17.2 °C

Vragen over terugtrekking politie bij incidenten in Gorredijk

Publicatie: maandag 3 januari

 

REACTIES

REACTIE VERWIJDERD

IkWeetHet uit Gorredijk

Het zit zo: wie, maakt niet uit...de beveiligers en politie trekken zich terug... daar gaat het om .. niet best!! P.s. doet iemand dit morgen alleen dan..?

Km-rider uit Drachten-Azeven

 

Beleid van de regering en het gevolg is nu wel zichtbaar mag ik hopen. Mensen verbieden naar kroegen, restaurants en feesten te gaan en samen te komen bij vrienden. Klontert bij elkaar op straat met vuurwerk en alcohol. Iedereen doet allemaal zo verbijsterd hierover. Vernielingen zijn niet goed te praten laat dat boven water staan.

Maar wat had je dan precies verwacht? Dat iedereen om 20.00 uur voor de tv gingen zitten met 1 oliebol naar Pannenkoek te kijken die alleen maar louter positief was over onze regering en vervolgens om 00.05 uur op bed gaat?

Wees eerlijk ipv naïef. Het welbevinden van vooral jongeren is tot het nul punt gedaald. Alles gesloten en bij elkaar op straat krijg je groepsgedrag wat zich uit in deze dingen.

Frieskk uit Drachten

 

Als de politie en de beveiligers zich moeten terugtrekken dan is voor mij alles geoorloofd als de raddraaiers aan mijn spullen komen of mij in gevaar brengen ! Dan is er geen wettelijke macht meer om mij als burger te beschermen en ben ik aangewezen op mijn eigen goedvinden! Dit met alle gevolgen van dien voor de daders, want een kat in het nauw kan rare sprongen maken!

cheese uit Ureterp

"Met alle gevolgen van dien voor de daders(...)"

Ach, zodra de raddraaiers met voldoende voor uw deur staan zult ook u uw broek vol laten lopen. Geloof mij, je kunt je op zo'n moment beter maar even rustig houden als je zwaar in ondertal bent, want je delft het onderspit.

Dat toetsenbord-ridder gedoe heeft niemand wat aan.

hatsikidee uit Moddergat

 

cheese: Ja zo is het.. net best... Mee eens . Mag ook weleens benoemd worden. Maar blijft raar, hoop dat de betrokken beveiligers en betaalde politie medewerkers
dit ook lezen,.. Straks ook nog PTTS

Km-rider uit Drachten-Azeven

Het terugtrekken van de agent of beveiliger snap ik wel ze hebben ook maar 1 leven en kunnen dat of hun gezondheid verliezen. Ze zouden meer bevoegdheden en privileges moeten krijgen om geweld tegen raddraaiers te gebruiken. Zeker als ze in onder tal zijn. Raddraaiers verspelen op dat moment tijdelijk hun rechten wat mij betreft. De gevolgen daarvan zijn voor hen!

cheese uit Ureterp

Als je politie etc meer bevoegdheden geeft, bv raddraaiers goed op hun sodemieter geven, dan is de kans groot dat de raddraaiers zich ook beter gaan voorbereiden op een confrontatie.
Geweld met geweld bestrijden is niet altijd de beste oplossing

friesgeboren uit Drachten

 

Er hangen genoeg camera’s in het centrum van Gorredijk. Of ze gedeeld worden met de politie is vraag 2….

stijlloos uit Terwispel

 

Laat ze allen lekker feestvieren in corona tijd 😁

jan61 uit Drachten

 

EIGEN VEILIGHEID EERST was hier van toepassing!
Als de door gesnoven en vol gedronken idioten niet meer in toom zijn te krijgen zit er niks anders op dan je eigen hachje te redden. Ook achter het uniform en de veiligheid speld van de beveiliging zit een mens die ook weer ongeschonden thuis willen komen. Ook dit komend jaar zullen velen waaronder die bovengenoemde individuen de politie weer nodig hebben om hulp of erger met een ongeval en wie weet een inbraak. Zit die politie mensen niet te beklagen maar kom voor hen op!!

thefox uit Doodstil

 

Ouders trekken zich toch ook terug?

Ter info uit De Westereen

 

De ME had het te druk… die stonden in Burdaard te wachten. Had de veiligheidsregio ze toch naar Gorredijk moeten sturen maar ja, dan zat Kramer zonder…

De Vries uit Aalzum

 

d66 burgemeester Van Selm heeft een dubbele pet op, dat merkt de bevolking en gezag stelt dan niets meer voor.

rocco11 uit Wijnjewoude

 

Goed van het ambtenaren apparaat en particuliere beveiligings organisaties! Een menselijk besluit, waarmee escalatie is voorkomen. Gedrag en goed verstand van sommige feestvierders is ver te zoeken.
Het is wel een logische stap van P en B eigen veiligheid eerst. Vernielingen zijn niet goed te praten en moeten zoveel mogelijk worden verhaalt op de raddraaiers en anders is er wel een verzekering die het dekt. Om voor eigen rechter te gaan spelen is zeer onverstandig. Wel een logische gedachte omdat het om jou spullen gaat.
Verder kan het ambtenaren apparaat gebruik maken van videobeelden en de mogelijke raddraaiers een loer draaien, via lik op stuk.

Ut &thûs uit Drachten

 

Als het regent, wordt Pietje nat.Logisch toch?
Als de ongelijkheid/machteloosheid op alle vlakken in de samenleving toeneemt, neemt het geweld evenredig toe (nattigheid dus) Logisch toch.
Kun je allemaal zien aankomen.
Twee oplossingen: in de Sahara gaan wonen/paraplu kopen en/of de ongelijkheid ook in Nederland verminderen.
Derde optie is: gekloot accepteren en net doen of je gek bent. "Ik snap het niet, ik snap het niet, m'n broek is nat en het regent niet".
Vierde optie: multimiljonair worden en op een onbewoond eiland gaan wonen (met beveiliging) Is de trend trouwens.
Succes ermee en lekker doorzeuren maar.

Sanes100! uit De Westereen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan