21.1 °C

Boeren 'breken in' op ledenbijeenkomst CDA

Publicatie: maandag 27 juni

 

REACTIES

Rutte en co hebben elk gezag verloren: aardbevingen express getraineerd; toeslag affaire; nu weer stikstof compleet van het padje; onbeheersbare immigratiegolf en zeer waarschijnlijk nog wat andere dingen. Volledig te begrijpen dat een groep nu eens echt opstaat. En dat velen mogen volgen. Ik sta pal achter de boeren 🚜 👍.

PeterEnZout uit Drachten

 

De boeren zijn helemaal ontspoord! Oppakken die geradicaliseerde boeven!

Rark Mutte uit Dokkum

 

Kun je niet slapen Rark ?

wdm uit Hoornsterzwaag

 

Wat moeten die twee geelzwart getinte lieden op foto 4 daar nou met een drone?

kaptein uit Burgum

 

CDA, vijand van het volk! huichelaars!

brandblusser uit Langelille

 

REACTIE VERWIJDERD

rom33 uit Surhuisterveen

Boeren vernielen veel bermen rijden veel tehard door de bebouwde kom en menen dat ze jezus zijn op de weg

andersiets uit Dokkum

Net automobilisten.

Janvangent uit Brantgum

Ja alleen wij automobilisten betalen belasting en die gesubsideerde strontkarren niet!

Rark Mutte uit Dokkum

 

rom33, wat zeuren die 'wetenschappers'

WIJ weten wel beter

Zij hun feiten, WIJ onze mening

- er is geen stikstofprobleem
- er zijn geen koeien
- er is geen stijging van de zeespiegel
- er is geen opwarming van de aarde
- er is geen klimaatprobleem


(er is trouwens ook nooit corona geweest..)


Toch ?

age uit Rottevalle

Jo ha de keutel by it skjinne ein

langesteffen uit Drachtstercompagnie

 

waarom blijven praten als de politiek toch niet luistert

diuwer uit Boornbergum

 

Boeren erven blokkeren lijkt de juiste oplossing voor de onrust stokers

andersiets uit Dokkum

 

Ik denk dat ik ook m'n kenteken-platen van m'n auto haal.. nooit meer'n boete. Boeren komen er ook ongestraft mee af.. wel'n beetje zielig wanneer je zo anoniem wilt zijn. Als je'n vent bent ga je toch niet die platen verwijderen?..

robin H uit Veenklooster

Kentekenplaat is nog niet verplicht op een trekker, pas vanaf 1 juli. Zinloze vergelijkging dus.. Die boer zou juist gek zijn wanneer hij die plaat op zn trekker liet.

soertertje uit Buitenpost

 

Wat de Nederlandse burger maar niet lukt gaat de boer wel lukkken… dit kabinet gaat vallen! Miljarden worden er momenteel verkwist aan bezopen plannen en hobby’s van de MR en co. Generaties na ons worden de dupe van een zware schuldenlast die opgebouwd is door onnozele die de geschiedenis boeken in willen als klimaat profeten…

reinier uit Noardburgum

@Reinier:
"Generaties na ons worden de dupe van een zware schuldenlast die opgebouwd is door onnozele ..."

Sssssst !! Maak mensen nou niet zo bang ! Groot gedeelte van die BVNL burgers zitten (financieel) nu nog zo gemütlich in hun welvaartsbubbel. Stel die zou knappen ....
(s/off)

nogffdit uit Buitenpost

 

Wij staan natuurlijk vierkant achter de agrariër!

De boudies uit Frieschepalen

 

Er is een probleem dat ontkennen de boeren ook niet. De regering wil nu maatregelen nemen omdat Henk Bleeker en co jaren lang de kop in het zand hebben gestoken.

Er komt nu overleg met de boeren op grond van de bevindingen.

Er blijven altijd boeren, paniek is er omdat ze in de fuik zijn gezwommen van de toeleverings industrie veevoer, kunstmest, banken. Deze financieren de acties in Stroe en de BBB beweging?

En vanzelf mag je demonstreren, maar in 2002 toen de zuivel staakte vernielden de boeren het CNV kantoor en bedreigden de bestuurders. Dat was gewoon een staking binnen de regels.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

Beste mensen,
Heb gisteren urenlang in de file gestaan vanwege de snelweg boeren. De snelweg boeren, zo noem ik ze maar, vertegenwoordigen slechts een klein deel van de boerenstand.
Mag deze kleine groep andere, hardwerkende, personen en bedrijven financiële schade berokkenen met hun acties? Kunnen ze niet beter de schade bij zich zelf houden door bijvoorbeeld even geen melk of andere producten te leveren?
Hoe je een imago kunt verknallen....ik heb er genoeg van en stel voor de mobiele brigade bij een volgende keer direct in te zetten. En we kunnen de boeren vanaf nu in twee groepen verdelen...,snelweg boeren...weg er mee. De gematigde groep boeren duidelijk maken dat de intensieve bedrijfsvoering minder moet ( Halvering inderdaad) met wellicht een aanvulling als natuurbeheerder tot een aanvaardbaar inkomen. Want wat er van een koe kip en varken wordt geeist is niet diervriendelijk in mijn ogen….ik zie magere koeien en grote uiers en veel te veel loopstalmest op de billen van de koeien….de goede niet te na gesproken….en varkens die vanaf beton hun groei voedsel moeten op zuigen…..
En uiteraard…de regering heeft grote schuld door in ons postzegellandje natuurgebieden te creëren…aangelokt door de hoge eu vergoedingen…ze hebben vergeten de kleine lettertjes te lezen….want bij natuurgebieden gelden lage waarden stikstof.
Vertel mij boer wat er niet klopt aan deze tekst?.

dongeradeel uit Drachten

Europese en nederlandsche subsidies aan boeren stop zetten geen enkel bedrijf krijgt er zo veel als de boeren

andersiets uit Dokkum

Prima idee man! Lijden wij straks honger in Nederland en worden we lekker afhankelijk van minder duurzaam geproduceerd voedsel uit het buitenland... Wie onze boeren niet waardeert, heeft van het verleden niets geleerd. En voor de mensen die roepen; "we hebben genoeg boeren kan wel wat minder, we produceren genoeg". Lees dit artikel maar eens:
https://www.vork.org/nieuws/nederland-heeft-te-weinig-landbouwgrond-om-eigen-bevolking-te-voeden/

soertertje uit Buitenpost

 

andersiets, gaat het bos in om eten te zoeken??

wadloper uit Oudwoude

Dongeradeel: Krijgen we daar dan ook minder nieuwkomers (stikstof producenten) voor terug? Of is het eigenlijk toch alleen diefstal van grond? Voor de rest een kul verhaal wat je hier aan het bezigen bent! En die luchtmobiele brigade? Leger inzetten tegen eigen bevolking?! Je had het in 40/45 prima gedaan!

slomejapie uit Winschoterhoogebrug

 

Een niet bestaand probleem gaan creëren om te gebruiken een beleid uit te voeren en iets anders er door te drukken.. Mensen weten totaal niet wat er achter de schermen allemaal gebeurd.

De staat is een monster dat meer kapot maakt dan je lief is

Oja het Cda kliekje uit Achtkarspelen die altijd pro boeren zijn in hun reclamespotjes en social media waar zijn we? Spreken jullie je nog uit of alleen al het jullie uitkomt met de verkiezingen?

Frieskk uit Drachten

 

70% van alle voedsel in de Supermarkten komt uit het buiten land.
-
Zo verliep het boerenprotest in Stroe. Ongeveer 70 procent van wat de Nederlandse boerenbedrijven aan voedsel produceren, wordt geëxporteerd naar het buitenland. Zo'n 30 procent is voor Nederland zelf bedoeld.
https://www.tubantia.nl/regio/boeren-voeden-nederland-maar-70-procent-van-productie-gaat-naar-duitsland~a07b5812/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F
-
Van alle werkende Nederlanders is ruim 1,5% miljonair. Het aandeel werkende miljonairs verschilt sterk per bedrijfstak, van 0,3% bij de overheid tot 18,2% in de landbouw. Binnen de landbouw springen melkveehouders eruit: van hen is 43% miljonair
https://twitter.com/phvmulligen/status/1539523553569153024?s=20&t=jEvLEM_qI1CTaipDQfHkSg
-
En voor de liefhebbers van BBB.
BBB (sinds 2019) Is CDA en blijft vast CDA.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Caroline_van_der_Plas

gerard00 uit Houtigehage

 

Zijn ze een keer aan het goede adres. Vraag ze waarom ze jaren sprookjes verteld hebben. Volgende plek zou de Rabobank moeten zijn die hetzelfde deden. Daarna zou ik Campina en de kantoren van de grote supermarkten platleggen en een eerlijke prijs voor je producten eisen zodat je met minder ver er niet op achteruit gaat. Laat de rest van NL met rust. Neem van mij aan dat je daar veel meer mee bereikt.

Barbapapa uit Drachten

 

Je huis en je werk zal maar op een gemene manier afgepakt worden, mensen die piepen omdat ze te laat zijn hebben nog niet verder gedacht dan hun neus lang is, (waarschijnlijk vvd cda stemmers)
als ik het maar heb is de motto, aan een ander word niet gedacht,
zelfmoord onder boeren is hoog, laten wij die mensen een hart onder de riem steken ipv een mes in de rug te zetten, je zult maar een auto garage hebben die ze verplichten om de garage voor de helft niet meer te gebruiken omdat sleutelen aan een auto schadelijk is voor het milieu,
of een kledingwinkel, waarbij een verbod komt om kleding uit India te verkopen omdat het niet goed is voor het milieu., denk na en verplaats je in de gedupeerden van onze overheid, denk niet aan jezelf op de korte termijn maar denk aan jezelf op de lange termijn dan heb je juist de boeren nodig

helderekijker uit Dokkum

 

Ook nog even een 'speciale persconferentie' vandaag.. ... Het is gewoon een ordinaire oorlogsverklaring tegen het platteland. Niet meer, niet minder. Wij in de provincie krijgen de rotzooi die die klootzakken in Den Haag en Brussel verzinnen op ons bordje uitgestort en vervolgens wordt het dan tot ons probleem gebombardeerd waar wij dan ook volledig verantwoordelijk voor worden gemaakt en het op de Haags-Brusselse manier dienen op te lossen. In casu dus onteigening tegen afbraakprijzen.
En dan wordt door een lul in een pak en een stamelend tutje ook nog eens erin gewreven dat demonstreren een groot goed is ( goh, dat hebben we niet aan jullie te danken, dat staat in de grondwet zelf ) "MAAR" en dan komt het gezwatel. Weet je, een eigen huis en eigen grond voor wie dat heeft is ook een grondrecht, maar daar wordt op dubieuze wijze een streep doorgezet, deportatie dreigt en dan moet je wel op hun manier het gesprek aangaan. Kom nou toch....

PeterEnZout uit Drachten

 

ik zou er niet gek van opkijken ,dat men straks per ongeluk een sigarettenpeukje in een bos wordt achter gelaten
Rutte drijft de boeren zelf naar de afgrond

eksteroog uit Eastermar

 

Vlgs welk artikel in de grondwet is een EIGEN huis voor wie dat heeft een GRONDRECHT Peter En Zout?

Hebben jullie eigenlijk wel geluisterd naar en begrepen wat Rutte zei (gezwatel?) dus wat dat MAAR inhield.

Ik vind jouw reactie gezwatel.

Demonstreren is een grondrecht, maar ook dan moet je je aan de wet, de regels houden.

Dat geldt voor iedereen.
Dus ook voor boeren.

Vr.gr. respect

pst

Ze zijn wel consequent he, die blokkeerfriezen..

De ene keer blokkeren ze om actievoerders/demonstranten tegen te houden. De andere keer om zelf actie te voeren..

age uit Rottevalle

Ik moet zomaar aan het liedje denken van Het Kleine Orkest.... Iets met demonstreren, met je rug tegen de muur 🤔🤔🤔

PeterEnZout uit Drachten

 

ach Age ,als ik jou was zou ik maar een beetje dimmen met je grootpraat

wie moet straks jou 200000 vriendjes te eten geven die hier dit jaar binnen komen

en stikstof crisis ,wie heeft dat gekoppeld aan de huizenbouw zodat de hele bouw stil ligt
juist ja de regering

en voor wie wordt er nu met voorrang gebouwd ,juist ja , de statushouders ,en dan bestaat er ineens geen stikstof crisis ,mooi toch

eksteroog uit Eastermar

Pats boem punt 🏆👍👏

PeterEnZout uit Drachten

 

Ondertussen heeft het kartel in Den Haag alweer voor het stiktofbeleid gestemd.. Natuurlijk CDA/CDA/CU/D66 en zelfs het hypocriete Sgp voorop... Het SGP/CDA/CU.. Voor circa 60% bestaande uit boeren..

Allemaal lekker stemmen winnen bij de boeren wanneer er verkiezingen komen, allemaal volop pronken met de koeien in filmpjes op social media, boeren bezoeken tijdens verkiezingen, allemaal... Niet één uitgezonderd. Wederom wordt de burger een loer gedraaid.. Wanneer je het nu nog niet wilt zien dan ga je het ook nooit gaan zien.

Nu allemaal ten onder omdat wij Europa zonnodig moeten gehoorzamen.. Maar vrijwel elke burger vond het geweldig om bij de Eu te horen... Wat heeft het nou een normale burger/land gebracht... helemaal niets... Alleen dwang en corruptie.. Wegkijkende politiek..

Over een tijdje weer stemmen mensen.. Dan hangen de CDA spandoeken weer lekker in de weilanden langs de Langewijk en Blauwhusterwei.. " stem op ons" Allemaal weer heerlijke gladde praatjes... en vervolgens zijn de burgers weer in hun val getrapt.. Ook dit jaar weer..Frieskk uit Drachten

Derk Boswijk was als CDAer op de demonstratie in Stroe. Ga je eens verdiepen in waar hij voorstaat. Niemand in Nederland wil de boeren weg hebben. Alleen moet het anders omdat het systeem niet meer is te handhaven.

Maar als er onrust is dan duiken partijen als Wilders FvD en nog wat partijen er op. Deze hebben geen verantwoordelijkheid en belang bij onrust.

Dus die voeden de groep met oneigenlijk argumentie die voor de langere tijd schadelijk zijn voor de boeren.

Helaas is nu een groep boeren een soort motorclub met trekkers die de hele discussie verzieken.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

SGP, CU en CDA voor 60% uit boeren bestaand hebben VOOR het stikstofbeleid gestemd Frieskk?(net als de meeste andere partijen trouwens he?)

Goed zo!

Dat is lef hebben!

Niet bang zijn dat dat misschien stemmen staat kosten, maar omdat het stikstofbeleid nodig is.

Dat hadden ze veel eerder moeten doen...mn het CDA Henk Bleeker, als staatssecretaris..

vr. gr. respect


pe es

Kun je ons ook even vertellen welke partijen de moties van wantrouwen van Wilders en Haga over het stikstofbeleid van de regering hebben gesteund Frieskk ?

age uit Rottevalle

Eindelijk weer het stokpaardje van age.... Wilders 🏆👏😑

PeterEnZout uit Drachten

 

Misschien moeten jullie onze grondwet met onze grondrechten zoals het 'grondrecht op een eigen huis'? eerst eens (proberen te) lezen Peter En Zout voor jullie daarover gaan zitten te zwatelen ?

age uit Rottevalle

Ik zal het even met de Heer Wilders overleggen 😁😝

PeterEnZout uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan