4,1 °C

Zweef 'valt uit elkaar' op kermis in Kollum

Publicatie: zaterdag 9 oktober

 

REACTIES

Totale paniek. Gelukkig kwam er iemand op het idee om de 'stekker' er uit te trekken. Daarna werd de alles als een gek afgebroken. Zelfs hun eigen familie die een bakje in de ribben had gekregen werd aan haar lot overgelaten. Ze wisten zelf zeker al wat het mankement was en daarom maar snel afgebroken. Ook de 'trip' was verschrikkelijk. Meerdere kinderen last van hun hoofd en handen omdat er niet de tijd werd genomen om te kijken of de kinderen wel goed tegen de rugleuning aanzetten. Heb die meneer er op aangesproken, normaal gesprek niet mogelijk. Toen naar de kassa medewerker en die gaf aan : ik zag/ het gebeuren maar kan hier niet weg. Ik heb toen aangegeven dat de stekker er uit ging als ik het weer zou zien. Waardeloos!

geert80 uit Kollum

Dank voor deze waardevolle reactie. Hoelang heeft t geduurd? En iedereen is er letterlijk uitgesprongen? U mag ons ook mailen

redactiewaldnet uit Burgum

In het filmpje zitten er nog 2 mensen in. Die man is gesprongen en dat meisje ook of heeft zich laten vallen en heeft toen iets in haar er ribben gekregen. Het geluid bleef maar loeien. Ik had het idee dat de aansturing was ' vastgelopen' en hij daarom een eigen leven ging leiden. Ook stond hij daar niet goed. 1 kant in gras en de andere kant op het verharde. Kant van het gras moest ik gewoon mijn benen optillen zoveel hoogte verschil. Voor mijn gevoel duurde het minuten maar is waarschijnlijk 1 minuut geweest. Jonge in het rood heeft zijn leven gewaagd voor de mensen nog in het bakje.

geert80 uit Kollum

Geert moet zich doodschamen het verhaal zo te verdraaien. Maak de exploitant maar zwart, lekker makkelijk. Ook waldnet moet zich doodschamen dit te plaatsen zonder uberhaupt met de exploitant te praten en toestemming te vragen van het plaatsen van fotos en filmpjes waar kentekens, personeel e.d zichtbaar op zijn. Verder is het dieptriest wat gister gebeurd is, dit kost ze duizenden euros terwijl de molen dit jaar nog helemaal opgeknapt is en gekeurd. Roy checkt zijn molen iedere dag voordat hij opengaat dus van laksheid of de uitspraak'oude troep' is geen sprake. Ook is de dame in kwestie helemaal niet gewond en zei dat ze volgende jaar als eerste weer een ritje maakt in deze molen! Dus niet eerst praten en oordelen voor je de feiten kent. Journalistiek is hier ver te zoeken, bah!

Sannemeeter uit Waskemeer

Geert jij leugenachtige achterlijke kutfries dat je rondloopt!
Jij bent bij helemaal niemand van de medewerkers wezen klagen of gedreigd ergens een stekker uit te trekken of wat dan ook, 1 groot bullshit verhaal. En als je een beetje had op gelet zijn naderhand een paar platen verwijderd zodat deze niet alsnog konden vallen, toen is er politie geweest en heeft verklaringen en gegevens opgenomen, pas daarna is er verder afgebroken.
En voor Waldnet, mooi stukje journalistiek om zomaar klakkeloos een ingezonden verhaal over te nemen zonder ook maar een belletje of wat dan ook te wagen met de exploitant, dat noemen jullie dus nieuws? Met je sensatie kop "zweefmolen ingestort"
Dat zal dus ook wel de reden wezen waarom er niet bij word gezet wie deze onzin geschreven heeft.
Oh, en dat een zweefmolen 100 jaar geleden is gebouwd betekend niet dat er ook nog maar 1 schroefje is wat 100 jaar oud is natuurlijk, maar logisch nadenken is voor volk uit omstreken Kollum nogal moeilijk blijkbaar, simpel achterlijk kutvolk.

Yeppp uit Uithuizen

Ik snap je frustratie, maar iedereen uit Kollum over 1 kam scheren is ook niet erg netjes Yeppp.

Kowke uit Kollum

 

Tsja net een Ikea kast. Vooral niet met een slok op inelkaar schroeven....

KuifjeDokkum uit Dokkum

Met dit verschil: Een IKEA kast gaat geen 100 jaar mee voor hij uit elkaar valt.

Polvo53 uit Drogeham

 

Vrachtwagen wordt ook met een spanband ineen gehouden

yourka10 uit Harkema

 

Geert 80overdrijftwei een beetje. Er was geen paniek, iemand wel wat tegen zich aan gekregen, maar iedereen leeft nog. Zie het als een mooi avontuur.

nordeney uit Kollum

 

Degelijk apparaat.Lekker veilig.

centraal uit Dokkum

 

Het niet in de gaten houden van het stophoud onder het kruis. Gaat de molen zijn eigen gang of te wel gezegd lopen.

rom33 uit Heerenveen

De molen stond nog gewoon op de blokken meneer expert! Verhaaltjes de wereld in helpen is lekker makkelijk

Yeppp uit Uithuizen

Vooral wanneer3 punten op harde ondergrond staat en de andere in het zand. leg dan eerst op elke kant in het verlengde kruis en dan haaks. Maar al bij al is het riskant als de ondergrond niet gelijk is. Gevolg dat een molen gaat glijden

rom33 uit Heerenveen

De molen stond nog gewoon op de blokken! Begrijpend lezen ook al te moeilijk voor je?

Yeppp uit Uithuizen

 

Zie het filmpje maar, dat noem ik paniek. Mensen renden heen een weet en niemand bedacht dat dat ding op stroom werkt. Jonge in het rood gaat ook met beide handen naar zijn hoofd, vast niet omdat hij het onder controle had.

geert80 uit Kollum

 

Wie is verantwoordelijk? Gemeente?

Kees van der Meer uit Burgum

Ze worden ieder jaar gekeurt

rom33 uit Heerenveen

worden is het werkwoord
worden gekeurd, dan is gekeurd met een d

mcprutser uit Drachten

 

Dat een gemeente er niet op toeziet dat zulke dingen veilig kunnen draaien

Johanpeter uit Kollum

Welja geef de gemeente maar de schuld, de gehele raad en burgemeester en wethouders maar een gratis rondje aanbieden, de NVWA is aansprakelijk, of de Fuma, want die is verantwoordelijk voor de vergunning.

devil1 uit Kollum

Een attractie moet elk jaar verplicht gekeurd worden.
De gemeente hoort voor dat de kermis begint te controleren of dit allemaal gebeurt is en kan de attractie stil zetten als dit niet aan de regels voldoet. De gemeente is hier blijkbaar nalatig in geweest.

Johanpeter uit Kollum

De molen wordt elk jaar gekeurd en elke dag voor opening gecheckt. Roy is niet nalatig en heel zuinig op zijn molen. Ongelukken gebeuren, wees blij dat het goed afgelopen is.

Sannemeeter uit Waskemeer

 

Die dingen krijgen toch jaarlijks een keuring?

bassie123 uit Dokkum

 

Jammer dat dit gebeurd is , hopelijk is dit te repareren zodat het weer in gebruik genomen kan worden .

voldemort uit Surhuisterveen

 

het verhaal niet groter maken dan het is

zundapp uit Drachtstercompagnie

 
 

Het ergste is nog dat niemand ook maar iets deed. Iedereen stond in de kudde toe te kijken en foto’s te schieten of te filmen!
Verder alle lof voor de eigenaar en personeel! Na het incident hebben ze meteen alles afgesloten met hekken.

Kowke uit Kollum

 

Ben het niet met Kowke eens. Viel mij op dat er maar 1 stond te filmen. En ik heb niet staan toekijken maar wel geholpen. Voor de rest was er weinig wat je kunt doen. Dat het personeel alles snel heeft opgeruimd heeft na mijn idee een heel andere reden!

geert80 uit Kollum

Het waren allemaal telefoons in de lucht. Daarnaast heb ik heb het niet over het opruimen, dat had naar mijn idee inderdaad ook later gekund. Ze hebben de omgeving meteen afgesloten met met hekken en dat was prima.

Kowke uit Kollum

 

Kowke heeft zelf wel actie ondernomem zeker

ronal uit Buitenpost

Toevallig wel ja!

Kowke uit Kollum

 

Wat kun jij overdrijven man beter blijf je gewoon thuis en vertoon je die walgelijke rotharsers van je niet op de kermis, ziek figuur

BOTJE uit Uithuizen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan