Logo
Zoeken
Zoeken
5.3 °C

'Gigantische inflatie' plaagt nieuw zwembad Drachten

Publicatie: woensdag 31 augustus

 

REACTIES

Niet zo vreemd, budget is van zo’n 4 5 jaar geleden, iedereen heeft met gigantische kostenstijgingen te maken, zo ook onze Gemeente.

betrokken uit Drachten

True, helemaal als je bedenkt dat bakken met water, warm houden je primaire bezigheid is :-p wellicht alleen buitenbaden doen tijdelijk. Wim Hof Let’s go.

machopluis uit Drachten

das balen

shake uit Gorredijk

 

Gewoon ook dezelfde plaats houden.

wb uit Drachtstercompagnie

 

"Sinds de oorlog van Poetin met Oekraïne".??? Wel even bij de feiten blijven graag en het complete verhaal even vertellen voordat je zoiets plaatst. Best hypocriet dat je wanneer de kosten van een zwembadje in Drachten hoger uitvallen dit in één zinnetje de oorzaak gaat benoemen door te zeggen "poetin". Hoe krom kun je zijn.

https://www.epv.nl/dienstverlening/houtprijsindex

De belangrijkste oorzaak voor de sterk stijgende houtprijzen is de gestegen vraag naar houtproducten. De vraag naar biobased bouwmaterialen is de afgelopen tijd wereldwijd sterk toegenomen en dit zien wij dan ook terug in de vraag naar houtproducten. Daar komt bij dat er door de onrust op de internationale markten verschuivingen hebben plaatsgevonden in vraag en aanbod. Ook heeft COVID-19 een bijdrage geleverd. Met name zagerijen in Oost Europa hebben de productie door Corona zien dalen. Naar het zich nu laat aanzien zijn de meeste Noord en Oost Europese zagerijen dan ook tot na de bouwvak uitverkocht.

Deze cocktail aan factoren heeft ertoe geleid dat wij op dit moment met een schaarste te maken hebben waardoor de beschikbaarheid van hout een probleem is en de prijzen omhoogschieten.

Een andere reden vormen de heffingen van de USA op Canadees hout. Hierdoor richtten zowel de Chinese- als Amerikaanse handelaren zich vanaf mei 2020 op de Europese zagerijen. Ze stelden vast dat de Europese houtprijzen aantrekkelijker waren en vervolgens omvangrijk – vooral in Duitsland – gaan inkopen. Ook de mondiale dislocatie van containers leidde tot een stijging van de tarieven van containers vanuit het Verre Oosten naar Europa vanaf december 2020. De Suezkanaal-blokkade heeft de situatie zeker niet verbeterd.

Frieskk uit Drachten

Een zwembad van hout is een hottub

ditbinik uit Drachten

De oarloch fan Poetin had @Waldnet lyket my net samar yn harren berjocht plakt, mar sil yn de rie fan it failiette Smallingerland bepraat wêze.

memyself uit Oentsjerk

Dat is nog hypocrieter als dat echt zo is geweest en dat door de gemeente dit als oorzaak is bestempeld. Maar ach.. Had niets anders verwacht..

Wat was destijds de oorzaak van de enorme onkosten van de Lawei? Vast ook de schuld van iemand destijds die ze liever kwijt waren.

Altijd bij iemand anders de schuld neerleggen.. Waar zien we dit wel vaker?

Frieskk uit Drachten

Wot mat ik hjir fan sizze? Frysken fiene de Hollanders net bepaald moai. Mem is goed foar us oasprong. read bloed is oltiid een ding boeke.

Vingerindepoep uit Baflo

Ik zou net zeggen,we missen frieskk zijn wijsheid hier in Smallingerland!
Maar daar was hij toch weer even met een wijze raad/stukje commentaar

vwman uit De Westereen

😂 Frieskk is van alle markten thuis 🏡 🤪 😷 😎

PeterEnZout uit Drachten

Hoge bomen maken lange planken.

Dat bin ik uit Anjum

😜

https://vm.tiktok.com/ZMNcELV2m/

😂🌏😆

PeterEnZout uit Drachten

Ja wil de gemeente smallingerland geld bezuinigen,goeie keuzes maken,goeie infrastructuur dan moeten ze bij friesk aankloppen die weet eigenlijk alles op dat gebied.
Maar ja dat is de gemeente he,liever geld uitgeven of verkeerde keuzes maken dan de wijze raad te vragen van de vakman.

vwman uit De Westereen

 

Dit kon je verwachten, en hoe is het gebouw en het water warm te houden op rendabele wijze, nu de energie prijzen onbetaalbaar zijn en waarschijnlijk blijven.
Hoe zit het met nieuwbouw van Sporthal de Drait, hoeveel duurder wordt dat dan? De prijs die daar genoemd werd is ook al van jaren terug.

Mutsiebutsie uit Drachten

Idd

hyundai uit Drachten

 

Nu kost je 3 kwartier zwemmen E5.25 ( dat is al belachelijk duur ) over 2 jaar zal dit minimaal 2 keer zo duur zijn en is een uurtje baantjes zwemmen alleen weg gelegd voor de elite.

KoekieD uit Drachten

Zo is het en dat allemaal vanwege prestige en imago. Voor heel wat miljoenen minder het zwembad renoveren want de basis ligt er want waar ligt de prioriteit o geld te besteden ?

Theodora uit Ureterp

Ik neem altijd zelf mijn eigen warm water mee 💦 🥵🥱

PeterEnZout uit Drachten

@ KoekieD de site vermeld iets anders waar komen die 3 kwartier van u vandaan ?https://www.sportbedrijfdrachten.nl/activiteiten/recreatief-zwemmen

bakenbraad uit Drachten

Koekie D heeft het over banenzwemmen en jij over recreatief. Banenzwemmen is per 3 kwartier en dat moet je ook reserveren. Ook weer zo'n prachtige melkkoe

bijzonder uit Drachten

 

Pff toe maar wat een geld 💰💸💸

Gerben11 uit Surhuisterveen

 

plaagt mij knipje ook erg he

henkdijk uit Ezinge

 

Maar je kunt er vergif op innemen dat het zwembad er wel komt wat het ook gaat kosten

Dubbel d uit Drachten

 

We zijn het Lawei de debacle nog niet vergeten
Je bent een ezel als er nu of in de toekomst een zwembad gebouwd gaat worden
Thialf moet ook elk jaar miljoenen achteraan
Diegene wie voor een nieuw zwembad is moet persoonlijk garant gesteld worden

Buitenpost heeft een gloednieuw zwembad ga daar maar trainen

OJV uit Drachten

 

Dankzij extra geld uit het Gemeentefonds koerst Smallingerland af op een sluitende meerjarige begroting tot en met 2025. Momenteel onderzoekt het rijk hoe het Gemeentefonds opnieuw kan worden verdeeld.
Als het laatste voorstel werkelijkheid wordt, komt de gemeente Smallingerland de komende jaren niet in de rode cijfers.

De gemeente staat er financieel slecht voor en zou na 2022 in de min belanden. Ruimte voor nieuw beleid blijft ondanks de extra gelden beperkt. De nieuwe Gemeentefondsverdeling wordt pas definitief in 2023 en is daarom nog niet opgenomen in de begroting.

Ook krijgt de gemeente van het rijk 5,8 miljoen euro extra om de tekorten in de jeugdzorg op te vangen. Daarvoor is landelijk 1,3 miljard beschikbaar gesteld.

rom33 uit Surhuisterveen

 

Zint eer begint. Geld uitgeven is heel gemakkelijk als het van de gemeenschap is. Een clausule opnemen voor de bedenkers (verantwoordelijken en hen dit laten ondertekenen) als er straks geld bij moet komen, dat ze dit uit eigen portemonnee mogen bijbetalen. Zo niet dan zijn de burgers straks de dupe als Smallingerland in de rode cijfers beland!

Sjibbe uit Surhuisterveen

 

Zal wel weer een mooie doofpot affaire worden als er nu al in het geheim over gesproken moet worden waarom geen openheid? Zijn er weer enorme.foute beslissingen genomen maar mag niemand het weten? Zeker net als de lawei waarbij er een aantal leden vuistdiep hun belangen moesten verdedigen

stormrots uit Drachten

 

Grote gelden uitgeven in een crisis die zelf gemaakt is.. Ik weet niet hoe rijk jij denkt dat de gemiddelde Drachster is? Maar niemand zit op deze "lul van Drachten"projecten te wachten.

Vingerindepoep uit Baflo

 

als Rutte zegt dat ook de asielzoekers er mogen zwemmen dan is het potje zo gevuld !! en zijn er geen zorgen meer voor het zwembad !!

handigeharry uit Dokkum

 

Heb je al gehoord van die Belg die verdronken is... Nee?.. Hij gooide zijn sigaret in het water en ging hem toen uittrappen!

PeterEnZout uit Drachten

Age! Hadewijch! In grap oer bûtenlânners!! 😳😱😱😜😉

Dat bin ik uit Anjum

😆😁

PeterEnZout uit Drachten

Je had niet in de gaten dat jij mag zwemmen? Zeer slecht Twitter model is deze website. Als het om ideeen delen ging, was er geen eind aan de taal.

Vingerindepoep uit Baflo

🙈 U slaat wartaal uit.... 🤡👾👽

PeterEnZout uit Drachten

 

Cda’r Tjebbe deed een “hoekstra’tje”

boekebaaske uit De Westereen

 

Dat bin ik, ieder zijn/haar smaak hoor, maar ik vind grappen over anderen, buitenlanders, allochtonen, gehandicapten te gemakkelijk.

Dat vond ik dus ook van de grap van het Peter en Zout stel, over de Belgen.

Hun grap, waarin ze vertellen hun eigen warme water mee te nemen, naar het zwembad, vond ik veel leuker, zelfspot, komische humor !

De Belgen maken al jaren geen grappen meer over de 'ollanders' met hun dikke nekken.
Ze lachen zich dagelijks kapot, over nieuws uit dat gekke Nederland.

Trouwens Waldnet is in Vlaanderen ook populair.

Er is daar zelfs een top tien van de meest hilarische 'namen' van Waldnet reageerders.

Vinger in de poep staat bovenaan..


RESPECT !age uit Rottevalle

😁👍

PeterEnZout uit Drachten

 

ELP doet weer hun toneelstukje terwijl ze allang wisten dat het zwembad met het huidige budget nooit gebouwd zou kunnen worden, alles voor de bühne, stelletje populisten.

betrokken uit Drachten

Allemaal even opletten, afgetrokken heeft wat te melden.

Vingerindepoep uit Baflo

De prijs 🏆 voor 'leukste' reactie is voor dhr 🤞 💩 🤪 🎖️ 👏 🏅 🙄

PeterEnZout uit Drachten

 

stoppen met dit plan , kan echt niet in deze tijden deze luxe , besteed het geld aan gezinnen die het hard nodig hebben , en geen energietoeslag krijgen omdat ze net 20,- te veel inkomsten hebben

sdj11 uit Drachten

 

Is het niet zo dat de begrotingen van gemeente of van het rijk keer 3 of 4 beter in de buurt komen van de werkelijke kosten? Maar waarom dit nu "geheim" moet blijven?🤔😇

nestorix uit Bakkeveen

Van het rijk is te volgen wat de schulden en baten zijn.
https://www.usdebtclock.org/world-debt-clock.html

bakenbraad uit Drachten

 

Ach al gaan ze weer over hun budget,de inwoners van Smallingerland krijgen de rekening weer op hun bord

G uit Drachten

 

Ach... Ozb belasting nog maar wat hoger, dan zijn ze er wel weer. Wij betalen wel.

bignick2 uit Drachten

bignick2 uit Drachten Prcs dat dus !!

Johnny depp uit Dokkum

 

Gemeente Smallingerland en plannen maken met een kostenplaatje van miljoenen is geen goede combinatie. Lawei, project transferium -Splitting - van Knobeldorfsplein en nu en nieuw zwembad van 34 miljoen???? Poetin is gek, dat weten we allemaal. Hij is niet alleen de oorzaak dat gas zo duur is. Daarin hebben Den Haag en Brussel ook dikke invloed op. Nederland moet stikstof verminderen. Dat is de oorzaak dat gas zo duur is. En dat maakt alle regels omtrent bouwen ook veel duurder. Niet genoeg personeel is ook te wijten aan Den Haag. En dan alle bureaucratische rompslomp van de gemeente zelf.Je moet de oorzaken zoeken waar ze liggen.

Hindrik Wester uit Kornhorn

 

op smalle ee en de lijen is het ook heerlijk zwemmen,veel gezonder ook

diuwer uit Boornbergum

Ja, erg gezond die blauwalg!

Lapfox uit Drachten

 

Op de Leien is een negatief zwemadvies van kracht t/m 1 oktober.
Het is maar wat je lekker vind.

bijzonder uit Drachten

 

Redactie Waldnet,

waarom werkt de poll niet bij mij?

senang uit Drachten

 

simpele oplossing--de verantwoordelijken vullen de tekorten baan--ZONNIET ??? dan opstappen !!!

apeboom uit Oudega

 

apeboom is dit een cryptogram? (baan--ZONNIET ??? dan opstappen !!!)

Kareltje uit Aalsum

 

34.000.000 euro voor een betonnen bak waar water in kan? Met een loods er overheen? vierendertigmiljoen????

neiskjirrich uit Anjum

 

dat zijn 34000 gezinnen helpen met 1000 euro

sdj11 uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan