8.4 °C

Burgemeester gaat illegale car-meetings aanpakken

Publicatie: woensdag 10 augustus

 

REACTIES

Zouden ze met 50 auto's bij elkaar komen op bijvoorbeeld op de markt in Burgum en zich keurig aan de regels houden hebben ze weinig te bekeuren

werf uit Hurdegaryp

De kans op bekeuringen is heel klein, politie handhaaft vrijwel niet.

Stel je voor, je laat je hond uit in het park en komt terug en de jeugd staat daar met 100 auto's. En oom agent gaat handhaven....

joeria uit De Westereen

 

Geld deze regel straks ook voor koopavonden op de grote markt ??? 🤣🤣

Tingeling uit De Westereen

Ja man want dat is een car meeting! Beetje domme reactie maar geeft niet.

Mosredna uit Achter-Thesinge

 

Dus een paar groepjes van 30 auto’s en de politie 👮‍♀️ kan niet handhaven🤷🏻‍♀️

nicpunt uit Bakovensmee

 

De meeting bij de wetterwille park was aangekondigd en zelfs goedgekeurd.
Papieren hebben met toestemming van alle partijen? Ik heb ze nog wel liggen.

GPN uit Hurdegaryp

Staat er ook...
Meeting op Wetterpark, deze bijeenkomst was wel vergund via de gemeente en verliep zonder klachten

jesnie uit Nijega

Dit is later toegevoegd, nadat ik ze op de hoogte gesteld heb. In het artikel zelf wordt nog steeds over beide meetings gesproken, en wekt de suggestie dat deze ook voor veel overlast zorgden. Wat ik gehoord heb van de korpschef waren er een paar klachten welke te pareren waren, niets bijzonders.

Nagesprek met de gemeente leverde ook op dat er niets bijzonders was behalve de drukte.

Die op de kade was een niet aangekondigde meeting. Ik gevraagd om bij te springen om het zoveel mogelijk in goede banen te leiden. Helaas waren we met zeer beperkt aantal mensen. Met behulp van de gemeente hebben we er het beste van gemaakt (ik kan deze meneer van de gemeente niet dankbaar genoeg zijn voor alle hulp).

GPN uit Hurdegaryp

 

En nu maar afwachten of boeren, burgers en buitenlui de definitie van “samenscholen” willen begrijpen. Meningen ook hierover zullen weer sterk verdeeld zijn. Heerlijk die variatie in mensDOM. ÁL die regels ... waar aan voldaan moet worden en het worden er steeds meer.

nogffdit uit Buitenpost

 

Nog meer regeltjes laat ze in de stront zakken

pieter64 uit Noardburgum

 

Reageerders die dit een onzinnig besluit van de burgemeester vinden wonen waarschijnlijk niet in Burgum.
Ik wel, en ik zie (of eigenlijk hoor) steeds meer jongelui met hun gepimpte auto's door Burgum scheuren en zich verzamelen, met name op de Markt.
Horen en zien vergaat je af en toe, zijn het niet de uitlaatdempers (die ontbreken of zijn aangepast), dan zijn het wel de ingebouwde boomboxen die de ruiten van omliggende panden doen trillen.
Tel daarbij op het met piepende bandjes rondjes scheuren over de Markt...
Tja, dan begrijp ik wel dat omwonenden daar niet zo blij mee zijn.

Overigens zijn er al jaren regeltjes die bepalen dat auto's o.a. qua geluid aan bepaalde eisen moeten voldoen, dus dat is niets nieuws.

Samenscholen en het met zn allen gezellig hebben moet in principe zeker kunnen, maar zorg dan wel dat een ander er geen last van heeft, en daar gaat het tegenwoordig vaak mis.

easyrider uit Burgum

Gelukkig ben jij nooit jong geweest! En als je dat wel bent geweest was je zeker het kind dat zat te bidden bij heit&mem aan de tafel en lag om 8 uur al op bed zeker?

elskefiederelske uit Feanwâlden

 

Helemaal met je eens easyrider, woon zelf aan de Markt, en mag bijna elke avond wel "genieten" van het lawaai, maar het zijn altijd dezelfde mislukte Verstappentjes die moeten laten zien hoe aso ze kunnen rijden, en dan vaak ook nog de hele nacht door even terugkomen. Hoe arm van geest kun je zijn.

burgumcity uit Burgum

Heeft u deze jongens al eens aangesproken op het feit dat u dit erg vervelend vindt en dat zij misschien een andere plek zouden willen opzoeken en/of willen ophouden met het asociale gedrag?

TruckPiloot uit Harkema

Hahaha !!! Daar iemand fatsoenlijk op proberen aan te spreken ... En vragen of ze naar een andere plek toe willen gaan .. Alsof mensen er daar dan geen last van hebben. Mensen hebben (te) vaak een helpend handje nodig bij aso gedrag. 😉

nogffdit uit Buitenpost

 

hy kan ze beter achter de dealers van drugs aansturen die maken echt gezinnen kapot

smoker uit Klei

Nee hoor drugs is een keuze, ronkende autos voor je deur niet...

stormrots uit Drachten

 

Heel goed... aanpakken die aso's

En die lawaaibakken in beslag nemen.

TjepkeTjepkema uit Drachten-Azeven

 

Geweldig dit weer, de jeugd mag ook niks meer in burgum. Nog even en de jeugd verdwijnt allemaal uit burgum wie van hun wil hier straks nog wonen. 1 ding weet ik wel mijn kinderen willen hier niet meer wonen in dit gereformeerde dorp

slokje uit Burgum

 

Dikke prima.Nutteloze Tupperwarefeestjes

Klaas bruinsma uit De Tike

 

wat een stakker die burgemeester onderhandelen is een betere optie

pft uit Zwagerbosch

Ligt niet alleen aan de burgemeester dat gereformeerde volk in burgum loopt altijd te janken en te zeuren. Dat volk wat vroeger op brommers door burgum heen knetterde met uitlaten zonder dempers doet nu niks anders dan zeuren

slokje uit Burgum

 

Als ik vroeger overlast veroorzaakte of anderszins lastig was dan pakte mijn ouders mij wel aan. Tegenwoordig voeden veel ouders hun kinderen niet meer op, ze zijn allang blij dat ze thuis niet zo associaal zijn. En jeugd heeft tegenwoordig helemaal geen respect voor wie dan ook.En hard optreden mag haast niet meer, want dan zijn die asso jongeren ineens heel zielig.
Houd rekening met elkaar, en houd het gezellig. Als je oma in die buurt zou wonen zou je daar ook niet zo associaal doen.
Respect; een vergeten woord tegenwoordig. En zeg nou niet, respect moet je verdienen. Dan snap je t niet. Respect zou je moeten hebben voor iedereen. Respect kun je wel verliezen, door hoe je je gedraagt.
Hou het gezellig en koel deze dagen,
Groet

ikhebgelijk uit Burgum

“Tegenwoordig voeden veel ouders hun kinderen niet meer op ...”

Nee, deuh ! De meeste relaties vast/los willen/moeten zonodig kinderen maar hebben t in deze opgefokte (welvaart ?) tijd eigenlijk véél te druk voor met o.a. geld verdienen, financ. lat te hoog gelegd, problemen vaak in relationele sfeer, stressen, overal tussen-boven-onder willen zitten, druk druk met soc.media etc etc.
Ja, dan blijft er voor opvoeden niet zoveel tijd meer over. Maar gelukkig hebben we hier in de BVNL een woud aan instanties, incl. wachtlijsten, waar veel van die door ouder/opvoeder ‘verprutste’ kinderen terecht kunnen. Vervolgens gaan dan zij proberen hun uiterste best te doen dit weer recht te breien. #hoezodezorgduur
En waar er ook problemen in de BVNL opdoemen ..... wordt vervolgens symptoombestrijding op losgelaten en ‘oorzaken’ blijven onbehandeld. 🤫

nogffdit uit Buitenpost

 

wie wil daar ook wonen haha dan ben je zelf gestoord

de amstelman uit Kootstertille

 

Die gestoorden hebben ze al gedeporteerd naar Kootstertille.

burgumcity uit Burgum

 

Dus er goed opletten dat je auto's per 10 goed uitmekaar zet 😜

littleme uit Leeuwarden

 

Ja hoor daar zijn ze weer dom gasgeven,toeteren, en het bekende aso gedrag, stumpers!!

burgumcity uit Burgum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan