Account
Logo
Zoeken
Zoeken
15.2 °C

Visstroper betrapt bij het leeghalen van 14 palingfuiken

Publicatie: woensdag 7 juni

 

REACTIES
Sander L. uit Drachten

Goed zo, aanpakken dat tuig.

Locatie gegevens van zijn mobieltje ook maar even controleren om zo de nog niet gevonden fuiken te kunnen traceren en legen.

neiskjirrich uit Eanjum

De NSB is nooit ver weg....

grootstefan uit Ureterp

@Neiskjirrich. Ik ben sportvisser en vindt dat ze zulke lui keihard moeten straffen!

Gelukkig is het een milieu delict en zat het een boete worden met minimaal 5 cijfers, oppakken met die stropers

Reclamevrij uit Bethlehem

klojo's zijn het, alle stropers. Wat met je NSB. Die vergelijking zet heel veel over jou, neiskjirrich. Lees eens een boek, uit nieuwsgierigheid.

advertentie

Sander L. uit Drachten

@neiskjirrich NSB, omdat ik graag wil dat de overige fuiken kunnen worden geleegd voor het welzijn van deze dieren?

Daar bij had ik het natuurlijk niet erg gevonden dat ze daar mee ook het Restaurant of zijn netwerkje voor afgifte konden traceren.

- Visvergunningen (recreatie) ontnemen voor 5 jaar.
- boete met 5 cijfers.
- Uitkering stopzetten.

geert80 uit Kollum

Met duimschroeven is ook een optie, maar moeten we dat willen??

harrydehengst uit Harkema

blijft toch het lekkerste wat er is, een biologische aal. smaakt stukken beter dan die kweek rommel

Willem Barentsz uit Terschelling West

De vis wordt duur betaald!

wammes uit Takkebos

dat de palingstand achteruitgaat heeft er voornamelijk mee te maken dat elke paling die Nederland binnen wil meteen gevangen word bij de sluizen van het lauwersmeer, IJsselmeer en andere plekken . de volwassen paling die terug wil naar de Sargassozee om voort te planten heeft heel veel kans om het niet te halen . voor de winst van dat soort vissers mogen wij geen paling meenemen gevangen met de hengel .

Booster 3.0 uit Pieterzijl

De measte glésiel wurdt foar Frankryk út de see helle om op te fretten , lit se dér mei ophâlde, dan kinne wy wer rikke iel ite.

musky uit Rinsumageast

sa ist wammes.

japio72 uit De Westereen

De paling stand is aan de beterende hand, en de visserij druk heeft maar voor een klein deel te maken met de eerdere achteruitgang van de paling stand.
Waldnet als je het niet zeker weet, doe onderzoek of laat het achterwege om dingen te vermelden,de beroepsvissers krijgen van jullie de schuld voor iets waar ze maar voor een klein aandeel verantwoordelijk voor zijn

wammes uit Takkebos

oké milieu dingen hebben er ook mee uit te staan maar als je bij de bron gaat aftappen heeft het geen enkele kans om te herstellen . verbiedt dan het hele palingvissen !

daarnaast kweekpaling komt ook uit het wild, dat zijn gevangen glasalen die in een kweekbak allemaal opgroeien en in het wild misschien voor 10% . voor onze vreterij een goed ding maar voor de natuur ? die mist wel 10%

ambtenaartje uit Lutjerijp

Er is genoeg paling, anders ook maar snel gaan stoppen met het paling roken..want dat is geen gekweekt materiaal...wiet mag ook niet geteeld worden, maar wel verkocht worden in coffeeshops..krom.

kamg uit De Westereen

Gekweekte paling bestaat niet id gewoon gevangen glasaal wat in grote kwekerijen opgekweekt is

boerke uit Dokkum

Als je veel glasaal vangt is het ook geen wonder dat de palingstand achteruit gaat. De glasaal belandt in de kwekerijen en vervolgens op het bord van diegenen die het hardste roepen dat personen die betrapt woeden op volwassen paling vangen keihard aangepakt moeten worden.

Booster 3.0 uit Pieterzijl

Glésiel wurdt yn Frankryk iten hear, mar in lyts part wurdt opkweekt.
It measte frette sy dér yn Frankryk op.

rom33 uit Surhuisterveen

Vroeger scheet je in het water lekker voor de paling allemaal verboden. Verplicht een potti potti Aan boord te hebben is hij vol wordt deze over boord geleegd met het chemisch toilet vloeistof.

dewierewaldman uit Jistrum

in fûkje set is ferbean, mei grutte fisk trawlers de hiele see leech fiskje is dea normaal. Guon dingen binne ferbean, mar guon dingen binne foar in Wâldman normaal! Jo sille dat wurk mar dwaan moatte, ien oppakke foar in fûkje, stumperbaantsje.

Lorredraaier uit Buitenpost

Dit waren 14 "fûkjes" w-wâldman. ha ha

Willem Barentsz uit Terschelling West

Misschien was er maar 1 fuikje van de opgepakte stroper en had hij die per ongeluk tussen die van 13 andere stropers gezet.

wammes uit Takkebos

je hebt er tegenwoordig wel 14 nodig voor je een paar pond bij elkaar hebt

Maarten Zeilstra uit Dokkum

Dat is de kern van het probleem. We hebben met zijn allen alles leeggevist en er is niets meer over voor onze kinderen....

Dit geldt ook voor de bio industrie. Dankzij de boeren krijgen we straks te maken met grote problemen. De mooie groene weiden zijn als woestijnen. Alles gaat dood ten behoeve van de boer (en de mensen die het vlees of melk willen)

rom33 uit Surhuisterveen

Vorige week stond het water nog hoog in de sloten nu de het warmer wordt gaat ze het water peil omlaag brengen Jongen wat is er toch een een klimaat verandering aan de gang¿ Wat Wordt allemaal veel te warm amme hoela

advertentie

oarsom uit Broeksterwâld

Als je het nieuws had gevolgd; ze gaan het waterpeil verhogen, dus niet verlagen. Informeer jezelf eens voordat je hier weer onzin roept.

Jovan uit Berltsum

niets is lekkerder als zelf gerookt op cederhout en levend gekocht

Blurb uit Kootstertille

Sa ist

victoria uit Dokkum

Stropen hier,stropen daar,altijd stropen maar.

ambtenaartje uit Lutjerijp

Zo ist Victoria en door...onnozele halsen halen hier de wolven heen en vreten de schapen dood en een palinkje vangen mag niet? Allemaal natuur wappies die liever hun tabletje kijken en naar Netflix turen...

devil1 uit Kollum

De beroepsvissers schreven het hardst dat de palingstand achteruit gaat om hun broodwinning in stand te houden, de sportvissers mogen geen aal mee nemen, belachelijk. Fuikje zetten en gaan met die banaan.

rommie uit Aldwâld

Door mensen zoals jij (geen opvoeding), sterven dieren uit.

wammes uit Takkebos

rommie, jij doet er ook keihard aan mee ! alleen op een andere manier waarbij jij ver van de natuur staat . een stroper pakt nooit meer dan nodig, jij wel .

want je reageert hier dus dat betekent dat jij een telefoon of laptop hebt . alle natuur die ze vernietigen voor het beetje goud, cobalt, grafiet en dan de rest nog ! de mijnen zijn kilometers in doorsnede maar ook een kilometer diep . dat vernietigt meer dan 14 fuikjes met een palinkje

oarsom uit Broeksterwâld

"Een stroper pakt nooit meer dan nodig" Nodig waarvoor? Om 100-den te kunnen verkopen? Met 14 fuiken wil je meer vangen dan een wekelijks broodje-paling voor jezelf.
Aanpakken die stropers, ze bederven het voor beroeps-, maar ook voor sportvissers.

Potjan uit Augustinusga

😝 hahahaha natuur paling heerlijk gewoon doorgaan

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan