10,9 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Buitenposter weet niets van brand

Publicatie: 
do 11 januari 2007 17.10 uur

LEEUWARDEN -

Zelf weet de vermeende dader er niets meer van, maar officier van justitie Anneke Rietveld is ervan overtuigd dat een 22-jarige man uit Buitenpost in de nacht van 28 september vorig jaar bij de woning van zijn ex-vriendin aan de Skoalikker in Augustinusga een caravan en een bestelauto in brand heeft gestoken. Het scheelde niet veel of een woning met daarin een gezin met twee kinderen was ook in brand gevlogen. Een oplettende buurman waarschuwde de bewoners.

Een telefoontje naar 112 ging aan de brand vooraf. Een manspersoon zei dat hij onderweg was naar Augustinusga om drie mensen te vermoorden. Het telefoontje werd gepleegd met de gsm van de Buitenposter, een agent herkende diens stem. De 22-jarige kon zich nog herinneren dat hij die avond op stap was geweest. Toen hij thuiskwam lag er een brief waarin zijn vriendin de verkering uitmaakte. Hij weet alleen nog dat hij de volgende ochtend wakker werd en dat er van alles in zijn woonkamer was vernield.

De officier eiste geen straf, zij wil dat de man behandeld wordt. Daar was de verdachte het wel mee eens. De uitspraak volgt op 23 januari.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

10,9 °C

Meting: 06.35 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden