15.9 °C

Bezorgbus vastgereden onder tunneltje

Publicatie: vrijdag 26 november

 

REACTIES

sneu voor de jonge onervaren chaufeur

diuwer uit Boornbergum

Die is nu wel een ervaring rijker.

mcprutser uit Drachten

Is i.i.g. een ervaring rijker.

mcprutser uit Drachten

 

nummer 250

jesnie uit Nijega

 

Dit is niet de eerste

3meterbier uit Houtigehage

 

Ja inderdaad sneu voor deze meid. Wel moet ik zeggen dat de supermarkten er zelf om vragen. Amper rijervaring en gelijk hup op een grote bus tegen een minimum loon en rijden maar.
Hoeveel bussen zijn er nu kapot van de Jumbo in een paar jaar?
Net zoals Dhl. Racen en jakkeren om een achterlijk tijdschema te halen.

Frieskk uit Drachten

Heb je wel een punt, de bestuurder van het vorige Jumbo busje wat hier vast zat is inmiddels wat meer ervaren en dus te oud en te duur 😉

BoDuke uit Buitenpost

Precies dit!

De beste boer uit Burgum

 

It stjit fjirder ek nergens oanjun dat dy tunnel sa leech is....

vanbinsbergen uit De Wilgen

Jo hagge sels ek eagen toch??

bignick2 uit Drachten

Mis @vanbinsbergen, stiet hartstikke dúdlik oanjûn:
https://maps.app.goo.gl/tKbtJvB9MiNsoQAaA

memyself uit Oentsjerk

En fierderop nochris:
https://maps.app.goo.gl/tKbtJvB9MiNsoQAaA

memyself uit Oentsjerk

⬆️It bettere linkje🤭:
https://maps.app.goo.gl/X5XEdhRUKGp49ntAA

memyself uit Oentsjerk

Misschien is het dan ook handig om een sticker op het dashboard te plakken met de hoogte van het desbetreffende voertuig.

truth uit Dokkum

Memyself, Vanbinsbergens reactie is duidelijk sarcastisch bedoeld.

Ratio uit Surhuisterveen

 

Wot wost ek mei minsken achter it stjoer die deselfde dei it rijbewijs nog ophelle ha…

goeiedeibaktei uit Paesens

 

De bestuurster koopt eerst een rolmaat , om het hoogste punt van de bestelwagen te meten.
Meten is weten.
🤔🤔🤔🌦🌦🌦🌦🤕🤕🤕😭😭😭😭

stormvloed uit Twijzel

 

En vooral doorgaan....

Hoestno? uit Drachten

 

Keurig, chauffeur.

mooneyes uit Drachten

 

Hallo jumbo

drachtendemen uit Drachten

 

Die berger snapt er ook niets van, hij laat lucht uit de banden lopen, maar de bus zit boven vast.
Man man man

mcprutser uit Drachten

😂😂

SNorHappe uit Drachten

 

Die tunnel staat er al jaren.. 🤦🏼‍♀️

SNorHappe uit Drachten

 

Ken je voertuig

golfflog uit Drachten

 

Snelle manier om te verlagen😂😂

mon334 uit Noardburgum

jumbo houd de prijzen laag deden ze dat ook maar met hun bezorg auto,s dan

dikkezeeman uit Drachten

 

De dames blijven het proberen.

6666 uit 't Kret

 

Dat hie se witte kint. Dr stiet dochs jumbo oppe bak

Dat bin ik uit Anjum

 

Tja bezorgers. Kwam gisteren iemand met een bus van de jumbo tegen richting Burgum. Slingerend over de weg, had het zo druk met zn telefoon.

jarmo uit Elsloo

 

jumbo houdt van lage tunneltjes......

zijlijn uit Frieschepalen

 

Niet te geloven, 25 Reactie s, waarvan meer dan de helft nogal domme reacties zijn. Zelf bij een moord zijn er niet zoveel.

nordeney uit Kollum

💤💤💤💤💤💤

blackman uit Drachten

 

Ook is is het gaatje nog zo klein JUMBO vult het op? Bij Jumbo gaat het met maar liefst 22 procent van de gevallen het vaakst fout. De prijs aan de kassa kan hoger zijn. Dit is een reden er van.

rom33 uit Surhuisterveen

 

Is het niet in een tunnel anders wel in het weiland

brombeer uit Boelenslaan

 

Succes meid.

Pake Proem uit Drachten

 

Achja, kan gebeuren, al is het alwel de zoveelste! Misschien tijd dat de gemeente ingrijpt. Blijkbaar is de situatie niet duidelijk genoeg.

Voor de werknemer in kwestie; vervelend, maar kan gebeuren. Hoor bij het leerproces in het leven. Hopelijk pakt je baas het enigszins sportief op!

hatsikidee uit Moddergat

"Misschien tijd dat de gemeente ingrijpt. Blijkbaar is de situatie niet duidelijk genoeg."

Er staan nochtans gewoon bordeb die de maximale doorrijhoogte aangeven. Het is niet de fout va de wegbeheerder dat sommige bestuurders de hoogte van hun wagen niet kennen dan wel niet goed op de borden letten.

Ratio uit Surhuisterveen

Zeker, u heeft gelijk, er staan borden. Alleen de praktijk leert dat het wellicht toch niet duidelijk genoeg is. Ik zal niet zeggen dat de gemeente moet, maar het lijkt mij fair om als gemeente in dit geval toch nog eens de situatie opnieuw in overweging te nemen.

hatsikidee uit Moddergat

"Alleen de praktijk leert dat het wellicht toch niet duidelijk genoeg is."

Nou ja, de praktijk leert dat veel chauffeurs zich daar klemrijden. Het zegt echter niet per se dat de situatie niet duidelijk is. Tegelijkertijd rijden ook vele chauffeurs zich daar niet klem.


Daarbij kun je je afvragen wat 'duidelijk genoeg' is. Bij snelwegtunnels zie je allerlei signalen om chauffeurs vooraf te waarschuwen dat ze niet door de tunnel kunnen, maar toch rijden sommige chauffeurs van te hoge vrachtwagens stoïcijns door.

Pas als de rijstroken worden afgekruist en slagbomen de ingang afsluiten, gaat er bij de chauffeurs een lichtje branden.

Ratio uit Surhuisterveen

Mijn inziens is het belangrijk om fouten te mogen maken, ook deze. Zouden we de wereld juist niet een stukje mooier kunnen maken door een kleine verkeersingreep in deze te doen?

U kunt op uw strepen blijven staan door alleen de letter van de (verkeers)wet te hanteren, waarin u volledig gelijk heeft. Echter is er ook de geest van de wet, in dit geval de redelijke menselijke maat.

Uit eigen ervaring kan ik bovendien vertellen dat er in het B-rijbewijs (categorie van het betreffende voertuig) ondermaats aandacht wordt gegeven aan hoogte van het voertuig. Immers; deze komen normaliter zelden aan de maximale afmetingen. Pas vanaf de C-categorie is mij hierin voorzien! Met deze context kan ik mij goed voorstellen dat betreffende chauffeur deze inschattingsfout heeft gemaakt!

hatsikidee uit Moddergat

"U kunt op uw strepen blijven staan door alleen de letter van de (verkeers)wet te hanteren"

Allereerst gaat het hier niet om de letter der wet t.o. de geest der wet (de wet strikter interpreteren dan er bedoeld is), maar om de weginrichting.

Ten tweede gaat het mij zeker niet om "op mijn strepen blijven staan" en mijn gelijk willen halen (dat kan ik omgekeerd overigens ook over jou zeggen, dat je op je strepen blijft staan, maar laten we ervoor waken in persoonlijke aanvallen te vervallen).


Mijns inziens is de situatie aldaar - als ook op snelwegen - gewoon duidelijk.

Natuurlijk mag men fouten maken, ook al heeft dat soms kostbare gevolgen, maar ik ben van mening dat je niet allerlei ingrepen moet doen om maar allerlei fouten te voorkomen, terwijl die fouten gewoon door eigen onoplettendheid komen.

* Gedachte: zou een goede aanzet voor een idiocratie (naar het Engelse 'idiocracy', o.a. een film) zijn. *


In plaats van allerlei ingrepen aan de weginrichting te doen, terwijl het niet aan de weginrichting ligt, zou men het werkelijke probleem moeten aanpakken: de ondermaatse aandacht voor de hoogte van het voertuig bij de rijlessen dan wel het rijexamen, het gegeven dat sommige chauffeurs de hoogte van hun voertuig niet kennen (makkelijk op te lossen met een sticker op het dashboard), de onoplettendheid van sommige chauffeurs.Overigens denk ik - als we wel al iets moeten aanpassen - het niet zozeer de weginrichting is, maar de navigatiesystemen. De meid reed waarschijnlijk op de navigatie richting de tunnel. De meeste navigatiesysteem houden geen rekening met de maximale doorrijhoogte, dus die sturen een busje gewoon naar een weg die voor het voertuig ontoegankelijk is. Je zou bij die systemen vooraf je voertuighoogte moeten kunnen invoeren, zodat je allereerst al niet naar bijv. die tunnel gedirigeerd wordt.

Ratio uit Surhuisterveen

 

mooi dat die meid er verstand van had,ze stopte tenminste,ik was gewoon doorgereden.want de eerste keer past het misschien niet,maar de tweede keer wel.

trabantfan uit Hurdegaryp

 

Misschien moet de gemeente er een hoogte markering met kettingen plaatsen want ieder jaar zit er wel wat klem onder🤔

vaartbewoner uit Drachten

Vroeger toen deze tunnel daar geplaatst werd zaten er ijzeren buizen met kettingen eronder
Deze werden enkele keren per jaar er volledig uitgetrokken door te hoge voertuigen
Dus gewoon meten is weten

dragster uit Drachten

"Misschien moet de gemeente er een hoogte markering met kettingen plaatsen want ieder jaar zit er wel wat klem onder"

Misschien moeten chauffeurs zich er gewoon van vergewissen dat ze de hoogte van hun voertuig kennen, en op de borden die de maximale doorrijhoogte aangeven, letten.

Dat er ieder jaar wel iemand klem onder dat viaduct klem komt te zitten, komt namelijk niet door ontbrekende markeringen, maar door onachtzaam rijgedrag*.


* Dat zie je ook wel bij de vele jaarlijkse tunnelafsluitingen om te voorkomen dat te hoge vrachtwagens de tunnelingang rammen: allerlei signalen om chauffeurs vooraf te waarschuwen dat ze niet door de tunnel kunnen, maar gewoon stoïcijns doorrijden ... pas als de rijstroken worden afgekruist en slagbomen de ingang afsluiten, gaat er een lichtje branden.

Ratio uit Surhuisterveen

 

Dit is toch bij iedereen bekend,dat een bus met deze hoogte er Niet onder door kan bij opeinde - Rydwei ,word eens tijd dat Jumbo supermarkten hun chauffeurs eens controleren op hun rijgedrag wat ik soms zie in de dorpen Nijega en opeinde s,avonds na zes uur,heb zelf ook altijd op zo,n bus gereden maar bij een andere firma MAAR daar werd precies geregistreerd hoe je had gereden geschakeld en hoe hard je had gereden en geremd ?

habat uit Opeinde

 

Als ze nu de banden leeg had laten lopen dan was de auto een stuk gezakt.........doorrijden en dan de banden weer oppompen. Probleem opgelost

doedeldump uit Kollumerzwaag

 

Niks GEMEENTE, borden lezen en goed kijken. Rijschool houders geven weinig uitleg over hoogte en breedte en gewicht. Ze leren in een luxe auto en nog nooit op een busje te hebben gereden. Regels verkeerwet aanpassen. Na bijvoorbeeld 5 jaar ervaring luxe auto rijden mag je ook busje rijden

rom33 uit Surhuisterveen

 

😂 een blinde kan wel zien dat dat niet past 😂

intel uit Terwispel

 

E=mc-lkjihgfdcba

Dat bin ik uit Anjum

 

Geen school gehad zeker slecht in hoofd rekenen

siebren22 uit Suwâld

Aldus degene die in taalfouten grossiert.

Ratio uit Surhuisterveen

 

60.000 euro uitgeven voor een zebrapad,
maar even anderhalve meter uitgraven kan niet?

De Bekende uit Augustinusga

Knipperende kerstverlichting rond de waarschuwingsborden is goedkoper.
Of gewoon opletten en niet blind varen op de DomTom.

mcprutser uit Drachten

"maar even anderhalve meter uitgraven kan niet?"

Oh, dat kan vast wel. Net zo goed als dat de chauffeurs die zich klemreden, goed hadden kunnen opletten.

Ratio uit Surhuisterveen

 

Ik ha ol faker sjôen dat der îen klem sîet . Ek oar wurkfolk hat der fêst sitten. Dus Is dit gewoan in Rot Tunneltsje en mat dat ding heeger. Kist dr op wachtsjen at it wer gebeurd.

fryskfrommes uit Kollum

'Er zitten wel vaker mensen vast, dus het is een rottunnel'

Dat is natuurlijk gewoon een drogreden. Dat meerdere mensen zich hebben vastgereden, zegt op zichzelf niets over 'de kwaliteit' van de tunnel, noch over de situatie ter plaatse. Het enige waar het iets over zegt, is de frequentie waarmee het gebeurt.En als zich regelmatige mensen vastrijden, moet de tunnel gewoon verhoogd worden? Dat is nogal een rigoureuze maatregel. Er zijn wel simpelere ingrepen te bedenken, als die al nodig zouden zijn.

Ratio uit Surhuisterveen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan