10,9 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 Videonieuws
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief
 Adverteren

Dokkum: tien dagen vasten en bidden
© Wytse Pyt de Jager

Dokkum: tien dagen vasten en bidden

Publicatie: 
do 11 januari 2007 15.13 uur

DOKKUM -

Donderdag werd bij pinkstergemeente 'De Ark' in Dokkum gestart met een vastenactie. Een groep van een kleine 40 deelnemers gaan, samen met cabaretier en evangelist Herman Boon, tien dagen lang vasten en bidden voor Nederland.

In oktober is de cabaretier begonnen in Heerlen om tien dagen te bidden en te vasten vanuit het zuiden. In januari is het Noorden aan de beurt, in maart wordt de tiendaagse vasten- en biddenactie in Vlissingen gehouden en in mei is er een vervolg in Den Helder. Op die manier is er vanuit elke hoek van Nederlang gevast en gebeden. Boon werkt voor de stichting Wake Up Ministries en wil met de vasten- en bidactie Nederland vanuit alle hoeken van het land bereiken.

Tijdens de tiendaagse in Dokkum geeft Boon driemaal daags bijbelstudie en leidt hij de christenen bij het bidden en zingen. De deelnemers drinken alleen bouillon, water en vruchtensap. Volgens Boon heeft de geschiedenis geleerd dat God pas echt gaat bewegen als Zijn volk gaat bidden en vasten. 'Iedere grote doorbraak van God gaat gepaard met bidden en vasten. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo’, zegt de evangelist.

 
REGIONAAL NIEUWS
 
ONDERNEMEND NIEUWS
 
SPORTNIEUWS

10,9 °C

Meting: 06.35 uur

24 inbraken

(30 dagen)

26 inbraken

(vorige maand)

 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden