Account
Logo
Zoeken
8.6 °C
© Geurt P. Maassen van den Brink |  Tineke met presentator Valerio Zeno in Leeuwarden

Tineke Veenstra in JZHMH op BNN

ma 7 februari 2011, 23.11 uur

DROGEHAM - Op dinsdagavond 15 februari zendt BNN een aflevering van Je Zal Het Maar Hebben uit met daarin de twintigjarige Tineke Veenstra uit Drogeham. Tineke lijdt aan het Syndroom van Sjögren (vorm van reuma) in combinatie met de bloedziekte ITP. Van de patiënten met Sjögren krijgt ongeveer vijf procent ook ITP. In Nederland zijn ongeveer 2250 mensen lid van de patiëntenvereniging van Sjögren, terwijl de ziekte waarschijnlijk bij één op de duizend mensen voorkomt.

Bij Tineke openbaarde de ziekte zich ruim drie jaar geleden door onverklaarbare blauwe plekken. Ze werd met spoed opgenomen en er werd ITP geconstateerd. Nog geen jaar later kwam daar ook de diagnose Sjögren bij. Alleen al in 2010 was ze veertig keer in het ziekenhuis, voor onder andere onderzoeken. Eind oktober maakte BNN de opnamen bij Tineke thuis en onder andere op school. Ze ging daarbij op pad met presentator Valerio Zeno. Tineke was drie jaar geleden ook al in de running voor het programma, maar werd toen niet uitgekozen.

Tineke is te volgen op haar eigen blog: www.itp-tineke.blogspot.com en via twitter: @tinekeveenstra. Ook krijgt ze binnenkort een eigen blog op de site van JZHMH. Wat ze verder in de twee opnamedagen deden is te zien in het programma Je Zal Het maar Hebben op dinsdag 15 februari op Nederland 3.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer