Account
Logo
Zoeken
10 °C

Eerste Fries met alcoholslot in beroep

di 10 januari 2012, 18.35 uur

LEEUWARDEN - Advocatenkantoor Anker & Anker gaat een 41-jarige man bijstaan die als eerste in aanmerking komt voor een alcoholslot. De verdachte werd recentelijk aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs werd vervolgens ingevorderd maar de man tekende vervolgens bezwaar aan. Omdat hij werkzaam is bij een installatiebedrijf heeft hij zijn rijbewijs nodig en de raadkamer besliste onlangs dat hij zijn rijbewijs terug kon krijgen.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheid wil nu echter dat de man niet meer mag rijden zonder alcoholslot. De advocaat van de verdachte is het hier echter niet mee eens. Alleen een rechter zou zo'n ingrijpende maatregel moeten kunnen opleggen en ook vindt de advocaat de kosten van zo'n 3500 euro veel te hoog. De verdachte draait namelijk op voor alle kosten voor de inbouw van het alcoholslot.

Advocaat mr. Tjalling van der Goot bestudeert momenteel onder andere of het Alcoholslotprogramma (ASP) in strijd is met regels van Europees recht. Het ASP kent namelijk niet - zoals in het strafrecht - een draagkrachtbeginsel. Dat houdt in dat de kosten voor een miljonair even hoog zijn als voor een uitkeringsgerechtigde.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost


regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof


ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!



regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer