19.7 °C

CDA: 'Koopmans pleegde misdrijf met huisvredebreuk'

Publicatie: donderdag 30 juni

 

REACTIES

Ja is natuurlijk net netjes sa mar binnenstoarmje mar ien fergelieking wat de boeren en families oandien wurdt stjit net ien ferhoalding.

blackeagle uit Damwâld

Er wordt steeds gezegd dat de boeren weg moeten. Dat is niet waar. Elke dag stoppen de laatste jaren drie boeren. Die worden vaak uitgekocht door de buren om hun bedrijf groter te maken. De kaart kwam er om de doelstellingen aan te geven. En vanuit die kaart zou het gesprek verder gaan.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

it binne ek soms lykas minsken, allinne dit gedrach heart net thús by in folwoeksen minske mar by in bern.
Soks heart net thús yn de polityk en dizze CDA-er moat him djip skamje

fryskewalden1 uit Uithuizen

 

Ik hoopje dat de boeren hiel Nederlan plat lisse neiewike. Oars wol de politiek toch net lusterje

GBA uit Jistrum

Dus iedereen die het niet eens is met een democratische besluit moet Nederland plat leggen. Dus wakker dier mag bij de boeren thuis komen? Demonstranten mogen andere demonstranten op de snelweg keren. Politici moeten onder dwang petities tekenen.

Nou politiek democratie aan de kant we gaan elkaar de hersens weer in elkaar recht van de sterkste.

onafhankelijkdenker uit Hallum

onafhankelijkdenker: welke democratie? wat bazel je nu weer? Wakker dier pleegt aanslagen bij boeren. Mag niet, maar is links dus dan wel okay! Demonstranten op de snelweg? Politie acties bedoel je? En dwang zeg je? Hugo bedoel je? Politici zijn gekozen om de wil van het volk de dienen! En niet zo als vd Wal zegt: ik zit in de politiek om moeilijke keuzes te maken, niet om mijn achterban te dien. En deze mevrouw wil een schoon klimaat? Jetten en Klaver hebben nog nooit geen stroom uit een kerncentrale zien komen. En zo zijn er tal van lieden te noemen die compleet incompetent zijn voor hun functie! Maar ze mogen dus gerust Nederland slopen, want heey het zijn politici?! Kosten omhoog jagen en vooral wapens blijven sturen naar de Oekraïne. Want die 'Rus' doet aan landje pik toch? Maar wat dooet je eigen regering dan eigenlijk precies? En dat op basis van modellen. Ach, het RIVM zat er ook maar 2700 procent naast met Cojona toch?! Zeer geruststellend allemaal. Slaap lekker verder!

slomejapie uit Winschoterhoogebrug

U draaft wat door maar u heeft wel gelijk..

Democratie is volgens mij wat anders dan wat het crisis kabinet al jaren en jaren door de strot duwt..

Alle nieuwe inzichten, metingen inovaties worden aan de kant geschoven op basis van een achterhaald en fout berekend raport van 4 jaar geleden..

NEDERLAND zit met stikstof uitstoot ONDER de Europesche richtlijn, 'Nee dat is nog lang niet genoeg' roept de minister..

Dus legt u nu eens uit wat daar democratisch aan is ??

Dit kabinet is een achtbaan met een spoor van oncontroleerbare crises achter zich aan slepend, de vorige 3 zijn bij lange na niet opgelost en *hoppa* we zetten vol in op nieuwe ellende..

En al die halfwetende NU en Nos napraters maar na papagaaien.

Een serieus kijkende rutte die bij Ter Apel staat te zuchten dat dit niet kan, hier moeten we wat aan doen met zijn allen, ondertussen zich alweer 16.000 nieuwe instromers bij de poort gemeld..

Praatjes en vervolgens achterover hangen

Ald Nuut uit Gorredijk

"slomejapie" dat is niet mijn kwalificatie. Ook ik ben zowel bij blokkeer Friesen, wakker dier en andere milieu activisten tegen afsluiten van wegen.

Helaas zijn er partijen die roepen dat de boeren weg moeten. Dat is niet aan de orde.

Politici zijn er om het volk te dienen. En dat is nu juist de democratie omdat niet iedereen de zelfde ideeën hebben over wat hij wil.

Wij hebben op dit moment twintig partijen, omdat mevrouw Koopmans ook zij haar zin niet krijgt en dan weer overstapt. Niemand krijgt honderd procent in het leven.

Maar ook ik deel jou zorgen, wordt vervolgd

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

De actie was wel enigszins intimiderend. Ik denk dat Koopmans dat ook wel inzag nadien. Anders had het wel volgestaan met tractoren bij het gemeentehuis dezer avond....

joeria uit De Westereen

 

Het is geen huisvredebreuk in een openbare horeca gelegenheid !

Donkerwite pyt uit Heineburen

Voor zover ik gehoord heb, was de bijeenkomst niet openbaar dus huisvredebreuk is op zijn plek. Het CDA moet flinke ballen hebben om alsnog aangifte te gaan doen. In dit land werken we deëscalerend dus dingen echt aanpakken is er vaak niet bij.

joeria uit De Westereen

 

Ben wel een beetje klaar met partijhopper koopmans.

bigfoot55 uit Burgum

 

Denk dat Waldnet, een beetje -te-overdrijft. Net als hart van Nederland TV. https://www.facebook.com/tim.vanrijn.756

rom33 uit Surhuisterveen

Wie zit er in hemelsnaam nog op feestboek 🤪 😴

PeterEnZout uit Drachten

 

Wie stemt er dan ook op bv nl.
Dan heb je wel een boeren verstand

Ter info uit De Westereen

 

Weet je wat mij verbaasd: dat er mensen zijn die het vreemd vinden .
Als je mensen (boeren) die zouden veel stikstof produceren.
Maar als je de elektrische auto , vliegtuigen als voorbeeld neemt.
Bij de productie van de elektrische auto ontstaat al 60% stikstof.
En dan is er nog geen kilometer mee gereden.
Dan het opladen van de elektrische auto , moet wel één centrale draaien voor het laden accu's.
Dan de vliegtuigen die hebben een hoge uitstoot stikstof uitstooten .
Word weinig of niks mee gedaan .
Wat mij het meest verbaasd dat het college van gemeente Tytsjerksteradiel.
Een groot deel zegt ; ik heb hier niks mee.
Maar kom je aan hun inkomsten waar eerst 25% vanaf word gehouden.
En daarna 100% , omdat ze wel vertrekken kunnen . Hoe kwaad ze zijn wat hun word aan gedaan.
Deze mensen leven tussen hemel en aarde.
Zij denken niet na over de toekomst van boeren , die na de filistijnen gaan.
Met hun boeren bedrijven.
🤢🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

stormvloed uit Twijzel

Dan maar met zijn allen maar een nieuwe perfecte wereld bouwen, (Filistijnen)

Kareltje uit Aalsum

 

"De kruik gaat net zo lang te water tot hij barst".

Windesheim uit Burgum

 

VCDA ipv CDA (Voormalig Christelijk Democratisch Appel)

neiskjirrich uit Anjum

 

Daar gaat je politieke integriteit. Het is dus voor mevr. Koopmans beter om haar zetel ter beschikking te stellen. Als politicus hoor je te weten waar je grenzen en wat de grenzen van fatsoen zijn. Beide zijn hier met handen en voeten getreden. Het is dus beter voor mevr. Koopmans om op te stappen.

spervuur uit Burgum

 

Dat enge CDA-mannetje heeft thuis niets in de melk te brokkelen en reageert zijn frustraties overduidelijk af in de raad waar hij naar zijn eigen mening een hele grote jongen is. Nynke Koopmans is niet bang, een vrouw met ballen die niet alleen maar schreeuwt en tiert maar haar stellingname verdomd goed kan onderbouwen. En daar houden types zoals dit enge CDA-mannetje niet van, die worden thuis al te erg gepest en geplaagd door hun eigen vrouw die bepaald hoe vaak het VDA-mannetje op de kruk mag.

Spyeys uit Hurdegaryp

 

It CDA hat folslein gelyk. Wat woene se (de pear boeren) berikke om in sletten CDA-gearkomste yn te fallen. Dat wie suver in foarm fan yntimidaasje fan “sjoch ús hoe stoer we binne”

Ik en folle mear misken hien ynearsten grutte sympaty foar alle boeren, mar dat is ferdwûn sa gau as de sinne foar de eagen en it byld wurdt ek dúdliker dat it om boeren giet dy’t mega grut binne dêr't de kij amper bûten weide meie.

Ik soe gewoan ophâlde mei dy yntimidaasjepraktiken en it pesten fan boargers. Demonstrearje en jo lûd hearre litte is prima. Mar pas op dat jo as boer gau stipe ferlieze ûnder gewoane boargers.

En oer de CDA-man Gert van der Meijden dat er eng is, is net sa slim. Ik fyn it folle skrikliker as jo as riedslid hieltyd fan partij wikselje lykas Nienke Koopmans. Jo moatte dêr as VVD mar op har stimd hawwe of dêr letter as FVD om stimd ha. Dizze frou is in protte kearen skrikliker om te kiezen want se is as folksfertsjintwurdiger hielendal net betrouber as jo telkens nei in oare partij flechtsje.

Se hat in protte fergelikingen mei dat blonde wyfke fan Harkema fan dy A7-blokkers.

Oandacht lûke.

Fierders binne it beide minsken dy't noflik binne yn partikuliere omgong as persoan.

Waldruier uit Burgum

De VVD en CDA zitten nu met samengeknepen billen op de bank. Weliswaar lonkt de wachtgeldregeling, maar zij betalen nu de prijs van hun vriendschap met Destructiepartij 66.
Teveel mensen zijn het zat en naarstig op zoek naar realiteits partijen. Je zag het laatst weer met FvD totdat Thierry van het pad af raakte.
-
De protesten en de toon gaat de D66 uitbuiten, dan hoeven ze het enkel te hebben over de vorm en niet over de inhoud. Dat moet je ze nageven in achterbakse spelletjes blinken ze uit.
Toch zou het slimmer zijn te verenigen en op inhoudelijk vlak te D66 te gaan bevragen, dan vallen ze snel door de mand. De opgepoetste statistieken en de quasi wetenschappelijke rapporten en last but not least de belachelijke uitzonderingspositie van Nederland in EU verband (nu wel).
Op dat slagveld gaat de D66 het verliezen en vanwege de peilingen zullen VVD en CDA deze adderclub laten vallen, hoewel het kwaad voor hun al is geschied.

PeterEnZout uit Drachten

 

Waardeloze lui die CDA-ers. Ze kunnen hun eigen Wopke niet eens de baas. Die zegt spijkerhard zich niks van zijn eigen leden aan te trekken. Zoals ook Rutte en Van der Wal zich ook niks van eigen achterban willen aantrekken. De partijen zijn gekaapt door eigengereide en ondeskundige mensen, maar gelukkig zijn er nieuwe partijen waar we op kunnen stemmen.

sjoukejan uit Hurdegaryp

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan