Logo
Zoeken
Zoeken
1.9 °C

Provincie wil gevaarlijke kruispunten bij Harkema en Burum aanpakken

Publicatie: dinsdag 27 september

 

REACTIES

Net of de kruising van Harkema zo onveilig is? Zo vaak gebeurt er niet wat, nee laten we alles vol knallen met rotondes, 30 km zone, zebrapaden. Mensen kunnen tegenwoordig niet meer normaal uitkijken of doorrijden door dit soort maatregelen waardoor er juist ergere ongelukken gebeuren…. Fucking betutteld Nederland.

Betonvlechtster uit Drogeham

Ze zijn niet allemaal jong en dynamisch. Nederland vergrijst, jij vergrijst, denk ook eens om de medemens. Empathie!

outsider uit Damwâld

"Fucking betutteld Nederland."

Wat let je om er wat aan te doen? Word politiek actief en doe er wat aan ...


Overigens ben ik het wel met je eens dat het kruispunt niet overmatig onveilig is. Het enige minpunt is het gebrek aan 'voorsorteerstroken' als men vanaf het Jachtfjild komt en naar de Reitsmastrjitte wil afslaan / vanaf Drogeham komt en richting Hamshorn wil afslaan.

Maar dat is niet meteen 'onveilig'.

Ratio uit De Jammer

Dat nieuwe kruispunt tussen t fean en jachtveld hebben ze ook verkloot. Dat is alleen maar onveiliger geworden en gebeurd nog wel eens een kopstaart botsing omdat de voorsorteerstroken alleen maar slechter en korter zijn geworden…

@outsider Empathie? Nederland gaat langzamerhand naar de klote, niet alleen financieel. Maar je kunt en mag tegenwoordig niks meer….

Betonvlechtster uit Drogeham

Ben ik niet met je eens, Betonvlechtster.

Ja, de voorsorteervakken zijn korter geworden. Maar korte dan wel ontbrekende voorsorteerstroken maakt een weg niet meteen onveilig ...

Als op het kruispunt in de Blauhústerwei bij Boelenslaan een ongeluk gebeurt, is dat niet door het korte voorsorteervak, maar doordat mensen op die weg door de bank genomen veel te snel rijden en met andere dingen bezig zijn dan op de weg letten.

Als je je daar gewoon aan de maximumsnelheid houdt, niet bumperkleeft en vooral ook op het overige verkeer anticipeert, kun je prima tijdig reageren als iemand op het kruispunt afslaat.Het komt ook enigszins dubbel over: enerzijds zeggen dat het aanpassen van de kruising bij Harkema 'betutteling' is, maar vervolgens wel roepen dat de voorsorteervakken bij Boelenslaan te kort zijn ... Dan is het schijnbaar niet meer de eigen verantwoordelijkheid van automobilisten om goed op te letten en zich aan de regels te houden.

Ratio uit De Jammer

Je hoeft het ook niet eens te zijn, als er binnenkort een ongeluk gebeurd praten we wel weer ;-)

Wat heeft betutteling nou te maken met voorsorteerstroken te maken… voorsorteerstroken zorgt juist voor doorstroming en minder intensief remmen.

Nu moeten mensen al op de weg richting jachtveld al behoorlijk vaart minderen of zelfs remmen, en GEVEN dan pas richting aan (als ze dat überhaupt al doen)…. Maarja ‘snelle rijders’ krijgen weer de schuld, vaak is het gewoon de schuld van de ‘zondags’ rijders die je steeds meer ziet (die creëert worden door de betutteling)… Die onder de toegestane snelheid rijden bv…

Betonvlechtster uit Drogeham

"Je hoeft het ook niet eens te zijn, als er binnenkort een ongeluk gebeurd praten we wel weer"

En dan zeg ik precies hetzelfde: het ligt niet aan het te kort zijn van de voorsorteerstrook c.q. het ontbreken daarvan, maar aan het gedrag van de automobilist.


"Wat heeft betutteling nou te maken met voorsorteerstroken te maken… voorsorteerstroken zorgt juist voor doorstroming en minder intensief remmen."

Nee, nu ben je selectief aan het zoeken. Voorsorteerstroken dienen niet alleen de doorstroming, maar ook de veiligheid ... en je bent er zelf over begonnen dat veiligheidsmaatregelen betutteling zijn.

Maar je betoog geeft wel mooi weer wat je eigenlijke motief is om tegen maatregelen te zijn die het verkeer remmen: jij wilt gewoon ongeremd hard kunnen rijden, lekker over de weg raggen ... Fuck alles en iedereen, als ik maar met 130 km/h over gemeentelijke wegen kan racen, en iedereen die niet net als ik doet, is een zondagsrijder.Ratio uit De Jammer

Overigens geef ik je helemaal gelijk dat mensen die pas richting aangeven als ze afslaan, i.p.v. tijdig vooraf, gevaar op de weg veroorzaken, zeker als ze ook pas op het laatste moment (volop) remmen i.p.v. tijdig het gas los te laten.

Maar dat is niet de fout van het kruispunt, maar van de automobilist. En daarom: je aan de snelheid houden, niet bumperkleven, en anticiperen.

Ratio uit De Jammer

 

Tuurlijk nog maar een ovonde of rotonde erbij. Kunnen we nog langer in de rij staan tot aan Drachten. Gas geven en uitkijken blijft moeilijk om in te voegen voor sommigen

rxharkema uit Harkema

 

Het is net als met de regering die de Groningers die te weinig hebben gekregen ten gevolge van de aardbevingsschade. Ze zeggen toe dat ze nog €5000,-- krijgen, MAAR het geld wordt volgend jaar pas uitgekeerd. Met andere woorden van uitstel komt afstel.

spervuur uit Burgum

 

heeft het rijk nog geld daarvoor ??

diuwer uit Boornbergum

 

Kan nog wel een rotonde/ovonde bij. Wanneer je geluk hebt zit je achter een vrachtwagen die elke paar honderd meter een rotonde moet nemen. Het wordt er zo langzamerhand niet leuker op om van Twijzel naar Drachten te rijden.

Kommaarop uit Twijzelerheide

 

Ik rij iedere dag langs Harkema en moet toch vaak remmen voor overstekers.
En nee ik rij niet te hard.

eigenleven uit Wâlterswâld

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan