Account
Logo
Zoeken
-1.5 °C

Statushouders in leegstaande deel van Rikkingahof

Publicatie: woensdag 27 september

 

REACTIES
rom33 uit Surhuisterveen

Volgens mij alles wat boven mij. Jan met de pet staat, niet is te vertrouwen. Wat denk je waarom de zorgverzekering zoveel € duurder gaat worden.

Ut &thûs uit Drachten

Te gek voor woorden!

Fryskebokser uit Oosterwolde

Laat ze dat geld gebruiken voor de oudere mensen die ons land hebben opgebouwd

Sainabu uit Drachten

Hoe waar, want de ouderen in ons land worden respectloos behandeld en de zorg voor hen is ontoereikend. Deze mensen verkommeren in dit rijke land. Het is hoog tijd dat dit veranderd.

advertentie

Frieskk uit Drachten

Bejaardenhuizen weggedaan ipv te weinig geld… alles volgens de agenda

Watkenhetschelen uit Dokkum

En daar gaan we weer alles voor wat niet nederlands is

rommie uit Aldwâld

Ik zoek als volwassene ook een huurwoning. Statushouders gaan overal voor.

pkd19 uit Burdaard

Paspoort en ID ook maar weggooien;)

apeboom uit Oudega

hh--dd stem WILDERS--misschien HEEL mischien komt er dan verandering in deze stroom vluchtelingen maar
zolang de gevestigde partijen in de regering zitten-BLIJFT ALLES//OF ERGER//precies hetzelfde.

Km-rider uit Drachten-Azeven

"Paard van troye", U moet hier niet serieus of denken van : Nee, erger U niet maar verwonder U. Enige optie om iets , klein beetje, PVV

himmeldei uit Drachten

REACTIE VERWIJDERD

devil1 uit Kollum

Een woning in Fryslân, Groningen of Drente? Er zijn nog 9 provincies in Nederland, het noorden is weer het afvalputje.

aussie2 uit Eastermar

STEM ZE WEG IN NOVEMBER!!!!

MijnOpinieVoorU uit Drachten

Straks nog maar 's over nadenken in het stemhokje...

nona uit Drachten

Nederland het beloofde land!

bignick2 uit Drachten

Tijdelijk🤣🤣🤣🤣🤣

DirkJB uit Drachten

Aan alle vreemdeling haters: punt 1, in Nederland zijn we verplicht op Europese wetgeving vluchtelingen op te nemen. Punt 2, Overal is het moeilijk om personeel te vinden en de vergrijzing stopt voorlopig nog niet we hebben dus ook mensen nodig.
Punt 3, De nieuwe Nederlanders zijn niet schuldig aan de onnozelheid van de overheid die al jaren moeilijkheden schept voor huizenbouw.En het jaren heeft toegestaan dat huurhuizen werden verkocht en het kapitaal wat dat opleverde werd vergokt op de beleggings markt,inplaats van een toekomst visie te hebben.

Persoonlijk denk ik dat we hier in Europa straks nog blij zijn met nieuwe bewoners. Wel vind ik dat er meer en veel sneller gereageerd moet op mensen die geen recht op verblijf hier hebben. En bij criminele daden ook voor statushouders zou dat gevolgen moeten hebben op hun status!

MijnOpinieVoorU uit Drachten

Waarom zou je de boel willen ophitsen door mensen voor vreemdeling haters uit te maken? Mensen maken zich zorgen over de kwaliteit en beschikbaarheid van voorzieningen waar een leven lang belasting is betaald. De woningnood laat ons de consequenties van incompetent beleid duidelijk zien, en dat is nog maar een voorbode, want het onderwijs en de zorg komen er onherroepelijk achteraan. Die oprechte zorgen moet je niet verwarren met vreemdelingenhaat.

Watkenhetschelen uit Dokkum

Punt 1 is het zo dat jein europA in het eerste veilige land asiel aan vragen moet maar die zijn niet zo vrijgevig dus gaan ze maar door na hier want neserland het land van melk en honing enkel niet voor de nederlander die mag krom liggen

midas76 uit Drachten-Azeven

DirkJB, is er een ander land waar je gratis geld , huis en zorg kan krijgen?
Ik snap deze mensen wel, als in een ruim land waar het vaak mooi weer is met het zelfde geld en goederen werd uitgedeeld dan kwamen ze echt niet massaal naar Nederland toe😂

slokje uit Burgum

Ik stop met werken en vraag een uitkering aan dan krijg ik ook alles gratis net als de status houders

pdokkum uit Dokkum

Misschien is het probleem wel dat al die mensen een verblijfsstatus krijgen.. als we daar nou eens mee stoppen en de mensen gewoon weer wegsturen… het kost allemaal alleen maar geld en het is niet meer op te brengen. Het is ook niet meer te verkopen aan de Nederlanders. Stop met die narigheid. Neem een voorbeeld aan Polen.

Morkie uit Drachten

DirkJB ik weet niet of je : de boel aan het opruien bent / of peterolie dom bent /of linkser dan links bent . Er zijn mensen genoeg in Nederland die de vacatures kunnen vervullen maar die blijven liever in de bijstand zitten . Genieten van al die toeslagen en tegemoet komingen en dat gaat het grootste deel van die vluchtelingen ook doen of snap je dat niet ? Werken loont niet in Nederland . Ik geef ze nog groot gelijk ook !

advertentie

waldrinner uit Drachten

DirkJB plaatst een reactie waar ik het wel mee eens ben. Onder de verschillende kabinetten Rutte is de volkshuisvesting gesloopt want rijke mensen kunnen zelf wel een leuk villaatje laten bouwen. De sociale woningbouw werd verwaarloosd, woningbouwcorporaties kregen een verhuurdersheffing opgelegd, verkochten daarom woningen, etc. Woningen voor mensen met een kleine beurs werden dus amper meer gebouwd. Statushouders hebben daar part noch deel aan, dus als men zondebokken zoekt dan moet men vooral de VVD aanspreken. Die hebben het de laatste 13 jaar hier voor het zeggen gehad. Mensen die hier niet mogen blijven eerder terugsturen, veiligelanders terugsturen: mee eens. Maar dat kan alleen als de IND en het COA genoeg mensen hebben. Dat mocht niet van de liberalen, want: aanzuigende werking!
En nu slaat de VVD alweer stoere taal uit en geeft men anderen de schuld.

karin1 uit Drachten

Niet normaal.Kapot te schamen.
Het fijne verklote NL.
Trots egoïstisch landje.

Maar gelukkig ,grotendeels van de mensen.Houden hun oogkleppen op.
Welkom in Nederland.
Waar straks niet eens meer een echte Nederlander woont🤣

nokko22 uit Houtigehage

jullie wilden dit, jullie stemden massaal vvd pvda d66, hadden jullie maar pvv moeten stemmen

waldrinner uit Drachten

Die mensen die "massaal" op de VVD en D'66 stemden, die dachten waarschijnlijk ook aan alle arbeidsmigranten en
buitenlandse studenten die hier werk doen wat wij niet willen doen ( in kassen en slachthuizen bijvoorbeeld) en die studenten leveren de universiteiten veel meer geld op dan Nederlandse studenten. Vandaar dat er intussen meer dan 100.000
uit het buitenland hier studeren. Daar hoor ik de VVD nooit over, D'66 ziet het probleem nu wel. De PvdA zit met hun 9 zetels niet in de regering, dus die bewering van Nokko22 is onzin. Maar... horen we Geert
nu niet zeggen dat ie met de VVD wil regeren? De club waar hij bij wegliep toch? En horen we hem ooit over arbeidsmigranten ( zo'n 600.000 inmiddels)?
De PVV scheldt alleen maar en maakt asielzoekers tot zondebok. Samenwerken met anderen willen ze niet dus
blijft het bij schreeuwen. Een stem op de PVV is een verloren stem.

DirkJB uit Drachten

Volkomen mee eens!

Keessie65 uit Marrum

Inloopavond nadat alles al beklonken is, wat een schandalige manier om met je burgers om te gaan . Deze burgermeester moet z'n ogen uit z'n kop schamen met deze werkwijze . Wordt tijd voor gekozen burgemeesters. Die kneus zit daar voor zijn burgers , niet om een wit voetje te halen bij het COA.

Km-rider uit Drachten-Azeven

DirkJB uit Drachten: Niet op reageren:: Uitlokking i.o.

centraal uit Dokkum

Schandalig!!!!!!!!!!!

Ter info uit De Westereen

Mooi dat ze een plekje hebben.
Woningnood komt oa doordat man en vrouw 2 huizen in beslag nemen na een scheiding. Doe daar wat aan.
(Gezin first)

pkd19 uit Burdaard

Welja laat de alleenstaanden nog maar verder in de kou staan,die hebben sowieso al bijna 0 kans op de huizenmarkt,nee doe eerst maar eens wat aan de instroom en de statushouders,daarnaast diegene van hun die zich niet kan vinden/gedragen naar de NL wetgeving linea recta retour naar land van herkomst,dat zet pas zoden aan de dijk.

rommie uit Aldwâld

Ter info is een tokkie

Juistumus uit Drachten

Minder, minder, MINDER!

riemersma uit Dokkum

Komen jullie er ( voor de zoveelste keer) wat uit dames? Kunnen jullie het eindelijk us eens worden altegader?

himmeldei uit Drachten

Waarom worden die zorgkosten zo duur?

riemersma uit Dokkum


himmeldei uit Drachten;
Waarom worden die zorgkosten zo duur?
-------------------
Natuurlijk alleen door de asielzoekers. dat is wel duidelijk...Toch? OF.... doordat er steeds meer kan op medisch gebied... en verpleegkundigen en verzorgenden aan het bed gelukkig iets meer geld krijgen en de prachtige gebouwen: Ziekenhuizen en verzorgingstehuizen en tehuizen voor mensen die niet zelfstandig kunnen wonen..Gelukkig maar dat het prachtige gebouwen zijn...Meer voorbeelden nodig? Maar nee, het is allemaal de schuld van asielzoekers. WAT zeg/schrijf ik?? ALLES is "gewoon"de schuld van asielzoekers...Zoiets?

werf uit Hurdegaryp

Ach ja gratis huisvesting gratis zorgverzekering en nog zakgeld ook. Geen probleem de burger betaald en mag helemaal achteraan sluiten bij zoeken naar een woning. Omgekeerde wereld zo langzamerhand.

midas76 uit Drachten-Azeven

Status houders zijn de slimmer asielzoekers die de maas van de wet kennen op naar een uitkering en huis voor het leven
Sterkte Oosterwolde

Hansie uit Dokkum

Wachtlijsten voor woning,huisarts,enz.. het systeem loopt vast als de hele wereld hier maar heen komt on te wonen.dit kan niet goed blijven gaan!

snotterpos uit Gytsjerk

Goeie zaak want leegstand is achteruitgang.

rommie uit Aldwâld

En wat zeg jij tegen de niet statushouders die jaren wachten op een huurwoning, maar die niet krijgen,

Kareltje uit Holwert

Ik zou willen dat ze de inzet om dit soort doorstroomcentras hadden gebruikt om woningen klaar te maken voor de Nederlanders die al jaren wachten op een woning.

18Gurbe88 uit Bakkeveen

Hoogste tijd voor een opstand!

aussie2 uit Eastermar

En onder BBB en Omtzigt stopt dit niet! Denk na in het stemhokje!!

Koekenbakkert uit Drachten

Waardeloos, reken er maar niet op dat ik 1 vinger opsteek om te vechten voor dit land, bekijk het maar, mijn opa's hebben gediend en hun nek in WO2 uitgestoken, en het was allemaal voor de Kat ze K. Dat blijkt wel.

riemersma uit Dokkum

Das ook wel een goeie Koekenbakkert uit Drachten..(Vooral j
onge) Amerikanen en Canadezen en Engelsen en Fransen en Polen en Belgen vochten ook tijdens WO2 om (voor hun het buitenlandse) Nederland te bevrijden van een een racistisch regime.

advertentie

Eibertje uit Lutjegast

Hek miskien wel met dien Opa vochten! Ik hewwe er un moai pensioenke van overholden.

Titanium H Balk uit Opende

Tijd dat de bewindsleden die dit steeds door drukken vervolgd gaan worden!

bikemaster uit Buitenpost

We zijn als burgers onze status inmiddels wel kwijt, dat is overduidelijk

poezenbeest uit Holwert

Arme mensen. Dat je toch ergens terecht komt waar je zo wordt verwelkomd als hier in de onderbuikcomments.

Boeren Verstand uit Dokkum

De tranen spatten in je ogen bij het lezen van dit bericht.
Onze eigen jongeren schreeuwen om een woning en worden hierdoor gewoon uitgelachen.
Onvoorstelbaar dat we dit land zo de afgrond in laten glijden.
Dit heeft niks met racisme te maken door te zeggen dat dit land vol is en een andere oplossing voor het asielprobleem gezocht moet worden.
Ons land raakt compleet ontwricht hierdoor ,straten worden onveilig ,criminaliteit neemt toe ,zorg overbelast ,politie overbelast etc etc.
Niet te vergeten onze normen en waarden ,tradities cultuur etc gaan compleet naar de vernieling.
Waar vroeger de trots was om Nederlander te zijn ,schaam je je nu voor je eigen land.

Eibertje uit Lutjegast

Moek wel segge dat ik vandeweek utskoaln werd doar son jonkje ien un VW golfke, met son petsje op en un verkleurd road sakdoekje an de antenne. Bent met die iens dat dat sort folk wat normen en waarden nodig is!

Haaybaay uit Bontebok

Deden onze regering en gemeenten maar zo hun best om de in de dorpen geboren en getogen jongeren te huisvesten en te voorzien van een eigen woning zodat ze met hun volwassen leven en gezin kunnen starten. Deze jongeren hebben hier hun wortels, betalen belasting en mogen achter in de rij aansluiten. Dit geldt natuurlijk ook voor de ouderen die dit land hebben opgebouwd, nu op een leeftijd zijn dat ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen en letterlijk en figuurlijk in de stront mogen zakken. De regering laat geen kans ongemoeid om te beknibbelen op de eigen bevolking zodat er ten behoeve van buitenlanders meer geld kan worden uitgetrokken. Voor asielzoekers en uiteindelijk statushouders (want 85% van de aanvragen wordt ingewilligd) wordt alles uit de kast gehaald en is niets te gek. Er worden complete kantoorgebouwen verbouwd, bejaardenhuizen worden verbouwd, er worden flexwoningen neergezet. Verkeerde prioriteiten en ontzettend verkeerd beleid! Je vraagt je toch af waarom onze bewindslieden de eigen bevolking zo ontzettend haten. Telkens als dit soort berichten verschijnen in de landelijke en regionale media begint mijn bloed opnieuw te koken. Met vriendelijke groet een woningzoekende van 24 die al 5 jaar op een wachtlijst staat en woningen met voorrang naar "urgente woningzoekenden" ziet gaan, net als iedere jongere hier in "sociaal" Friesland.

Keessie65 uit Marrum

Nog meer armoede importeren , dit zijn de PVDA stemmers van de toekomst . Mogen we volgend jaar weer wat extra aan armoede bestrijding doen dmv belastingverhogingen dan weten we inmiddels wel waar het heen gaat . Elk jaar een stad aan armoede importeren schiet lekker op , maar de linkse kliek ziet nieuw stemvolk

Stokojedno uit Drachten

Weer the usual suspects met de bekende cliché angsten. Bang gemaakt door de rechtse meuk en zich laten verleiden door de uitgerangeerde pluche klever Wilders tuut tuut alle grenzen dicht en asielstop al 17 jaar dezelfde kletsverhalen maar goed deze stemmers zijn liefhebbers van de verlossers in de politiek. Resultaat : ho maar !
Maar: In 2020 was in Nederland het gemiddelde kindertal per vrouw 1,54, ver onder de waarde van 2,1 die nodig is om het bevolkingsaantal op een natuurlijke wijze op peil te houden. Dit vruchtbaarheidscijfer was 1,6 in 1980, terwijl het tot midden zestiger jaren in de vorige eeuw boven de 3 kinderen per vrouw lag.
Dus de Nederlander sterft uit met als gevolg geen medewerkers meer in zorg geen nieuwe aanwas meer in noodzakelijke beroepen !
Nieuwe aanwas van elders is dus hard nodig om de minimale voorzieningen nog in stand te kunnen houden.
Maar nee liever kop in het zand en clichés brabbelen lekker productief en lekker oplossend !

Kareltje uit Holwert

De eerste zin klopt idd, Weer the usual suspects met de bekende cliché's, nu nog even in de spiegel kijken.

age uit Rottevalle

Dus Haaibaai, u bent 24 jaar, bent woningzoekende en staat al 5 jaar op een wachtlijst en ziet woningen met voorrang naar 'urgente woningzoekenden' gaan?

Verschrikkelijk!

In welke gemeente, welk dorp, welke stad is dat?

Sterkte !

Vr.gr. respect


pe es


Ik hoop voor u dat voor de winter onderdak vindt.

Misschien is er wel een asielzoeker, die met u wil ruilen en zijn/haar plaats, in het AZC, wil afstaan?

Gratis onderdak en gezellig!, gratis zorgverzekering en zakgeld!

Heel veel Nederlanders zullen jaloers op u zijn!

U kunt ook nog emigreren he, alles beter dan dit vreselijke land.

Toch ?


Kareltje uit Holwert

Sommige mensen zijn nog kortzichtiger dan een ezel, gelukkig zijn het er maar een handje vol.

nokko22 uit Houtigehage

Duurt niet lang meer dan zijn er meer moslims dan nederlanders in dit land. als ze dan een politieke partij opzetten is nederland helemaal verloren. dan worden kerken en de bijbel verboden.

age uit Rottevalle

Nokko22, we hebben in Nederland vrijheid van godsdienst, dat staat onze grondwet.
Om die te veranderen, dus kerken te sluiten en de bijbel te verbieden is heel moeilijk, bijna onmogelijk.

Kijk maar eens na op Google...

In het verkiezingsprogramma van de PVVW (Partij Voor Vrijheid Van Wilders) staat dat hij moskeeen wil sluiten, de Koran verbieden en Islamitische scholen wil sluiten.

Dat is dus even moeilijk, bijna onmogelijk, net als het verbieden van Islamitische scholen, (vrijheid van onderwijs)

Dus Wilders belooft zijn stemmers weer dingen die niet kunnen..


vr. gr. respect.


pe es

Kareltje, ik beloofde dat ik niet meer op jou zou reageren en ik zie aan jouw reacties bv op Stokojedno, dat je inhoudelijk ook NIKS hebt om op te reageren en verderop vergelijk je mensen met 'ezels'? di een vorm van mensen, volken 'ontmenselijken' minderwaardig maken, vergelijken met dieren. Jammer dat geschiedenis niet je ding is, dan had je kunnen weten...

Kareltje uit Holwert

Zelfs bepaalde figuren uit een heel klein groepje voelen zich aangesproken, de reden? Denken dat ze aandacht hebben, wie zal het zeggen.

Kareltje uit Holwert

Age, nu u toch even graag wilt schoppen, uw citaat (Nederland vrijheid van godsdienst, dat staat onze grondwet.
Om die te veranderen, dus kerken te sluiten en de bijbel te verbieden is heel moeilijk, bijna onmogelijk) en vervolgens de pvv wederom de grond in trappen, was dit een van de vrijbriefjes van de kerk voor kindermisbruik ? En nu niet roepen dat ik er van alles bij haal, want dat is nu precies wat u en het kleine groepje doen, het verleden tot honderden jaren terug er bij halen, we leven in het verdomde heden waar iedereen ziet dat het land naar de sodemieter kijk een naar het nieuws, en niet naar alleen wat u wilt zien, of vooral niet wilt zien.

Kareltje uit Holwert

Inhoudelijk lijkt bijna het enige woord wat in het woordeboek staat bij het kleine groepje.

age uit Rottevalle

INHOUDELIJK is ook niet je ding he Kareltje 😉
'He bah, inhoud..

Doet me denken aan de coronatijd, toen een zanger in gesprek met een wetenschapper zei : 'Ach, u de feiten, ik mijn mening..Een feit is ook maar een mening'

Maar bedoel jij dat maar een klein groepje (hier) INHOUDELIJK reageert?

En de rest....?

Wat dat kindermisbruik betreft, de vrijheid van godsdienst was/is uiteraard GEEN vrijbrief van de kerk voor kindermisbruik.
Dat is complete nonsens van jou.
In ons land is kindermisbruik verboden, zowel binnen de kerk, het gezin als de sportclub.

Kindermisbruikers moeten gestraft worden, maar daarom niet godsdienst verbieden, of een kerk sluiten, of een moskee.

Wat mijn kritiek op de PVV betreft, op Wilders dus, is dat hij dingen wil, belooft, die onmogelijk zijn, googel maar eens, wat de procedure is om de grondwet te veranderen..

Dus als ik het met een partij, Wilders dus oneens ben en dingen benoem 'trap ik die partij de grond in'?


Juistumus uit Drachten

Een moskee is een haatfabriek puur door de opzet van het gestoorde geloof. Als je je dit niet beseft moet je je toch maar eens verdiepen in wat voor extreem giftige lui dat geloof voortbrengt.

Ignorance is bliss? Ben je zo"n mongool?

Kareltje uit Holwert

Ach ja, gister in Rotterdam was weer een mooi voorbeeld wat de binnengehaalde culturen kunnen veroorzaken, en sommige mensen de oogkleppen maar ophouden.

poezenbeest uit Holwert

Wat een walgelijk figuur ben je als je het drama in Rotterdam hierbij haalt. Zum kotzen.

age uit Rottevalle

Tja we zijn nu weer zover dat alles erbij gehaald wordt en we zelfs over de Friese grens gaan, dus dit wordt mijn laatste hierover.

Nog een paar opmerkingen, tot slot:

- Dank voor uw vriendelijke reactie Justumus!
Nee ik kom niet uit Mongolie en ik heb het syndroom van Down niet.

Bent u wel eens in een moskee geweest, of heeft u van Wilders gehoord, dat moskeeen haatfabrieken zijn, of van een kennis van een kennis?

- Kareltje, je begint nu over dat drama in Rotterdam?
Wat heeft dat met het nieuwsbericht over vluchtelingopvang in de Walden te maken?

- Als je zo begint wil best wat voorbeelden geven van drama's veroorzaakt door mensen uit onze witte westerse beschaafde cultuur hoor, maar dan val ik in herhaling.
Sorry, toch maar even, geschiedenis:

- Brevik een witte jongeman uit Noorwegen, die 70 linkse jongeren 'vermoordde.
- Apeldoorn, koninginnedag, witte man rijdt in op publiek..
- Alphen aan de Rijn, winkelcentrum..

Trouwens in de Walden,

De moord op Marianne Vaatstra......er werd eerst, ook hier naar het AZC gewezen, want 'soks doch us folk net'?

Nou eerder schoot ene Eye Wijkstra ook uit deze streek 4 politieagenten dood.

Toen ik dat ooit ook eens schreef riepen sommigen: 'Dat waren vreselijke incidenten Age, hoe durf je die er bij te halen'

Tja,

Dat was em weer voor een wijle

Goed weekend, geluk en gezondheid en let een beetje op jezelf en elkaar vr. gr. respect.

Stokojedno uit Drachten

Domme Kareltje sterretje moet nu kiezen. Los gaan op het feit dat de dader een Marokkaanse voornaam heeft. Of zijn extreemrechtse gedachtengoed prijzen. Dilemma hè u bent werkelijk een walgelijke sujet !

Kareltje uit Holwert

Dank u, zo duidelijk weer, geen weer woord dan maar schelden, u ook een fijn weekend.

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan