10,9 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Tokkie-gezin leidt tot onrust in Kollum

Publicatie: 
do 12 januari 2012 10.09 uur

KOLLUM -

Een tokkie-gezin heeft in de afgelopen tijd voor flinke overlast gezorgd in een straat in Kollum. Nadat een buurtbewoner aangifte deed van bedreiging stelde de politie een onderzoek in waarbij een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 31-jarige vrouw uit Kollum en de 59-jarige bewoonster van het huis aangehouden.

De nieuwe familie was een paar maanden geleden in de nieuwe straat komen wonen. Diverse buurtbewoners ondervonden alsmaar overlast van deze familie. Toen één van de buurtbewoners een melding deed van deze overlast, en daarbij aangaf dat hij zich zorgen maakten over een inwonend minderjarig kind, werd hij thuis opgezocht en bedreigd. De buurtbewoner deed aangifte en de politie startte het onderzoek.

De 59-jarige hoofdbewoner werd als eerste aangehouden. De 31-jarige vrouw had reeds Kollum verlaten en was met haar 31-jarige vriend vertrokken. Dit duo werd op 11 januari in Roosendaal aangehouden. De twee werden overgedragen aan de Friese politie. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat het trio zich ook schuldig had gemaakt aan diefstal van een jas bij een winkelier in Kollum, de diefstal van een fiets en het verbranden van afval tijdens de afgelopen jaarwisseling.

Na verhoor werd tegen de drie proces-verbaal opgemaakt. De man en vrouw van 31 jaar zullen niet meer terugkeren naar Kollum. Sinds het vertrek van dit duo is de rust in straat wedergekeerd.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

10,9 °C

Meting: 06.35 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden