16.4 °C

Avond-lockdown en strengere maatregelen overdag

Publicatie: vrijdag 26 november

 

REACTIES

Wat een poppenkast weer,het stelt ook weer niks voor die regels.Streng?Pfffff.Even wat eerder dicht en een paar andere regeltjes nou dat is streng.Ik leef gewoon door zonder die regels, we doen er niet aan mee amen.

Toetuhhh uit Dokkum

Als het virus nou eens oorlog was. En we discussiëren over elke strategisch set. Dan was de vijand al binnen en verbood de discussie.

De mensen die het hardste schreeuwen om vrijheid zijn vaak de dictators van morgen.

We dachten in Nederland dat alles vanzelfsprekend was, kunnen wat moeilijk omgaan met crisis.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

Ja hoor. De reacties kunnen weer doorkomen. Komt u maar......

nordeney uit Kollum

 

Tot over 3 week
Nu met de partybus naar de duitse disco

ovj uit Drachten

 

Dàt zal het virus leren: om 17.00 uur stopt het virus met besmetten want de regering heeft harde maatregelen aangekondigd! Dus nóg drukker in minder uren tijd in winkels. Logisch toch?....

PeterEnZout uit Drachten

 

Ik heb er een hekel aan ik wil mijn vrijheid terug

peerke2 uit Eastermar

 

Even kijken of ik het goed begrijp. Ik kan en mag na 5 uur dus niet meer naar bijv de Zeeman of de Wibra of de Hema ,want dat is na 5 uur gevaarlijk.Ik mag echter wel tot 8 uur met heel veel mensen tegelijk naar een supermarkt.Klinkt logisch. Nu snap ik het. Of toch niet ??

victoria uit Dokkum

Laat het gewoon om half vier ingaan, dan komt het virus in verwarring en geeft het op..... 😔

PeterEnZout uit Drachten

Ge-wel-dig Peter. Mooie reactie.

Burgess uit Gorredijk

 

Ben ik even blij dat ik net op tijd WC papier gehamsterd heb!

eighties1980 uit Noardburgum

 

Knap zo'n virus wat kan klokkijken.

RHood uit Gytsjerk

 

Krijg ik 2.2 MRD?

doekos uit Drachten

 

De boodschap was helder.

Door de niet volledig gevaccineerden hebben we beperkingen en maatregels.

rienk001 uit Boornbergum

Ow, ik dacht dat het bij het kabinet vandaan kwam.

vdurksem uit Drogeham

Slaap mooi verder rienk001.

pkd19 uit Burdaard

Dat wordt gezegd ja, maar is het ook zo? Een niet gevaccineerde die om medische redenen niet mag die komt de deur niet of nauwelijks uit. En mensen die bewust niet vaccineren om Wat voor reden dan ook die mogen bijna nergens meer naar binnen. Dan een vaccinatiegraad van bijna of meer misschien al van 90% en daar bovenop nog mensen die zijn genezen.. waar gaat het nu mis?

sixpack uit Drachten-Azeven

 

Ik die er niet meer aan mee aan deze poppenkast....eerst vaccineren en dan zou alles open zijn en ik bepaal zelf wel hoeveel mensen ik in mijn huis wil ontvangen.....supermarkten weer lekker profiteren van alles...het grote kapitaal...

Hotze Tr uit Drachten

Ja lekker net als in Italië je eigen corona-party organiseren, heel handig, heel slim , heel volwassen.

mcprutser uit Drachten

 

Nu word het druk in een korte tijd terwijl je het beste de mensen verspreid kunt laten winkelen door langer open te blijven.Maar de supermarkten is het niet druk daar zitten ze niet hutje mutje opelkaar.Dit is toch weer lachwekkend kleuter regels.

Toetuhhh uit Dokkum

 

gelukkig kon ik mijn eten binnen houden

zundapp uit Drachtstercompagnie

 

rienk001 zet hem op .

TRANS AM uit Drachten

Gewoon even testen als je op visite gaat. Kleine moeite.

apzet uit Drachten

Het wordt tijd voor nieuwe lijders , Mark en Hugo zijn uitgeprikt!!

gevatri uit Drogeham

Mark lijdt in ieder geval aan vergeetachtigheid,en Hugo?

kaptein uit Burgum

 

Aan het eind van de winter is iedereen gevaccineerd, genezen of dood.

rienk001 uit Boornbergum

Rienk 001 hald op mei dyn gedram lykest wol in johova.
Dom skiep

langesteffen uit Drachtstercompagnie

niets dom skiep dat is de uitspraak van de duitse menister van volksgezondheid gevaccineerd , genezen , of dood zoek maar uit waar je na toe wil

mettimuis uit Drachten

weer wat anders dan 1 g 2 g 3 g maar dit is ggd gevacineerd genezen en dood was de winter maar om dan ist probleem opgelost toch rienk of zeg je dan heb niet gezegd welke winter

dikkezeeman uit Drachten

Ik heb nog niemand gezien hier, die cijfers zo accuraat heeft als rienk 001. Dus langesteffen en gelijk denkenden doe er je voordeel mee en laat je vaccineren. Maar het is de angst voor iets wat jullie niet kunnen begrijpen dat jullie in de greep houd. Wees flink , even doorbijten en enten.

denker uit Grou

Zo is het Denker, en weet je, zodra ze in het ziekenhuis belanden met covid, krijgen ze van alles ingespoten waarvan ze ook niet weten wat het is maar schreeuwen het hardst dat ze geholpen moeten worden.

devil1 uit Kollum

 

REACTIE VERWIJDERD

neiskjirrich uit Anjum

Beter op postcode oid de boel opdelen. Nu alles op een hoop, lijkt mij ook niet handig. Gelukkig hoef ik het niet te bedenken😎

geert80 uit Kollum

 

De regering, democratisch tot stand gekomen dankzij uw stem, heeft een besluit genomen. Wat in de vredesnaam is er nu zo moeilijk aan om u aan dit besluit te conformeren?

ambachtschool uit Hantumeruitburen

Hoe langer we eamelje, hoe langer we hjir ien sitte.

goeiedeibaktei uit Paesens

Ja man, sinds se prikke ist olinnig mar erger wurren neffens my. En it lykket wol dot der oars niks mear ynt libben is.

vdurksem uit Drogeham

 

Idd daarom gaat deze ellende lang duren. Als iedereen nou mee zou doen zijn we er sneller van af.

geert80 uit Kollum

 

Ik hoop op de 2g regel

stalker uit Marum

 

Polvo weet het weer het beste, de besmettingen komen JUIST door die gevaccineerden die zich niet aan de regeltjes wisten te houden, gewoon altijd mondkapje op en afstand houden dan was er nix aan de hand geweest

wdm uit Hoornsterzwaag

 

Gevaccineerden zijn gevaarlijk, iedereen maar besmetten

SNorHappe uit Drachten

zo is dat maar dat willen ze niet horen snorhappe

henkdijk uit Ezinge

 

REACTIE VERWIJDERD

SNorHappe uit Drachten

dat geneuzel de hele tijd wat wel en wat niet. Gooi gewoon alles 2of 3 weken plat alles dicht, ja het doet pijn maar daarna kunnen we weer met z'n allen een tijdje vooruit. Dit beleid wat we nu hebben is alleen maar politiek om te zorgen dat we straks blijven stemmen op rutte en co

stormrots uit Drachten

 

En weer de Wappers die de IC cijfers mis interpreteren en misbruiken om aan te tonen dat de vaccins niet of niet goed werken. Alles om maar geen verantwoordelijkheid te moeten nemen voor de zieken die niet meer behandeld worden of de doden die nu vallen (oversterfte). En natuurlijk Mark en Hugo beschimpen want die doen het niet goed. Tenminste voor de een te weinig en te laat en voor de ander zijn alle maatregelen grote onzin. Feit is dat de oversterfte in Nederland, resultaat van het beleid/maatregelen, aan het einde van deze winter waar we verwachten dat iedereen corona immuniteit heeft of dood is heel goed afsteekt tov andere landen. In Duitsland en Oostenrijk met sterke leiders vallen ze nu bij bosjes en is de vaccinatiegraad veel lager. Laten we de komende maatregelen tot een succes maken. Twijfelaars, laat u vaccineren. Wappers rustig afwachten tot je ziek wordt en dan kijken hoe erg het wordt. Als je overgewicht hebt of rookt of veel drinkt zou ik vast oefenen om je adem in te houden....

PeterEnZout uit Drachten

peterenzout leest u kinder boekjes ga weer naar school
vaccins help niet begrijp u dat nog niet ik wel ik kijk 0m mij heen moet u ook doen het beste er me

henkdijk uit Ezinge

@peter, het werken van vaccins gebruiken de gevaccineerden om zich niet meer te hoeven testen. Terwijl dat het enigste is dat daadwerkelijk iets zegt over of je wel of niet het virus hebt.

Bauke122 uit Harkema

Ja henkdijk u begrijpt het. Nou ik zou zelf nog maar wat kinderboeken gaan lezen als ik u was. Met begrijpend Nederlandse taal, want dat heeft u duidelijk niet begrepen.

denker uit Grou

Laag opgeleiden laten zich niet prikken. Hier dus weer een duidelijk geval.

devil1 uit Kollum

denker even in de spiegel kijken dan zie je je zelf

henkdijk uit Ezinge

 

Denk om anderen met elkaar. Als U besmet bent blijf thuis. Er zijn met mij velen waar vaccineren geen effect heeft gehad.

ans uit Uithuizen

 

Samen met corona krijgen we u onder controle

Gouke sibbele uit Bikkershorn

 

Iedereen aan de boosterprik.

nordeney uit Kollum

 

@PeterEnZout: Helemaal mee eens!
@stalker: Ik ook, ik hoop dat ze 2G in gaan voeren.

Ik vind het vreselijk dat mensen met bv diagnose kanker, die wel gevaccineerd zijn, hun behandelingen niet door kunnen gaan, omdat een ongevaccineerde met corona zijn plaats inneemt.
Dit is te zot voor woorden, want het hoeft niet!!

Voor wie het nog niet wist:
Het vaccin was er al minimaal 10 jaar voor Sars, er moest wat aan gesleuteld worden om het geschikt te maken voor covid-19 wat in een rap tempo voor elkaar is gebokst.
Wie heeft als kind zijn/haar entingen gekregen en zijn/haar eigen kinderen ook weer laten enten? Waarom toen wel en nu dan niet?
Waarom nog die twijfels? Terwijl er al zoveel meer bekend is over bijwerkingen...
Voor de dames onder ons:
Mijn ongesteldheid is 2 maand van de leg geweest maar nu alweer stipt op tijd.

karint uit Ternaard

 

De wappies hier kunnen wel het meest zeiken over de maatregelen maar het zijn wel de gevaccineerden die zich over het algemeen aan de regels houden. Waar zijn de meeste corona gevallen? Bij de niet gevaccineerden. Bij de wappies dus. De groep die het meest tegen de regels aan schopt...... Als je wappies vraagt hoe de microchips in de vaccins zit hoe die door dat dunne naaldje kunnen krijg je geen antwoord. Als er daadwerkelijk microchips in dat spul zit waarmee ze iedere stap van je kunnen volgen, waarom voeren ze dan nog een QR code in??? Want ze weten toch alles al van je???

Hindrik Wester uit Kornhorn

Volgens mij loop je een beetje achter. Of geloof je echt dat met 87% gevaccineerd ten op zichte van 0% vorig jaar de cijfers veel erger zijn dan vorig jaar met 0 gevaccineerden dit komt door 13% ongevaccineerden? Het zijn vooral kinderen die besmet zijn, wat voor geen gevaar zorgt overigens.

Gouke sibbele uit Bikkershorn

 

dank u wel, Peter En Zout en KARINT,

jullie komen met het zuivere verhaal, niets aan toe te voegen

er zijn hier toch nog een paar mensen die alles netjes op een rijtje hebben zitten

eksteroog uit Eastermar

 

Het wordt lastig. Want ik vind dat ook niet gevaccineerden zorg verdienen. Maar waarom moet een niet gevaccineerde covid-19 patiënt voorgaan op iemand met kanker (bijvoorbeeld) met dodelijke afloop?

Terwijl door vaccinatie dit zeer waarschijnlijk niet nodig was geweest. En voor niet vaccineren kies je bewust (uitzonderingen daar gelaten).

rienk001 uit Boornbergum

Waarom zou iemand die een leven lang ongezond heeft geleefd voor moeten gaan op een ongevaccineerde? Terwijl door gezond te eten en veel te sporten dit niet nodig was geweest.

Bauke122 uit Harkema

Dat mag je straks mooi zelf vragen aan iemand die bij triage niet naar de ic mag.

rienk001 uit Boornbergum

En je mag straks de niet volledige gevaccineerde die wel een plaatsje op de ic krijgt en hij indien hij het overleeft vertellen dat door hem zeer waarschijnlijk iemand anders onnodig dood is gegaan.

rienk001 uit Boornbergum

Dus, iemand die kanker of een hartinfarct krijgt leeft ongezond en is het eigen schuld? Want dat is in feite wat Bauke uit Harkema zegt.

Hindrik Wester uit Kornhorn

 

Testen is gratis

Vaccins en boosters zijn gratis.

Het gaat niet van je eigen risico van de zorgverzekering af.

rienk001 uit Boornbergum

Janes, je bent volledig het padje kwijt

Reneetjuh uit Burgum

 

Ben wel heel dankbaar dat er vaccins zijn. In gezondheid kunnen leven is toch wel heel wat waard.

rienk001 uit Boornbergum

 

Wat is het dat een bepaald soort mensen niet gewoon aan de gezondheid van anderen kunnen denken. Zijn ze zo egoïstisch, vreselijk dom of zo ontzettend koppig!
Je zal maar kanjer hebben en nu geen behandeling kan krijgen omdat een ongevaccineerde op de IC ligt.

blader uit Drachten

Dat klopt wel zo ongeveer.
Maar ook beinvloedbaar door zulken als je omschrijft.
Het verbasend wat sommigen droog kun beweren.

Degenen die twijfelen jullie kunnen anoniem je laten vaccineren door huisartsen b.v.

nosaofnet uit Lutjegast

 

Op de sociale media veel mensen met een man of vrouw of kind met kanker, hartkwalen, longfalen die niet volledig gevaccineerden (dit is een keus) smeken zich te laten vaccineren. Het gaat door merg en been.

rienk001 uit Boornbergum

 

5G is de remedie !!

gevatri uit Drogeham

 

Er wordt/werd door sommige 'deskundigen' wel eens geroepen dat Rutte een dictator is en Nederland een politie staat?

Nou, Nederland is een democratisch bestuurd land en de regering kan alleen maar plannen uitvoeren, maatregelen nemen met instemming van de meerderheid van de gekozen volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer.

We zijn zelfs zo democratisch, dat bijna elke groep in ons land, wel vertegenwoordigd is (alleen de partij voor planten ontbreekt nog en de partij voor de postzegelverzamelaars)

Maar soms, NU ? zou je soms wensen, dat Nederland even niet zo democratisch was en Rutte/ de regering gewoon kon zeggen :

Iedereen vaccineren en drie weken allemaal binnen blijven van 17.00 - 05.00 uur

Dan zou het aantal besmettingen snel afnemen.

Toch ?

Vr.gr. en respect!


pe es

Eksteroog, gaat het nog een beetje nu weer een paar vrijheden moet inleveren?

Je hebt toch op de partij voor de vrijheid van Wilders gestemd?

Ben je al op een ledenvergadering van die partij voor de vrijheid van Wilders geweest, om mee te denken, mee te praten en mee te beslissen?

age uit Uithuizen

 

Een covid-19 patiënt ligt gemiddeld 18 dagen op de ic.
Postoperatieve zorg van bijvoorbeeld na het verwijderen van een tumor van kanker duurt meestal maar 1 dag op de ic.
Eén ic-covid-19 patiënt stelt dus 18 operaties uit.

Moet er een maximum komen aan het aantal covid-19 patiënten die worden opgenomen op de ic?

rienk001 uit Boornbergum

 

Als één (1) niet volledig gevaccineerden zich laat vaccineren en daardoor niet op de ic komt kan hij in principe 18 mensen redden van de dood.

rienk001 uit Boornbergum

 

De gevaccineerden hielden zich toch niet aan de regels, na de prik mondkapjes af en direct overal weer heen en nu maar klagen

wdm uit Hoornsterzwaag

De niet gevaccineerden besmetten veel meer anderen dan gevaccineeren.

rienk001 uit Boornbergum

 

Omdat kabinet Rutte 1,2en 3 zo overal op bezuinigt hebben zitten wij nu in de ellende. En ze mogen ook nog eens op hun post blijven zitten. Maak jij zo'n fout in het bedrijfsleven dan vlieg je er gelijk uit en krijg je ook nog eens geen uitkering

G uit Drachten

 

Age Toch??????????????
Age toch??????????????
Age toch??????????????
Age toch??????????????
Age toch??????????????

De Bekende uit Augustinusga

 

age, ik wilde wel dat al die zieke patiënten die nu door deze corona uitbraak niet in het ziekenhuis terecht kunnen zich zo lekker als mij voelden en gezond mochten zijn
gezondheid is een groot goed

age ik maak mij bezorgt om jou vriendjes daar in Ter Apel ,stel de corona breekt daar uit bij al die ongevaccineerden ,dan gaan er Nederlanders hiervoor het lootje leggen ,maar daar lig jij niet wakker van ,want zo zit age in elkaar toch

eksteroog uit Eastermar

De groep asielzoekers is waarschijnlijk niet minder gevaccineerd dan de rest. Er zijn extra acties van de GGD geweest met tolken.
https://ggdghor.nl/actueel-bericht/vaccineren-asielzoekers/

rienk001 uit Boornbergum

 

er liggen 480 op de ic op 17.ooo.ooo inwoners.
daarom maar alles op slot, mensen ga logisch nadenken ipv msn te geloven

colmic uit Lippenhuizen

Zonder slot lopen de ziekenhuizen helemaal vol en kan niemand nog ergens voor geholpen worden.
Logisch nadenken heet dat.
Te moeilijk voor jou om te begrijpen?

Polvo53 uit Drogeham

 

Alle docenten en leerlingen vanaf groep zes moeten twee keer per week een zelftest gaan doen. Als die positief blijkt, moeten de leraar of leerling en de rest van zijn of haar gezin in quarantaine en zich laten testen bij de GGD. Dit advies geldt voor zowel gevaccineerden als ongevaccineerden.

De zelftesten worden via de school verspreid, maar dit zal naar verwachting wel even gaan duren. Alleen al in het primair onderwijs gaat het om zo'n 1,2 miljoen zelftesten per week extra voor de leerlingen. Scholen krijgen hier naar verwachting volgende week meer informatie over.

Ondanks al deze maatregelen kan het nog steeds voorkomen dat sommige scholen tijdelijk worden gesloten op advies van de GGD. Ook kan een school tijdelijk sluiten als er bijvoorbeeld geen onderwijs meer kan worden gegeven als meerdere leraren in quarantaine moeten. In dat geval wordt overgeschakeld naar onderwijs op afstand.

rienk001 uit Boornbergum

Waar hebben jullie voor jezelf goede en goedkope zelftesten gekocht?

rienk001 uit Boornbergum

Enfin, de testen via de teststraat zijn gratis.

rienk001 uit Boornbergum

 

Uit het OMT advies van 26 november:

In het ziekenhuis worden meer kwetsbare ouderen opgenomen. Dit aantal is opgelopen doordat:
- de eerste lijn overbelast is en de ziekenhuiszorg het niet kan overnemen,
- thuiszorg en mantelzorg door ziekte uitvallen,
- de uitstroom naar de langdurige zorg stokt, - een langere ligduur door betere behandelingsmogelijkheden,
- er is een nog qua aantal onbekende groep die voor een andere aandoening dan COVID-19 opgenomen wordt, maar bijvoorbeeld reoperatief positief test.

rienk001 uit Boornbergum

 

Het had er allemaal heel anders uitgezien als veel niet gevaccineerden die nu op de ic terecht komen gekozen hadden voor een vaccinatie.

Vaccinatie is een vrije keuze, maar het is géén keuze zonder consequenties voor ons allemaal.

rienk001 uit Boornbergum

Hopelijk neemt men je inzicht punt even mee!

nosaofnet uit Lutjegast

 

Waar blijven de zorgverzekeraars met het aanbieden van effectieve programma's om af te vallen bij overgewicht en voor rokers.

rienk001 uit Boornbergum

U bent een enge man aan het worden

zundapp uit Drachtstercompagnie

Slecht en goedkoop merk zundapp.

denker uit Grou

 

Wie is van hout, of wat is erger?:

Door anderen een enge man in wording genoemd worden

of

Jezelf Zundapp noemen?


Maar noem ons geen gekkies of wappies he Zundapp?

Vr.gr. en respect

En dan roepen NOEM ONS GEEN GEKKIES ! ? Zundapp ?


BBBBBBRRRRRRRRROOOEEEEEMMMMMMMMM

age uit Uithuizen

de dikke data show

zundapp uit Drachtstercompagnie

 

Ik was gistermiddag even te shoppen in Leeuwarden. Overvolle straten en winkels. In menig winkel werd meewarig naar mij om gekeken vanwege mijn mondkapje.
I give up: krijg allemaal maar lekker de driedubbele Corona, dat je maar goed ziek mag worden. Kennelijk verdienen we niets anders in de mooie land

ambachtschool uit Hantumeruitburen

Precies 👍 deze wezens willen gewoon niet van deze situatie af.
Maar lekker zo doorgaan.

Janvangent uit Brantgum

 

Zijn jullie het nou eindelijk us eens geworden??

riemersma uit Dokkum

 

Waldnet kan de naam beter veranderen in Rienknet🤣

vogelbektdier uit 't Kret

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan