Account
Logo
Zoeken
-1.7 °C

Doorrijder gezocht na ongeval in Drachten

Publicatie: vrijdag 24 februari

 

REACTIES
bolus123 uit Drachten

Die haaientanden staan op de verkeerde plek. Fietsers hebben voorrang, maar als er wat gebeurt liggen ze in de kreukels. Kan beter de voorrang aan de auto's geven. Dan hebben de fietsers i.i.g. een reden om op te letten.

Sainabu uit Drachten

Dit is de omgekeerde wereld reactie op een fout van een automobilist, of moet ik zeggen misdadiger. Want doorrijden na een aanrijding met letsel voor het slachtoffer is een misdaad. De automobilisten die in Drachten op de rotondes willen gaan, moeten heel simpel beter uitkijken en de fietsers, wandelaars voor laten gaan. Die haaientanden staan er niet voor niets. Uit eigen ervaring weet ik dat men de neiging heeft om toch nog snel even door te rijden, ik laat deze automobilisten, die geen rijbewijs waard zin, altijd weten hoe ik over hen denk, met enkele handgebaren. En dan moet je die gezichten eens zien, want dat verwachten ze niet. Ik hoop dat ze die doorrijden snel in de kraag vatten, fors straffen, het liefst het rijbewijs afnemen. Voor het slachtoffer: veel sterkte en beterschap. Eis schadevergoeding aan de veroorzaker van uw zeer pijnlijke leed.

bolus123 uit Drachten

En als je uit bijna elk ander dorp/stad komt hebben fietsers geen voorang. De kans dat het daarom al mis kan gaan is reden genoeg om het om te draaien. Of iemand wel of niet doorrijd na een ongeval heeft niks met de verkeerssituatie te maken.

Patatje Oorlog uit Feanwaldsterwal

Dat verschilt heel erg per stad. In Leeuwarden en Groningen zijn er genoeg situaties met fietsers in de voorrang. Als je dat lastig vindt moet je het centrum maar mijden of wat rustiger deze rotondes benaderen. Het is namelijk niet zo moeilijk om een rotonde met fietsers in de voorrang te herkennen. Vaak is het rode asfalt doorgetrokken over de weg, staan er haaientanden en is er natuurlijk een voorrangsbord.

advertentie

bolus123 uit Drachten

Ik vindt het niet lastig, maar anderen blijkbaar wel en daarom moeten fietsers geen voorang hebben.

Patatje Oorlog uit Feanwaldsterwal

Of die mensen moeten geen rijbewijs hebben. Het is toch van de zotte dat je de onkunde van mensen gaat belonen als dat voor slachtoffers zorgt. Autorijden is geen recht. Ze gaan maar weer op cursus.

Sainabu uit Drachten

Ben het helemaal met u eens, Patatje Oorlog, fietsers hebben in Drachten voorrang, punt. En als je dat niet aan staat, zoals Bolus 123,dan moet je in Drachten niet gaan rijden met de auto. Dat lijkt mij voor hem/haar zowiezo verstandiger als je niet wilt opletten en de verkeersregels naar je hand wilt zetten.

bolus123 uit Drachten

Niet betrokken raken bij een ongeval is geen mentaliteit of manier van leven. Verkeerssituaties moeten gewoon veilig zijn. En daarnaast ik heb er geen problemen mee en heb in de 20 jaar dat ik in Drachten rijdt ook nog nooit iemand zelf aangereden. Wat ik wel zie is dat sommige fietsers (omdat ze voorang hebben) niet op letten.

Amy hofma uit Boornbergum

Het is daar echt een nare en glade weg ben er zelf vorige week vrijdag ook aangereden

hufterproof uit Drachten

Bolus123, ga jij nu zeuren over de haaientanden? kom op hee, de automobilisten moeten gewoon stoppen en uitkijken, maar "iedereen" lijkt wel haast te hebben tegenwoordig, en het is al helemaal schande dat die automobilist doorrijd als ze de bestuurder oppakken, dan rijbewijs en auto afpakken.

bolus123 uit Drachten

En waar heb je meer aan, voorang hebben met de kans om aangereden te worden, of zelf op letten met (in mijn ogen) minder kans om aangereden te worden. Daarnaast is het vandaag deze bestuurder, volgende keer is het iemand anders.

blackman uit Drachten

Rood/ bruine auto met schade aan de rechter kant moet niet moeilijk zijn.oppakken en aanpakken!!!

l|l uit Drachten

Waarom rechts?

blackman uit Drachten

Kniesoor.voor jou auto met schade links.

henkie turbo uit Drachten

omdat je op een rotonde alleen maar rechts af kan slaan of je moet rondjes blijven rijden op de rotonde

l|l uit Drachten

Maar als je de rotonde oprijdt komen de fietsen van links.

Willem Barentsz uit Terschelling West

Veel particuliere deurbel en bewakingscamera’s tegenwoordig. Even de deuren langs dus zou ik zeggen, kleine moeite en niet geschoten is altijd mis.

brainder uit Drachten

Tijd om autos ook voorrang te geven. Fietsers kunnen veel makkelijker stoppen en kunnen beter om hun heen kijken dat automobilisten.

wittepiet uit Drachten

Wat een domme opmerking,een fietser moet afstappen,maar iemand die achter het stuur van een auto zit en auto staat sneller stil dan een fiets,maar je praat wel anders als jij op een rotonde word aangereden.

himmeldei uit Drachten

RRR Russisch Roulette Rotonde fietsers hebben voorrang maar automobilisten die de rotonde naderen houden plankgas in de hoop eerder te zijn dan de fietser ja en dan gaat het mis

Stokojedno uit Drachten

Waarom doe je dat dan himmeldei !?

blackman uit Drachten

Omdat ze denken belangrijk te zijn.
Kijk mij eens even hoe goed ik ben.

diuwer uit Boornbergum

het zou verboden moeten worden dat de fietsers voorang hebben op de rotonde, hoe hebben ze het bedacht

Kareltje uit Holwert

Sterkte voor de gewonde.

advertentie

Kareltje uit Holwert

Wat ik niet begrijp is dat het nieuwsbericht gaat over een doorrijder na een ongeval met een gewonde, de enige reacties die geplaatst worden gaan over verkeersregels.

Km-rider uit Drachten-Azeven

Het zit zo: Als fietser heb je pas voorrang op de rotonde, rijdt er dagelijks meerdere keren langs!. \
Vele oudere fietsers e-bikes geven ff gas bij...

schim uit Drachten

Uit ervaring kan ik zeggen dat soms fietsers ook tegengesteld oversteken op deze rotonde. Maar gelukkig weten de meeste weggebruikers wat ze hier behoren te doen. Namelijk, goed uitkijken. En als we dan allemaal iets minder haastig worden komt het vast wel goed.

Friese Drachtster uit Drachten

Het probleem bij deze rotonde is dat de fietsers van zowel links als rechts kunnen aankomen fietsen, doordat er aan beide kanten van de Splitting een fietspad ligt die in beide richtingen gebruikt mag worden. Als je dit als automobilist niet weet kan een ongeluk als dit snel gebeuren. De automobilist mag natuurlijk niet na het ongeval ervan doorgaan, zonder zichzelf bekend te maken. Ik hoop dat ze deze snel vinden zodat hij aansprakelijk gesteld kan worden voor de door hem/haar veroorzaakte schade.
Sterkte en beterschap voor de fietser.

Elkenien is oars . uit Uithuizen

Sainabu , voorrang hebben en voorrang nemen ... Hand niet uitsteken en dan die met gebaren en verbaal geweld zijn of haar ongenoegen uiten terwijl ze zelf fout bezig zijn . Mocht jij een rijbewijs hebben dan ben jij vast de beste van ons . Man man wat ben jij een droeftoeter met je onzinnige opmerkingen .

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan