt het zorgelijk dat dit soort zaken in het verkeer kunnen gebeuren. De school wijst de kinderen er ook altijd op om voorzichtig te zijn maar dit soort situaties zijn ongehoord.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

10,9 °C

Meting: 06.35 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden