13,6 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Maand cel voor 43 lekke autobanden

Publicatie: 
vr 12 januari 2007 18.01 uur

LEEUWARDEN -

In de nacht van 23 op 24 juni 2005 werden er in De Fintsjes en de D.K. Boersmastraat in Rinsumageest maar liefst 43 autobanden lek gestoken. De dader bleek in de D.K. Boersmastraat te wonen. De moeder had haar 23-jarige zoon aangegeven. De man verklaarde bij de politie dat hij 'in een gekke bui' en na een bezoekje aan de kroeg - waar hij 13 flesjes bier achterover had geslagen - de banden had lekgestoken. Maar liefst 19 autobezitters werden hierdoor gedupeerd.

De Rinsumageester moest vrijdag voor de rechter verschijnen. Hij kwam niet opdagen. De rechter had graag gezien dat de man wel was gekomen, alleen al om hem te vragen waarom hij zoveel banden had lekgestoken en hoe de relatie met de buren momenteel is. Slechts een klein deel van de totale schade is betaald. Voor de zitting werden drie schadeclaims ingediend. De rechter bepaalde dat de dader bijna 900 euro moet betalen.

De man kreeg een gevangenisstraf van een maand, plus een maand voorwaardelijk. De officier van justitie had twee maanden cel geëist.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

13,6 °C

Meting: 00.30 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden