10,9 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Slaan met boksbeugel niet bewezen

Publicatie: 
do 12 januari 2012 13.57 uur

LEEUWARDEN -

Een inwoner van Siegerswoude (20) is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur. De verdachte heeft op 18 december 2010 een 17-jarige jongen uit Drachten mishandeld. Het slachtoffer beweerde dat hij een paar klappen met een eigengemaakte boksbeugel heeft gekregen, maar daarvoor was naar het oordeel van de rechter te weinig bewijs.

De jongen is van buitenlandse afkomst. Op de vraag of dat de reden was dat er was geslagen, antwoordde de Siegerwoudster ontkennend. Dat hem dat überhaupt gevraagd werd, vond hij 'een vorm van discriminatie'. 'Ze moeten me met rust laten, dan is er niks aan de hand', zei hij. Hij ontkende dat hij het slachtoffer had uitgescholden voor 'kankerasielzoeker'.

Hij was er wel vandoor gegaan toen hij de politie zag, maar dat was volgens hem omdat hij een dag eerder ook al was aangehouden. De verdachte heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd een behoorlijk strafblad. Hij en het slachtoffer hebben bij elkaar op school gezeten. Het slachtoffer had tegen de politie gezegd dat hij regelmatig gepest werd door de Siegerswoudster. Die moet 350 euro smartengeld aan de jongen betalen.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

10,9 °C

Meting: 06.35 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden