Account
Logo
Zoeken
-1.9 °C

Smallingerland plaatst 4.500 laadpalen

Publicatie: woensdag 22 februari

 

REACTIES
Frieskk uit Drachten

Compleet doorgeslagen daar in de gemeente Smallingerland.

Sopdop26 uit Boornbergum

Nou toe maar weer! Geen nee te koop

loffertje uit Buitenpost

De gemeente Smallingerland heeft 434 straten. Dan worden er gemiddeld dus 10+ laadpalen per straat geplaatst?

Mieke1982 uit Drachten

Ik zou nog maar eens google openen.
Het aantal wat jij noemt zijn alleen de straten in Drachten.

advertentie

lebuinus uit Twijzel

Christ My Lord - dus er is één of ander slim bedrijf dat als eis stelt om lid te zijn alvorens je hu meuk kunt kopen met tien procent korting.
Kind begrijpt dat er dan nog altijd vele tientallen procenten opslag op de prijs zitten.
Het is zeg maar het model voor gemeentegidsen maar dan met openbare verlichting en energie.

Als je zoveel gemeenten samen hebt begin je toch een éigen inkooporganisatie en ga je niet extern afnemen, of ben ik nou dom.

victoria uit Dokkum

Steeds meer gebruikers waardoor het elektriciteitsnet de maximale capaciteit bereikt heeft.Wordt alleen maar erger,want het is niet zomaar even in een paar jaar opgelost.

musky uit Rinsumageast

Op iedere laatpaal een zonnepaneel is de oplossing.

memyself uit Oentsjerk

Foar in elektryske middenklasser hast 8 oant 10 sinnepanielen nedich om dat ding yn in oere tiid op te laden foar rûchwei 100km. Bist moai klear mei!

wobbebanaan uit Opeinde

Met ruigweg 10panelen x400wh kom je echt geen 100km, eerder 30km

eastlakeman uit Eastermar

Ze komen op de mooiste plaatsen te staan het dichtst bij de winkels en Jan met de pet kan straks nog verder lopen met de boodschappen.

cheese uit Ureterp

De normale burger kan geen elektrische auto betalen en het elektriciteitsnet is als overbelast. Men kan beter zorgen dat het elektriciteitsnet snel op orde komt. En stimuleer en help jan modaal en de armen, niet de mensen die het allemaal zelf wel kunnen betalen.

dragster uit Drachten

Nog minder gewone parkeerplaatsen

rom33 uit Surhuisterveen

https://www.hartvannederland.nl/nieuws/elektrische-auto-diesel Volgens experts gaat het batterijpakket onder normale omstandigheden tussen de 10 en 20 jaar mee, voor dit vervangen dient te worden. En dan Hoe wordt een batterij gerecycled?
De gesorteerde batterijen gaan naar verschillende recyclers in Europa. Zij verpulveren de batterijen waarna ze in een vacuüm-oven gaan op 850 graden Celsius. ¿¿¿¿¿geen vervuiling meegerekend

ruuds uit Drachtstercompagnie

Hoe ziet het plan er precies uit, 4500 lijkt me veel. Maar over hoeveel jaar, is het net wel zwaar genoeg. Wat is behoefte. Hoeveel elektrische auto’s zijn er en komen er bij? De kosten zijn flink, zeker 10 miljoen of meer.

Mutsiebutsie uit Drachten

Dat zijn wel heel veel laadpalen, en waar komt alle stroom vandaan? Ik las dat het net in Drachten al vol zit, bedrijven en nieuwe gebouwen komen op een wachtlijst. Zorg eerst in heel Nederland voor voldoende capaciteit, en begin dan met alles en iedereen van het gas af of alleen nog electrische auto's v.a. 2030. Ze willen veel te snel.

Swtor uit Dokkum

Dat zijn er nog al wat!

Krijgt iedereen in de gemeente er een electrische auto bij dan?

machopluis uit Drachten

Nice! Smallingerland is the best.

reagluurder uit Drachten

Eerst de rijken flinke subsidie gegeven op aankoop electrische auto, en nu pleasen met opladers...

hufterproof uit Drachten

Volgens mij 2 nullen te veel getypt

harrydehengst uit Harkema

kwestie van tijd dat er houderschapsbelasting en bijtelling op de electrische autos komt, dan zijn ze gauw uit het straatbeeld verdwenen. beetje electrische auto weegt al gauw 2 ton.. dus m.a.w niet meer investeren in dure palen. tis toch tijdelijk. onze overheid grijpt met een tijdje wel in, ze laten eerst masaal iedereen zulke autos kopen en vangen de bpm en btw en schaffen de regeling dan weer af. zo voorspelbaar.

Windesheim uit Burgum

Volgens mij moet je plaatsen daar waar de behoefte is, nu loop je de kans dat er straks honderden ongebruikte laadpalen ergens staan. Overigens worden laadpalen ook als parkeerplek gebruikt, dus na opladen auto laten staan. Hoe voorkom je dat?

rom33 uit Surhuisterveen

Daar is de aap, bonnen schrijven. Je mag hem niet laten staan als hij is vol geladen .

liwarder uit Leeuwarden

Hoef je geen bon voor te schrijven, de paal kan gewoon een tarief berekenen voor de tijd dat hij niet aan het laden is maar wel aangekoppeld.

Ben zelf een ev rijder en ik irriteer me mateloos aan auto's die vol zijn maar wel aan een laadpaal staan.

dirkdevries uit Drachten

tjonge, klopt geen zak van het verhaal, 4500 palen is totaal voor Smallingerland, smallingerland is groter dan Drachten, 70% van die palen is pariculier, daar doet de gemeente niets mee, dus Gemeente Smallingerland hoeft zelf maar 1300 palen te plaatsen, waldnet moet beter luisteren als er in de gemeenteraad is iets uitgelegd moet worden.

advertentie

Hoestno? uit Drachten

45 , meer kan niet het elektriciteitsnet niet aan...

O.P. Merker uit Boornbergum

En voor de sw medewerkers is geen geld om het minimumloon aan te vullen naar het minimumloon! Wat wettelijk geregeld is per 1 januari j.l. Ze zijn hier compleet doorgedraaid op het gemeentehuis. Een stel kneuzen c.q. Kanslozen in de gemeenteraad weten van toeten nog blazen en zijn totaal niet op de hoogte van wat er werkelijk speelt. Stel debielen.

aussie2 uit Eastermar

Weg gegooid geld!

kensid uit Waskemeer

Nog meer stroomstoringen

winterswijk uit Burgum

Daar is het net niet opberekend

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan