17.3 °C

Kat met luchtbuks beschoten in Drachtstercompagnie

Publicatie: zondag 22 mei

 

REACTIES

REACTIE VERWIJDERD

rom33 uit Surhuisterveen

Bist mar yn e hûs hâlde, kin er ek gjin nésten út helje.

Booster 3.0 uit Pieterzijl

 

De kat maar thuis houden. Hebben andere bewoners ook geen last van andermans huisdieren.

3meterbier uit Houtigehage

 

Ik vang ze altijd
En verkoop ze aan de Chinees
🤣

Frieswappie uit Drachten

 

Hij catnapt ze zeg maar

dr88sucks uit Drachten

 

Die kat mat moai thus op sien eigen hiem blieuwe. Hoe se dat regelje mat se self mar besjen. Die kat hat naet op n oar syn hiem te siekjen. It is meitiid en dan heart de kat yn de mand!

De Vries uit Aalzum

 

Je kan beter de eigenaar van de kat aanpakken. Die kan tenminste terug slaan. Ik erger me ook dood aan al die katten, maar schiet zo'n beest niet dood. Dan scheld en mishandeling ik liever de gene die er invloed op heeft. Ik vind het een erg laffe daad.

Snit uit Feanwâlden

 

je kan wel zien wat voor type mens hier op reageert werkloze tokkies

oanne uit Noardburgum

Sy ha gelyk, hast noch mear fan dy ûnsin?

Booster 3.0 uit Pieterzijl

Precies Oane jij weet ervan tokkie😭🍤.
Daarom reageer jij hier dus ook 👍

Janvangent uit Brantgum

 

Arm beest.

Sterkte!

wietkweker uit Wijtgaard

 

@huredurefiets, nog meer onzin?

Mutsiebutsie uit Drachten

 

Als je een huisdier hebt laat je het niet buiten los rondlopen. In eerste instantie ben jij verantwoordelijk voor het dier. Katten horen niet in de natuur en bij een ander op het erf. De meesten haten van nature geen katten, de oorzaak van de haat komt bij de katteneigenaren weg die de beesten maar laten rondlopen en bij anderen overlast laten veroorzaken. Nu hypocriet gaan huilen dat je kat gewond is en het normaal vinden dat datzelfde beest talloze andere dieren om zeep helpt slaat natuurlijk nergens op. Hou je dier op eigen erf en zulke zaken gebeuren niet. Uiteraard schiet je ook niet op een kat als burger, maar de eerste verantwoordelijkheid ligt bij de eigenaar laten we dat niet vergeten. Als die zijn/haar verantwoordelijkheid niet neemt heeft hij/zij geen recht van spreken, en is in mijn ogen 100% medeschuldig aan het gebeurde. En zou eenzelfde straf moeten krijgen als de dader.

cheese uit Ureterp

 

Hast gelyk.
Mar om no op alle bourlje te sjitten giet wat te fier.

Booster 3.0 uit Pieterzijl

 

Ik wist niet dat er zoveel onozele figuren in fyslân wonen. Het goed vinden om met een luchtbuks te schieten omdat je last hebt van iemands anders geliefde huisdier.
Ik heb een hekel aan paardestront en het geblaf van honden en irritante kinderen te schreeuwen. Een vrijbrief om er met een luchtbuks op te schieten als ik deze onozele, achterlijke denkwijze erop na laat.

boekebaaske uit De Westereen

Ja, wist je dat niet boekebaaske? Als je hier ergens last van hebt: vossen, buizerds, kraaien, katten, dassen dan schiet je ze dood. Ja, een nogal rudimentaire vorm van problemen oplossen. In sommige dorpen lossen ze ook problemen op zonder de politie te bellen, gewoon met messen. Ja, het is 2022…..

Hadewijch uit Wijnjewoude

Problemen zijn heel wat anders dan last hebben van iemands huisdier. Last hebben van een kat is niet een “probleem”
Jeugd wat elk weekend spul sloopt is een probleem.
Een brug die 3x per week in storing staat is een probleem.
Buren die elke avond geluidsoverlast veroorzaken is een probleem.
Vossen, kraaien, buizerds, dassen; wilde dieren, heel wat anders dan een huisdier.
Op een huisdier schieten is geen oplossing van een probleem, maar een begin van een probleem.

boekebaaske uit De Westereen

Daar hoef je niet onnozel voor te zijn boekebaaske, gewoan dy rotkat by de hâld

Booster 3.0 uit Pieterzijl

Miskyn net onoazel mar wol achterlik.

boekebaaske uit De Westereen

het woord huisdier zegt het al ! hou die krengen in huis !

en jij vind het geen probleem dat als je in de bestrating zit en ineens weer een hand vol kattenstront hebt ? of dat ze je eigen huisdieren de dood injagen ?

daarnaast volgens Europese wet mag de kat niet eens vrij rondlopen . helaas is Nederland zo'n kutland die alle regels volgt behalve deze, dan kreeg namelijk iedere katteneigenaar een boete

wammes uit Uithuizen

 

Doen wij honden voortaan ook altijd binnen houden dan?
Ben beetje klaar met het constante geblaf van die beesten.

gerkebierkist uit Wons

 

Ik ha de fraach ol faker stelt:wa skyt mear, in kat of in rottweiler? (of in oare grutte houn) In kat makket in gatsje skyt en bedobbet it. Faaks bliewt de bulte stront fan in houn lizzen. Mar gjin kattehater die t antwurd jout.

Henkie ut de Mieden uit Surhuizum

Ik zie genoeg mensen met een zakje hondenstront lopen. Ik heb ze nog nooit de stront van hun kat zien opruimen buiten. Een rottweiler schijt meer maar wat zijn er meer katten of rottweilers? Er zijn ruim 1 miljoen meer katten dan honden in NL. Van die katten loopt het grootste deel los. Van die honden niet! En een kat begraaft zijn stront lang niet altijd. Tevens is het niet leuk als je net gezaaid hebt de kat denkt er een toilet van te maken.

cheese uit Ureterp

 

Het is maar goed dat we hier geen Tweede amendement hebben, dan leefde er niks meer in het noorden des lands, op een handje vol kakkerlakken na dan.

mijngebruikersnaam uit Grootegast

de kakkerlakken reageren hier op waldnet

gogem uit Drachten

 

Is er de vorige keer dar Diesel werd beschoten wel een kogeltje gevonden?

MHW uit Drogeham

 

Heb een enorme pesthekel aan dierenbeulen die zich vermommen als reaguurders heb er ook last van. En aangezien een hekel hebben aan en last hebben van volgens sommige
appelflappen een basisrecht verschaft op pijnigen en doodschieten vrees ik voor het lot van vele reaguurders met volle onderbuiken.

Stokojedno uit Drachten

 

Arme Diesel. Hopelijk wordt ie weer helemaal beter. Betterskip en sterkte voor de baasjes

Taxus uit Drachten

 

Tja het land raakt langzamerhand vol,vol met mens en dier ,tijdens de corona crisis hebben vele mensen een huisdier aangeschaft,denk dat het honden en kattenbestand in nederland verdubbeld is tijdens die corona crisis.Een kat is inderdaad een huisdier,en als ie in het vrije veld rondloopt en weidevogels vermoordt valt ie onder de wilde dieren dunkt mij.Afschieten gaat mij wat te ver,maar de mensen zouden eerst es goed moeten nadenken waarvoor ze een huisdier nemen ,en waarvoor, is het voor de kids ,o zo schattig zon puppie.Eerst denken dan doen.

theodorus uit Burgum

 

Vroeger had een hond of kat een functie ,denk aan het muizenbestand op een boerderij in toom te houden ,de hond voor de functie als schapendrijver [nog steeds],mollenvanger,muskusrattenvanger en
beveiliger en nu is de hond ook goed voor blindegeleidehond en wordt ie ook door de politie en merrechausee gebruikt om drugs op te sporen en bij rellen.Veel mensen hebben nu een hond of kat puur als gezelschapsdier.

theodorus uit Burgum

 

Heb een hekel aan mensen die hun kat - poesje los laten lopen.Omdat ze dood worden gereden

rom33 uit Surhuisterveen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan