Logo
Zoeken
Zoeken
-1.4 °C

Sportschool Ebert ten onder aan hoge gasprijzen

Publicatie: donderdag 6 oktober

 

REACTIES

Waardeloos!

petrovski uit Buitenpost

Sportschool jan Ebert failliet! er zijn drie mensen die zich omdraaien in het graf! waaronder mijn vader Henk wieldraaijer jan lok en uiteraard en Jan Ebert zijhebben zich samen ingezet voor de sportschool! Lullige opmerkingen joh; dom! Ebert Sportschool heeft een goede naam! energie rekening! Mensen dit kan niet waar zijn ! Én hou de lullige opmerkingen voor je tis een familie bedrijf waar hard voor gewerkt moet worden mocht je daar problemen mee hebben mag je meff bellen vr Gerben gerbenbouma51@gmail.com

gerben bouma uit Hoogezand

 

Waarom steunt de gemeente zo een oer Drachtster bedrijf niet in deze tijd? Echt heel erg dit.sterkte.

FolgerSTER uit Drachten

Omdat de Gemeente Smallingerland alleen zich zelf steunt en geen geld heeft om zijn burgers én ondernemers te steunen in deze lastige tijden....

knurko uit Drachten

Er gaat alleen geld naar de lawei zodat de bobos naar dure gesubsidieerde voorstellingen kunnen

stormrots uit Drachten

Dat doen ze wel als het coa belangstelling heeft.

boekebaaske uit De Westereen

Waarom moet de hele gemeente betalen voor iemand die niet buiten wil sporten maar per se in een couveuse willen oefenen?

outsider uit Damwâld

Hup, niet zeuren! Kachel uit en laat de sporters meer zweten, zweep d'r over. Net als vroeger in de galjoenen. Laat die luie sporters hun eigen warmte produceren. Gooi de tarieven voor volgend jaar omhoog en installeer warmteterugwinning voor een paar honderd euro. Het stookseizoen is nog niet eens begonnen!

outsider uit Damwâld

En zwembad mee naar buiten trekken zodat ze daar zwemles kunnen geven? Denk even na doelloze

borster uit Drachten

 

Omdat de gemeente de bermen weer gaat maaien..

ambtenaartje uit Lutjerijp

 

Eberts keert zich om in zijn graf 🥲 dit is geen goed voor teken althans dit had de laatste in de rij moeten zijn als bedrijven ten einde gingen . Dit is een begrip in Drachten ! wie heeft niet zijn zwemdiploma of judo band of jiu jitsu of karate band gehaald of zijn kick boks fitness enz enz sentiment daar nog in herinnering ! Nee Smallingerland deze kun je niet laten verzuipen !! Dit hoort bij Drachten !! Mijn hart huilt om zoiets 😞

off-shore tiger uit Rottevalle

 

Echt vreselijk idd wie is er niet geweest, zal mij benieuwen wat er met het pand gaat gebeuren!

Kareltje uit Aalsum

 

Jammer.straks de welle ook nog.

blackman uit Drachten

De welle krijgt wel centen van de gemeente..

datbenikhoor uit Harkema

 

Dit is nog maar het begin.
Volgend jaar vallen de bedrijven om als vliegen.
Dit begint deze winter al.
We zitten op de grootste gasbel in europa en betalen ettelijke malen meer dan de landen om ons heen.
En een paar landen betrekken het gas uit nederland.

Escobarr uit Dokkum

 

Dat de gemeente hier niet bijspringt is echt schandalig

Kareltje uit Aalsum

 

Moet de gemeente dan ook de zwembaden, de bibliotheken, de fitness centra, de scholen, de musea, theaters. de sjoelclub, de breivereniging en bedrijven etc etc, steunen, als die in de problemen komen door de energiekosten?

Moeten de gemeentebelastingen dan omhoog?


Jullie doen het niet, maar als jullie het mij zouden vragen: 'Ik weet het niet'

Vr. gr. respect


pe es

Misschien zijn we, met zijn allen wel, wat verwend, na de wederopbouw en hebben we op te grote voet geleefd?

In Dads Army, Daar komen de schutters zei Captain Mainwairing, als mensen klaagden: "There is a war going on you know!"

age uit Rottevalle

Te hoge gasrekening. Op te grote voet. Ga weg man. Blijf in je Rottevalle

FolgerSTER uit Drachten

Breivereniging! Vent doe s normaal, hoeveel kinderen halen hun zwemdiploma daar wel niet, het heeft ook met maatschappelijke verantwoordelijkheid te maken en veiligheid.

liwarder uit Leeuwarden

Ik ben het wel met Age eens. Lang niet altijd, maar dit keer wel. Waar leg je de grens? Ebert is een commercieel bedrijf. Als je die gaat helpen wie ga je dan meer helpen? En doe je dat alleen in dit geval met de gasprijs of ook als er een andere calamiteit is? Dit is lastig. En als je dit doet moeten de gemeentelijke belastingen omhoog. Ik heb het vermoeden dat dit in deze tijd niet door iedereen gewaardeerd gaat worden.

Dit staat los van het feit dat het ontzettend sneu is dat je bedrijf naar de knoppen is. Dat doet wel wat met je. De schuldsanering is ook geen pretje.

OvB uit Drachten

 

Dit was te voorzien. Ze maakten er daar al jaren een zootje van. Die Michel zat altijd wat ongelukkig achter de balie terwijl de materialen kapot en smerig waren. Energienota is gewoon de laatste druppel. Tijd voor een modern alternatief met goede ondernemers. Jammer ik heb er zelf zwemles gehad en mijn kinderen ook. Met Corona waren ze ook al fout bij ebert, door kinderen en ouders te weigeren. Dus karma komt toch bij ze terug.

Bert-Jan Laanstra uit Drachten

Dit is echt de meest gevoelloze opmerking van de dag. Hoop dat Karma dan ook in dit geval werkt voor deze meneer. Al zou je het denken dan schrijf je dat toch zo niet op man.

FolgerSTER uit Drachten

Bert-Jan ouwe chagrijn. Verder alles goed leipo?

pjb uit Drachten

Snert-jan azijn bij het ontbijt gehad?

fryskereaguurder uit Ureterp

Als je er ooit had gesport, wist je wel beter. Mensen die hun zaak zo vernachelen kunnen niet op mijn sympathie rekenen. Nostalgie is mooi hoor, maar wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Deze mensen hebben al jaren niet willen investeren en lieten hun zaak zienderogen verloederen. Dat mag toch ook gezegd worden? Anders is het net alsof ze slachtoffer zijn van de wereld en dat is niet het geval. In Corona tijd stonden ze trots de kinderen weg te sturen of van hun ouders te scheiden. Wie zo’n bord voor z’n harses heeft verdient niet beter dan dit. Treurige mensen.

Bert-Jan Laanstra uit Drachten

Niks mee te maken hoe zou jij het vinden om een natrap te krijgen bij faillisement

fryskereaguurder uit Ureterp

Het faillissement is eigen schuld dikke bult. Het wordt ze niet aangedaan! Waarom kruip je zo in de ‘we moeten de kleine man beschermen’ rol? Dit zijn prutsers die hoe dan ook over de kop zouden gaan. Los daarvan vind ik ook iets van de energieprijzen. Voor Ebert had het niets uitgemaakt: dat was hoe dan ook op.

Bert-Jan Laanstra uit Drachten

Persoonlijke vete die je uitvecht. Je bent persoonlijk geraakt en haalt nu even je gram. Zo doorzichtig.

FolgerSTER uit Drachten

Bert-jan??? Het is toch Arvid?

pjb uit Drachten

Ben het wel met Bert-Jan eens dat dit niet alleen de gasprijs is.
Waarschijnlijk stond het schip al op zinken.

midas76 uit Drachten-Azeven

 

Als je zwaar lichamelijk werk heb, ben je geen sportschool nodig. Wie naar de sportschool wil voor het luie zweet er uit betaald maar meer contributie. Gemeenten kunnen niet alles financieren, zoals eerder genoemd. Moeten de gemeentebelastingen dan omhoog?

rom33 uit Surhuisterveen

 

Met grote dank aan die struikrovers in den haag🖕🖕🖕🖕

ikzijdegek uit Eekwerderdraai

 

Elke keer als ik age zijn berichten lees denk die word betaald door 1 of 2 partijen uit de tweede kamer. Ik blijf het daarom ook vaak met hem oneens.

bruinboon uit Zuiderkolonie

 

Failliet vandaag gister nog geweest om een abonnement af te sluiten vertellen niks en geld terug krijgen how maar!!

Mosredna uit Achter-Thesinge

Dat is wel zuur, dit soort praktijken hoor je meer in de business van particuliere sportscholen. Eerst flink cashen op abo's en dan plots failliet. Sterkte maar waarschijnlijk sta je achteraan in de rij schuldeisers. Tenzij ze stoppen ipv failliet verklaard worden.

gosseweening uit De Westereen

 

De neven kosten op energie en gas verlagen age.
Kleine moeite groot plezier.
Het is niet de gasprijs alleen die ons nekt het zijn hoofdzakelijk de neven kosten die ons de das om doen.
Dit heeft niks met verwendheit te maken maar meer met de hebberigheid van de staat en de energie bedrijven die de hals niet vol krijgen naar mijn mening.
Maar mischien hoor jij bij de groep die het geen probleem vind.
Maar de grootste groep nederlanders kunnen dit gewoon niet meer opbrengen.

Escobarr uit Dokkum

 

Niet leuk om zo ten onder te gaan.....maar de hoge energiekosten is gewoon om aan de regereing alle coronasteun die er tijdens de orona is gegeven toch weer terug te halen en zo betaald dus iedere Nederlander er aan mee.

suameerder uit Sumar

 

Nuon aandelen zijn verkocht destijds.., meerdere inwoners van onze provincie hebben zich verrijkt aan deze transactie!! Deze mensen hebben geen enkele last van deze absurde verhogingen...Vroeger waren we verzekerd, lazen we een krant, kregen we nog goede info. Tegenwoordige opent het journaal! met":: Nick en Simon uit elkaar ...Zie in Drachten heel veel gelukszoekers lopen netjes gekleed met I-Phone bellend met JUMBO tas lopend naar centrum.
Dit moet stoppen... dan heeft Smallingerland ook geld voor ondernemers die dit niet meer kunnen opbrengen....Op deze site wordt vaak onderling gekibbeld over allerij zaken die niet kloppen, maar de heren in Den Haag zijn het echt wel eens achter de schermen...Als je op je werk een fout maakt sta je buiten.., in de poltiek krijg je na -als de luwte er weer is., een leuk baantje als bestuurder.....

Km-rider uit Drachten-Azeven

 

Kom op bruin boon, wat is het nou: word ik door 1 OF 2 partijen betaald ?

Als u nou ook nog even de namen noemt, weet ik waar ik mijn geld moet halen.


Ik had je toch te hoog ingeschat Escobarr, excuus, MIJN fout!

IK heb het NIET over 'de grootste groep Nederlanders, die dit (levensbehoeften) gewoon niet meer kan opbrengen', goed dat die steun krijgt, maar ik vraag me en jullie wel af, of de gemeente, de regering, wij dus (alle) secundaire voorzieningen, als sportscholen etc moet ondersteunen.

"There is a war going on you know"

Vr. gr. respect

Grappig wel, sommigen vinden dat de regering, zich niet met hunnie moet bemoeien 'me vrijheden!' nu roepen dat de regering te weinig doet.


Nou zover maar weer, want als ik nog vaker reageer wordt dat dwangmatig genoemd ( door iemand die zelf bijna nooit reageert🤣

age uit Rottevalle

Volledig met je eens Age,

Steun aan hen die het nodig hebben is prima, daar wil ik zelf wel wat extra belasting voor betalen.

Echter kan ik me niet voorstellen dat een bedrijf dat al 35+ jaar bestaat middels niet genoeg vermogen heeft opgebouwd om het in zware tijden ook nog te redden...

Maar goed hoop dat iedereen wat fatsoenlijk de winter door kan komen.

Swtor uit Dokkum

 

Its me, vraagt u zich nooit af waarom iedereen commentaar op uw berichten heeft en visa versa, of is iedereen niet van deze wereld, alleen u en de dame van de viskar hebben het bij het rechte eind.

Kareltje uit Aalsum

Waar heb je het precies over?

ati uit Drachten

 

Van sporten wordt je toch warm? Schaatsen doe je toch ook bij -10"? Waarom moet de sporthal verwarmt worden?

neiskjirrich uit Anjum

 

maar weer gewoon aan het werk word je warm van

diuwer uit Boornbergum

 

Dankjewel roverheid en alle elite stakers

Drifter uit Achlum

 

Waardeloze gemeente lawei steken ze miljoenen in dat pand van de elite toeschouwers daar hebben ze wel geld voor.

Maar om sport te stimuleren 0 000000 euro.

jan61 uit Drachten

 

Hop hop hop graaien aan de top...

ambtenaartje uit Lutjerijp

 

Tja, ondernemers risico. Let wel, het was geen sociale liefdadigheid instelling, maar een commercieel bedrijf. De enige betrokkenen waarmee ik enige compassie heb zijn de medewerkers die er in loondienst waren en nu hun werk kwijt zijn. Hopelijk vinden ze op de krappe arbeidsmarkt markt snel ergens anders emplooi.

bluebird uit Drachten

Krappe arbeidsmarkt? Is toch nergens personeel te krijgen?
Dit is 2022

midas76 uit Drachten-Azeven

 

Krappe arbeidsmarkt ? volgens mij is er werk zat

Kareltje uit Aalsum

 

Ondernemers risico?? Domme!!! opmerking.., dan zouden alle ondernemers die hun medewerkers niet meer kunnen betalen , die dan anders hun emplooi (mooi woord overigens voor de reageerder) ook nergens anders meer kunnen werken want ook die ondermemers hebben dezelfde energielasten. bluebird heeft snel andere baan.

Km-rider uit Drachten-Azeven

 

Weer domme reactie,s altijd de zelfde mensen.

jan61 uit Drachten

 

Het gaat hier om o.a. om 2 zwembaden die verwarmd moeten worden.

pjb uit Drachten

 

Kareltje uit Aalsum: je hebt gelijk, een verschrijving mijnerzijds.

bluebird uit Drachten

 

Overkomt de besten bleubird behalve Age😂

Kareltje uit Aalsum

 
 

Waarom denk je dat wij het hoogste belastingtarief in dit land hebben,waarom wij de hoogste prijs betalen voor gas ,electriciteit,levensbehoeften,benzine, gasolie enzv.De schatkist in den haag komt de bodem in zicht en die moet weer bijgevuld worden.Boeren moeten worden uitgekocht [kost miljoenen] er moet grond vrijkomen om duizenden huizen te kunnen bouwen ,die honderdduizenden die ons land binnenkomen moeten eten en drinken,kleding en leefgeld,onderdak en straks ook een woning met alles er in en er aan hebben.Alles onder het mom van stikstof veroorzaakt door onze boeren,pak die megagrote bedrijven aan met hun belastingvrije megawinsten dat zijn de grootse vervuilers.Straks moeten we al onze zuivelprodukten invoeren met als gevolg nog hogere prijzen voor ons voedsel betalen.Komende jaren zal de werkloosheid enorm toenemen,het een na het andere bedrijf sluit de deuren,ook tuinbouwbedrijven gaan deze winter al op slot ze kunnen de energie wat nodig is om tuinkassen enzv te verwarmen niet meer betalen.De vette jaren zijn voorgoed voorbij op alles zal bezuinigd moeten worden

theodorus uit Burgum

 

Build back better, but before you can build back u need to destroy the old one... Rutte staat synoniem voor crisissen eerst financiël toen de verschrikkelijke corona crisis (maatregelen zwaarder dan de kwaal) nu de energie en straks voedsel. En we houden allemaal de handjes op bij de spreekwoordelijke "duivel" die het zelf veroorzaakt heeft. Grappig om te zien dat dit niet alleen hier is maar wereldwijd. En bijna een kopie van afspraken uit 2010 van de Rockefeller Foundation. Maar ja dan wordt je wappie genoemd 🤣 ik wens de eigenaar en werknemers veel sterkte toe.

werf uit Hurdegaryp

De afspraken uit 2010 van de Rockefeller Foundation.... Dat komt inderdaad over als Wappie praatjes.... Wordt ook gebruikt bij FVD Aanhangers en de 'omroep' ON

https://pnws.be/?p=178172

https://www.funx.nl/news/up-2-date/27242756-35ef-4b60-b44a-afa7629acba5/amerikaanse-bankier-david-rockefeller-overleden

PeterEnZout uit Drachten

 

Echt jammer dat een bedrijf welk geliefd is moet stoppen, dat gun je niemand. Maar ik zit toch met een vraag, op de website staat dat de watertemperatuur 33 graden is. je zou dit misschien ook in ieder geval vier graden lager kunnen zetten. De ideale water temperatuur ligt tussen de 26 en 28 graden en voor ouderen en jonge kinderen 29 a 30 graden. Volgens mij scheelt dit zeer serieus geld en ik denk dat je als klant hier wel mee accoord kon gaan je wilt toch graag dat ze door kunnen gaan. maar in ieder geval veel sterkte voor eigenaren en personeel maar ook voor de zeer trouwe klanten.

friezin55 uit Surhuisterveen

 

logisch ,het dure gas nekt elk bedrijf die afhankelijk is van gas

er is maar 1 persoon in de politiek die dit vuile spelletje van dit dure gas kan oplossen en dat is Pieter Omtzigt
hij wil alle papieren van de regering op tafel ,waarom het gas in Duitsland en België goedkoper is dan Nederland ,terwijl ons land goedkoop aardgas uitvoert

en reken maar ,de regering is doodsbang voor Omtzigt

eksteroog uit Eastermar

 

Volgende week is iedereen Ebert al weer vergeten en zijn de eigen sores weer belangrijk. Bij Ebert was al jaren geen sprake meer van goed ondernemerschap.

hhw uit Drachtstercompagnie

Wat is de definitie van goed ondernemerschap? Of kan jij in de boekhouding kijken? Lekker makkelijk.. zo afgeven op mensen die altijd keihard gewerkt hebben.

stormrots uit Drachten

 

Zo gaat dat.......

Hoestno? uit Drachten

 

Super vervelend voor alle betrokkenen.

Voor wie nog een sportschool zoekt: Jimmy's Sportsclub
Net een Grand opening geweest, goeie sportschool en super vriendelijk personeel.

Magin1 uit Drachten

Goedemiddag Jimmy!

isdatzo? uit Uithuizen

Niet jimmy maar sport er wel al jaren😁

Magin1 uit Drachten

 

Aan alle niet onderhouden gebouwen en oude rommel komt een eind .En de tijd is nu gekomen vies om te zwemmen daar oude douche en toilet. en voor mensen met een handicap levens gevaarlijke situatie

lady1 uit Drachten

 

Vroeger op de lagere school zwemdiploma's gehaald. Gratis. Schaatsen als er natuurijs was. Balspelen achter op een pleintje. En... we waren allemaal gelijk en gelukkig.

Sportschool Ebers bezocht op latere leeftijd met vriendinnen voor de lol op aerobics. Nou allemaal kakkers in nike pakjes, superslank, en wij werden met de kont aangekeken en volledig genegeerd in onze scapino broeken.

Dit is mijn enigste ervaring met de familie Ebers.
Je gunt hun dit niet, maar hoogmoed komt toch vaak voor de val.

eigenleven uit Wâlterswâld

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan