Logo
Zoeken
Zoeken
5.3 °C

Smallingerland draagt beheer Noordereiland over

Publicatie: dinsdag 13 september

 

REACTIES

Kan de woz ook wel weer wat naar beneden

gurbe88 uit Boornbergum

 

Het project Noordereiland is een voorbeeldproject van 'Natuur mei de mienskip’ Welke mienkip dan? Dit eiland is verboden gebied want er staan bordjes.

Vind het verder lachwekkend dat je deze postzegel nu belangrijk vind. Wanneer je het Geasterdjip oversteekt ( ca 50 meter) dan sta je in de Eibertsgeasten en de Geasten en hier vliegen zat weidevogels en gewone vogels.

Echt weer zo'n kansloos project en dat de Gemeente het dan toch belangrijk vind dat het ten goede komt aan de groene greide dan is het de grote vraag waarom de groene greide bij de Pein geslachtofferd is voor woningbouw.

bijzonder uit Drachten

 

En als toevoeging: Op de landtong aan de overkant naast Nobel zijn er de afgelopen jaren 3 kasten van huizen neergezet dus was de groene greide toen blijkbaar niet zo belangrijk. En als je vanaf de roeivereniging richting dit eilandje loopt dan is op de kop van dit gebied al aardig wat natuur vernielt door bomen te kappen. Toen was de greide ook niet zo belangrijk en de vogels al zeker niet.
De Gemeente kan het allemaal mooi vertellen maar dit is allemaal pappen en nathouden. De aandacht proberen te verleggen zodat ze ergens anders haar gaan kunnen gaan zonder teveel gedoe.

Een voorbeeld hiervan is sociale huurwoningen in al overvolle woonwijken willen bouwen en dit af doen met een bewonersbrief.

Of bomen kappen onder het mom dat ze ziek zijn. Aan de ene kant van de vijver worden ze gekapt en aan de andere kant mogen ze blijven staan

bijzonder uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan