Logo
Zoeken
Zoeken
5.3 °C

Kritiek op gebruik sociale media van gemeente

Publicatie: woensdag 26 oktober

 

REACTIES

Typisch weer van die ambtenaren, als ze het zo druk hebben kunnen ze ook eens wat harder gaan werken misschien? Je bent er voor de burger, je kan alleen overdag terecht vaak, dus je moet of een uitkering hebben of vrij nemen, waardeloos.

Huredurefiets uit Dokkum

Je moet ook met de tijd mee gaan, vandaag de dag kan je bijna alles wel regelen via internet

Stopljocht uit Wâlterswâld

Juist bij de gemeente (althans de mijne) moet je nog met papier werken en dus eerst langs de bibliotheek om kopieën te maken. Terwijl je bij een boel andere organisaties gewoon een foto van je id maakt.

Bauke122 uit Harkema

 

bij andere gemeentes is het net zo ik vraag me af wat doen die raam kijkers dan allemaal

henkdijk uit Ezinge

 

wel typisch dat een zekere PvdA-raadslid Zahraa Al-Daraaj zoiets opvalt en niet een hendrik of een klaas of een Sietske

eksteroog uit Eastermar

 

En dan te bedenken dat er in dit landje jaar in jaar uit steeds meer laatgeletterden binnen #kunnen blijven komen ! Hoe hou je ook de steeds duurder wordende NL werkverschaffing op peil ? Zo dus !

nogffdit uit Buitenpost

 

Klopt dat wel? Voor aanvraag, ophalen van veel standaard producten is er geen voorbereiding nodig, pure onwil. Zou de gemeente een concurrent hebben voor deze standaard dienstverlening legde ze het loodje.

Windesheim uit Burgum

 

Voor de hele corona-bende kon je zo naar binnen stappen in het gemeentehuis, de aanvraag doen papieren erbij en een afspraak maken voor over 7-14 dagen om af te halen en nu moet je ineens 14 dagen wachten om überhaupt de aanvraag te kunnen doen en dan duurt de afspraak voor het afhalen ook 14 dagen of langer.
Corona komt ze wel goed uit op het gemeentehuis, hoeven ze niet meer zoveel te doen.....

reeminee uit Drachten

 

Nieuwe ID kaart ophalen en nog een ander dingetje te regelen: Ik had gebeld en kon zo wel zonder afspraak. Ik meld mij bij de balie “Nee dat kan niet zonder afspraak” Ik zei “dat zal wel moeten heb hiervoor een half uur moeten rijden en mevrouw aan de telefoon zei dat het zonder afspraak kon” Maar nee dat kon echt niet! En ze zou uitzoeken wie dat dan tegen mij had gezegd om zonder afspraak te komen! Foei! Maar na verdere woordenwisseling kon het ineens wel…. Vreemd!

Nylhynder uit Burgum

Dat komt denk ik ze te veel tijd aan je spenderen, en ook anderen moeten wachten, dat jij klaar bent. Ze net zo goed aan jouw wens te voldoen .

rom33 uit Surhuisterveen

 

Banken, gemeenten en politie. Éen groot fiasco. Door de burgers groot gemaakt en nu amper bereikbaar voor burgers. Owja... wel via de chat.. Maar de voordeuren gesloten.. Lekker bezig. Toegankelijk houden voor alle burgers? Laat mij niet lachen.. Alles online en persoonlijk contact is helemaal weg..

Alles onder het mom van winst maken. Burgers vinden alles goed.

Frieskk uit Drachten

 

als ze wel aan burgers denken dan , zijn het hamburger

broodje uit Damwâld

 

Even langskomen op het gemeentehuis van Smallingerland voor een paspoort of rijbewijs is geen succes. De inwoners moeten van tevoren telefonisch of via de website een afspraak maken.

De praktijk leert dat documenten bij elkaar gezocht moeten worden en ook de hulp van andere ambtenaren soms nodig is. Het is dan handiger om goed voorbereid zo’n gesprek in te gaan en daarvoor is een afspraak nodig, aldus de wethouder.

Op de kritiek dat de communicatie met de inwoners via de sociale media niet klantvriendelijk is, reageerde de wethouder dat via de bestaande kanalen iedereen geholpen kan worden.

Moest mijn rijbewijs verlengen, maar dan moest ik eerst een online afspraak maken. Maar ik kon pas 2,5 week later terecht, maar toen kon ik niet, dus werd het nog 3 dagen later. Maar op het moment van de afspraak was ik ziek, dus weer een nieuwe afspraak moeten maken. Toen wee een afspraak om hem op te mogen halen. En toen waren we bijna 7 weken verder.
Heb nog nooit ergens een klacht over ingediend, maar heb dat toen wel gedaan. Een gemeentehuis moet je spontaan naar binnen kunnen, en niet op deze manier.

hendrik1980 uit Leek

 

Koffie apparaat uitzetten is mischien een optie.😂

Escobarr uit Dokkum

 

In alle verhalen mist mijns inziens een belangrijk punt ,je bent als ambtenaar dienstbaar aan de burger en helpt deze waar kan ,menselijkheid en oplossend denkvermogen maar ook in echt contact zijn ,dan heb je meer duidelijkheid en vertrouwen en dus mogelijkheden .Wordt weer mens daar met zijn allen

Theodora uit Ureterp

 

Ik dacht altijd dat de ambtenaren daar zitten voor de burgers…..maar ze hebben dus andere werkzaamheden.

Oplossing zet er een paar mensen neer die alleen rijbewijzen en paspoorten doen net als vroeger. Toen waren er geen klachten. Soms is vroeger toch beter.

gforce uit Drachten

Dat dus

zakhooi uit Houtigehage

 

Vroeger stonden er verkeersborden in het gemeentehuis. Looproutes voor ambtenaren richting naar de koffie automaat!🤣

jan61 uit Drachten

 

Wow. Lees ik nu foto maken van je id voor organisaties? Wist je wel dat ze dat in principe niet mogen vragen?

Ano33 uit Drachten

 

In Tytjerkstradiel is dat ook zo, weet je waarom ze dat doen, dan kunnen ze hun wekker zetten

slokje uit Burgum

 

Snap wel dat al-daraaj dat als enigste signaleert,zij is ervaringsdeskundige haar criminele familie zit ook hele dag op sociale media, uiteraard met uitkering,wel tekenend voor het niveau van huidig gemeente bestuur

snoleboleke uit Drachten-Azeven

 

Weer een bewijs dat wethouders en ambtenaren niet willen begrijpen dat zij een dienstverlenende functie hebben. Men moet zich afvragen hoe kunnen we de burger zo best mogelijk bedienen. Dus moet alles zo ingericht zijn dat als een burger zich meld bij het loket dat hij meteen geholpen word. Bij verkiezingen is de slogan :eerst de mensen: vergeet het maar. Wij zijn met ons zelf bezig.

Macgregor uit Abbeweer

 

Op myn wurk ast klear bist mei iets dan siekest iets oars om te dwaan of freechje je in kollega of je helpe kinne. Sa bliuwe je besich.

Ambtenaren wurre betelle selfs al sit der neat yn de agenda selfs at se thús sitte en se binne nergens op koarte termijn beskikber. Altiid ôfspraak meintsje mar allinich at it se self útkomt. Hie ik dit witten doe't ik 10 ier wie dan hie ik der ek tusken stien hahaha.

Minsken yn Ameerika fiele sich net fertsjinwurriche troch hun kabinet soeden se sich dêr yn Smallingerland ek sa fiele mei 'Al-Daraaj'?

foar degene dy't by Dantumadiel sunder ôfspraak, sa at it yn it artikel stjit, "een ambtenaar toch in de gelegenheid om te helpen" kin fyne mei fideo-bewiis ha ik 10 euro

gurbe1984 uit Rinsumageast

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan