11 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Buitenposter vrijgesproken van brand

Publicatie: 
vr 12 januari 2007 17.46 uur

LEEUWARDEN -

Deze week zat hij nog achter de tralies en stond hij terecht wegens brandstichting, vrijdag mocht de 22-jarige man uit Buitenpost al naar huis. De rechtbank in Leeuwarden kwam tot de conclusie dat niet bewezen kan worden dat de man verantwoordelijk is voor het in brand steken van een caravan en een bestelauto, op 28 september in Augustinusga. Het bewijs dat er lag was voor de rechtbank onvoldoende om tot een veroordeling te komen.

De auto en de caravan stonden bij de woning van de ex-vriendin van de Buitenposter. De vrouw had diezelfde dag per brief een punt achter de relatie gezet. Voorafgaand aan de brand kwam er bij 112 een telefoontje binnen, waarin een man aankondigde dat hij op weg was naar Augustinusga om drie mensen te vermoorden. Het telefoontje werd gepleegd met de gsm van de verdachte en een agent herkende diens stem.

Meer bewijs was er niet en dat was voor de rechtbank te mager. Mede dankzij een oplettende buurman raakte niemand gewond. De buurman had een gezin met twee kinderen gewaarschuwd.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

11 °C

Meting: 06.40 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden