10.6 °C

Burgemeester roept gemeenten op om huizen voor statushouders te regelen

Publicatie: vrijdag 12 augustus

 

REACTIES

We weten dat de vluchtelingencrisis gevoelig ligt bij veel lezers en reageerders. Iedereen is vrij om te reageren maar we gaan scherp letten op de inhoud van reacties en discriminatie.

Bij geringste twijfel wordt de reactie dan gewist.

redactiewaldnet uit Burgum

Dag beste redactir. Aan welke maatstaaf worden reacties getoetst? De wet of eigen interpretatie?

boekebaaske uit De Westereen

@boekebaaske, lees de algemene voorwaarden nog een keer. Toen je toegang kreeg tot dit forum ben je daarmee akkoord gegaan. Zo moeilijk is het dus niet.

Hadewijch uit Wijnjewoude

 

Waarom moeten de gemeentes haast maken, uiteindelijk worden ze toch gedwongen en worden er plaatsen aangewezen, wat een werk vooraf!

Kareltje uit Aalsum

Statushouders zijn asielzoekers die al een Nederlandse nationaliteit hebben. Zij wonen soms nog maanden of jaren in asielzoekerscentra omdat er geen woningen beschikbaar zijn. Als er meer huizen voor asielzoekers zijn dan kunnen zij doorstromen en waardoor nieuwe vluchtelingen ook een fatsoenlijke opvangplek krijgen. Daar gaat de oproep van de burgemeester over.

redactiewaldnet uit Burgum

Sowieso heeft >80% van bevolking geen idee wat er daadwerkelijk gaande is in die industrie, laat staan dat er enig besef bestaat van de rampzalige consequenties op korte of langere termijn.
Het zou een aardig experiment zijn als het journaal 1x p/week zou openen met de actuele asielinstroom-cijfers zoals GS trouw doet. Het sentiment zou snel keren. Maar goed, gaat nooit gebeuren, weet u , weet ik.... 🙄


https://www.geenstijl.nl/5166318/hardop-lachen-om-profiel-van-stas-omvolking-eric-van-der-burg-in-systeemkrant-ad-nl/

PeterEnZout uit Drachten

"Het zou een aardig experiment zijn ..."

Joh, dat sneeuwt daarna dan in de rest van die week (en daarop volgende weken !) helemaal onder door zoveel geluiden aan zoveel div. ronde tafel gesprekken (beeldvulling) uit inmiddels allerlei hoeken ! Deze problematiek zal de komende jaren, als die wekelijkse instroom (wk. 29 1.200, wk 30 1.000, wk 31 1.000 Bron Rijksoverheid) géén halt toegeroepen wordt !, alleen nog maar verder de pan uit (blijven !) rijzen. Mja, zo groot moeten problemen hier in de de BVNL eerst worden en pas dan gaan er nog maanden zoniet járen aan (vaak duur !) politiek geouweh**r aan vooraf !
Hoef ik niet eens al die ook nog andere BVNL ook al járenlang durende problemen op te sommen welke de komende tijd ook steeds verder zullen toenemen.

nogffdit uit Buitenpost

@redactiewaldnet, ik sta 5 jaar ingeschreven in Drachten voor een woning en sta met lege handen! Niet doen alsof dit het enige probleem is wat we hebben.

Meer huizen voor statushouders betekent minder huizen voor mij en mijn mede Drachtsters, jullie kunnen rekenen hoop ik toch?! Toon eens ruggengraat! in plaats van politiek correct schrijven en reageren.

wwccd uit Drachten

Precies

toly uit Drachten

 

Redactiewaldnet, en toch zijn sommige reacties begrijpelijk gezien het gehele beleid in Nederland en er Nederlanders zijn die jaren op de wachtlijst staan voor een woning en tot in lengte van dagen bij de ouders moeten blijven wonen, u antwoord mede met daar gaat de oproep van de burgemeester over, maar de onvrede wordt ook niet naar geluisterd, even los van discriminatie, dat is zeker niet wenselijk maar onvrede/vrijheid van meningsuiting moet kunnen.

Kareltje uit Aalsum

Precies,een kritische noot moet gewoon geplaatst kunnen worden,ofwel ik ben het met de lezing van Rijpstra totaal oneens,aangezien er veel 'veiligelanders' tussen zitten,daarnaast mag er eindelijk ook wel eens een keer naar de eigen mensen gekeken worden,die komen nu hierdoor op het 3e plan en maken steeds minder tot geen kans op een huur/koopwoning..

pkd19 uit Burdaard

 

Alleen linkse reacties gewenst.
Onze kinderen blijven wel bij ons in wonen.
En geef de boeren maar de schuld dat ze veel te veel stikstof en weet ik wat voor meuk uitstoten en dat daarom geen huizen mogen worden gebouwd. Dan klopt het hele linkse verhaal.
Een fijne avond.

bruinboon uit Zuiderkolonie

@bruinboon Prcs Amen !!!

Johnny depp uit Dokkum

💪

zakhooi uit Houtigehage

 

Wanneer je waterlekkage in je huis hebt sluit je de hoofdkraan. Maar deze burgermeester gaat droge handdoeken halen ivm de waterlekkage.

Deze Rijpstra gaat helemaal voorbij aan de kern van het probleem en dat het migratiebeleid van zijn eigen vvd een complete mislukking is. Asielcentra zitten overal met mannelijke veiligelanders tussen de 18 en 40 jaar.

De oorzaak van het probleem moet je benomen en aanpakken Rijpstra. Anders zelf maar een paar in huis nemen. Is groot genoeg.

Onderstaande gebeurt nu al in Nederland.
https://www.parool.nl/amsterdam/amsterdamse-partijen-vragen-om-voorrang-statushouders-bij-sociale-huurwoning~b05a8d40/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2FFrieskk uit Drachten

👍 Deze keer eens met je reactie 😉

PeterEnZout uit Drachten

 

Organisaties buiten onze democratie (VN, Unicef, WEF) dicteren onze nationale overheid. Het gemene is dat stadstaat Nederland onderverdeeld is in vele stadstaatjes: de gemeenten. De gemeenteraad wordt democratisch gekozen maar wordt weggejorist door dictaten over nieuwkomers vanuit Den Haag.
Met deze werkwijze pakt jouw gemeente jouw rechten en geld af. Geen inwoner die inspraak heeft of iets kan terugdraaien. De nieuwkomer heeft niets met jou te maken, hoeft aan jou niets te verantwoorden, en ook de volgende stemronde zal daar niets aan veranderen.

Het gaat domweg volgens dezelfde principes als TTIP en CETA. De burger is uitgeschakeld. Je invloed is nul.

PeterEnZout uit Drachten

 

Discriminatie?Dat de redactie van waldnet dat nog durft te schrijven.....

kaptein uit Burgum

 

Naïefiteit allom. Dat het besef er nog niet ingedaald is dat de Christelijke idealen tegen dit land gebruikt worden. De rek is er al een tijdje uit, maar je ziet de systemen er nu her en der onder zwichten. Als we dan toch er een links vs rechts verhaal van moeten maken, beseffen de Samaritaanse linkse niet dat middels dit beleid en uitvoering daarvan het rechts(populisme) alleen maar gevoed wordt. Iedereen heeft recht op een veilig, gelukkig en vredig bestaan. Maar dat kan niet allemaal hier. Ook gezien het totale onvermogen van de huidige politiek om een gedegen toekomstplan voor dit land te hebben, kan het haast niet anders dat de verstedelijking in zijn huidige en o zo lelijke vorm doorgaat met alle bijbehorende ghetto's. Nee dit gaat zonder drastische wijzigingen aan o.a. het vluchtelingenbeleid op termijn hier niet goed komen.

lulkoekje uit Drachten

 

We moeten een goede plek bieden aan deze vluchtelingen. We hebben een enorm arbeidstekort en er zijn straks niet eens meer genoeg verpleegkundigen om ons te verzorgen.

Dus ik juich het toe dat we een goede opvang regelen voor mensen in nood. En dat moet beter. Ook voor mensen die nu zonder woning zitten. Dus en en!

joeria uit De Westereen

Hou de oogkleppen vooral op voor wat er allemaal gaande is en hoe oneerlijk het systeem is,of heb je onder meer Utrecht gemist wat ze daar bekokstoofd hebben met de huurhuizen?

pkd19 uit Burdaard

Ik ken veel Nederlanders die meer dan 6/7 jaar op de wachtlijst staan , vind het tegenover deze woningzoekenden verre uit van eerlijk en frustrerend

sdj11 uit Drachten

 

Vlgs mij zegt de redactie, dat iedereen vrij is te reageren, maar dat ze scherp gaat letten op inhoud en discriminatie en bij twijfel reacties worden gewist?

Dat staat ook in de voorwaarden/regels hieronder.

Wat is daar mis mee Kareltje cs?
Of ben je, als je aan de algemeen aanvaarde fatsoensnormen probeert te houden: links, gutmensch, zelfs landverrader en NSB er?Peter en Zout het zou aardig zijn, als jullie even vertelden, waar jullie die complottheorien onzin vandaan haalden?

Vertel eens welke rechten pakt jullie gemeente jullie af?

Frieskk, snapt u niet dat de burgemeester het heeft over huizen voor 'statushouders' en niet over 'velige landers'

Vr.gr. respect


pst Peter en Zout, over 'afpakken' gesproken, daar zouden sommige nieuwkomers uit Afrika jullie 'mooie verhalen over het verleden kunnen vertellen, hoe WIJ zo rijk zijn geworden en zij zo arm....


O, wacht even, 'de burger is uitgeschakeld'?
Natuurlijk, er is een met dat zg vaccin een chip ingespoten!🤣

age uit Rottevalle

We lachen wat af....😏 Dit zijn geen complottheorieën. Dit zijn de feiten...

https://www.geenstijl.nl/5166336/de-vvd-mensen-de-vvd/

https://www.geenstijl.nl/5166318/hardop-lachen-om-profiel-van-stas-omvolking-eric-van-der-burg-in-systeemkrant-ad-nl/

Pst

Nog een fijn weekend 🌴 ☀ en 👩 👁 👩

PeterEnZout uit Drachten

@peterenzout, Nou nou, is GeenStijl nu plotseling het betrouwbare medium geworden? Ga dan gelijk door naar Ongehoord Nederland vriend!

Hadewijch uit Wijnjewoude

Haha, ik ben je vriend niet gelukkig 😊 👍

... als Nederlander mag je stikken. "Oh einde WW, jammer joh, je krijgt geen uitkering omdat je partner te veel verdient", "Oh, die kan de huur en andere lasten niet alleen betalen, zoek maar een andere woning", HOE DANN???? Met 10 jaar wachtrijen op een sociale huurwoning dankzij deze maximaal gesubsidieerde instromers.... "Nou weet je wat, ga maar uit elkaar en ga appart op kamers wonen, dan mag je een uitkering en hebben wij weer en huis voor een statushouder.". Hoe krom het klinkt, het is voor veel mensen wel een werkelijkheid.


https://www.geenstijl.nl/5165662/nog-eens-9000-plekken-voor-asielzoekers/

PeterEnZout uit Drachten

Oh, je nam het letterlijk? Da’s het probleem met veel mensen op dit forum: onzeker, weinig relativeringsvermogen, absoluut geen humor of het gaat ten koste van anderen.
Maar zeg eens, geen-vriend, is GeenStijl de nieuwe norm?

Hadewijch uit Wijnjewoude

Inderdaad GS komt vaak wel met feiten over deze onderwerpen, maar deze zijn bij de 'linkse' mensen niet zo populair..... 👋

PeterEnZout uit Drachten

Maar ook de nieuws actualiteiten op de NOS en RTL volg ik op tv en internet. Dus breed georiënteerd met een vleugje GeenStijl 😃.

Nog een fijn weekend 👍.

PeterEnZout uit Drachten

Ach wat leuk, Hadewijch geeft en treffende omschrijving van zichzelf.

friesgeboren uit Drachten

Ja leuk hè, maar geldt niet voor jou hoor 😉

Hadewijch uit Wijnjewoude

 

Age, u wordt nu persoonlijk, als u mij de titel ( landverrader en NSB er) wilt geven gaat u te ver!

Kareltje uit Aalsum

Wordt dus verwijderd volgens de regels van Waldnet en Age zelf 😅

PeterEnZout uit Drachten

 

Goed lezen Kareltje, ere wie ere toe komt, maar ik heb jou nog nooit de titel 'landverrader en NSB er gegeven, ook nu niet.
Jij hebt mij ea ook nog nooit zo genoemd, dus je hoeft je niet aangesproken te voelen.

Maar dat zijn wel titels die mensen meekrijgen, als ze bv voor stikstofmaatregelen, helpen van (echte vluchtelingen en eerder tegen Zwarte Piet zijn, om maar een paar voorbeelden te geven.

Die titels krijgen ze van mensen, die ze nog nooit gezien en gesproken hebben😉

age uit Rottevalle

 

Laatste van mij hierover

Peter en Zout, ik heb vlgs mij maar 2 of 3x in meer dan 15 jaar de redactie vraagt om een reactie van een ander te verwijderen.

Dus misschien eerst nieuwsberichten en reacties leze en proberen te begrijpen ipv plaatjes en linkjes door te sturen.

Dank dat je alsnog met een bron komt !

Jullie schreven dat dat feiten zijn?

Dat zou de eerste keer zijn dat Geen Stil met feiten komt
🤣


Vr. gr. respect en goed weekend


pst

IK begin ook al met plaatjes😉

O ja, ik vroeg welke rechten zijn of worden jullie afgepakt ?

age uit Rottevalle

Inderdaad GS komt vaak wel met feiten over deze onderwerpen, maar deze zijn bij de 'linkse' mensen niet zo populair.

Voor vandaag de laatste reactie en speciaal voor Age nog wat plaatjes 🤫😒🙄😒😌

PeterEnZout uit Drachten

Age ik lees al een paar weken hoe u reageert.
Ik heb kinderen die graag een huis willen. Om samen als man en vrouw huisje boompje enz.
Heeft u voor mij een antwoord bij welk loket ze in het gemeentehuis voorrang kunnen krijgen.
Volgens weet u Zulke dingen gezien de antwoorden en de kennis die elke keer maar weer hier verteld.
Ik ben zeer benieuwd.

bruinboon uit Zuiderkolonie

@Age
Geenstijl is de enige in dit sufgstoomde land nog met daadwerkelijke en kloppende cijfers op de proppen komt.
En ook daar wordt stevig 'gejorist' (lees gemodereerd)
Dat wil zoveel zeggen als; dat feiten niet worden verward met bizarre uitspraken

Het jargon is wel eens lastig, een mengeling van bombastische emotie met een mix van sarcasme verdriet en galgenhumor
Dat kost enige oefening om te doorgronden.

Ald Nuut uit Gorredijk

 

Een paar weken terug zei deze burgemeester geen ruimte voor vluchtelingen ui veilige landen, houden zo .maar echte vluchtelingen kunnen misschien wel in nood opvang lokaties en onze eigen woning zoekers gaan voor.

musky uit Rinsumageast

 

Dit is haat brengen tussen de Nederlander die al jaren wacht en de statushouder Dit gaat nog een heet worden Burgeroorlog .Dat is net wat dit kabinet op uit is

rom33 uit Surhuisterveen

 

Statushouders zijn asielzoekers die al een Nederlandse nationaliteit hebben klopt natuurlijk wel,alleen zijn er duizenden van oorsprong Nederlanders die al jaren op wachtlijsten staan voor fatsoenlijke woonruimte.Het is en blijft dan wrang en voelt oneerlijk dat bijv Fatima en Ali voorrang krijgen op bijv Jan en Klaske.Men zal het helaas moeten slikken,maar blijft oneerlijk.

centraal uit Dokkum

 

Tja, ik kan hier wel wat schrijven maar mijn reactie wordt toch niet geplaatst..Hoe kan dat redactie???

thefox uit Doodstil

 

Ik begrijp de landen van zoals Rusland en Hongarije wel.
In de tijd van Pim Fortuyn, Was Nederland al Vol.!
En nog steeds Dagelijks maar instroomt van Vluchtelingen, Hier in Nederland Is onvoorstelbaar.

Wat heb ik trouwens gelachen Op Y.. Tube bij Harry Vermeegen. om die Tim den Besten.
Geweldig hahaha.
Maar het is eigenlijk wel om te huilen, Dat Nederland er zo, Door die Westerse Nep Democratische Linkse gedoe ten onder gaat.
Soms denk ik wel van waren we maar net zo als Rusland of Hongarije.
Hoe had Nederland er dan uitgezien?
Wat als Trump nog President was gebleven van Amerika?
Hoe was het dan tussen Rusland en Oekraine gegaan?
Ik denk dat het Westen zich teveel, Met de vinger in de hete Pap roert.
En dat, Dat ook het grote Probleem is.

Jptjongejonge uit Surhuisterveen

 

Was te verwachten, bij de meerderheid is het ikke ikke ikke en de rest kan stikken!

betrokken uit Drachten

 

Als een emmer vol water zit doe je de kraan dicht. ;-)

pitersahiter uit Dokkum

Nee, dan pak je een andere!

betrokken uit Drachten

Ook de emmers zijn nu op....

PeterEnZout uit Drachten

Als ik jou was zou ik mijn inkoopbeleid evalueren!

betrokken uit Drachten

@PEZ
Ook dat willen de meeste mensen niet snappen. Hebben ws nog ‘geen centje pijn’ .... Wacht maar totdat ook bij die mensen het fenomeen ‘centje pijn’ zal toeslaan. Dan ineens wordt de denkwijze/het gevoel anders (te laat !) Komen binnen niet al te lange tijd voor velen hele pijnlijke, uiteraard weer super ingewikkelde, maatregelen ! Mij niet vragen hoe pijnlijk, dat bedenken onze (ahum) marionetten geleerden wel met zn allen ! Het huishoudboekje en uitgavenpatroon van de BVNL is na jaren van (achteraf bubbel) welvaart nu een grote haast failliete bende aan t worden. Vooral wanneer er nog meer rampzaligheid aanklopt.
Breken straks voor velen, die het nu financieel nog vrij riant denken te hebben, ook bizarre tijden aan om dat BVNL huishoudboekje weer op orde te krijgen. Wat uiteraard ook weer járen zal gaan duren. ‘Je zal t maar weer moeten hangen’ *zucht*

nogffdit uit Buitenpost

 

Bruinboon, aardig dat u denkt dat ik veel weet en ik spreek u niet tegen, maar hoe meer ik weet, hoe meer ik besef hoe weinig ik echt weet.

Ik weet bv de weg ook niet in gemeentehuizen.

Wat ik wel weet is dat ik hier nog nooit beweerd heb dat satushouders sneller woonruimte moeten hebben dan Nederlanders of anderen die al langer op de wachtlijst staan.

Ik zou het net als Centraal oneerlijk vinden als Fatimaf en Ali voorrang krijgen bij het krijgen van fatsoenlijke woonruimte boven Jan en Klaske. Even oneerlijk alsdat Jan en klaske voorrang zouden krijgen bij het krijgen van een baan boven Fatimah en Ali.


Ik wens uw kinderen veel succes bij het vinden van woonruimte, net als ik dat iedereen toewens Bruinboon.
IK hoop niet uw kinderen op straat moeten leven?

Daar wil ik het maar bij laten, ik weet dat ik op mijn woorden moet letten want elk woord kan tegen me gebruikt worden.

Let u ook mijn woorden?

Vr.gr. goed weekend

pst

Overigens, blijf ik van mening, dat de wereld een stuk mooier, beter, veiliger en vreedzamer, dus met minder oorlogen, hongersnood, ellende en vluchtelingen zou zijn met meer vrouwen in leidinggevende posities!

age uit Rottevalle

Dag Age, ik zie dat je teksten (nog steeds) met cynisme doordrenkt zijn. Ik kan de humor er wel van in zien. Een oudejaarsconference zit er misschien we in. Maar nu even serieus, het zou je niet misstaan om ook eens naar de omstandigheden in ons land te kijken. Een regering met Dhr. Rutte al jaren aan het roer, een man voor het volk, ja… zelfs de leugen heeft hij tot kunst verheven in Den Haag, hij heeft jammergenoeg zijn politieke verantwoordelijkheid niet genomen toen het toeslagen schandaal boven tafel kwam Ascher wel, respect. Groningen heeft hij jaren lang aan het lijntje gehouden. Moord en doodslag, liquidaties, politie kan het niet aan. De boeren en nu weer de vissers, ze worden te kakke gezet. Het land brand, het is een Narcostaat geworden en als we niet oppassen komen we in een Politiestaat terecht. Als mensen zich te kort gedaan voelen en door dit beleid op het 2e plan terecht komen, komt men onder de stok op. Dan is er geen begrip meer op te brengen voor Ali en Fatima (zelfs als zij er ook niets aan kunnen doen) Klaas en Alie hadden het niet ruim, huur en zorgtoeslag, maar nu de kinderen inkomen hebben en nog thuis wonen zijn ze dit kwijt. Ja…kinderen dan maar bijspringen…doen Ali en Fatima ook? Gewetensvraag, zou je Alie en Fatima in huis nemen als dit verplicht wordt??

elcapitan uit Drachten

 

Wordt een keer tijd dat er meer woningen komen voor Nederlanders
Een w8tijd van 8 tot...... Jaar op een woning is niet normaal meer
Als alle Nederlanders die geëmigreerd zijn in 1 x besluiten om terug te komen naar Nederland waar willen ze die laten
Daar wordt keihard tegen gezegd dat er geen plaats meer is voor ze
Maar alles wat niet de Nederlandse nationaliteit heeft wordt met open armen ontvangen
Als het omgekeerd zou zijn zouden wij dan ook zo worden opgevangen in die landen?
..........
Nee

pokerface uit Drachten

Gewoon bij de geboorte je kind registreren en gelijk inschrijven bij de woningstichting 🙈

BoDuke uit Buitenpost

 

Worden 40 nieuwe woningen gebouwd aan de Geelgorstraat en dwarsvaart ik denk dat daar veel statushouders komen te wonen zo heeft de burgemeester zijn plicht weer vervuld.

G uit Drachten

 

Tussen alle 'voors en tegens' lees ik ook regelmatig iets over een aanstaande burgeroorlog. Als oprechte Fries, Nederlander, blanke plattelander, vraag ik me dan af... tegen wie moet ik dan eigenlijk vechten???

Tegen links (en wie zijn dat dan??)
Tegen rechts (maar wie zijn dat dan??)
Tegen mensen met een andere huidskleur (maar waarom dan??)
Tegen vrouwen? (maar die vind ik wel leuk)
Tegen ouderen? (beetje sneu)
Tegen jongeren? (ik ben niet zo snel met een mobieltje)
Tegen Rutte? (en dan?)
Tegen Waldnet-reageerders? (bij wie mag ik beginnen :-))
Tegen rijken? (wat is rijkdom?)
Tegen asielzoekers? (die zijn juist gevlucht vanwege gevechten)
Tegen boeren? (wordt lastig tegen brand en trekkers)
Tegen wappies? (moeten ze niet mijn pannen afpakken)
Tegen Age? (al benoemt die slechts 'gewoon' feiten)
Tegen de Waldnet-redactie? (of kunnen die deze mogelijkheid maar beter stoppen?)

Laat het me maar weten!

alias uit Wolfsbarge

Volgens mij weet je op al jou vragen het antwoord zelf wel... 😑👋

PeterEnZout uit Drachten

 

Pokerface mensen die geëmigreerd zijn zagen de bui op tijd hangen.

Die komen echt nooit terug naar ons zieke Nederland.

En dit is nog maar het begin van de regels en armoede die op ons afkomen.eigenleven uit Wâlterswâld

 

@ Age - ik citeer u - over 'afpakken' gesproken, daar zouden sommige nieuwkomers uit Afrika jullie 'mooie verhalen over het verleden kunnen vertellen, hoe WIJ zo rijk zijn geworden en zij zo arm.... De meeste veiligelanders die hier uit Afrika aankomen komen uit staten die al meer dan 60 jaar geleden het koloniale juk hebben afgeschud. Ze hebben dus genoeg tijd gehad om van hun land een economies succes te maken. Zij zijn niet arm vanwege hun koloniale verleden, maar vanwege hun corrupte politici die alles wat voor de ontwikkeling van hun mensen uit het westen komt, in hun eigen zak steken en er dure huizen voor bouwen of kopen in het buitenland. Hun landen worden niet ontwikkeld want er is nergens geld voor. Logisch toch. De jonge mensen uit Afrika die hier naar toe "vluchten" hebben allen al 2 generaties lang niet onder kolonialisme hoeven te zuchten en zien dat er in hun eigen land geen enkel perspectief is voor de
toekomst. Daarom komen ze hier naar Nederland toe waar hun alles op een zilveren bord wordt aangereikt.

realist47 uit Oentsjerk

 

Ze komen dat zilveren bord met alles wat hun wordt aangereikt terug te halen omdat dat hun voorouders is afgepakt realist47!

Maar dat was ook de schuld van de corrupte politici daar?

Nog even en de slaverhandel was ook de schuld van corrupte politici daar?🤣🤣🤣


Sommigen bekijken de geschiedenis met een (zilveren) bord voor hun kop..

age uit Rottevalle

En weer anderen bekijken de geschiedenis door het vlaggendoek van een rode socialistische/communistische vlag. Maar ik was nog niet uitgepraat Age, alleen het verhaal werd te lang. Dus nu het vervolg - Je ziet hier geen mensen uit zuidelijk Afrika aankomen, ook al hebben die het net zo zwaar onder hun eigen criminele regeringen als die uit het noorden van Afrika. Zuid-Afrika wordt geregeerd door een Maffia bende van de ANC met Jacob Zumu als hun leider. Ook al is Zumu geen President meer van dat land, heeft hij nog altijd de belangrijkste vinger in de pap aldaar. Jammer dat in Afrika nu bijna ieder land aan de Chinezen is verpand, die alle wardevolle mineralen daar weghalen en alle bossen kappen om maar niet te spreken van het wild. Een hele nieuwe form van kolonialisme. De lokale bevolking van die landen heeft niets meer in te brengen en ook zijn er geen banen meer voor ze, want de Chinezen brengen al hun eigen werk volk naar Afrika om het werk te doen. Alleen de lokale politici worden er beter van. Dus geen wonder dat die Afrikaanse mensen allemaal naar Europa komen toch? Oh ja, dat van die Chinezen zal zeker niet passen bij de linkse gedachten gang van u en de uwen. Kolonialisatie door de Chinezen, geen sprake van! Nee, die Chinezen helpen de vooruitgang van die Afrikaanse landen. Niet dus!

realist47 uit Oentsjerk

 

Rijpstra is al net zo extreem links geworden als de rest van de VVD. Voor een liberaal geluid moet je tegenwoordig bij de nieuwe partijen zijn.

sjong uit Drachten

Vvd extreem links? Hoe kom je daar bij. Kijk eens wat de vvd allemaal laat liggen en welke belangen ze verdedigen.

ruuds uit Drachtstercompagnie

Dat doe ik ook: klimaat, stikstof, hogere lasten, meer immigratie, meer EU. Allemaal typisch linkse stokpaardjes.

sjong uit Drachten

 

Wie wordt hier nou gediscrimineerd, onze eigen jeugd heeft totaal geen positieve toekomst meer en moeten het maar uitzoeken laat die wettige denkers eens een paar creatieve mensen in dienst nemen en niet altijd kijken naar het kostenplaatje NU want als we zo door gaan zijn de rapen straks gaar en de kosten menig maal hoger om de problemen weer op te lossen. Ook mijn kinderen wachten al jaren op een betaalbare woning

Theodora uit Ureterp

 

Age heeft wel gelijk, ze komen die zilveren borden weer ophalen. Kijk maar naar Opsporing Verzocht, babbeltrucks met pinpassen. En weet je waarom ze dit bij de oudjes vooral doen? Nou, ze hebben nog enig mededogen, deze slachtoffers staan het dichtst bij de wandaden wat tijd betreft. Ja, Age zal nooit in een BMW AUDI VW OPEL rijden, nee, waar die gemaakt worden, dat volk heeft ons zoveel afgenomen destijds, dan ga je voor straf daar niet in rijden. Ja ik weet het, het is nog maar zo'n 80 jaar geleden, maar toch. Ps. Ik zie dat je vooral op in jou ogen de schreeuwers reageert?? Misschien moet jij je eens afvragen waarom deze zgn. schreeuwers dit doen! Dan helpt het niet om alsmaar 100 0f 200 jaar oude toestanden weer op te rakelen. Je bent in mijn ogen heel selectief bezig en je geniet er kennelijk van als er zo op je gereageerd wordt. Je hebt een layout klaar staan en daar vul je de ontbrekende opmerkingen in. Op mij reageer je in ieder geval niet zie ik wel. Dat zie ik dan maar weer als bevestiging van mijn gedachtengang.

elcapitan uit Drachten

 

Wurst dochs kotsmisselijk en poer lik fan dit gesodemieter? It is wachtsjen oant it fout giet. Ús groun wurdt fuort joen en wy mei us de bek hâlde wylst we sels nergens te plak kinne. Eigen jeugd yn die húzen en oars per direct platbaarne! Dan mar de stempel racistisch, dat bin ik net mar sa wurde we no makke! Degene die opkomt foar syn groun, volk en cultuur is gjin folksheld mear mar wurdt tsjintwurdich, tot myn GRUTTE IRRITATIE(!!!!) ôfwimpele as racist!
ik bin beneid hoelang dit stean blieuwt, oprjochthyd wurdt tsjintwurdich net meer waardearre..

Dat bin ik uit Anjum

 

Ik was aan het weekenden elcapitan, mede omdat mij door iemand, die klaagde dat zijn reacties verwijderd waren, verzocht mijn bek te houden, maar vooruit laat ik voor jou een uitzondering maken.

Dank dat je mij gelijk gaf, maar je hebt het vlgs mij niet helemaal goed begrepen.
Ze komen die zilveren borden TERUG halen, die van hun voorouders, door witte mensen waren 'gestolen'

Vlgs mij wordt er op dit moment een kunstcollectie die uit Afrika is meegenomen teruggeven, aan de landen waar het hoort.
Terecht!

Ik begrijp, dat je liever niet oude toestanden van 100 - 200 jaar geleden en eerder opgerakeld ziet worden?

Weet je dat die heel lang niet in de geschiedenisboeken stonden?

Dat is te pijnlijk?
Schamen we ons daarvoor?

Dan raad ik je aan sommige berichten/programma's in de (LINKSE!!)media en ook sommige reacties niet meer meer te lezen/volgen.
'

Ik wens je een fijn weekend!

age uit Rottevalle

Se ha myn oer-oerpake eartiids alris in blauw eag slein.
Wat seist age, sil ik de neibesteanden fan de diedere oanklage?

Dat bin ik uit Anjum

 

Laat iedereen die voor alle instroom is maar verplicht een aantal in huis nemen en zelf alles bekostigen, Dus Jan Rijpstra dat geld ook voor jou,je promoot waarachtig discriminatie. Artikel 1 van de grondwet--> Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan. Onze kinderen staan al jaren op de wachtlijst en die kunnen van figuren als jou dus gewoon de pot op. NL is VOL VOL VOL !!

klaas67 uit Gytsjerk

Klaas 67 uit Gytsjerk
Precies laat al die mensen die vluchtelingen maar in eigen huis opnemen... niks mis mee lijkt mij.. kunnen ze alle liefde en weemoed met hun delen lekker bij het kaarslicht en een borrelplankje de wereldse problemen bespreken en kom aub niet bij mij voor een donatie want voor geld toe wil ik er niks mee te maken hebben.. ik schop ze van myn hiem...

toly uit Drachten

 

Als een statushouder de Nederlandse nationaliteit heeft is het wel zo eerlijk om gewoon achteraan aan te sluiten in het rijtje.Ze moeten toch als gelijken worden behandeld??Nu word de Nederlandse burger die al jaren wacht op een woning ingehaald door een statushouder en dat vind ik niet eerlijk want dat is dus discriminatie van de gewone Hollander.Dus doe eens eerlijk en sluit achteraan aan.Ze hebben al een dak boven het hoofd al is het een asielzoekerscentrum dus kunnen ze ook net goed net zo lang wachten.Gelijkheidsbeginsel is hier dus niet aan de orde en dus discriminatie.Maak dus wat tempo om de al nog langer wachtende Hollander een woning toe te wijzen.Die statushouder kan nog wel even wachten.Er zijn nog velen voor hun.Wel zo eerlijk.Als ik mij niet gedraag zoals mijn cultuur dat wil en ik ontvlucht Nederland dan krijg ik ook geen voorrang.Mag ik nog blij zijn met een tent.Ziek land dit voor de Nederlander.

Klaas bruinsma uit De Tike

Goh, dat ik het nog eens eens zou zijn met jou 😉 maar niets aan toe te voegen Klaas

BoDuke uit Buitenpost

 

Age, nee, ik heb het wel heel goed begrepen. En wat er toen gebeurd is paste kennelijk in dat tijdperk. Dat dit buitensporig is geweest moge duidelijk zijn. Maar om daar anno 2022 vele generaties later dus telkens mee te schermen is natuurlijk volstrekt ongepast. Wat kunnen wij daar aan doen? Maar excuses maken vanuit de overheid is nooit een sterk punt geweest. Met de boeren kwestie zie je weer precies het zelfde Dat k** kaartje wat er gepresenteerd is, viel, ook uit eigen gelederen, half Nederland. Toegeven? Nee, doordrammen, de wereld in de brand en nu kwam het gesprek en Rutte kwam met een oordeel over dat kaartje. Lees de boeken Kopgeld en Jodenjacht van Ad van Liempt maar eens, dan kun je lezen hoe men vanuit de overheid met de overlevenden van de kampen werd omgesprongen, Nederlandse mensen hè. De Molukkers destijds vanuit Indonesië. Loze beloften.
Lijfspreuk Rutte: De onderste steen zal boven komen, bij de MH17 ramp en nu ook weer bij de misstanden in oorlog Oekraïne, het zijn loze woorden voor de bühne. Hij weet drommels goed dat nooit gebeurd, en hij zal die steen ook niet metselen. Age, je moet wel oogkleppen op hebben als je niet ziet hoe verdeeld het electoraat is en hoe dat komt. Over de hele wereld sturen wij soldaten om te helpen in die bananenrepublieken. Afghanistan is weer bij af. Oostblok moest de perestrojka ondergaan, is men er in die landen op vooruit gegaan? Nee. E.U. zoveel mogelijk landen erbij, Hongarije ook, nou, wat past dat land goed bij onze denkwijze niet? En... dat geldt nu ook voor de asielzoekers, deze culturen botsen, na 20 jaar nog steeds schotel aan de muur en we praten nog steeds half Nederlands. Let wel er zijn ook anderen hoor die wel willen. Maar het verschil met ons blijft te groot. En wat onze voorouders hebben uitgespookt hoeft en mag niet als excuus voor deze eruptie gelden. Zou er een land zijn waar bij rampen zoveel geld wordt opgehaald? Zo slecht doen we het niet.

elcapitan uit Drachten

 

Fuck the System

himmeldei uit Drachten

 

Elcapitan en Realist47 dank voor jullie inhoudelijk en serieuze goede reacties.
Alle waardering!

Dat wilde ik toch nog even gezegd hebben.

Interessant en te veel om hier nu op in te gaan en dan dwalen we ook af.

Waar het mij om gaat, dat wij ook kritischer naar de fouten onze van onze voorouders moeten durven kijken voor we het gedrag van anderen veroordelen.

En Elcapitan, vlgs mij heb ik nog nooit gezegd, dat ik het met het beleid van Rutte cs eens ben?

Vr. gr. respect

Overigens blijf ik er bij dat de wereld een stuk mooier, beter, veiliger en vredelievender zou zijn met meer vrouwen aan de leiding

age uit Rottevalle

Age, nee dat klopt ook wel, ik stel ook niet dat je het eens bent met het beleid van Rutte cs, Maar je kunt niet ontkennen dat de situatie waarin ons land verkeerd, komt, door het zwalkende beleid van Rutte cs komt. Onze burgemeester had vandaag een glashard artikel in de L.C. staan over het asielbeleid. Dit zegt genoeg. We hoeven i.d. onze ogen niet te sluiten voor wat onze voorvaderen wel of niet hebben gedaan. Maar om dit in deze discussies er telkens bij te halen lijkt mij niet nodig. Iedereen heeft voorvaderen. Je opmerking over de oorlog heeft mij ook geraakt. Onze oorlog is niet de oorlog van bijv.Sirië of Afghanistan etc. Ik hoop dat je die reactie van mij hebt gelezen. Wat de vrouwen aan het bewind betreft, hangt er ook van af wie je bedoelt haha

elcapitan uit Drachten

 

Spreekt Deze burgermeester namens zijn inwoners ? Zo niet wordt het tijd voor een gekozen burgemeester. Instructies van Rutte is hier niet op zijn plaats.

Macgregor uit Abbeweer

 

Ik ben niet tegen vluchtelingen en ook niet tegen immigranten. Mijn grootouders hebben het zwaar gehad in de oorlog. Mijn opa is opgepakt en als dwangarbeider te werk gesteld. Hij heeft nooit een woord gezegd over wat hij heeft meegemaakt. Na de oorlog zijn eerst een tante en later een oom (zus en broer van elkaar) naar Canada geëmigreerd. Dus, ik weet wat het is om verdreven te worden van huis en haard en je te moeten aarden in een land waar je de taal niet spreekt.

Iedereen heeft bestaansrecht, levensrecht en een eigen plek om te leven. Maar waarom moeten huizen beschikbaar worden gesteld? Er heerst al woningkrapte. Er staan genoeg bedrijfspanden leeg. De Batting in Harlingen gaat dicht. Er zijn ziekenhuizen gesloten. (Slotervaart in Amsterdam) Defensie bezuinigt, kazernes gaan dicht, banken sluiten hun gebouwen, belastingdienst heeft de laatste jaren heel wat panden gesloten. Gebruik die gebouwen. Heel wat beter dan die containerappartementen voor studenten in Groningen waar het met deze hitte niet uit te houden is. Ik begrijp heel goed dat statushouders plek moeten hebben. Dat is hun goed recht. Maar vergeet vooral "onze eigen jeugd" OOK NIET!!!!! Het is OOK hun goed recht om een betaalbare woning "te krijgen". Hier in het dorp is geen nieuwbouw. Er komt sporadisch een huis te koop en als dat zo is is het voor een starter niet op te brengen. Sociale huurwoningen zijn er bijna niet.

Dit is niet alleen te wijten aan 4 kabinetten Rutte. Balkenende had zich hier al hard voor moeten maken.

Hindrik Wester uit Kornhorn

 

simpel,ik ben er niet voor dat statushouders voorrang krijgen op ons eigen volk voor een woning

vanavond ook weer ,er moeten 100 asielzoekers in Ter Apel buiten slapen en weer 100 mannen ,wat komen die hier allemaal doen ,dan

maar zij komen hier zelf toch ,daar hoeft ons Nederland niet voor op te draaien

welke werknemer hier in Nederland heeft er nog zin in om hiervoor belastinggeld in deze bodemloze put ,om hier nog voor te gaan werken

Bruls zei een paar week geleden nog van dit kan zo niet doorgaan ,maar dat werd 20 jaar geleden ook al gezegd .Rutte doet niets

eksteroog uit Eastermar

Zo moedeloos word je als je ziet wat er gaande is en er niemand is die nu ingrijpt. We kunnen dit gewoon niet aan. Er is geen overzicht, geen leiding, geen controle.
Je richt je eigen verzorgingsstaat ten gronde op deze manier. Als je het niet aankunt, doe het dan niet. Simpel. Gewoon stoppen.
Stop de immigratie nu! Dit gaat fout ⚠️⚠️⚠️

PeterEnZout uit Drachten

👍🏻

Dat bin ik uit Anjum

 

Het kan niet anders zijn dan dat de politiek een verborgen agenda heeft.Ik denk dat Globalisering onder druk van De Europese commissie politici drijft tot deze chaos. Hoe is het mogelijk dat een burgermeester die zich zorgen moet maken om het welzijn van zijn inwoners alleen maar oog heeft voor dubieuze immigratie. Dit is het bewijs dat bestuurders die gelieerd zij aan landelijke partijen alleen nog maar dingen roepen die van belang zijn voor hun carrière. Beste mensen stem in maart niet op een online Partij. !aan merken dat we het zat zijn. Rutte zal proberen de boeren
zand in de ogen te strooien en het immigratie probleem voor zich uit te schuiven. Beste mensen trap er niet in nogmaals TRAP ER NIET IN. Peter en zout zegt dit gaat fout. Pas op het is al helemaal uit de hand gelopen en we merken de gevolgen nu al.

Macgregor uit Abbeweer

 

DIT GAAT FOUT want Peter en Zout, onze plaatjes- en linkjesverzamelaars, Geen Stijlcopieerdeers zeggen het! ? 🤣

We missen nu alleen nog de meningen van Gerard Jolink, Bonnie St.Claire en het paard van ome Loek..

age uit Rottevalle

😂 We lachen wat af met z'n tweeën 😀😀😀😀

PeterEnZout uit Drachten

Waldnet =Cabaretnet

(een enkele zuurpruim daargelaten)

friesgeboren uit Drachten

Je zou Vluchtelingenwerk eigenlijk aan moeten merken als criminele organisatie. Dankzij dit soort deugclubjes is het migrantenprobleem volledig ontspoord en dreigt de hele samenleving te ontwrichten. In 2015 heeft Italië laten onderzoeken welk percentage van de mensen die onder het mom van "vluchteling" binnenkwamen daadwerkelijk als vluchteling zouden moeten worden aangemerkt: 7 procent. Slechts 7 procent was daadwerkelijk vluchteling. Oftewel 93 procent!!!! had niets te zoeken in Europa maar kwam wel. Daar horen we vluchtelingenwerk niet over. Net als de mainstream media..
Het kan niet lang meer duren voordat de pleuris uitbreekt, het eerste in wijken als De Schilderswijk, De Bijlmer en Kanaleneiland.
De oorspronkelijke bevolking wordt al jaren het mes op de keel gezet door de overheid en multinationals. Daar zit een grens aan en die is, vrees ik, inmiddels wel bereikt.
Laat het maar gebeuren. Dan wordt de overheid misschien eindelijk eens wakker....

PeterEnZout uit Drachten

"Het kan niet lang meer duren voordat de pleuris uitbreekt ..."

Tis toch gvd hartstikke erg om dit aan te zien komen ! En nergens wordt er hoe dan ook ingegrepen door onze elitaire puppets die al jaren on a string hangen van mensen die, mocht die pl**ris ook echt uitbreken, daar TOTAAL géén last van zullen hebben ! Nee, ze 'offeren', na elke herhaling van geschiedenis(sen), ook hier de burger weer op ! En na zoiets rampzaligs ? Hoera ! Kan er weer opgebouwd worden. Op naar opnieuw een .... En dat wordt een volgend hoofdstuk wat hopelijk nog ff op zich laat wachten.

nogffdit uit Buitenpost

 

Schop ze maar aan het werk ook dan.Als je de Nederlandse Nationaliteit hebt gekregen mag je ook werken..Wil je een woning?werken met je kadaver en anders lekker terug sturen.Idioot land leven we in

Klaas bruinsma uit De Tike

 

Gaat weer ten koste van onze kinderen die graag een eigen plekje willen hebben. En niet tot hun 30e thuis willen wonen. Hard voor hun geld werken en niet het handje ophouden.

Jantie uit Metslawier

 

Nederlanders die jaren op de wachtlijst staan betalen zich blauw aan belastingen en mensen die hier binnen komen wandelen en niks bijdragen aan de verzorgingsstaat krijgen voorrang op sociale huurwoningen, tenenkrommend!

Haaybaay uit Bontebok

 

Zorgwekkend; er bevinden zich dus meerdere Syrisch-Palestijnse oorlogsmisdadigers in de asielketen of erger: in huizen die Nederlanders of statushouders met schoon blazoen toebehoren. Benieuwd hoe staatssecretaris Asielzaken Eric 'hoe meer asielzoekers hoe beter' van der Burg (VVD) dat gaat aanpakken....


https://www.nieuwnieuws.nl/5156344/vermeende-syrische-oorlogsmisdadiger-opgepakt-in-kerkrade/

PeterEnZout uit Drachten

Ben jij daar nog nieuwsgierig naar ? Denk dat je nieuwsgierigheid heel erg teleurgesteld zal gaan worden want oplossingen hierin ? Komen er vooralsnog niet ! Dit hele (migratie) gebeuren hebben de verantwoordelijken (Ben jij daar nog nieuwsgierig naar ? Denk dat je nieuwsgierigheid heel erg teleurgesteld zal gaan worden want oplossingen hierin ? Komen er vooralsnog niet ! Dit hele (migratie) gebeuren hebben de verantwoordelijken (en opvolgers) al veel te lang uit de kl**w laten lopen. Een ieder onder aanvoering van allerlei BS excuses waarom het niet aangepakt kan worden waar menig onschuldige burger de voor- en achterkant allang niet meer van snapt. Maar das de bedoeling én werkwijze ook (noemt men dan democratisch) van veel in het pluche hangende volk. én opvolgers) véél te lang uit de kl**w laten lopen. Een ieder onder aanvoering van allerlei BS excuses waarom het niet aangepakt kan worden waar menig onschuldige burger de voor- en achterkant allang niet meer van snapt. Maar das de bedoeling én werkwijze ook (noemt men dan democratisch) van veel in het pluche hangende volk...

nogffdit uit Buitenpost

Oeps, beetje rommelige reactie maar was vergeten, vanwege t keurslijf waarin je als reaguurder ook hier gestopt wordt, dat een 2e reactie niet direct na een 1e reactie geplaatst kan worden ... Sorry dat t er als een rommelz**itje uitziet. ;-p

nogffdit uit Buitenpost

 

Je blijft lachen met onze plaatjes- en linkjes verzamelaars Peter en Zout.

Hij vertelt dat er MEERDERE Syrische-Palestijnse oorlogsmisdadigers...in het artikel is sprake van één..😉

Ik mis ook de link waarin staatssecretaris Erik van der Burg zegt: 'Hoe meer asielzoekers, hoe beter' ?

Vr.gr. respect!

pst,

Wat kunnen die Peter en Zout toch goed mooie plaatsjes copieren he👍

age uit Rottevalle

Tis toch allang niet meer verrassend dat ook deze lui zich al jaren onder die asielinstroom bevinden.
Nou ja, wordt er op dit kleine postzegeltje wel een stuk drukker door en laat ik, speciaal voor jou, het gevaarlijker maar even weg.
O ja, de blankie's weten zich op vele akelige vlakken ook niet netjes te gedragen. Mij wel bekend. Mja, die horen hier ook van uit oorsprong. Ooow, vergeet ik ff, dom dom dom van mij, dat ook door migratie mensen op dit postzegeltje hun oorsprong inmiddels hebben opgedaan waarvan velen maar niet echt kunnen wennen aan het gepolder en daarbij behorende tradities.

Ooow, wat betreft die uitspraak van die meneer vd Burg ? Gevonden hoor:

"In het panelgesprek zei hij voorstander te zijn van 'hoe meer asielzoekers, hoe beter' ...."
(Bron AD)

Jij kan em vast weer in een goeie context proberen te passen. ;-p

nogffdit uit Buitenpost

 

Als oplossing voor de grote toestroom van Joodse vluchtelingen, besloot de Nederlandse overheid een jaar voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog tot de bouw van een centraal opvangkamp. Het oog viel op een vlakte in de gemeente Ermelo, het Elspeterveld. De Ermelose gemeenteraad ging akkoord, maar toch kwam het kamp er niet. Koningin Wilhelmina had namelijk bezwaren tegen een Joods vluchtelingenkamp op slechts twaalf kilometer van haar buitenverblijf.

Nadat Adolf Hitler in 1933 de macht in handen gekregen had, probeerden veel Duitse Joden uit angst voor vervolging hun land te ontvluchten. Dit bleek in de praktijk vaak niet eenvoudig.
"Men is toen overgegaan in de bouw van Kamp Westerbork"
Zou Wilhelmina destijds ook voor racist zijn uitgemaakt? Maar zij kwam er wel eerlijk voor uit en dat zie ik de huidige bewindslieden niet doen. Het is dus van alle tijden.

elcapitan uit Drachten

"Maar zij kwam er wel eerlijk voor uit en dat zie ik de huidige bewindslieden niet doen."

Nee, maar die pakken het aan in de tijdgeest/omstandigheden van NU ! Jaren later ! Waar de invloed'rijken' inmiddels nog meer machten kunnen doen uitstralen én gebruiken om ook nu veel mensen vooral in 'bedwang' proberen te houden. "Leek" (is vaak niet wat t echt is) hier járen goed te gaan ! Booming ! De welvaartbubbel werd groot, groter, haast grootst totdat .....
Geluk bij het nu ongelukkige dat er over de afgelopen jaren ook div. situaties zich hebben voorgedaan welke als excuus gebruikt kunnen worden, hier de afgelopen jaren uit alle macht alleen maar symptoombestrijding op losgelaten is ipv oorzaken (eindelijk) eens écht aan te pakken, waardoor nu heftige kinken in de economisch/maatschappelijke kabels en ons polderlandje nu naar de afgrond dreigt af te glijden. En ja, geschiedenissen er op naslaand: 'Het is dus van alle tijden' ups en downs. Er wordt eigenlijk van rampzalig gepasseerde geschiedenissen niet zoveel geleerd oftewel het 'voorkomen is beter dan genezen' schijnt voor deskundigen een veel te simpele (non elitaire) werkwijze te zijn. Je moet hiervoor vooral door gestudeerd hebben ! Hoewel ??? :-/

nogffdit uit Buitenpost

 

Hoe sneller er woningen beschikbaar komen hoe sneller de doorstroom naar Nederland opgevangen kan worden. Lekker door gaan zo.
Als geboren kind in laten schrijven als statushouders heb je kans dat je voor je 20 ste jaar een woning toegewezen kan krijgen, ik zeg er wel bij een kans. Weet het zeker en men zal er wat van vinden. Het hek is van de dam, den haag is het padje kwijt, schuift de verantwoordelijkheid weg en kijkt de andere kant op. Men is daar verloren.

gsxr uit Drachten

 

Erik van der Burg heeft dus inderdaad gezegd: 'Hoe meer asielzoekers hoe beter' dank voor het mij daarop wijzen 'Nogffdit'
Stom, in welke context dan ook!

Je zou zo'n uitspraak toch van links verwachten😉

Grappig, dat jullie Nogffdit en Elcapitan nu ook de geschiedenis bij halen!

Beide laatste reacties hierover zijn stof tot nadenken

age uit Rottevalle

Toch prettig te horen age dat bij jou mss nu ook ergens bellen gaan rinkelen over de toestand(en) in ons petieterige landje waar het zo langzamerhand voor de 'native' (oorspronkelijke) bewoners toch een heel véél groot beetje om te janken aan t worden is !

nogffdit uit Buitenpost

Age, ik stond alleen even stil bij onze voorvaderen. Dit, op jou voorspraak. Deze reactie valt mij nu weer tegen. Komt over als ik wel jullie niet. Je zou er ook inhoudelijk een mening over kunnen hebben!!

elcapitan uit Drachten

 

It lyket my tiid, Wâldnet, foar in poll. Simpelwei, mear flechtelingen, ja as nee. Ik en we, ha net folle moite om de útkomst te foarspellen.

Dat bin ik uit Anjum

😆😆

PeterEnZout uit Drachten

 

Een pol mear flechtelingen ja of nee?

Hoe diep kan een beschaving zinken..

Volgende pols:

Vrouwen aanranden mag ja of nee ?
Slavernij weer invoeren ja of nee ?
Lijfstraffen en doodstraf weer invoeren ja of nee?


Ooit Waldnet pols gezien over verkiezingen Dat bin ik?

Dan winnen hier vlgs de Waldnetreageerders de PVV en Forum al jaaaaaaaaaaaren

Zegt veel over de meerderheid van de reageerders hier..

Dat is een schreeuwende minderheid.


Vr. gr. respect


pst


Wanneer meer vrouwen thuis de leiding hadden, zouden zulke idiote voorstellen niet op Waldnet verschijnen.

age uit Rottevalle

Joh, dat klinkt haast als een compliment naar vrouwen toe alleen had je dat thuis achterwege kunnen laten want, voor t geval je dit nog niet door hebt, veel vrouwen delen nu die leiding en zorgen, net zoals mannen, al jaren voor een flinke duit in de (belasting) schatkist van de BVNL. Hierdoor is het ook aardig wat jaartjes super voortvarend met veel mensen gegaan. Ff buiten kijf hoeveel sores dit in allerlei andere zaken ook al jaren oplevert.
Zelf maar ff in je glazen bol turen. ;-D

nogffdit uit Buitenpost

Age, jo fiele jo knap ferheven tusken de reagearders hjirre, as ha ik dat mis?

Dat bin ik uit Anjum

Laatste reactie voor Age met wat plaatjes 😎😉😁


https://eenvandaag.avrotros.nl/amp/meerderheid-voor-tijdelijke-asielstop-eerst-orde-in-de-chaos-daarna-zijn-ze-weer-welkom/

PeterEnZout uit Drachten

Dit onderzoek (en hoeveel zullen er nog volgen ?) geeft toch in zijn geheel een verd*md duidelijk en verhelderend beeld om deze asielwaanzin eindelijk eens een halt (!!) toe te roepen !
Mja, verhelderend of niet daar zal het voorlopig dan ook wel weer bij blijven gezien de al jaren veredelde werkverschaffing die deze asielwaanzin zoveel instanties (met állemaal hun eigen belang) verschaft. Tis zo klaar als een klontje dat de rem er op moet maar gaat (opnieuw) onderzocht worden blabla ! Wordt verd*mde eentonig maar de incompetentie wordt opnieuw weer omgezet in veredelde werkverschaffing: ff wachtuh, ff wachtuh, nog veel langer wachtuh ...

nogffdit uit Buitenpost

Volgens Age is dit
Dat is een schreeuwende minderheid.... Maar we blijven lachen 😊 🤪

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/948816/opstootjes-voor-aanmeldcentrum-ter-apel-geen-aanhoudingen-nare-situatie

PeterEnZout uit Drachten

 

Het is wat met het asielbeleid:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/948816/opstootjes-voor-aanmeldcentrum-ter-apel-geen-aanhoudingen

Ze slaan elkaar de koppen al in!

rimmersma uit Broek

Ons land, ons Nederland staat bovenaan het verlanglijstje van alle economische migranten ( lees gelukzoekers).
Alle voordelen van ons slappe zwabberbeleid staan uitgebreid beschreven en worden via social media zeer snel verspreid. Geen wonder dat het druk is.
Ik zou daar ook wel een paar nachtjes buiten slapen voor over hebben en een knokpartij op de koop toe.
Als ik die status maar krijg, dan zit ik de rest van mijn leven gebakken in Nederland! 🤪

PeterEnZout uit Drachten

 

Geen aanhoudingen om escalatie te voorkomen, nog even en wordt dit soort opstootjes als normaal ervaren en weer een stukje van de normen en waarden weg.

Kareltje uit Aalsum

 

En toch en toch geloofd het gross van de autochtone burgers wat Rutte zegt. De rest is geen Nederlander, voelt zich geen Nederlander en zal het daarom een rotzorg zijn wat er met dit land gebeurd. Elke week weer meer volk met geen enkele liefde voor dit land. Volk dat zich nooit zal keren tegen welke regering dan ook van dit land. "Je bijt niet de hand die je voedt". En Rutte ziet dat het goed is. Dit alles, de opstapeling van crisissen, is een opmaat tot het doen opgaan van Nederland in de EU. "Wij kunnen het niet meer alleen". En men vindt het goed. De rust van de dictatuur tegenover de chaos van de Democratie... 💤🤐

PeterEnZout uit Drachten

 

Knap copieerwerk Peter en Zout!
Maar LEZEN is niet jullie ding he.

Dit nieuwsbericht gaat over een oproep van de burgemeester om huizen voor statushouders, niet over Ter Apel.

En ik schreef over de schreeuwende minderheid reageerders hier, dus ook niet over Ter Apel.

Succes met je poll Dat bin ik, die zal indruk maken in Den Haag!

Misschien kunnen Peter en Zout er wat plaatjes en linkjes bij doen.

Ik wou het hier maar bij laten..

Fijne week, vr.gr. RESPECT!

age uit Rottevalle

Eindelik

Dat bin ik uit Anjum

😆😆😆😆

En komt u maar heren! Wij maken geen onderscheid. Het maakt toch niet meer uit want ons land is al naar de klote. Binnenkort wordt Arabisch als tweede taal erkent en is voor de Nederlander een 1 kind politiek in de maak zodat er voor u meer plek is. Er staan nog een paar miljoen collega's te wachten en die zijn allemaal welkom! Ter Apel is ff buiten slapen een naggie maar daarna is uw huis al gauw in zicht. Komt u maar!

PeterEnZout uit Drachten

@PEZ
Snap dat het je heel erg hoog zit. Probeer je er maar bij neer te leggen en je alvast op het on-Nederlands voor te bereiden. De BVNL is hierin trouwens al járen een aardig eindje op weg want links-, rechtsom of door het midden, komen gaat het !

(Waarschuwing vooraf:
mensen die nog steeds hun ogen voor deze materie sluiten nu ook ff oogjes toe)

......

Migratieachtergrond per gemeente:

Binnen de vier grote steden gezamenlijk had 51,8 procent een migratieachtergrond. In Amsterdam was het aandeel inwoners met een migratieachtergrond 55,6 procent. In 's Gravenhage, Rotterdam en Utrecht was dat respectievelijk 55,6, 52,3 en 36,1 procent.

......

In de grote steden zijn ze al over de helft. Percentages voor het platteland lijken politiek gezien nu enigszins nog verwaarloosbaar maar als de asielinstroom (900 tot 1.000 p/wk) nog járen zo door blijft gaan dorpen ook tergend langzaam nog verder volgestouwd gaan worden (alsof dat nu al niet is) met nog meer mensen die via hun slimme foon op de hoogte worden gebracht dat er o.a. ook in de BVNL 'gratis geld' ter beschikking staat ...

nogffdit uit Buitenpost

's Gravenhage bestaat niet. Ze mogen dan wel van daaruit het land besturen en veel allures hebben, het is en blijft een dorp genaamd Den Haag. Officieel is het een gemeente, maar niet een stad.

realist47 uit Oentsjerk

Ja en ? Dan wordt de BVNL dus gerund van uit een ‘dorp’. De kwestie asielinstroom zal er echt niet minder om worden. Was t maar waar dat ze wat ‘dorpser’ re(a)geren daar in het inmiddels zó misselijkmakende elitaire pluche ! Nu zit de BVNL opgescheept met t ‘stads’ (groot, groter, grootst) denken. Ooow en wat een lol brengt dit met zich mee ! NOT !!

nogffdit uit Buitenpost

 

Eerst even de inleiding:
In it slûske van vrijdag stond te lezen dat Age zijn vrouw hem heeft aangespoord hun beide leegstaande kamertjes ter beschikking te stellen voor asiel zoekers!

Dan nu even het sarcastische gedeelte:
Moet een vrouw mee lezen met de reacties die jezelf met je volle verstand plaatst?

Dan nu de nadenker: de asielzoekers die destijds in de doopsgezinde kerk bivakeerden,wat hebben die daar evt voor terug gedaan?

We sluiten uiteraard even af met een klein pee esje,pol is engels en dat wordt nog altijd geschreven als poll

vwman uit De Westereen

😆👍

PeterEnZout uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan