Account
Logo
Zoeken
2.5 °C

Emoties liepen hoog op bij bijeenkomst over komst statushouders

Publicatie: vrijdag 29 september

 

REACTIES
Ter info uit De Westereen

Wat een termen over onze medemens☹️

Watkenhetschelen uit Dokkum

Gek he dat je geen draagvlak heb

Krijgen voorang op huizen

Nederlanders maar betalen voor de asiel opvang
En eige volk komt al jaren oo plek 2

Maarten Zeilstra uit Dokkum

Met alle respect, mensen die afhankelijk zijn van een huurhuis (ik neem aan dat jij dat bedoelt) hebben een laag inkomen en betalen nauwelijks belasting. Dus die mensen betalen niet voor de asielopvang. En dit heeft niets met asiel te maken maar met statushouders die dus al een Nederlandse verblijfsvergunning hebben

Catweazle1 uit Drachten

Zoals gewoonlijk weer een hoop flauwekul wat je schrijft.
Dus iedereen met een modaal of hoger inkomen woont in een koopwoning??
Droom lekker verder zou ik zeggen....
En volgens jouw redenatie betalen mensen met een laag inkomen niets voor asielopvang en suggereer je daarmee dat die dan ook niet mogen klagen of een mening hebben over dit onderwerp?
Dat is hoe ik het lees/interpreteer in ieder geval.

advertentie

rommie uit Aldwâld

@maarten, wat een kolder. Ik ben alleenstaand, gescheiden. Middeninkomen, maar moet ik een huurhuis. Betaal veel belasting. De opmerking van jou doet mij denk aan d66 gedachte. Misschien eens verdiepen in de mensen, voordat je onzin verspreid.

En nee, statushouders gaan overal voor, en ik em vele anderen (ook middeninkomens) vissen naast het net. Krijg geen toeslagen, maar als wordt wel duurder. Misschien moet ik wel in de bijstand of minimumloon, krijg je tegenwoordig alles.

outsider uit Damwâld

We mogen best iets terug doen voor onze medemens, de Nederlanders hebben vroeger een heel eiland (14.000 mensen) uitgemoord. https://www.nationaalarchief.nl/beleven/onderwijs/bronnenbox/hoe-ging-het-verder-op-banda#collapse-2777

Jaegermeister mon uit Drachten

De burgers staan buitenspel dat mag toch wel duidelijk zijn tegenwoordig

Maarten Zeilstra uit Dokkum

Iedereen heeft heel veel kansen in Nederland. Buiten spel is een groot woord.

Eén van de oorzaken is de VVD die ervoor gezorgd heeft dat er veel minder AZC's zijn om te bezuinigen. Dus mensen die op VVD hebben gestemd, bedankt.

Sven uit Burgum

Verstand van politiek hoor ik wel. Met je fake naam.

henkdijk uit Ezinge

goed gedaan mensen hou je niet stil

snelleloper uit Dokkum

Geen draagvlak? Dat is na al die jaren niet zo vreemd. Kijk om je heen naar hoeveel asielzoekers er al een huis hebben gekregen. Genoeg is genoeg zullen we maar zeggen.

boekebaaske uit Damwâld

De burgemeester benadrukte het belang van dialoog En respect.
Het anders behoorlijk respectloos om eerst de beslissing te nemen en dan de dialoog op te zoeken.

Swtor uit Dokkum

Ze begrijpen de term statushouder niet helemaal.

Hoe denk je serieus genomen te worden als je niet eens de moeite kan nemen jezelf fatsoenlijk te presenteren? Laat staan het taalgebruik, durf te wedden dat de meeste statushouders de Nederlandse taal sneller machtig zijn dan deze door Facebook opgehitste menigte. Jammer had toch wat meer empathie verwacht in 2023.

Jelle Douwesma uit Leeuwarden

Groepje van 100 mensen waarvan de helft misschien niet eens uit het dorp zelf komt. Dat kan ik slechts inschatten. Dat is minder dan 1% van de inwoners van de gemeente. Dus 99% is niet tegen.

Het is veel belangrijker om er samen wat van te maken.

Fryskebokser uit Oosterwolde

Als je niet eerst info inwinnen, wat wel tot de mogelijkheden behoorde. Maar gelijk vol in aanval gaat. En zelfs kinderen vragen laat stellen die door de ouders zijn ingefluisterd.

burdaard uit Damwâld

Nederland behandeld onze jeugd als oud vuil terwijl de buitenlanders in de watten worden gelegd ze betalen geen zorgkosten geen huur gas water en elektriciteit en ze laten ook geen verzekeringen afsluiten terwijl er nederlandse ouders zijn die in een huurwoning zitten geen huurtoeslag krijgen omdat er een kind van 26 jaar in huis woont die ook geld verdient WIJ NEDERLANDERS MOGEN ALLEEN MAAR BETALEN

Peterjan uit Dokkum

Deze statushouders betalen dat niet omdat ze niet mochten werken. Er is werk zat en we hebben de handjes hard nodig omdat er overal personeels tekorten zijn.

Ut &thûs uit Drachten

Cijfers liegen niet! Het grote deel zo'n 70% komt niet aan werk en zal nooit bijdragen in de maatschappij.Dat wil niet zeggen dat er geen draagvlak is om mensen een woning te bieden, maar het moet wel in evenwicht zijn. Gratis wonen is niet de insteek. Een ieder moet werken voor zijn geld om te kunnen voorzien in de dagelijkse behoeften. Dit is voor iedereen (althans dat zou moeten zijn) het zelfde!

eelze2 uit Drachten

Er zijn geen personeelstekorten #Peterjan.
Er is een behoefte van de werkgever naar goedkoop personeel.
Op dit moment is aantal werklozen en vacatures (FTE) in balans. Ik neig ook te stoppen met werken, reiskosten rijzen de pan uit, geen huur/zorgtoeslag; in de bijstand hou ik weinig minder over dankzij alle toeslagen en regelingen. Ik begrijp de bankzitters wel.

diuwer uit Boornbergum

in zweden willen ze het leger al inzetten omdat het totaal niet onder controle is

Wâldklut uit Harkema

Voorkomen is beter dan genezen...

Lekkerbeppesûkerbôle uit Jubbega

Begrijp goed dat voorrang op wonen tegen de haren in strijkt (ook onacceptabel), maar termen als "zwartjoekel".. man man, wat een oerpraat.

ambachtschool uit Hantumerútbuorren

"iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen". Punt uit!
Kappen nou met de geouwexxxx hier.

Drachtsterrijder uit Drachten

Zo is het dus niet, tenzij je in LALA-land leeft..

advertentie

Dat bin ik uit Eanjum

No Abacht. Leverje do dyn hûs dan mar yn oan my, as dat sa is. Of kin ik myn himp planten ek by dy kwyt? Dyn groun is namlik ek fan my! Domprater!

Rara! uit Ternaard

Walgelijk om termen als "zwartjoekel" te gebruiken. Deze mensen hebben alle strenge controles doorlopen, deze mensen hebben recht om hier te wonen omdat ze elders niet veilig zijn. Zij zijn dus ook eigen volk. Zij hebben ook nog iets gepresteerd om hier te komen: gevlucht. Het enige wat sommige racisten hebben gepresteerd is dat ze uitgepoept zijn door hun moeder en daarom dénken meer rechten te hebben dan een ander.

Treurwilg uit Drachten

"strenge controles"
Laat me niet lachen. Ze reizen speciaal door naar Nederland omdat we te boek staan als makkelijk. Hier krijg je heel makkelijk een verblijfsvergunning doordat je maar kunt doorgaan met procederen.

Als we zouden controleren of er veilige landen zijn die dichter bij hun thuisland liggen, dan is dat bij 10 van de 10 zo. Er worden sprookjes verteld over hoe het in Nederland is. Dat het een luilekkerland is en dat het in Europa het makkelijkst is om een verblijfsvergunning te krijgen. Het merendeel komt per vliegtuig naar Tunesië en betaalt daarna een groot bedrag voor een overtocht per boot. Paspoorten e.d. worden onderweg verbrand zodat we in Europa geen idee hebben wie we binnenhalen en ondertussen denken alle naïvelingen hier dat het zielige wezentjes zijn die beschermd dienen te worden door de "witte mens".

We kunnen onmogelijk zo blijven doorgaan. De leefbaarheid van ons land gaat naar de knoppen. Er moet realistisch gekeken worden naar hoeveel mensen we kunnen opvangen zonder de eigen identiteit te verliezen, en daarna moet er een streep getrokken worden. Iedereen die zich daarna nog meldt, gaat weer terug. We moeten een signaal afgeven.

Koekenbakkert uit Drachten

Zakkenvullen onder het mom van "empathie"

centraal uit Dokkum

De grote meerderheid in Nederland is het meer dan zat. Ons land wordt overspoelt met buitenlanders. Voorrang met woningen. Zelfs nieuwbouw voor Oekrainers. Beschamend,want voor "eigen"volk worden de wachtlijsten steeds langer. De zorgpremie omhoog. Komt door de vergrijzing zeggen ze met een staalhard gezicht op tv. Duizenden gelukzoekers hebben geen zorgverzekering ,maar krijgen wel alle zorg die nodig is. Premievrij.Vind je het gek dat velen tegen al die buitenlanders zijn? Grenzen dicht zeg ik niet,maar er moet wel een ander systeem komen.Dit is niet meer vol te houden.

age uit Rottevalle

'Zwartjoekels'? maar we zijn geen racisten hoor!

Zoals Maarten Zeilstra opmerkt, het waren rechtse regeringen, met de VVD als grootste regeringspartij, die ging bezuinigen (opgejut door een deel van de achterban en de PVV, Wilders)
waardoor AZC's moesten sluiten.

En mensen die jammeren dat er te weinig (huur) woningen zijn, voor de eigen jeugd, ook daarvoor mag je de VVD bedanken, die er voor zorgde dat er flink is bezuinigd op sociale huurwoningen.

Maar het is allemaal de schuld van links?

(het zijn vooral de rechtse partijen, die de spreidingswet tegenhouden, want de rijkeren in bv Wassenaar willen geen vluchtelingen in hun mooie buurt)


klaas67 uit Gytsjerk

Jij woont er zeker ook naast. Schreeuwende kinderen die totaal niet worden aangepakt,lekker 's nachts om half 3 Islamitische liederen die door de straat galmen,gebeuk op het aanrecht tot diep in de nacht omdat moeders weer met eten bezig moet etc etc. Ik gun alle figuren die lopen te ja knikken tegen alle import dit soort buren,het liefst tot bij je in de achtertuin. Er is een clausule in het vluchtelingen verdrag waarin staat dat een brief kan volstaan om uit het verdrag te stappen.NL kan het niet meer aan en het draagvlak is drijfzand aan het worden. Maar ook NL lijd aan vluchtelingen verzamelwoede en zal doorgaan met het aantrekken van nog meer import. Als je dat niet snapt dan heb je gewoon een dikke plaat voor je kop. https://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2023/01/vluchtelingenverdrag-en-europees-mensenrechtenverdrag-opzeggen-kan-dat-920665/

karin1 uit Drachten

Mensen goed gedaan,kom voor je eigen op.👍
Geloof niet in die gemeentelijkesprookjes.🤮

J. uit Drachten

Een aantal jaar geleden werd m'n puberzoon in het zwembad door een ongeveer even oud meisje uitgescholden voor zwartjoekel. Mijn hart brak toen ik het hoorde.

diuwer uit Boornbergum

is absoluut niet goed

dorus 62 uit Harkema

weg ermee wordt eens wakker het wemeld van de asielzoekers en geluk zoekers.we zijn straks geen baas meer in eigen land,,maar dat hebben de hoge heren niet door,

Hristiyan2009@! uit Drachten

STEM PVV 22 NOVEMBER!

Boeren Verstand uit Dokkum

NEDERLAND IS VOL.
Maar wat doen ze al jaren?
Grenzen wagenwijd open ,kom maar binnen allemaal.
Het merendeel zijn gelukzoekers veiligelanders en ander tuig.
We worden compleet gehersenspoeld door de overheid dat dit noodzakelijk is i.v.m. vergrijzing ,arbeid en andere lulverhalen.
Er zit maar 1 ding achter en dat is zoveel mogelijk verdeeldheid creëren en onze eigen bevolking door ons op te mengen met andere culturen en de gewortelde Nederlander monddood maken.
Je hoeft maar ergens over te beginnen waar jij je bedenkingen bij hebt en je word gelijk in een hoek getrapt van extreem rechts of racist.
We zijn compleet overgeleverd aan Brussel.
Daar komt de propaganda vandaan over stikstof ,klimaat,imigratie en andere flauwekul waar ze ons mee willen hersenspoelen.

snotje uit De Westereen

de gelukzoekers gaan voor alles de echte nederlanders kunnen stikken

Mieke1982 uit Drachten

Bepaalde uitspraken zijn totaal niet goed te praten. Dat je tegen de komst wil protesteren dat is je goed recht.
Maar hoe kan een pand die vorig jaar ongeschikt werd verklaard vanwege brandveiligheid en constructie. Zomaar opeens wel geschikt is om te bewonen ?
Dan hadden er ook wel appartementen ingemaakt kunnen worden voor de jeugd.

Bendevanellende uit Ureterp

Ja en de buitenlanders leveren gemeente geld op een Nederlander niet

himmeldei uit Drachten

REACTIE VERWIJDERD

rom33 uit Surhuisterveen

Veiligheid te waarborgen Burgemeester, met deze onder bezetting. In de steden kan dat al niet eens gewaarborgd worden , moord en doodslag. Hoeveel vrijwilliger gaat de gemeente hier plaatsen met gevaar voor eigen leven.

rom33 uit Surhuisterveen

ACHTKARSPELEN DRUKT HET ER MOOI DOOR OVERAL IN DE GEMEENTE WORDT HET ALS MAAR MEER BUITENLAND EN DONKERDER.TOT DE BOM VALT

riemersma uit Dokkum

De steekhoudende goed beargumenteerde argumenten van de racisten zijn weer geniaal en absoluut niet te weerleggen. Hulde en bravo. (Voor mensen die wat moeite hebben met begrijpend lezen: Dat was/is cynisme.)

dries uit metslawier uit Mitselwier

elke status houder is
er 1 te veel

Sjibbe uit Surhuisterveen

Iedere echte vluchtling is welkom in dit land!
Echter, geen voorrangs positie op woning of overige voorzieningen. Iedere echte vluchteling die hier mag blijven dient na een periode van inburgering te werken voor zijn geld, dit geldt voor iedereen in dit land, niemand uitgezonderd. De overheid dient er op toe te zien dat echte vluchtelingen inburgeren en zich aanpassen aan de regels en gebruiken in ons land.

2pitter uit Mitselwier

Blij dat we 22 november weer kunnen stemmen.
We gaan zien hoe NL er over denkt.
Ik hoop op een ommezwaai, en dat we van de linkse roze wolk afstappen.

Drachtsterrijder uit Drachten

Je zou een soort van 3 fasen systeem moeten hebben;
Fase 1: Opvang in afgesloten azc's, waar een sober en streng beleid heerst. Omheind, desnoods met militaire/gewapende bewaking, en waar ze geen contact kunnen maken met de buitenwereld, en waar minutieus uitgezocht wordt wie wie is, wát ze hier doen en willen. Een vaag verhaal, geen paspoort of ander manieren van identiteit betekent directe uitzetting naar het land van herkomst. Gezinnen apart en de rest gewoon iedereen door elkaar. Degenen die zich daar al niet kunnen gedragen gaan ook direct terug en de rest naar fase 2.
Fase 2: Beperkt open azc met nog steeds een streng regime waarbij je begeleid geïntroduceerd/blootgesteld wordt in/aan de samenleving. Wangedrag, dan wel criminaliteit, zal direct gevolgd worden door onherroepelijke uitzetting. En als dat goed gaat heb je fase 3.
Fase 3: Open azc met lessen in Nederlands en een soort van maatschappij leer, in afwachting van een verblijfsvergunning. Vrij reizen door Europa is voorbehouden aan Europeanen en zolang ze geen verblijfsvergunning hebben, kan dit dus niet. Zo maak je alvast een soort van zeef in wat hier wel kan deel maken van de samenleving en wat niet.
Dat kost geld en moeite, dus moet je dat ergens anders weg halen, bv. bij ontwikkelingshulp, aangezien we nu zo langzamerhand zelf hulp nodig hebben.

Bertus Spekkoper uit Kollum

Ik ben voor fase 1 maar dan met een hek om Drachten. Fase 2 en 3 kunnen we dan wel overslaan.

advertentie

aussie2 uit Eastermar

Denk nog maar eens goed na in het stemhokje!

age uit Rottevalle

Drachtsterrijder: 'Fase 1: Ópvang in afgesloten azc's, waar een sober en streng beleid heerst. Ómheind desnoods met militair/ gewapende bewapening? en waar ze geen contact kunnen maken met de buitenwereld?

DAT zal Nederland op de kaart zetten !

Even serieus, wist u dat we een grondwet hebben, met grondrechten?

Grondrecht 1 is dat allen, die zich in ons land bevinden, in gelijkwaardige omstandigheden recht hebben op een gelijkwaardige behandeling, dus de zelfde rechten en plichten.

Ëén van die rechten is de vrijheid van 'verkeer' dus de vrijheid om te gaan en staan waar je wil.

Dat geldt voor iedereen, behalve voor hen, die tot gevangenisstraf zijn veroordeeld en voor hen die voor bepaalde plaatsen, straten een gebiedsverbod hebben (en er zullen nog wel één of meer uitzonderingen zijn)

Op wat voor grond(en) wilt u deze mensen, dan opsluiten, van hun vrijheid beroven?
Waar zijn ze dan nu al schuldig aan?
'Men is in ons land onschuldig tot het tegendeel is bewezen


Ooit iets gehoord/gelezen over (internationale) mensenrechten, vastgelegd in diverse overeenkomsten, ook ondertekend, door Nederland, waarin dezelfde vrijheden zijn vastgelegd?

Of wilt u onze grondwet en internationale afspraken aan u laars lappen?

Vr. gr. respect!

Dat bin ik uit Eanjum

Tuurlik Age 😒. Der soe bûten jo om ek ien mei in snoad idee komme, dat kin fansels net! Ik lústerje hast nog leaver nei bernegejank dan nei dat ynhâldleaze geswam út dyn bek, mislikke wrâldferneuker!

Frieskk uit Drachten

Overal zit helaas wel een VVD/D66/CDA burgermeester die een trekpop is van de elite. Stapt binnenkort op en laat het dorp achter waar hij of zij nooit iets heeft mee gehad! Ondertussen nog wat wachtgeld mee harken. Ook deze man komt vanuit Zeeland naar Oosterwolde. Niemand kent die man en nog aparter die man kent Oosterwolde amper.

Pieter Postma uit Burgum

Statushouders? Wie garandeert dat?

age uit Rottevalle

Dank voor uw vriendelijke, doch inhoudelijk ijzersterke, goed onderbouwde, alleszins interessante tevens fijnbesnaarde, prikkelende, maar vooral gevoelige reactie Datbinik!

Die kan ik in mijn steken en opgewekt mee verder.

'Mislikke wraldferneuker' ..die had ik nog niet.

Hij komt op mijn lijstje 'gekregen troetel- erenamen' tussen Messias en mongool.

DANK !

Ien't frysk is folle moaier

Vr. gr. en heeeeeeeel veeeeeeeeeel respect !

riemersma uit Dokkum

Age: Gelukkig heb je het zelf door en geef je het zelf al aan dat van sommige reageerders de argumenten zo ontzettend ijzersterk weloverwogen en geniaal zijn....daar kan geen universitair geschoolde bolleboos tegenop...

Dat bin ik uit Eanjum

By disse sil ik
myn freonlikke, doch ynhâdlikke iizersterke, goed ûnderbouwde, allessizzend interessante derby fynsnearre, prikkeljende, mar foaral gefoelige reactie nogris goed werhelje, Age en woke-freontsje Riemersma;

GODFERGETTEN FOLKSFERIERDERS!

riemersma uit Dokkum


Dat bin ik uit Eanjum

By disse sil ik
myn freonlikke, doch ynhâdlikke iizersterke, goed ûnderbouwde, allessizzend interessante derby fynsnearre, prikkeljende, mar foaral gefoelige reactie nogris goed werhelje, Age en woke-freontsje Riemersma;
GODFERGETTEN FOLKSFERIERDERS!

Moeten we ons zorgen maken om uw gezondheid DatbennikuitAnjum?

Dat bin ik uit Eanjum

Tink mar om dyn eigen freon

brainder uit Drachten

Zie hoe de Oekraïense mannen wel hun land helpen in plaats van snel weg vluchten. Er zou een verbod moeten zijn op mannelijke vluchtelingen. Ga je land helpen in plaats van de boot te pakken en de vrouwen daar achter te laten.

Dat bin ik uit Eanjum

Krekt! en lês derby boppesteande, want ûnderwilens bard hjir itselfde. It ienige ferskil? Wy flechte net en hoefe net te flechten mar we wurde ferblyne, ûnder druk set, opdrongen en yn in hokje drukt en derby wurdt probearre ús de bek te snoeren! Yn myn eagen in kriig sûnder striid! Dit moast goddimme hiel rap ophâlde, foardat.., en allegear prima hjer, it is al sa fier, mar ÍK gean no ek, as dr hjoed as moarn wat bard, dán ek net janke! 🖕💪

age uit Rottevalle

Kom op zeg!

Ik reageer op mijn (eigen) wijze, omdat ik mijzelf graag lees en ik vind het altijd fijn, dat er op mij gereageerd wordt.

Maar Dat bin ik vertaalt mijn teksten letterlijk en voegt er dan een paar woorden aan toe? en zijn woke vriendje ? Riemersma kopieert dat en doet er weer een zinnetje/vraag bij ?

IK herhaal: Kom op zeg!
Zo kan ik het ook wel..

Hebben jullie echt niks beters te doen?

Zo is de lol er voor mij van af, hoor.

Ik ga me weer een paar weken in en met de echte grote mensenwereld bezighouden.

Vr. gr. respect

pe es

Als je mij vertaalt wel, graag goed doen ajb,

inhoudelijk ijzersterke - inhaldlik izersterke
alleszins - allesins (of allessins?)


pe es 2

tevens - derby is een mooie vrije vertaling!

Nou dat was em..

Dat bin ik uit Eanjum

Kom ris del om in bakje kofje.. fan dat iene bakje, sil fêst it gros fan oprjocht hollân nog hiel, hiel lang tige fan genietsje 👹.
FOLKSFERIEDER! 🖕

mien jong uit Grootegast

mooi bij de burgemeester in de straat .maar dat zal wel niet gebeuren zekerss

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan