Logo
Zoeken
Zoeken
6.7 °C

Trekker brengt Sinterklaas naar Beetsterzwaag

Publicatie: zaterdag 19 november

 

REACTIES

En al die kinderen zijn nu zwaar getraumatiseerd, omdat de Pieten niet onherkenbaar zwartgeschminkt waren!

peazumer uit Paesens

Precies !

premiumblue uit Tijnje

Ongeveer evenveel als bij de pieten die wel keurig zwart zijn. Wat is dat toch met die mensen die een klein groepje zeikerds met een verdienmodel alles laat bepalen en vervolgens steevast kramen dat het de kinderen niet uitmaakt of iets van die strekking. Nee dat deed het ook niet toen ze zwart waren.

Net nog een filmpje van Bonaire gezien, de bruine inwoners daar worden ook zwart geschminkt en de Sint wit, niemand een probleem mee en een boel vrolijke kinderen. Maarja, daar heb je geen verdienmodel als je racisme roept, dus dan heb je ook geen probleem.

Bauke122 uit Harkema

 

zeurpiet

wdm uit Hoornsterzwaag

 

Niet de kinderen zijn zwaar getraumatiseerd...

Is er al een ouderentelefoon, voor getraumatiseerde ouderen?

age uit Rottevalle

 

schaf maar af straks willen ze een zwarte sinterklaas om de witte pieten te knechten, zal wel door het slavernij verleden van beetsterzwaag zijn

diuwer uit Boornbergum

 

We willen onze tradities behouden: GOEDZO!! Zondags winkels en zwembaden dicht - Zondags natuurlijk wel 2 keer naar de kerk-- de standsverschillen weer in ere: Knikken voor directeuren en boeren en dominees--Vrouwen minder laten verdienen voor hetzelfde werk--We willen onze tradities behouden: geen douche en geen wc maar een tobbe en een huuske-- geen auto maar een fiets of hooguit een solex---Meesters en juffen die kinderen mogen slaan--We willen onze tradities behouden EN oude tradities terug: 6 dagen per week werken-- geen vakanties ( nou vooruit, één weekje per jaar dan?--- Zoiets??

riemersma uit Dokkum

elcapitan uit Drachten

 

Riemersma, in voorgaande jaren kwam ik deze reactie met daarin in uw ogen aangedragen tradities al eerder tegen. ( je hebt je punt destijds wel gemaakt, maar slaat de plank finaal mis) Misschien wordt het tijd dat je de betekenis van traditie er eens op naslaat. Volgens mij is naar de winkel gaan, naar de kerk gaan, op een solex rijden en ga zo maar door, geen traditie. Ik hoorde Henk Fraser zeggen Zwarte Piet is niet meer van deze tijd. Maar als dat zo is met de daarbij behorende argumenten, dan is volgens mij zwarte piet van geen enkele tijd geweest. Waren onze ouders,grootouders etc. al die jaren dan zo dom of achterlijk? We prefereren hier een multi culti samenleving, maar die droom zal nooit uitkomen. We staan in Nederland loodrecht tegen over elkaar en hoe zou dat nu komen? Dus kom aub niet weer aan met die onzin over tobbe en douche en vrouwen die etc. Skûtsjesilen, aaisykjen, douwtraapje, boere brulloft yn de Joure dat zijn tradities, en zwarte piet ook.

elcapitan uit Drachten

elcapitan uit Drachten

Nou @elcapitan uit Drachten. Het antwoord op de vraag waarom "we" zo lijnrecht tegenover elkaar staan is niet zo ingewikkeld. Dat komt door een klein groepje mensen aan beide kanten die lopen te roeptoeteren over hoe veel ze veel meer gelijk hebben dan de anderen. Van "zwarte Piet is racisme" tot "tradities moeten blijven" beide meningen even kortzichtig en schadelijk. De waarheid ligt in het midden. Hulde voor Beetsterzwaag en boehoe voor bijvoorbeeld Kollum die niet willen begrijpen dat er dingen veranderen. Zoals al eeuwen trouwens.

Boertjevanbuten uit Burgum

 

Zwarte Piet is racime vind je dus kortzichtig en schadelijk? Waarom is er dan zo’n ophef! Je roept nu zelf ook boehoe voor Kollum, daar waren de Pieten zwart, ook in Surhuisterveen etc. Daar vinden ze dat het gewoon kan, jij vindt dus van niet. In jou reactie spreek jij je zelf dus behoorlijk tegen. Heb je de reactie van Riemersma, welke ik heb gekopieerd vanuit eerder artikel, wel gelezen, Zwaktebod om dat soort dingen aan te dragen als tradities, dit, om kracht bij te zetten dat hij mensen die vasthouden aan tradities, niet helemaal 100 punten zijn. Dat we t.o. elkaar komen te staan gaat veel verder dan dit totaal vernielde en niet meer levensvatbare kinderfeest. Het volgende dat weg moet zijn de namen in het land van vroegere figuren die niet zo lief waren. En zo raakt Nederland steeds meer van zijn identiteit kwijt. Multi culti? Ja, kijk in het westen vooral, maar naar alle schotels aan de muren.

elcapitan uit Drachten

 

Hmmm,... daar is toch overduidelijk de Kerstman aan het bijbeunen als (hulp)Sinterklaas aangezien hij z'n 'hertje' (JOHN DEERE 🚜) als vervoermiddel gebruikt. De Sint laat zich altijd associëren met een ander viervoeter. 🐴. 😎

B.T.W., vanavond/vannacht fikkie stoken op de A7 met die strobalen m.m.v. wat stikstofcowboys? 🤠 🚜🚜🚜🚜🚜🚜

Veeboer Wim Zonderland uit Sumar

 

Zullen we ook maar weer in klederdracht rond gaan lopen dan?

peazumer uit Paesens

Nee joh, dat valt onder Nederlands erfgoed, dat moet weg. Wat zullen "anderen" wel niet denken als je er zo bij loopt!

elcapitan uit Drachten

 

Niks mis maar met alle drammers ben ik wel klaar .Ik word daar figuurlijk doof van.

Johhnieboy uit Noardburgum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan