12.9 °C

Centrale As (Dokkum naar Damwâld) dicht vanwege ongeval

Publicatie: maandag 23 mei

 

REACTIES

Fanôf rûchwei 17:45 oan't no ta sa'n 20mm reinwetter is wol efkes slokken, mar dramatysk is it net!

memyself uit Oentsjerk

 

Wat is dat toch met die bruggen en tunnels in de omgeving. Bij 20 graden doen de bruggen het niet meer vanwege de "hitte" en bij een flinke regenbui staan de tunnels gelijk blank.

Frieskk uit Drachten

 

Sterkte voor de bestuurder.
Nou maar proberen om de schade te herhalen op de weg beheerder.
Ik wens u veel sterkte.
🤔🤔🤔

stormvloed uit Twijzel

Dykbehearder oanspraaklik stelle foar de skea oan in Astra fan wit hoe âld? Hast der al efkes oer neitocht hoe't dy koereur dit brikje sa yn'e fangrail skowe kin? En as it troch reinwetter komt🙃, is de dykbehearder dêr ferantwurdlik foar? 😬🙄😜

memyself uit Oentsjerk

Ja, memyself. De weg dient altijd begaanbaar te zijn, óók tijdens hevige regenbuien. Als een 'automatische' waterpomp niet werkt, is dat een tekortkoming van de wegbeheerder.
(En waarschijnlijk heb je zelf geen ervaring met het besturen van een auto door een grote plas regenwater, anders had je deze opmerking niet gemaakt.)

drachtern uit Drachten

@memyself: dat "Astra brikje" is voor desbetreffende persoon misschien wel meer waard dan de dikke BMW's of Audi's waar sommigen in rijden, dus graag niet zo neerbuigend over andermans vervoermiddel. Daarnaast sluit ik me aan bij 'drachtern': hiervoor is de wegbeheerder aansprakelijk en als het al bekend was dat het vaker voorkomt dat de pomp afslaat dan kan de wegbeheerder ook nog nalatigheid worden verweten. Hopelijk gaat het goed met de bestuurder!

fasthenkie uit Hasseberg

 

Onderdoorgang bij Damwâld

waldmanutwalterswald uit Damwâld

 

Ik reed daar een kwartiertje eerder langs over de Centrale As,was inderdaad een mooi plasje,maar om hem nou daardoor in de vangrail te schuiven is ook wat overdreven..

pkd19 uit Burdaard

Complimenten hoor, fantastische chauffeur die een kwartier eerder door kon rijden toen er veel minder water lag, je verdient een lintje en hopelijk een koninklijke onderscheiding

BoDuke uit Buitenpost

Het hangt er vanaf hoe de aquaplaning is tussen het wegdek en je banden zijn .
Dat maakt het verschil , tussen geluk of ongeluk.
Gelukkig kan deze bestuurder / bestuurster het navertellen.
🤔🤔🤔🤔🤔🤔

stormvloed uit Twijzel

 

ik reed een x in een hele bak vol water in met een behoorlijke vaart . Was op de lange loane Kollummerzwaag . Alles stond blank daar .. Nooit eerder meegemaakt zo erg. Ik schrok me echt kapot joh... Liet het gas meteen los en dacht gelijk van niks doen met stuur gewoon uit laten rollen maar... Dat ging goed. Maar zat te shaken achter mn stuur hoor... Door de glinstering vd weg zag je niet hoeveel water er stond en het was nog half donker ook toen... Pfff ik weet hoe erg je schrikt.. Altijd oppassen met zware regenval overal Dit was gewoon een rechte weg .. Hoop dat het ok is met de geschrokken bestuurder.

fryskfrommes uit Kollum

 

het is ook vaak raak daar is het daar zo onveilig ?

henkdijk uit Ezinge

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan