13.3 °C

Fietsster aangereden door auto in Drachten

Publicatie: woensdag 24 november

 

REACTIES

Gelukkig "valt "bhet mee, zie veel fietsers veel te snel rotondes opfietsen, in Drachten, .. voorrang dat wel, maar automobilisten kunnen niet meer remmen bij een foute inschatting van beide partijen.. : dus niet te snel rotondes op fietsen, scheelt op inzet van hulpdiensten e.d

Km-rider uit Drachten-Azeven

Ja meneer! We zullen naar u luisteren. Er gebeuren vanaf nu geen ongelukken weer.

Waldpyk14 uit Feanwâlden

De auto rijdt de fietser aan. Volgens mij reed daarom de auto te snel. Auto's rijden bijna altijd te snel, of ze rijden de slooti of tegen een paal of tegen een fietser of tegen een boom. Van fietsen zou je dat zelden, daarom: fietsers rijden niet te snel!

outsider uit Damwâld

Het scheelt als je ervaring hebt met het rijden door Drachten in de auto, in plaats van op de fiets. Of suggereren als je niet in Drachten rondrijdt.

Dan weet je gewoon dat fietsers (met name de elektrische) veel te hard op de rotondes aan komen. Ze "denken" onoverwinnelijk te zijn door de voorrang die ze "denken" te krijgen omdat de regels zo zijn.

Ik kijk altijd 2 of 3x voor de zekerheid als ik door Drachten heen "scheur". En dat voor een BMW rijder ;)

Wicked88 uit Buitenpost

@Wicked88 definieer e-bike te hard. (De fietsen zijn begrensd op 25km/u) Dit lijkt mij dom gelul van een BMW-rijder met een fiets die staat met twee lege banden..

outsider uit Damwâld

Bij lange na niet. De ondersteuners gaan harder dan een volledig elektrische aandrijving (spartamet).

Maar alsnog. Als je 25km/u niet hard genoeg vind om opeens uit de dode hoek te verschijnen of rakelings achter een bestelbus te voorschijn komt..

Even een ritje van Damwald nei Drachten yn de spits soe ik sisse. Succes!

Wicked88 uit Buitenpost

Ik heb in de auto nog nooit een fietser aangereden op de fiets ben ik wel 5 keer bijna aangereden door een auto. Een keer op een voorrangsfietspad aangereden in Zoetermeer. Een keer van achteren aangereden door een brommobiel. Een keer in Zoetermeer tegen een auto aangereden die mij geen voorrang verleende. Nu jullie weer met jullie gezeur dat jullie het zo zwaar hebben achter het stuur...

outsider uit Damwâld

 

Geld ook voor auto,s

blackman uit Drachten

 

heel leuk dat gel*l over rotondes maar het ongeval gebeurde niet bij een rotonde.
hoop dat het met de betrokkenen goed gaat.

dutchveteran uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan