17.9 °C

Schiermonikoog krijgt 1 miljoen euro voor eigen kaasmakerij

Publicatie: donderdag 23 juni

 

REACTIES

Wacht nou eerst maar even af of er nog boeren mogen blijven op skiermûntseag. Anders is die 1 miljoen ook weer over de balk .

friesgeboren uit Drachten

Ik ga ervanuit dat de doelen niet overal gehaald kunnen worden, maar een oplossing als deze is gewoon een hele grote vooruitgang.

Niet direct op de tractor het hele land platleggen, maar samen naar een oplossing werken. Ik heb liever dat hier subsidie naartoe gaat op deze manier dan dat er was gekozen voor het uitkopen van ook maar 1 boer op het eiland.

jan1982 uit Langezwaag

 

Misschien even opnieuw lezen friesgeboren.

Maar mooi dat er straks veel minder vervoer nodig is en we kunnen genieten van een lekker stukje "Skiere tsiis".

En nog mooier is dat het besluit om te reduceren met alle betrokken partijen is overeengekomen.
Nu de rest van Nederland nog, hopelijk op soortgelijke manier.

oarsom uit Broeksterwâld

 

No noch de consument die der djoer foar betelje wol. Sa net dan wurdt it in mislukt project.

klaaiker uit Ee

 

oersom ,zo linkse rakker ,heb jij ooit wel gewerkt ,en nu oordelen over hardwerkenden die 7 dagen in de week werken

eksteroog uit Eastermar

Als je mij bedoelt beste rechtse likdoorn, ik kan je vertellen dat ik langer en meer gewerkt heb dan dat jij ooit zult doen. Bijna 50 jaar, met daarnaast tot op heden veel (bestuurs-)functies bij verenigingen en clubs. En nu lekker genietend van mijn welverdiende (volgens mijn oud-collega's) pensioen!

Als je begrijpend kon lezen, dan kun je opmaken uit mijn reactie dat ik hoop dat, net als op Schier, in alle gezamenlijkheid een reductie wordt afgesproken.
M.a.w., tot ieders tevredenheid.

Het was toch best een positieve (linkse??)reactie lijkt mij, maar speciaal voor jou nog deze uitgebreide uitleg. En dat je je nog lang mag inzetten voor de maatschappij..

P.S.: als je op iemands reactie wil reageren, druk dan even op "reageren" i.p.v. een nieuwe reactie verderop te plaatsen.

oarsom uit Broeksterwâld

 

Qarsom ,dat is dan mooi dat je 50 jaar gewerkt hebt
,het is wel zo, iemand die met pensioen is ,en de schaapjes op het droge heeft ,denkt veel nonchalanter over de dingen zoals stikstof
[ ik heb jou ook even gevolgd op het artikel ;boeren veroorzaken mega verkeerschaos op de A7 ;dus,wel een linkse rakker

maar oarsom,jij bent met pensioen en ligt eruit en hoeft niks meer te doen dan wat eten en drinken en ademhalen en je inkomen stroomt binnen, makkelijk leven he

eksteroog uit Eastermar

Dus als je tegen die acties van de boeren bent, ben je links. Ach, wat erg. De minister die dit "veroorzaakt" heeft is natuurlijk ook links in jouw ogen.
Daarnaast kan ik verklappen dat ik uit een boerenfamilie kom, in de zuivel heb gewerkt en in andere agrarische sectoren. En ik kan je vertellen dat veel boeren ook wel zien dat het zo niet kan doorgaan. Maar die rechtse populisten (FDF, FvD) lopen bij elk overleg weg i.p.v. constructief mee te denken en vooral mee te doen.
Daarom is het juist zo mooi wat er op Schiermonnikoog (het topic hier) is gebeurd. Dat heeft met links of rechts niets te maken, maar wel met een gezamenlijke toekomst.

oarsom uit Broeksterwâld

 

Net best!!

aussie2 uit Eastermar

 

Provincie subsidieert een commerciële onderneming, staatssteun?!

betrokken uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan