3,7 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief

Drie varianten voor Gemaal Lauwersoog

Publicatie: 
woensdag 09 mei 2012

Het resultaat van de studie voor de realisatie van een gemaal op Lauwersoog is op dinsdag gepresenteerd aan de opdrachtgevers: de algemene besturen van Wetterskip Fryslân en waterschap Noorderzijlvest. Zij hebben kennisgenomen van ....

 

Laatst geplaatste reactie: do 10 mei 2012 - 08:09

 

REACTIES

Die kippen die dit onderzocht hebben zijn schijnbaar rijkelijk beloond. Het gaat maar om een ding: droge voeten bij exstreem waterval. En dat eco gedoe is gewoon te iditoot voor woorden. er mag geen visje dood gaan, maar mensen mogen wel verzuipen. Dat ECO gedoe kost de burger klauwen vol geld. Denk eens na: als elke kip 2 vierkant meter heeft, en de Nederlanders willen allemaal een ei per dan, dan heb je 20 miljoen kippen nodig dus 40 miljoen vierkante meter ruimte. Halleluja.

Ik brand wel een kaarsje onnozele ganzen en dan hebben wij het hier allen maar over een ei per dag, nog niet eens over het karbonaadje.

dappered uit Heerenveen | 09-05-12 | 10:23

Waarom maken ze van het lauwersmeer niet weer zee en zet gemalen bij Dokkumer nieuwe zijlen en Zoutkamp. Ik snap niet waarom ze vroeger hier een meer van hebben gemaakt.

rommie uit De Westereen | 09-05-12 | 10:43

hoe meer de mensen leren (de geleerden ) hoe dommer dat ze worden zij weten al een week van tevoren dat er veel regen aan komt dan laat je het waterpeil toch van tevoren zakken.
dat kon deze winter ook na de vorst periode
en hoe moet dat dan met het gemaal in lemmer die werkt nog op stoom en die is al meer dan 100 jaar oud en die doet het nog prima nu deze tijd met computers kunnen ze niks meer bouwen voor de langere termijn (mensen geleerden schaamt u zich) ik snap niet waarom dat ze geld gaan besteden aan dat klotjes volk wat alleen maar geld kost maar niks op leverd

buriram uit Uithuizen | 09-05-12 | 10:44

177 mln foar in pear skroef-fysels? Pfff...

dotmienstnet uit Anjum | 09-05-12 | 11:08

buriram uit Uithuizen: Nadenken is uit, wij leven in een weggooi maatschappij. Als die twee gemalen: electra en het wouda bij de dijk stonden, konden die twee noord nederland wel droog houden, zelfs zo droog dat er geen water meer in de sloten aanwezig is. Het is kolder om id deze crises tijd nog eco te denken. Hoe dom is het om te denken dat elek varken die gegeten word dat die een weiland tot zijn beschikking heeft. Mensen moeten eens wakker worden, dat ECO gebeuren heeft en brengt alleen maar goede salarissen in hun buidel. Maar met deze overbevolking van onze aarde kunnen wij niet anders meer, als dat zwij de plofkip zullen moeten accepteren. en zo ook de plofvarkens.

dappered uit Heerenveen | 09-05-12 | 11:09

Dappered,

Natuurlijk is het belangrijkste aspect van het gemaal, dat iedereen droge voeten houdt... Maar wat is er mis met een compromis zodat iedereen droge voeten houdt, maar ook de natuur gespaard blijft?

Jij zou vooral moeten weten, dat God mens en dier heeft geschapen en daarmee beiden even belangrijk zijn. Jezelf beter achten, dan andere levende wezens is als gelovige niet de beste gedachte.

Men moet voorzichtig met de kwetsbare natuur omgaan, zolang deze er nog is. Als het ecosysteem uiteindelijk kapot is, dan gaat iedereen ook weer piepen.

Al vind ik persoonlijk natuurbeleving vreemd klinken. Dat komt niet over als 'behoud van natuur', maar als 'als de mens maar van de natuur als touristische atractie kan genieten'. Ik vraag me dan af, wat de kosten zijn als het enkel om natuurbehoud zou gaan.

uit Leeuwarden | 09-05-12 | 11:56

bekende uit Leeuwarden: Onzin verhalen verkondigen, is een retoriek wat de mensen in de tweedekamer ook heel goed kunnen en jij schaart je daar al mooi onder.

De natuur is nu goed toch? Of is de natuur hier een bende!

Als de natuur nu goed is, behoef je alleen maar tezorgen dat het waterpeil op de gewone peil blijft. Komt het omhoog, dan pompen en niet wachten totdat alles is overgelopen, Jij doet jou badkraan toch ook eerder dicht als het dreigt over te lopen. Nu er kunnen wel een soort van drijver in de toevoer, als het water omhoog komt dat gelijk de pompen aan gaan. Blijft water op peil. Neen hier in Nedrland moet alles eerst overlopen en dan komen ze met een oplossing, van een conservenblikje met een theelepel.

Als die onzin verhalen eromheen zorgt alleen maar dat de kosten de pan uitreizen, de grote meneer weer lekker kan gaan vreten op kosten van de burger.

dappered uit Heerenveen | 09-05-12 | 13:28

Oppervlakte Fryslân = 3279 km2 =3.279 miljoen m2. Als er 10 mm water valt op een natte dag dan levert dat dus ruim 32 miljoen kuub water op wat weggepompt moet worden. Het Woudagemaal (6 miljoen m3/dag) doet er 6 dagen over om dat weg te pompen. Dan moet het natuurlijk niet doorgaan met regenen. In de 1e week van dit jaar viel er zo'n 80 mm, dus 8 keer zoveel. Hoeveel regen er valt kun je van te voren moeilijk voorspellen en een lager peil dan nu wil je ook niet, de problemen met verdroging en daardoor inklinking en verzilting zijn veel groter dan wat water dat soms over een kade komt. Vroeger stond Friesland 's winters grotendeels blank. Dat willen we niet meer want de boeren moeten in februari alweer op het land kunnen. Dus zitten we nu vast aan dure gemalen. Een alternatief is misschien meer noodopvang polders maar ik denk niet dat dat goedkoper is.

reboelje uit Feanwalden | 09-05-12 | 18:19

opheffing van de waterschappen z.m.i. een eerste oplossing kunnen zijn. Het organiseren van de waterschapsverkiezingen kost alleen al 100 miljoen euro. Het is een volstrekt overbodig bestuursorgaan. Gewoon onderbrengen bij de provincie.

tsea uit Drachten | 09-05-12 | 19:15

Altijd als het hefpunt zijn acceptgiro's rondstuurt, zorgt het Waterschap er weer voor om met een of ander project in het nieuws te komen. Zodat de burger het idee heeft dat zijn geld goed besteed wordt... In de 70's was de heffing 2,50 gulden per gezin, en toen hadden we ook droge voeten..

edski uit De Falom | 09-05-12 | 19:16

dappered,

Jij doet jou badkraan toch ook eerder dicht als het dreigt over te lopen.

dappered,zit jij dan al met je 120 kg in de badkuip of moet het nog gebeuren,meldt deze overstroming anders wel even bij wetterskip Fryslân ,ja

eksteroog uit Eastermar | 09-05-12 | 23:28

eksteroog uit Eastermar: Stommelingen gaan dit doen als het niet meer met hun zelf spoort.

reboelje uit Feanwalden: Je zou gelijk hebben, als het ineens in geheel Friesland zou gaan regenen. Maar dit doet het niet. Ga uit van de helft. Het is niet gemakkelijk, maar Nederlanders staan bekend in de gehele wereld als de water mensen, maar hun eigen voeten droog houden, hebben ze geen kaas meer gegeten. Wat dacht jij wat er zou gaan gebeuren als wij het zelfde nog eens kregen als in 53. En soms zijn wij daar dichterbij als dat men denkt. Dan maar een gemaal van drie keer de waterwolf 4500 liter per min. Maar iedere keer weer dat gestegel over de natuur, nu mensen behoren bij die zelde natuur en zijn feitelijk ook dieren.

dappered uit Heerenveen | 10-05-12 | 08:09

REAGEREN

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Nog geen account? Klik hier voor een nieuw account of klik hier om in te loggen

3,7 °C

Meting: 14.55 uur

27 inbraken

(30 dagen)

31 inbraken

(vorige maand)

 
 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden