Logo
Zoeken
Zoeken
2.3 °C

Onrust rond nieuwbouw mfc De Swetten in Drachten

Publicatie: woensdag 28 september

 

REACTIES

bewoners hebben niks te vertellen zo gaat het altijd

OJV uit Drachten

 

Zo doen D66-ers het het liefst, mensen hun wil opleggen! Overleg? Niks er van wat ik wil moet gebeuren en zo snel mogelijk. Jetten,Kaag,de Groot zijn een voorbeeld voor D66 wethouders.

cheese uit Ureterp

 

Ruimte zat tussen de tijen en het swin

dragster uit Drachten

 

Dat komt knap grof oer tsjin de bewenners aldêr 😳

Dat bin ik uit Anjum

 

veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven ---dit gaat op bij 99% ambtenaren !!!!

apeboom uit Oudega

 

Vanuit een principekeuze voor een ‘mogelijke’ locatie naar definitieve locatie… informatie bijeenkomsten die worden verzet… WOO verzoeken die worden geweigerd of er wordt telefonisch gevraagd of je deze misschien wil intrekken…

Spelletjes… maar niet voor bewoners

Terpstra82 uit Drachten

 

Not in my backy........! :(

betrokken uit Drachten

 

Je mag meepraten mar het plan licht al vast, lekker hjer

Booster 3.0 uit Pieterzijl

 

En waar is de locatie?

borster uit Drachten

vraag ik mij ook af ,waar is de locatie? Gaat er weer veel woongenot naar de barrebiesjes

Theodora uit Ureterp

De bedoeling is dat wijkcentrum de Utwyk tegen de vlakte gaat. Op diezelfde locatie (oud ambacht 116 ) moet dan een MFC komen te staan van twee verdiepingen. Als je met Maas kijkt zie je dat het niet een heel groot terrein is (alles moet binnen de behegde omheining komen )voor een gebouw van 1700 M2.

Swelgje uit Drachten

Sorry Maas moet Google Maps zijn

Swelgje uit Drachten

wordt een chaos als de school uitgaat

gogem uit Drachten

 

Als je niet meer mag meepraten over de locatie dan hoef je ook niet meer mee te praten over de inrichting toch? Het planontwerp is allang gemaakt en dat mensen nu nog worden uitgenodigd voor een bijeenkomst is een doekje voor het bloeden.

En als het straks weer allemaal misgaat dan stapt de verantwoordelijke wethouder wel weer op en zitten de burgers weer met de gebakken peren ( lees ellende)

En dan ook nog de vraag, wat moet Drachten met een multifunctioneel centrum en waarom specifiek op deze plek? Er is zat plek op de industrieterreinen om zoiets te plaatsen ( ben je mooi de overlast kwijt), De gymnastiekzaal kan sowiezo wel plat want sporten doen de meeste kinderen toch al niet meer en de school ( als dat het doel is) is met wat opknapwerk nog prima te gebruiken.

Kortom; is er echt wel over nagedacht of is dit weer zon prestige project van de verantwoordelijke wethouder?

bijzonder uit Drachten

Dat vind ik wel een hele negatieve reactie Bijzonder want b.v. een wijkcentrum kan de buurt ook verbinden maar er is wel wat voor te zeggen om scholen en zorgorganisaties in zo'n wijk niet in één groot complex te proppen maar weet nog steeds niet waar het dan zou komen ,weet sowieso wel iemand wat het plan oftewel het besluit is. Samengevoegde scholen wil ook niet zeggen dat de samenwerking beter is. Dat zit hem in de mensen en niet in het gebouw

Theodora uit Ureterp

 

Zo gaat het hier in Drachten. Er worden plannen gemaakt, bewoners mogen bezwaar indienen (is bij wet geregeld, dus ....). Je wordt gehoord, veel geld uitgeven aan bijeenkomsten, inschakelen deskundigen bladibladibla. Einde verhaal: de oorspronkelijke plannen worden door je strot gedouwd.

Enkele voorbeelden: sloop ambachtsschool, sloop huizen Geelgorsstraat, parkeerplaatsen van Haersmapark, mfc Swetten. Wat zeiden ze een paar jaar terug ook alweer? Zoiets van luisteren naar de inwoners of zoiets? Doen ze ook hoor, maar ze doen toch wat ze zelf willen.

Soapschrijvers kunnen veel leren in deze gemeente.

gogem uit Drachten

 

Dat krijg je als je wethouders vanuit heel Nederland aanneemt. Die lui hebben verder niks met Drachten of omliggende dorpen.
Die vinden het alleen heel mooi op hun cv staan. Ze douwen hier hun plannen door je strot en gaan dan weer ergens anders aan de slag. Laten daar hun cv zien en poggen met hun volgevreten kop wat ze allemaal wel niet bereikt hebben. En dat over de rug van de gewone burger.

Swelgje uit Drachten

Ik tink dat jo hjirmei de keutel by it skjinne ein ha

Dat bin ik uit Anjum

 

Het plan ligt er al 20 jaar. De directeuren van beide scholen hielden het toen tegen.

blader uit Drachten

 

Prima idee een nieuwe school en wijkcentrum in de Swetten. De huidige scholen de Swetten het Ambyld en de Utwyk zijn aan vervanging toe.

Het is volgens mij een geweldige kans voor de wijk. Goed onderwijs en een nieuw wijkcentrum.

Jammer dat een kleine groep bewoners het probeert tegen te houden.

gforce uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan