Logo
Zoeken
Zoeken
8.5 °C

Aanschaf PET-CT-scanner voor toegankelijke en goede zorg in de regio

Publicatie: donderdag 8 december

 

REACTIES

“omdat het aantal mensen met kanker fors gaat stijgen”

Knap dat ze dat nu al weten, dan weten ze de oorzaak ook vast en zeker, en ons maar niks vertellen

grootstefan uit Ureterp

De toename van het aantal kankerpatiënten, een trend die de laatste tientallen jaren goed zichtbaar is, zal de komende jaren alleen maar verder oplopen.

Er zijn hier meerdere oorzaken voor;
1. Vergrijzing, het steeds ouder worden betekent ook een grotere kans op het ontwikkelen van mutaties bij celdelingen. Cellen delen zich razendsnel en bij elke deling is kans op een mutatie. In een ouder lichaam is die kans groter.
2. Levenstijl. Roken, alcohol, weinig lichaamsbeweging, overgewicht zijn allemaal risicofactoren voor de ontwikkeling van een tumor. Gezonde cellen hebben immers een kleinere kans op een aggressieve mutatie dan ongezonde cellen.
3. Betere diagnostiek. Door de ontwikkeling in de zorg en apparatuur kunnen we steeds sneller in een vroeger stadium de kankercellen opsporen en behandelen. Wat uiteindelijk een betere algemene prognose geeft voor kankerpatiënten, maar ook een grotere groep kankerpatiënten geeft waarbij kanker dus daadwerkelijk opgespoord is.

Let wel op dat veranderingen in levenstijl etc pas na minimaal 20 a 30 jaar zorgen voor een verhoging in het aantal kankerpatiënten. Het duurt zo lang, omdat de ontwikkeling van een tumor ook een tijdje duurt.

Zo is nu de snelst groeiende soort kanker huidkanker. Dit komt door de rage van zonnebanken en overmatig zonnen in de jaren 80 en 90.

Doormiddel van dit prachtige apparaat kunnen we nu in Friesland 2x zoveel PET-CT onderzoeken verrichten, waardoor we hier in het noorden beter in staat zijn om de steeds maar grotere groep patiënten die doormiddel van hun indicatie en symptomen zo'n onderzoek kunnen gebruiken ook daadwerkelijk kunnen geven.

Basdj uit Drachten

Kijk dat is nu eens een top reactie hier op waldnet , iemand met verstand van zaken ipv die loze opmerkingen

sdj11 uit Drachten

 

Zo, dus u geloofd alles wat een ander schrijft sdj11?

Kareltje uit Holwert

Dus dan draaien we het om, jij gelooft wat de anderen zeggen? En voel je je nu beter?

sdj11 uit Drachten

Stukken beter.

Kareltje uit Holwert

 

Ik heb een goed middel ....een booster prikje extra.

Willie wortel uit Blije

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan