13,6 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren


© Jochem Wiersma | De winnaars van het 57e solistenconcours met de links boven op de foto de voorzitter en de hoofdsponsor

57e Solistenconcours Anjum

Publicatie: 
za 17 februari 2007 17.23 uur

ANJUM -

Zaterdag werd in de Dobbe in Anjum voor de 57e keer het Solistenconcour gehouden van de Christelijke Federatie van Muziekverenigingen en Drumbands, afdeling Dongeradeel-Oost. Er deden 49 deelnemers mee die lid zijn van de muziekverenigingen UDI Oosternijkerk, Halleluja Anjum, Oranje Dokkum, Advendo Lioessens, Euphonia Engwierum, Melodia Oranje Ee en De Bazuin uit Niawier.

Er werd gespeeld in vier verschillende groepen. Bij de junioren groepen haalden Anne Martin Koree (Halleluja Anjum), Wieger Dijkstra (Oranje Dokkum) en Timo Visser 52 punten en wonnen daarmee de eerste prijs. Bij de junioren solisten werd Wietske Tilma (Halleluja Anjum) eerste met 53 punten.

Bij de senioren groepen ging de eerste prijs met lof naar Nelianna Bandstra en Tetje de Jong van Halleluja Anjum met maar liefst 54 punten. Met 53 punten wist Rein Halbersma (Oranje Dokkum) de eerste prijs binnen te slepen met het stuk Dance of the blessed spirit op Es-bas. Zaterdagavond komen acht muziekverenigingen op het podium om te strijden voor de prijzen tijdens het muziekfestival. Elke vereniging zal dan een koraal, een groot werk en een mars ten gehoren brengen.

FOTONIEUWS
    

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

13,6 °C

Meting: 00.35 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden