16.2 °C

Automobilist (76) botst bijna op tegenligger bij inhaalactie

Publicatie: dinsdag 20 september

 

REACTIES

Mooi dat daar net een agent reed. Zoveel bejaarden op de weg die niet meer kunnen rijden!

thecure uit Kollum

Zoveel jongeren die ook niet kunnen rijden. Mensen die menen dat de maximumsnelheid het minimum is, dat oranje/geel gasgeven is ipv te remmen en noem maar op. Beroepschauffeurs die dagelijks op de weg zitten moeten om de 5 jaar hun rijbewijs laten verlengen. Voor dat je naar het gemeentehuis kunt moet je code95 doen. Dit zijn cursussen omtrent het werken op de weg. Dan wordt je gekeurd voor het rijbewijs en voor een geschiktheidsverklaring die je altijd bij je moet hebben als je aan het werk bent. (dit alles is het oude chauffeursdiploma) De uitslagen worden opgestuurd naar het CBR en zij bepalen of je je rijbewijs mag verlengen. Dan pas mag je naar het gemeentehuis om je nieuwe rijbewijs aan te vragen. Heb je alleen rijbewijs A en/of B, dan moet je om de 10 jaar je rijbewijs te laten verlengen, zonder cursus, zonder keuring, test of wat ook maar om je rijvaardigheid te laten zien. Als je niet meer in staat bent om te rijden kun je dat zelf aangeven, of je rijbewijs wordt afgenomen door mensen die daar bevoegd voor zijn of als je niet door de keuring komt, die ouderen moeten doen. Als ik zie dat mijn ouders een gevaar op de weg zijn dan kan ik als zoon hoog of laag springen bij de instanties maar niemand die op basis van mijn inzicht mijn ouders van de weg halen. De keuring voor ouderen steelt niets voor en er wordt geen rijtest afgenomen. De keuring wordt vaak gedaan door gepensioneerde huisartsen. Natuurlijk heb je meer regels en eisen als beroeps maar hoeveel meer personenwagens en busjes rijden er ten opzichte van het beroepsvervoer? Iemand die 50 jaar geleden het B rijbewijs heeft gehaald heeft dus nooit meer een verplichte cursus gehad (buiten de overtreders om die een cursus van het CBR krijgen "aangeboden") Wat is er in al jaren veranderd op de weg en hoeveel drukker is het geworden. Is het dan terecht om te zeggen dat ouderen niet meer veilig zijn op de weg? Kun je niet beter zeggen dat regels rond het verlengen van het rijbewijs niet kloppen?

Hindrik Wester uit Kornhorn

 

REACTIE VERWIJDERD

Gerben11 uit Surhuisterveen

Flauwekul opmerkingen hierboven, dit gebeurt elke dag daar en dan zijn het bijna altijd de stropdasjes die weer naar het werk vluchten

burgumwest uit Burgum

Ja, die hopen zelf ws niet oud te worden hahaha.
O ja, als ze dit lezen zal dr wel zo'n reactie komen van 'als ik niet meer blabla .....'
Heel makkelijk l*llen 'as' ... Want 'as' ze oud worden zullen ook zij met hun luie r**t gewoon door blijven rijden. ;-D

nogffdit uit Buitenpost

 

Dit is een 'toevallige' gevaarlijke actie, die veel vaker voorkomt.
Dus op basis van zijn leeftijd wordt zomaar even bepaald dat deze man niet meer geschikt is om autorijden? En al die andere automobilisten dan?
Dit riekt naar ...(vul maar in)...

drachtern uit Drachten

Deze toevallige actie van meneer was gezien door de politie. En de politie heeft de bevoegdheid aangaande artikel 5 wegenverkeers-wet om bij ernstig gevaar of hinder meteen het rijbewijs in te vorderen, het is dan aan de officier van justitie om te bepalen of meneer het rijbewijs terug krijgt. Het heeft dus niks met leeftijds-discriminatie te maken.

En er zijn inderdaad zoals @thecure zegt veel ouderen die niet meer goed kunnen autorijden. Een verplichte bijscholing bij het CBR over de nieuwe regels zou geen overbodige luxe zijn!

reeminee uit Drachten

Dat geldt niet alleen voor ouderen maar voor het overgrote deel van de weggebruikers

Hindrik Wester uit Kornhorn

 

sorry hoor Gerben11 ga jij maar mooi politie agent spelen ben je beter in dan reageren zij je zelf xD

oanne uit Noardburgum

 

Ik denk dat we voortaan maar de leeftijden op moeten schrijven bij elk verkeersongeval. Maken we een staatje van welke leeftijds catogerie niet meer op de weg mag. Wordt het lekker rustig en mag ik alleen maar rijden want ik ben onveilbaar, ha ha.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

Kan best nog op deze leeftijd, Age heeft zijn rijbewijs ook nog.

Kareltje uit Aalsum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan