13,6 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren


© Wytse Pyt de Jager

Nieuw gemeentehuis Schiermonnikoog

Publicatie: 
vr 12 januari 2007 20.36 uur

SCHIERMONNIKOOG -

Vrijdagmiddag werd op Schiermonnikoog door de Commissaris van de Koningin, de heer Nijpels, het nieuwe gemeentehuis van de gemeente Schiermonnikoog geopend. Al in 2000 schreven Arbodienst en brandweer een vernietigend rapport: geen klimaatbeheersing, sommige werkplekken waren te klein en het gebouw was ook te brandgevaarlijk. Een nieuw gemeentehuis was voor de kleinste gemeente van Nederland dus hard nodig.

De eilanders hebben zelf gekozen voor de ‘historische nieuwbouw’. Begin 2004 mochten ze kiezen tussen dit ontwerp en een moderne strakke gevel met hardhouten betimmering. 84 procent van de eilanders koos voor de traditionele variant. Gunner Daan is de architect van het nieuwe pand.

De gemeenteraad heeft voor haar raadsvergadering een nieuwe vergaderinstallatie aangeschaft. Op die manier is het mogelijk raadsvergaderingen live via internet uit te zenden. In het gebouw is verder veel ruimte gereserveerd voor archief, waardoor Schiermonnikoog in staat is oude stukken in eigen huis te bewaren. De bouw van het pand is op zo'n 1,8 miljoen euro begroot.

FOTONIEUWS
    

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

13,6 °C

Meting: 00.30 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden