11.1 °C

Burgumer (78) discrimineert met 'zwartjoekel' (in Insta-video)

Publicatie: dinsdag 16 november

 

REACTIES
 

Sociaal media maakt meer kapot dan je lief is.

Janvangent uit Brantgum

 

67% van onze gevangenissen is bezet door mensen met alochtone achtergronden. Opsporing verzocht gaat ruim 90% van hun programmatijd over het opsporen van gekleurden. Hoorde deze jongen iets roepen over slavernij? Tja, tuurlijk jong gebruik dat item maar als 16 jarige... Maakt dit mij een racist als ik het over feiten heb?

buurtwacht uit Uithuizen

 
 

Als iedereen nu die uitgescholden word voor kankerlijer voortaan aangifte doet krijgt justitie het heel, heel erg druk.
Sommige medelanders(en ook Nederlanders) gebruiken dit woord zowat in iedere zin en gezien deze gerechtelijke uitspraak is het bij justitie al maatschappelijk geaccepteerd en daar doen we dus niks mee...
En dan nog, WAT is er voorgevallen voor de opname werd gestart want het is meer dan duidelijk dat voor de opname er al trammelant was.
Ps:
Bij dit soort opnames schreeuwt onze politie immers nog altijd het allerhardst dat dit soort filmpjes altijd een vertekend beeld geven om onze sterke arm maar in een kwaad daglicht te kunnen zetten...

virtualizer uit Burgum

 

"Ik ben in Friesland geboren" jawis jong, mei dien frysk accentsje

demuizenvanger uit Harkema

 
 

REACTIE VERWIJDERD

doezelf uit Zwagerbosch

 
 
 

nederland word overgenomen

snotje uit De Westereen

Helemaal mee eens

doedeldump uit Kollumerzwaag

 

Dat soort lui mogen alles zeggen en doen,maar daar wordt vaak niks tegen gedaan. Stel je voor ,want dan kan het wel eens racistisch overkomen.Zeg je dan zelf in een vlaag van woede iets wat die gekleurden niet zint beginnen ze te piepen.

centraal uit Dokkum

 
 

Waar is het respect voor de ouderen?
Ook al zaten zij daar eerst dan kunnen ze ook gewoon opstaan en het bankje aan de ouderen aanbieden, maar het zal wel weer met grote bekken gegaan zijn.. en ja alleen het stukje op internet zetten wat jou past.. als meneer echt racist was geweest was hij niet bij hun op het bankje gaan zitten lijkt me...

BoDuke uit Buitenpost

 

REACTIE VERWIJDERD

peterkratje uit Jirnsum

Waldnet... wat was er mis met mijn reactie...?? Mag ik niet vragen waarom een overvaller die in beeld wordt gebracht vrij wordt gesproken ivm privacy en het nu een donkere man betreft de man op basis van deze beelden ineens wel veroordeeld wordt???

peterkratje uit Jirnsum

 
 

Walgelijke rechtspraak

Elohim uit De Westereen

 

Als dit rechtspraak is in Nederland, dan zijn we diep nee heel diep gezonken.

partyanimal uit Stroobos

 

Deze rechter moet zich kapot schamen. Respect voor deze man. Als je deze ziekte hebt is niet best. Voor de anderen zal ik me maar niet uiten.

dwergje uit De Westereen

 

Als de rechter anders had geoordeeld, was die ook als racist bestempeld waarschijnlijk..
Dat is momenteel de cultuur waarin we leven..
Elke blanke die een gekleurde mede mens een voetje dwars zit of er niet de rode loper voor uit rolt..is een racist.
Apenkop was vroeger een benaming voor kwajongens.. als je dat nu tegen iemand met een kleurtje zegt, voelt ie zich aangesproken .. enigszins begrijpelijk natuurlijk.

Kankerleider is In mijn ogen niet minder erg..

Hoekidoo... uit Metslawier

 

Hoe âlder, hoe wiizer. Blykt by disse wol!

Dat bin ik uit Anjum

 

REACTIE VERWIJDERD

Jptjongejonge uit Surhuisterveen

REACTIE VERWIJDERD.!!
OMDAT DE WAARHEID, Blijkbaar, TE HARD IS.!!

Censuur Censuur Censuur.

De Groeten van:
Zwarte Piet.
Gouden Koets.
Coentunnel.
Standbeelden.
Straatnamen.
Pinksteren.
Enzovoort enzovoort enzovoort.

Oftewel BLANK NEDERLAND.!

Jptjongejonge uit Surhuisterveen

 

Zo drink ik mijn koffie het liefst :
PIK EN PIKZWART ZO ZWART ALS ROET

doekos uit Drachten

En dan ook nog een lekkere negerzoen erbij

centraal uit Dokkum

Mag een jodekoek ook?

kaptein uit Burgum

 
 

De rechter heeft recht gesproken aan de reacties te lezen zijn er helaas nog veel mensen die niet begrijpen wat racisme is….

Dit vind ik uit Burgum

 

Heerlijk heerlijk..Niet over het nieuws maar over de reacties..Het leven is zo eenvoudig: Rechts is goed en links is slecht- DAT volk en DIT soort lui- zwart/wit denken om maar in stijl te blijven...geweldig "Wij zijn de goeden en ij zijn de slechten" is al zo oud als de mensheid zelf. Dat soort kortzichtigheid is gemakkelijk, wordt door velen nageaapt en is niet vreemd maar ik blijf het wel verbazingwekkend vinden.Maar gaat u vooral door. Als het niet zo stompzinnig zou zijn is het in ieder geval voorspelbaar en eigenlijk ook wel vermakelijk maar hoofdzakelijk beschamend.

riemersma uit Dokkum

 

Deze reacties kunnen natuurlijk niet, raar dat het niet verwijderd word door WaldNet?!

supper uit Burgum

 

Mocht u het niet weten: "Racisme is een groep om raciale redenen minderwaardig behandelen of daarover vernederende uitspraken doen".

ambachtschool uit Hantumeruitburen

 

Voor de schreeuwende racistische minderheid is Waldnet een mooie kans om anoniem af en toe even uit de riolen te komen en de onderbuikjes te legen en anderen, de regering, rechters en uiteraard vluchtelingen, ALLOCHTONEN !! de schuld te geven van hun mislukkingen.

O nee, dat heet gebruik makend van het recht op vrije meningsuiting, op een beschaafde manier standpunten uitwisselen..

Toch ?

age uit Uithuizen

Wat maakt dat jij zo neerbuigend doet over mensen op Waldnet Age? Wie zegt dat het hier een minderheid betreft die uit een riool komen? En dat deze racist zijn, en bovendien nog 'mislukkelingen' zijn? Naar mijn beste mening ben je nogal discriminerend bezig. En wat maakt dat jij, al jaren, hier toch rond blijft hangen Uwe verachtelijkheid? Of kom je zo nu en dan de schoolmeester even uithangen? Nou dan heb ik nieuws voor je Age, deze zitten al in een regering. Heb je ook niets aan, net als de mening die jij meent te moeten bezigen. Je weet toch van die wijzende vinger mag ik hopen? Toch?

slomejapie uit Winschoterhoogebrug

Dat is niet neerbuigend. De mensen die onder dit nieuwsitem reageren met hun racistische opmerkingen worden perfect door de heer Age omschreven. Dit is slechts een feitelijke constatering en heeft geenzins te maken met discriminatie.

droktemakker uit 't Kret

 

De waarheid is dat wij opsodemieteren moesten van dat bankje op de markt in Burgum dat werd ons gezegd.Maar je mag niks terug zeggen in Nederland.Fout gegokt dus.Kijk maar naar het filmpje wat er op is gezet.Volgens de politie is daar mee geknoeid.Nou dat wisten wij al.Wat de echte aanleiding was staat er niet op.
Boete met elkaar 616 euro.En op internet alles omgedraaid.Gezegd dat zij daar eerst zaten en wij hen wegstuurden.Allemaal gelogen,dus alles omgedraaid. zelfs mijn woorden gebruikt (wel even 1,5 meter afstand houden he..corona)Maar hoe ik hem noemde werd meteen gezien als racisme.Er werd niet naar me geluisterd bij het gerecht,en ik mocht vooral niks vragen.Heel erg bedankt voor alle fijne reacties op waldnet.Gelukkig staan we niet alleen.

Eerlijk is eerlijk uit Burgum

Ik mag aannemen dat er een hoger beroep gaat volgen?

slomejapie uit Winschoterhoogebrug

Beste anonieme Eerlijk is eerlijk:Het is - lijkt mij- behoorlijk frustrerend om niet gehoord/niet serieus genomen te worden. Dat laat echter onverlet dat u racistische uitingen hebt gedaan. Wat had u gezegd als het Friesche witte blondharige jongeren waren geweest?

riemersma uit Dokkum

We weten nu wel dat jij een foutloos persoon bent, al schelden ze jou uit voor kankerlijer je zal nooit en te nimmer uit je slof schieten maar zwijgen, zwijgen als het graf.
Ik kan je garanderen wie mij het woord kanker naar het hoofd slingert heeft een probleem want ik heb al tweemaal machteloos moeten toekijken hoe dat een mens sloopt.
Één heeft het overleefd maar de andere was reddeloos verloren en daarom ben ik hedendaags zwaar allergisch voor dat woordje, dan gaat er een schakelaar om.

virtualizer uit Burgum

U heeft waarschijnlijk rechten gestudeerd,ha haha.
Friese blondharige jongeren sturen oude mensen niet van een bankje af,hebben thuis geleerd te gaan staan, en hun plaats af te staan aan oudere mensen.Jaaaaaaaa,dat is pas fatsoen.riemersma uit dokkum.En hoe heet het dan als je op een DUBBELE bank samen in het zonnetje zit,met naast ons nog een dubbele bank waar niemand op zat en daar word weggestuurd door deze figuren?NOU!!

Eerlijk is eerlijk uit Burgum

Aha---wij zijn de goeden en zij zijn de slechten dus---jawel- Eerlijk is eerlijk, "Onze kinderen doen zoiets niet" Heel duidelijk, dankuwel.

riemersma uit Dokkum

 

Een terechte boete voor die kerel. (Eerlijk is eerlijk) beschamend hoe u zich gedroeg met grievende woorden. En voor de meesten die reageerden telt, schaam jullie ook diep. Jullie zijn ziek volk. Gelukkig heeft het recht gezegevierd.

Mijan uit Surhuisterveen

Ga eens twee reacties naar boven, lees dat even goed, en kom dan eens terug op je eigen reactie met je ziek volk en het recht heeft gezegevierd.
Gelezen?
Nu weet je wat omtrent dit voorval de ziekte daadwerkelijk zat, uitlokking en het bewerken van video materiaal..
Tegen eerlijk is eerlijk zou ik nog willen zeggen, NIET betalen en probeer dat knoeien te bewijzen door deze twee rotzakken. Je staat echt niet alleen maar het merendeel denk hetzelfde maar bezit niet het lef er openlijk vooruit te komen.
Sterkte met deze gerechtelijke dwaling.

virtualizer uit Burgum

 
 
 
 

“Dan gaat u naar de politie” als je aangifte wil doen tegenwoordig mag je blij zijn dat je na 4 weken langs mag komen op het bureau waarna je vervolgens binnen week een brief hebt dat er niks met je zaak gedaan wordt ivm geen bewijslast. De burger kan niks met de politie op dit gebied.

Gouke sibbele uit Bikkershorn

 

de gemeente beurt een paar centjes om deze vakantiegangers in Burgum te huisvesten en de burger moet zich hier maar aan aanpassen
diep triest dat deze oude man door uitlokking door dit filmpje is gebruikt door deze asielzoekers
sterkte man

eksteroog uit Eastermar

 

De aanleiding lijkt me hoogst onwaarschijnlijk dat de jongeren om afstand hebben gevraagd. Dezen hebben de schijt aan afstand houden en mondkapjes. De ouderen wel en daarom zeer aannemelijk dat de ouderen om afstand hebben gevraagd.
De jongelui hebben m.i. De zaak maximaal uitgebuit en worden daar ook nog voor beloond. Schandelijk!

folkert48 uit Burgum

 

"De rechter heeft recht gesproken aan de reacties te lezen zijn er helaas nog veel mensen die niet begrijpen wat racisme is….
Dit vind ik uit Burgum | 16-11-21 | 21.02"

Helaas zijn er nog veel mensen die geloven dat er geen klassenjustitie is in Nederland en de rechters onafhankelijk zijn van hun politieke kleur.. en dat is D66. Ik heb het zelf meegemaakt, een kleurtje of andere culturele achtergrond en die mensen "ik zie geen reden om te twijfelen aan de verklaring van...."

doekos uit Drachten

 

onomkeerbaar

diuwer uit Boornbergum

 

Haha wat een reacties weer🤣 Wat wel opvallend is, in het dagelijkse leven heb ik nooit veel last van racisme...Als ik deze reacties zo wat door lees speelt er best nog wel wat onder deze crème de la crème inwoners van mijn mooie Friesland. Wat ik me dan oprecht ook afvraag, wie heeft je zo veel pijn gedaan of angst bezorgd dat je iedereen met een huidskleur als het zelfde ras ziet? ( over één kam scheren ) Dat volk,buitenlanders,zwarten ect ect of die ik dan nog wel eens in de kroeg hoor ( over me zelf ) Oh dat is wel een goeie die spreekt fries... Net als het ook maar iets zegt over een persoon wat voor talen hij of zij spreekt... Als voorbeeld heb ik zelf geen enkele moeite met zwarte piet ( zelf een aantal keer het voorrecht gehad om hem te spelen, kreeg hilarisch genoeg zelf make-up op wat natuurlijk compleet overbodig is haha maar goed ) Zelf zou ik geen aangifte tegen deze oude kerel hebben gedaan, het is compleet zinloos om dat soort volk op andere gedachten proberen te brengen.

Swtor uit Dokkum

swtor.Mijn man een oude kerel noemen van achter het scherm ,he Lekker makkelijk.Waar heb ik dat ook al eerder gehoord?Van het zelfde laken een pak.Wel voeding maar geen opvoeding.en mijan eerst maar eens goed nederlands leren.Jullie zijn ziek volk,moet zijn jullie zijn EEN ziek volk.En bedankt he voor het compliment of was het toch een ander volk wat je bedoelde!!!!!!!!!!!!!!!

Eerlijk is eerlijk uit Burgum

Mevrouw.,

78 is een oude keardel. Maar dat doet niet ter zake.
U maakt het er nu niet beter op in het Dorp waar U nu al slecht bekeken word door hier op dit platform er op in te gaan.

Dit is zo weer overgewaaid U weet toch hoe het zit? Geniet nog even van elkaar Het leven is zo kort .

@waldnet het zou jullie sieren het linkje naar de insta te verwijderen , Privacy en zo

kriekhin2 uit De Knipe

@Swtor

Ik ken dat , Ik woon al jaren in hetzelfde gat, kan goed met de buren Maar toen er een huis leeg stond toen kwam er :

Als er nu maar geen Swartsjes komen.

Laat mij bji het woord alleen al de haren ter berge rijzen!
zo 1980!!

Wat bleek ? : De nieuwe buur was donker getint , Maar die sprak Fries . Maar dan schijnt het okay te zijn.

Echt de horreur met sommigen!!

beits uit Holwerd

 

witjoekel mag wel ??

diuwer uit Boornbergum

@Eerlijk is eerlijk

Beste mevrouw,

78 is een respectievelijke leeftijd, in mijn ogen ben je dan in vergelijking met mij oud.

U bent wel erg snel op uw teentjes getrapt, ik had eigenlijk geen mening over de video omdat ik er zelf niet bij aanwezig was.

Nu ik uw reactie zo eens lees, krijg ik wel een vermoeden waarom het recht u niet in het gelijk heeft gesteld.

Ook spreek ik nergens van een ziek volk, misschien is een cursus beheersing Nederlandse taal meer aan u besteedt dan aan mij....

Het taalgebruik van uw man neem ik hem aangezien zijn leeftijd niet kwalijk "Je kunt een oude hond geen nieuwe trucjes leren" en dat is soms ook niet wenselijk.

Laten we er vanuit gaan dat deze blamage snel overwaait en u er niet te lang op wordt aangekeken.

Als de jonge heren meelezen, laat zo ver nog mogelijk de aanklacht vallen. Above and beyond

Swtor uit Dokkum

 

Apekop is toch geen scheldwoord, zeggen wij ook vaak, he apekop rustig aan he. En zwartjoekel racisme, zwart is zwart.
Vrouwen in de rechterlijke macht, D66 types??

Ron1965 uit Drachten

 

Walgelijke rechtspraak

Elohim uit De Westereen

 

"Ook al is er kankerlijer tegen u gezegd, dat geeft u nog niet het recht om te beledigen"

Is kankerlijer dan geen belediging?
Ik zou om die opmerking toch zelf aangifte gaan doen en kijken wat een rechter daar van vindt.
Mocht een rechter dat niet zien als belediging dan is er sprake van discriminatie door de rechterlijke macht.
Een zwartte beledigen mag niet, maar een blanke beledigen wel?

Polvo53 uit Drogeham

Ja Polvo53 dat mag wel, en met deze rechterlijke uitspraak is het alleen maar duidelijker geworden dat dit landje naar de verdommenis gaat.
We zijn de QR code helemaal niet nodig om een tweedeling te laten ontstaan, het is er al en over niet al te lange tijd staan autochtoon en allochtoon lijnrecht tegenover elkaar en gaan we een prachtige toekomst tegemoet.

virtualizer uit Burgum

 

Virtualizer, zolang ik je hier lees roep jij al dat ons land naar de knoppen gaat..
En dat het de schuld is van de regering, politici, rechters, de elite, allochtonen, buitenlanders, van ANDEREN.

Zoals een president van Amerika (John F. Kennedy) ooit zei: Vraag niet: 'Wat kan mijn land voor mij doen?' maar vraag:'Wat kan ik voor mijn land doen?'

Ik laat rechtszaken graag over aan mensen, die daarvoor gestudeerd hebben zoals rechters en de Waldnetdeskundigen.

Het valt mij altijd wel op dat wanneer verdachten/ daders van een misdrijf zwart, getint, allochtoon zijn, hier vaak wordt geroepen dat de straffen veeeeeeel te licht zijn en wanneer de verdachten wit, Fries zijn, sommigen/dezelfden de straffen veeeel te zwaar vinden..

Polvo53, rechters discrimineren niet.
Rechters hanteren het wetboek.
Ik ben geen rechtsdeskundige, mede omdat ik links ben, maar vlgs mij is iemand beledigen niet strafbaar?
Vlgs ons wetboek is racisme, dus racistische opmerkingen maken wel strafbaar en Ambachtschool legt hierboven goed uit wat dat inhoudt.

Het is dan aan de rechter om te beoordelen of zwartjoekel daar onder valt.

Als je 'zwartjoekel' googelt is het vlgs woordenboeken etc wel een racistische opmerking

Dit is mijn reactie en daar moet/mag u het mee doen

Vr. gr repect!

age uit Uithuizen

 

s

age uit Uithuizen

Oei daar zat je even mis met je vriendelijke groeten en respect,pe es(wat gewoon ps moet zijn) ik denk/of weet wel zeker datje weinig mensen plezier doet met die vriendelijke groeten van jou.
Niet een optie om die laten vervallen? Of wil je daarmee je handelsmerk even laten zien

vwman uit De Westereen

Klaar bleekscheet?

virtualizer uit Burgum

Oei daar zat je even mis met je vriendelijke groeten en respect,pe es(wat gewoon ps moet zijn) ik denk/of weet wel zeker datje weinig mensen plezier doet met die vriendelijke groeten van jou.
Niet een optie om die laten vervallen? Of wil je daarmee je handelsmerk even laten zien

vwman uit De Westereen

 

berichten als dit hoe een een oude man word gediscrimineerd en dan reageert en hij dan de racist is. dit is precies waarom velen niet meer geloven in het systeem en daardoor steeds meer radicaliseren tegen over de gekleurde mede mens. die stoeprand lokt me steeds meer aan.....

scorpius uit Engwierum

 

Die oude knarren en die kerel die er later bij komt, zijn tuig. Echt beschamend zulke mensen. Ik hoop dat ze nog lang last hebben van hun optreden en ik gun hen de boete. Ps. Ik maak nooit schrijffouten. U kent waarschijnlijk het woord grievend niet.

Mijan uit Surhuisterveen

Weinig respect lees ik wel voor de ouden van dagen met je tuig.
Gisteren wel gezien welke kleur de overmacht had in Rotterdam trouwens die de boel kort en klein sloegen bij de demonstratie(was geen demonstratie maar doelbewust rellen)?
Helaas alleen maar gewonden ze hadden gericht met scherp moeten schieten op dat volk wat daar als beesten tekeer ging, snoeihard optreden en desnoods maar afschieten die bende is het enige wat nog helpt na al het pappen en nathouden.

virtualizer uit Burgum

 

Je maakt wel degelijk een fout,maar je kan misschien niet zo goed lezen.Maar wel een grote bek op afstand.Ouwe knar,je zult je eigen vader bedoelen,en wat maak jij je druk om een boete of wil jij hem eigenlijk graag betalen,nou ga zo door.

Eerlijk is eerlijk uit Burgum

 

Die oude knarren en die kerel die er later bij komt, zijn tuig. Echt beschamend zulke mensen. Ik hoop dat ze nog lang last hebben van hun optreden en ik gun hen de boete. Ps. Ik maak nooit schrijffouten. U kent waarschijnlijk het woord grievend niet.

Mijan uit Surhuisterveen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan