Account
Logo
Zoeken
-0.1 °C

'Bewaking opvang vluchtelingen noodzakelijk'

Publicatie: woensdag 20 september

 

REACTIES
Elkenien is oars . uit Uithuizen

Genoeg ongenode gasten die een kijkje komen nemen daar ????
Veel inwoners van genoemde plaats zullen dit ook andersom kunnen intrepeteren als ongenode gasten die de inwoners komen bezoeken cq benaderen ..lastig vallen.. met andere intensies.

mindi uit Drachten

Volgens mij is de Heer Bolt een afgevaardigde van de ELP??

mindi uit Drachten

Inmiddels keurig aangepast door Wâldnet.

diuwer uit Boornbergum

bolt ook al overgelopen ?

advertentie

mindi uit Drachten

Volgens mij een foutje diuwer ik weet niet beter dan dat hij bij de ELP hoort.

mindi uit Drachten

Inmiddels is de tekst aangepast door Wâldnet.

music uit Marrum

omgekeerde wereld

Kareltje uit Holwert

Zo kan je de problemen op de azc ook uitleggen, komt alleen niet geloofwaardig over.

elcapitan uit Drachten

Hoe had men het volgens jou dan wel moeten formuleren zodat het voor jou wel geloofwaardig overkomt?

Kareltje uit Holwert

U weet drommels goed wat ik bedoel, ben benieuwd naar uw mening over dit nieuwsbericht.

wittepiet uit Drachten

Oekrainers die een uitkering krijgen,hebben geen eens een status en als wij een tegemoet koming van deze gemeente vragen krijgen we het enige antwoord wat deze gemeente kent NEE,vooral meneer Schotanis is daar goed in.

PustaPusta uit Boer

Als wij een tegemoetkoming...... Wij? Ik werk gewoon en heb geen tegemoetkoming (is één woord) nodig. Zou jij ook kunnen doen.

midas76 uit Drachten-Azeven

Waarom dit geld niet besteden om je eigen burgers tegen deze gasten te beschermen?

Jaegermeister mon uit Drachten

Welke mafkees gelooft dit nog

zakhooi uit Houtigehage

Nou dat dus

tube1965 uit Drachten

Soms moet je daar als burger gewoon zijn om je weggenomen fiets terug te halen, de politie durft dat niet

burdaard uit Burdaard

Al die buitenlanders betalen geen gas water elektra zorgverzekering alles betalen wij nederlanders die straks in de minderheid zijn in dit land maar mogen wel alles betalen

Koda uit Akkrum

Zou gelijk de weg er heen ook afzetten gaan dan dom gelul of stuur ze naar een verkeer school !!

Km-rider uit Drachten-Azeven

Net Best... "Man bijt Hond "Verloren strijd Enigste hoop verkiezingen!!!

age uit Rottevalle

Misschien willen de reageerders hier die vinden dat al die buitenlanders, vluchtelingen het beter hebben dan wij, alles gratis krijgen, ruilen met die buitenlanders?

henkie04 uit De Westereen

De grootste grap is ben jij age , als het om buitenlanders gaat sta je altijd met je b,k in beide handen te schreeuwen . Kom er maar in van niemand hoeft mij te lezen , en alle andere onzin . En vooral al jaren hetzelfde verhaaltje .

kijkeerstnaarjezelf uit Drachten

@Age, heb je je ooit verdiept in het "vluchtelingen probleem"? Het geld verdien systeem dat daar achter zit? Even over Oekraïeners. Je weet toch hoop ik dat in maar een klein deel van Oekraïne het niet veilig is, dat zogenaamde vluchtelingen terug gaan daarheen op vakantie? Ik zou idd graag ruilen met veel zogenaamde vluchtelingen. Kijk bv eens op die boten. Ze eten beter dan ik hoor en hebben meer recht op medische verzorging dan ik en het kost hun geen geld. Ik was vroeger ook een vluchteling knuffelaar, net als jij, altijd er voor opkomen. Maar inmiddels zijn mijn ogen open gegaan, mede door eerlijke, echte vluchtelingen, die mij wezen op de oneerlijke behandeling van hen tov ons. Die wezen mij op de vele nep vluchtelingen die hier alleen maar kwamen voor het gratis geld. Die lachten zich rot, bespotten ons en spuugden op ons (dat waren hun woorden), wij domme westerse mensen die keihard werkten zodat zij een leuk leven konden hebben zonder werk. Ik ken statushouders die wel keihard werken en die het niet eens zijn met hoe het gaat, dat er veel misbruik van wordt gemaakt. Vaak aangespoord door de asiel business, die tips geven om de boel te belazeren. Want dat is het, één groot verdien model, mogelijk gemaakt door onze regering en de EU.

Zo jammer, wat zou de wereld mooi zijn als we alleen echte vluchtelingen konden helpen. Dat er geen vluchtelingen zouden zijn die zouden vluchten voor oorlogen die door het westen aangestuurd werden (ja die wapenindustrie, die is oh zo belangrijk, bah! Dankzij Amerika en EU gaat die oorlog in Oekraïne door heh! Rusland en Oekraïne hadden allang vrede gesloten zonder inmenging van hen, maar ja, dat geld...)

brainder uit Drachten

Wat een grap.

wdm uit Hoornsterzwaag

Age heeft misschien niet door waarom die buitenlanders specifiek naar nederland komen, ze kunnen ook kiezen voor japan, rusland, afrika en ga zo maar door

advertentie

sixpack uit Drachten-Azeven

Bijna 10 miljoen euro voor 4 jaar. Is wel gemeenschapsgeld waar dit van betaald moet worden, ook al komen de centjes bij het rijk vandaan. Je zou ook spontaan de beveiliging in gaan. Ik vraag me af of die behoefte aan 24uurs bewaking op alle 5 locaties er echt is en waarop dat wordt gebaseerd. Lijkt erop dat de burgemeester het meer over aannames heeft zo blijkt uit zijn reactie. Ik vind het een fors bedrag, andersom is er ook genoeg aan de hand. Intimidatie, steekpartijen en onveilige parken. Hoe leg je dat uit aan alle andere inwoners van Smallingerland?

robby143 uit Harkema

Plaats er een groot hek om ook in de grond .kan er niemand in en uit .is veilig voor mensen binnen en buiten het hek is vast goedkoper

stormrots uit Drachten

ik voel me soms ook bedreigd door dit soort volk kan ik ook bescherming krijgen? oh ehh nee u bent inwoner van dit land die kunnen de pleuris krijgen

Escobarr uit Dokkum

Lees de openbare beschouwngen.
Dan weet je hoe erg het gesteld is met nederland.
Met dank aan vvd en consorten
Dit gaat jaren duren als het al ooit weer normaal word.
Dus als er al iemand beschermd moet worden zijn het wel de nederlandse burgers.
Dus denk goed na waneer je de volgende maand stemt.

Juistumus uit Drachten

10 miljoen spenderen zodat nederlanders de zogenaamde "vluchtelingen" niet lastig zouden vallen....

Hersendode overheid, geld verbranden in je open haard is er niets bij.

Spendeer die 10 miljoen voor wat nieuwe gevangenis en of jeugdzorg complexen waar deze kansloze "vluchtelingen" toch in eindigen, oh nee wacht, preventief en statistisch denken, dat doen doen we niet in Nederland.

age uit Rottevalle

Inderdaad Escobarr, dus ik stem uiteraard NIET op de populistische, naar fascisme neigende partijen Forum en de PVW, de partij voor de vrijheid van Wilders en NIET op de VVD en consorten (zoals CDA waar ik bijna altijd op stemde maar links, dus Pvda/Groen links.

Het lijkt me, na jaren neo liberalisme, 'ikke, ikke, ikke' a sociaal beleid, goed voor ons land, dat er een paar jaar een linkse frisse, sociale groene wind over ons land waait met het accent op klimaat en een eerlijkere verdeling van onze welvaart, voor iedereen, dus niet alleen de rijken.

De reacties hier lezend van sommige 'links haters, met de grootste onzin en leugens én gescheld op '(woke?) linkse personen' overtuigen mij steeds meer, ook omdat ik graag politiek correct, een gut mensch en deugkneus' wil zijn.

Bedankt!

Vr. gr. respect

pe es

Tip:

Probeer met kritiek op links, op de PvdA/Groen links, eens met inhoudelijke argumenten op hun verkiezingsprogramma/ standpunten te komen ipv met reacties als "Timmermans dikke vetzak'

realist47 uit Oentsjerk

Beste age, ik heb uw stemadvies niet nodig en ben zelf perfect in staat om te bepalen op wie ik ga stemmen. Net zoals u een ex-CDA stemmer, ga ik mij bij de volgende verkiezing echt niet liëeren aan een partij als de PvdA.

elcapitan uit Drachten

Realist47: misschien lees ik dat van Age niet goed, maar ik kan nergens vinden dat hij een advies uitbrengt waarop je beter kunt stemmen. Hij maakt zijn politieke voorkeur bekend, nou en, en hij vraagt om inhoudelijke argumenten op het verkiezingsprogramma van die partij. Dus van advies geven is geen sprake.

Ps. Wees blij dat u hier wel ongestraft een switsch kan maken. Je mag zelfs helemaal niet stemmen. Maar...democratie is meer dan alleen je stem uitbrengen.
Voor Kareltje:

Een niet uitgebrachte stem gaat NIET naar een willekeurige partij, deze wordt als ongeldig gezien.

Kareltje uit Holwert

Schandalig hoeveel armoede dat er is in Nederlanders en hoeveel miljarden er worden uitgetrokken voor het asielbeleid, en dat dit schandalige stukje nieuws dat er miljoenen worden uitgetrokken onder het mom dat de vluchtelingen beschermd moeten worden voor mensen van buitenaf, je leest nooit ergens dat er mensen van buitenaf asielzoekers belagen op een asielzoekerscentrum, wat wel in het nieuws komt behoeft geen uitleg, dat is bij een ieder wel duidelijk, dat er nog mensen zijn die dit goed willen praten is misschien nog wel het meest schandalig, als er de afgelopen 20 jaar geen ca 400 miljard was uitgegeven aan het asielbeleid en elders goed was besteed, was er een stuk minder armoede geweest.

Keessie65 uit Marrum

De armoede importeren we toch op deze manier ? Het grootste deel van deze nieuwkomer gaat nooit werken en bijdragen aan de samenleving, blijven altijd in een uitkering zitten . Dus als je over armoede praat en ongelijkheid , heb je het in grote mate ook over de honderdduizenden die hier binnen zijn gewandeld. Ze krijgen een woning , zorg , onderwijs , uitkering en straks aow. Wij staan morgen vroeg op om te werken en deze klanten te onderhouden, en de linkse kliek wil ze nog wat extra s geven , want armoede

wdm uit Hoornsterzwaag

Haha moet altijd lachen om Age, kwam dat zulke figuren altijd tegen vroeger, hoe noemde je dat al destijds: beschermd wonen

Elkenien is oars . uit Uithuizen

Age uit Rottevalle , u zou hier niet zulke uitleg over u politieke keuzes moeten publiceren hier .
Hou dit lekker voor u en geef inhoudelijk commentaar . Niet op personen die hier reageren maar op dit artikel wat hier geplaatst is . Veel woorden en 0 inhoud hebben we hier soms meer dan genoeg als ik uw betoog lees dus hou u aan uw eigen commentaar en doe dat zelf ook niet .

riemersma uit Dokkum

Aha. Weer een dankbaar onderwerp voor onderbuikgevoelens. Het is allemaal de schuld van links en van asielzoekers en klompendragende nietfriezen alsmede natuurlijk de joden,de Marokkanen benevens brildragende Drachtsters .

Escobarr uit Dokkum

Ook geef ook de schuld aan u riemersma met uw opruiende vooroordelen daar worden we beter van.
Vooral in verband met uw vrijetijds hobby schaam u diep.
En vraag eens aan timmermans waar hij die tonnen wachtgeld voor aanvraagd heeft.
en waar hij denkt deze aan verdiend te hebben.
Er zijn de laatste
12 jaar 3 miljoen asielzoekers en vluchtelingen opgenomen in nederland.
Lijkt mij dat we ons deel eerst wel hebben gedaan.
Eerst maar even onze eigen problemen oplossen lijkt mij een goed idee.

riemersma uit Dokkum

Escobar: Uh, tsja, nou ben ik de persoon met opruiende vooroordelen ????? Omdat ik racisten en kortzichtige mensen met vooroordelen (met een ietsiepietsie) humor "aanval"? Tsja.

age uit Rottevalle

Escobar, hoe komt u aan in 12 jaar 3 miljoen asielzoekers en vluchtelingen OPGENOMEN in Nederland?

Misschien kunt u beter het verkiezingsprogramma en de standpunten lezen van de PvdA/Groen Links en daar kritiek op leveren ipv Timmermans persoonlijk aan te vallen?

Er wordt hier beweerd dat de armoede in ons land groot is?
Op zich is dan de vraag WAT is armoede, vergeleken met.. en zoals ik hierboven al schreef is het vooral een verkeerde verdeling van onze welvaart (kleine groep rijken steeds rijker en een grote groep armen nog armer) en dat is vooral een gevolg van het neo liberalisme, tijdperk Rutte..

Ik raad iedereen aan het begrotingsdebat te volgen en te kijken, welke partijen met plannen, moties komen om die armoede te bestrijden.Vr.gr. respect


pst

Escobar, als u op de persoon wil spelen, dan raad ik u aan eens te googelen, hoeveel personen, ministers, staatssecretarissen etc, van welke partijen in het tijdperk Rutte moesten opstappen, wegens belangenverstrengeling of de kamer verkeerd voorlichten, liegen.
elcapitan uit Drachten

Ja, en het kabinet is demissionair en mijn vraag aan Escobarr is dan ook "Wie gaan volgens hem onze eigen problemen dan in dit nieuw te vormen klabinet nu wel oplossen"? Welke partijen gaan dit volgens hem doen? Hij gaat zijn stem straks uitbrengen, op een partij die hem welgevallig is. Maar dan komt de formatie, compromissen moeten worden gesloten (een beetje van dit en een beetje van dat en dan komt alles piekfijn voor elkaar) en daar gaat je goede hoop. Jij blijft berooid achter, en je kunt de komende jaren weer je "scherpe reacties" plaatsen.
Jou diepgeworteld wantrouwen in de overheid is door geen enkele partij weg te nemen. Wat ik al eerder schreef "democratie is niet alleen je stem uitbrengen"

age uit Rottevalle

Elcapitan, het KABINET (de regering) is demissionair ja, maar de TWEEDE KAMER niet!

Dus de Tweede Kamer, alle 21? partijen, links en rechts kunnen vandaag plannen, moties indienen om de regeringsplannen, de begroting, aan te vullen, te wijzigen.

Ook de regeringspartijen VVD, CDA, D66 en Christen Unie zijn niet meer gebonden aan coalitieafspraken.

Bij de debatten gisteren en vandaag stond de BESTAANSZEKERHEID voor iedereen centraal en waren heel veel plannen, moties, daarop gericht.

Dat betekent ook, dat er vandaag heeeeeeel veeeeel overleg was om meerderheden te krijgen voor moties en daarbij werd overlegd tussen alle partijen links en rechts.

Interessant!

Er wordt nu over al die plannen gestemd en we zullen later, vanavond en morgen wel kunnen horen, zien en lezen wat er concreet gedaan wordt tegen armoede.

Ik hoop, ga er vanuit, dat de plannen door de Tweede Kamer vanavond aangenomen, voor BESTAANSZEKERHEID en bestrijding van armoede na de verkiezingen niet worden teruggedraaid.

Maar voor de zekerheid stem ik toch maar,
PvdA/Groen links..😉


Vr. gr, respect.

nona uit Drachten

Moldavië vangt veel oorlogsslachtoffers op en vluchtelingen uit Oekraïne. Het armste land wat er is. Deze vluchtelingen zie je hier niet.
Burgers die zich daar voor inzetten uit alle landen zelfs Friesland. Die hebben bescherming nodig. Ongenodigde gasten laten ze zelf toe.Hier hebben ze het goed. Voordat de heftige oorlog uitbrak waren deze mensen eral. En dan hebben we over de categorie jonge mensen.We staan voor Oekraïne en leven mee wat daar gebeurd zetten ons in voor hen.

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan