15.4 °C

Horeca moet 'coronapas' gaan controleren

Publicatie: 14 sep 2021, 19.45

 

REACTIES

Kolkzicht lekker stoer via fb dat zeggen, maar ben benieuwd wat ze doen als de gemeente met sluiting gaat dreigen, want dat mogen ze doen.

rommie uit Niawier

Kijk daar was stoere rommie ook weer met een doelloze reactie .De bek ook altijd open op waldnet en ik weet niet waar nog meer .

henkie04 uit De Westereen

Vergelijkbaar met rookverbod. Eerst allemaal protest en inmiddels is het echt asociaal als mensen binnen roken.

Gemeente weet in elk geval waar ze kunnen beginnen met controleren. In Sumar was ook een kroeg die zich niet aan regels zou houden.

Wendt uit Burgum

Het wijzen naar begint al.
Fijne samenleving krijgen we.

peukje uit Burgum

Moet elke zaak voor zich weten.
Ik krijg zomaar deja-vu nu..

Frysk Famke uit Drachtstercompagnie

 

@redactie, wel een erg selectieve poll. Op deze manier zet je 2 partijen direct tegen over elkaar. Waarom niet een paar andere keuze opties erbij? Zoals

- Wellicht verstandig.
- Het proberen waard, maar blijf het zien als een field lab evenement.
- Geen mening.
- etc, verzin maar een andere optie.

Met deze twee opties die er nu staan, is het alleen voor de voor- en tegen-standers. Er zijn vast ook mensen in de regio met een andere mening, of twijfelen etc.

dmotion uit Dokkum

Je hebt een punt, we gaan het alleen niet meer veranderen. Het mooie van de poll is wel dat je anoniem stemt (gekoppeld aan account). Nuance kan hier gegeven worden eventueel.

Dank voor commentaar en reactie. We gaan er zorgvuldiger mee om bij een volgende keer.

redactiewaldnet uit Burgum

@redactie, zet dan bij de uitslag "niet representatief voor alle lezers of regio" neer oid. Zoals het nu overkomt is het uitlokking. Uitlokking is voor een journalistiek persoon/medium niet geheel verboden, maar toont wel aan hoe betrouwbaar het is.

Maanden terug wouden jullie de kwaliteit verbeteren bij de comments, nu vragen jullie om kwantiteit op jullie site.

Het is maar een bescheiden mening van een niet journalist, doe er mee wat jullie willen.

dmotion uit Dokkum

 

Hoezo 2 partijen tegen elkaar via de poll? Dat doen onze heren in den haag al. Klasse Kolkzicht. Nuchtere mensen. Velen zullen volgen.

Frieskk uit Drachten

@Frieskk, dit is toch een regionale nieuwssite? Het is toch interessanter om een compleet overzicht van meningen te zien, los van de heren Den Haag? Een paar andere keuze mogelijkheden erbij zou een hele andere uitslag geven. Los van je eigen mening, dan zie pas wat er in je eigen regio leeft.

dmotion uit Dokkum

 

Ik ben ingeënt en heb niks met wappie folk. Maar dit gaat ook mij te ver.

Waldpyk14 uit Feanwâlden

 

Hugo de Jonge: "We moeten voorkomen dat er te veel ongevaccineerde mensen gelijktijdig met corona in het ziekenhuis komen".

vervolgens mag een ongevaccineerd iemand met een negatieve test rustig naar de kroeg, waar hij door talloze gevaccineerde ongeteste mensen kan worden besmet.

Conclusie: Hugo wil per sé met een wattenstaaf in je neus als je het vaccin weigert. Hoe doorzichtig.

Hamster77 uit Drachten

 

Je gaat toch ook naar het stemhokje met 1 keuze? Dan heb je ook geen keuze met “ wellicht” of “misschien. Dit wat er nu gebeurd is de meest zware stap van het hele coronaverhaal. En nu wordt het gebracht als grote versoepeling. Trieste samenleving aan het worden. Een kabinet wat demissionair is gaat het volk restricties opleggen. Opmaak naar nog gekkere dingen.
Kijk naar Israel. 99,7 % gevaccinneerd. Nog nooit zoveel besmettingen. Zie ik nergens op tv.

Frieskk uit Drachten

Israël had 9,2 inwoners op 11 jan. 2021.
Tot dusver hebben meer dan 5,8 miljoen Israëliers ten minste één injectie met het vaccin gehad, 5,4 miljoen zijn twee keer geïnjecteerd en ongeveer 845.000 drie injecties.(Op 15 augustus 2021).
Dit lijkt mij niet 99,7% gevaccineerde bewoners van Israël
Bron: www.joods.nl

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk

 

Ook ik ben volledig gevaccineerd maar zal de horeca waar ze mijn coronapas willen zien negeren
Bovendien als ik in een restaurant mijn pas moet laten zien wil ik ook de corona passen van het horeca personeel zien of ook zij allemaal gevaccineerd zijn ,aangezien het bedienend personeel vaak studenten zijn heb ik zo mijn twijfels.

Thirsa uit Kollumerzwaag

Juist. Een agent die naar id vraagt moet zichzelf ook kunnen legitimeren. Maar blijft raar allemaal. Hopelijk zijn we er straks een keer van af.

Waldpyk14 uit Feanwâlden

 

Ik ben volledig gevaccineerd.
Dat heb ik voornamelijk voor een ander gedaan, voor mezelf hoefde het niet zo.
Maar voor de kwetsbare mensen heb ik dat graag over.
Iedereen die dat wil is inmiddels ingeënt.
Die keuze is gelukkig vrij.
Zou vrij moeten zijn, maar is het dus niet.
Onze regering heeft lak aan die vrijheid.
Met die QR code zetten ze nu een hele groep weg.
Bovendien: je zet toch niet een app van zo'n onbetrouwbaar kabinet op je mobiel.
Voor mij is het een stap te ver.
Vrijheid is nog altijd een groot goed.
Voor mij geen QR Code.
Hulde aan de horeca die ook niet aan uitsluiten doen.

peukje uit Burgum

 

Eerst jeuzelen van laat je vaccineren kan je niet besmet worden of een ander besmetten... en nu het paspoort opdringen onder het mom van mogelijk besmettings gevaar... dus waarom die druk voor een paspoort? Voorloper voor een chip in de rechterhand ???!

Rudi C uit Hurdegaryp

 

De tweedeling is een feit en angst regeert. Goh wie was dat ook alweer in de vorige eeuw die hetzelfde deed !

klaas67 uit Gytsjerk

 

REACTIE VERWIJDERD

zundapp uit Drachtstercompagnie

Tweespalt in families, vrienden groepen, kennissen, collega's. Ik hoorde van een kennis, binnenkort familie jubileum. Niet gevaccineerden niet welkom op feest.

Kees van der Meer uit Burgum

 

ik vindt het wel wat hoor, dat gedoe met een corona pas

en dan te bedenken dat die mensen die naar het buitenland op vakantie zijn geweest en grote kans maken om hier nog meer corona varianten heen te brengen ,dezen zijn nu ineens vrij gesteld van quarantaine
waar slaat dit op

eksteroog uit Eastermar

 

REACTIE VERWIJDERD

age uit Uithuizen

Zo'n 80-85% van de bevolking heeft zich inmiddels laten vaccineren. De overigen hebben hun redenen om het niet te laten doen. Daar kun je iets van vinden, maar dat is hun recht.
Nu iedereen inmiddels ruimschoots de gelegenheid heeft gehad, zal het percentage de komende tijd niet veel meer stijgen. Dat is een voldongen feit.
Ga ik nu te ver door te stellen, dat deze 15 tot 20% ongevaccineerden de oorzaak zijn dat we voorlopig niet terug gaan "het oude normaal", iets wat ons in het begin van dit jaar was beloofd?

drachtern uit Drachten

Gevaccineerden kunnen net zo goed iemand besmetten dan de niet geprikten, het maakt allemaal geen ene donder uit en wie die zoals de wind waait waait mijn jasje praatjesmakers gelooft die snappen het na twee jaar nog steeds niet..
De vaccinaties zorgen ervoor dat je niet doodziek word(zal niet voor iedereen gelden maar dat is met alle virussen en ziektes zo)en het loodje legt.
Een virus verdwijnt ook niet, die blijft en muteert net zo hard als de alom bekende griep dus maar snel naar het "oude normaal" want anders gaan we een crisis tegemoet die we allemaal flink zullen gaan voelen.

virtualizer uit Burgum

 

De poll van waldnet lijkt me duidelijk. Alle horeca in friesland gezammelijk optrekken tegen dit belachelijk besluit.Iedereen binnenlaten

bigfoot55 uit Burgum

 

Of je nou ingeënt bent of niet, voor deze verplichte controles kun je niet zijn. Is nergens meer voor nodig, de bereidheid om te vaccineren ligt hoog, de 75% word of is al gehaald.

1 Onnodige geldverspilling van overheidsgeld wat wij toch wel weer gaan betalen.
2 discriminatie, je mag mensen niet uitsluiten of buitenspel zetten.
3 niemand heeft ook maar iets met jouw medische gegevens te maken.
4 hoe kan een demissionair kabinet zulke ingrijpende beslissingen nemen.
5 veiligheid is een illusie, je bent nergens echt veilig. Een vaccin is niet 100% veilig of beschermend. Ook in veilige auto's kun je een dodelijk ongeluk krijgen, dat is het leven.
6 niet iedereen heeft een telefoon of begrijpt apps.

Het is te hopen dat deze geld verkwistende dwingende onzin snel ophoud.

keiki uit Drachten

 

Politie agent spelen bij de deur voor de horeca, probeer dat maar eens orde te handhaven gaat ramen en deuren kosten.

rom33 uit Heerenveen

 

Deze pas slaat helemaal maar dan ook helemaal nergens op. Dit is pure macht misbruik en discriminatie. En elke verrader die hier achter staat moet zich dood schamen vind ik. Dit doet mij denken aan een tijdje geleden.. toen was er ook zo iets geloof ik ;-)

JippaH uit Bakkeveen

 

As it net kin sa't it moat dan moat it mar sa't it kin..... Oftewel vaccinatie gewoon wettelijk verplicht maken voor iedereen die geen medisch bezwaar heeft. Want als je niet meewerkt aan de bestrijding dan werk je mee aan de instandhouding van het virus. Zo simpel is het, een tussenweg is er niet...

waldorf.statler uit Buitenpost

Hou toch op, de mensen die zich willen laten vaccineren hebben dat inmiddels gedaan. Slechts 15% blijft er over, een deel kan het om medische redenen niet, een deel is principieel tegen en een deel is gezond en boeit het simpelweg niet. Ik hoorde tot die laatste groep, maar ben nu principieel tegen. Mensen dwingen is een stap die veelste ver gaat. Ik ben ook enorm teleurgesteld in de mensen die een ander menen te moeten dwingen. Gatverdamme! U zou zich moeten schamen. Geef de kroegen zelf de beslissing of ze iedereen of mensen met pas toelaten.

Bauke122 uit Harkema

En een aandeel van die 15% heeft het virus natuurlijk ook al gehad...

Bauke122 uit Harkema

 

De niet gevaccineerden zijn een gevaar voor de volksgezondheid

andersiets uit Dokkum

Als u ergens in de afgelopen 180 dagen gevaccineerd bent mag u zo doorlopen, ik moet mij eerst testen. Is de kans nu groter dat ik het virus heb en aan u geef of andersom? Juist! Op festivals zijn de verspreiders bijna per definitie gevaccineerden.

Bauke122 uit Harkema

 

allemaal dan maar na de kerk daar hoeft het niet biertje gratis denk ik

henkdijk uit Ezinge

 

Ik denk dat de meeste voorbij gaan aan het feit dat het elkaar besmetten niet het probleem is, maar dat onze ziekenhuizen niet weer vollopen.
Met hoge besmettingspieken gaat dat wel weer gebeuren en komen de lockdowns ook weer.
Dus kies maar.
Nederlanders zijn een stelletje oude zeuren, in tweede en derde wereld landen was roken al jaren verboden in de horeca, hier bleven ze maar stampvoeten als kleuters.

Polvo53 uit Drogeham

Ik vindt ook niet controleren, lopen ziekenhuizen weer vol.

Maatregelen van de overheid sluit de horica en theaters.

Wie zijn belang is het nu dat het beheersbaar blijft?

onafhankelijkdenker uit Hallum

Ok polvo ik ben niet gevaccineerd . Ben chauffeur en de hele week in quarantaine. Als we afstand houden kan er eigenlijk niets gebeuren en dat doe ik wat veel gevaccineerden niet doen.moet ik dan die rotzooi in mij laten spuiten.dus dat blijft zo door deze mensen

robby143 uit Harkema

@onafhankelijkdenker.
Een gezond mens heeft duizend wensen, waaronder een horeca bezoekje.
Een ziek mens maar één, en die kan niet meer geholpen worden als het ziekenhuis weer vol loopt.
Kies zelf maar wat je het belangrijkste vind.

@Robby
Elk pilletje wat je van dokter haalt is chemische rotzooi, kanker medicijnen zijn erger dan rattengif.
Maar toch loopt iedereen met een kwaaltje naar de dokter.

Polvo53 uit Drogeham

Ik bedoel dat als de horica niet controleert ze zelf weer het slachtoffer worden.
Cijfers lopen op en zijn eersten die weer dicht gaan.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

REACTIE VERWIJDERD

Nachtrijder uit Drachten

Waarom is de controle door de horeca in het buitenland geen probleem. Gaat heel snel, gasten lopen met mobiel naar binnen personeel checkt met app waarna je naar je tafel wordt gebracht of de check vind plaats als je je consumptie besteld. Tijd kwijt? Ong 15 sec per persoon. Ik zal de horeca waar niet wordt gecontroleerd overslaan. Geen coronacheck app? Mag jf gratis testen, betaald deze maatschappij ook nog voor je. Stop toch eens met het eeuwige gezeur. Kijk eens wat er mogelijk is!

HenkdeTank uit Drachten

Je vergeet gemakshalve dat je je dus eerst ergens moet laten testen. Even gecontroleerd wat dat voor mij is, Drachten 10,9km. IK werk thuis dus kom daar ook nooit en heb geen auto. Erg fijn dat als ik net even een snackje en 3 piljes in het cafe wil nemen, ik dus eerst met de bus/fiets naar Drachten mag en terug. Kost een boel tijd, geld en het spontane is er af. En het zijn de gevaccineerden die zeuren, de niet-gevaccineerden zijn wel sociaal en dwingen niemand anders deze maatregelen op. Want laten we eerlijk wezen, de gevaccineerden kunnen nog steeds besmetten. Sterker nog: in een omgeving waar gevaccineerden door kunnen lopen en niet-gevaccineerden moeten testen, zijn het de gevaccineerden die anderen besmetten...

Bauke122 uit Harkema

Ik had dit dus even gecontroleerd en als datum 28 sept genomen. Een test is 2 dagen geldig, dus moet ik me laten testen op 27 of 28 sept, maar 27 september is dus al vol. Erg vervelend als je die dag toevallig wel in de stad zou zijn.

Voor de mensen die wel in de grote plaatsen werken en op zaterdag naar het cafe willen, maar vrijdags vrij zijn, betekent dat dus dat ze alsnog apart daar heen moeten rijden om je te laten testen. Kost dus wat meer tijd dan die 15 sec van u.

Bauke122 uit Harkema

Of toch maar vaccinatie 💉 ⌚ 😎.

HenkdeTank uit Drachten

haha nee, ik laat mij niet dwingen. Ik vermaak mij prima met m'n vrienden. Kost ook nog maar eens 10% van een avondje op stap. Het is alleen jammer dat de horeca er de dupe van wordt. De horeca die er niet aan mee doet zal ik zeker steunen.

Bauke122 uit Harkema

 

Niet gevaccineerd maar wel corona dan ook niet naar ziekenhuis.

andersiets uit Dokkum

Gevaccineerd en bijwerkingen, dan ook niet naar het ziekenhuis... Of zullen we gewoon even normaal doen.

Bauke122 uit Harkema

Die bedrijven die het wel willen controleren kunnen van de klanten de zelfde vraag verwachten.Is het personeel wel gevaccineerd en/of getest? Zo ja,mogen we daar dan even de bewijzen van zien,want aangezien de anderhalve meter verdwijnt willen we wel de zekerheid dat personeel gevaccineerd en/of getest is.Ook is het zo dat er veel jonge vakantiekrachten zijn,dus graag even die zekerheid.Het wordt een grote rotzooi met die bewijzen wat natuurlijk ook nog eens een enorme inbreuk is op de privacy. De regering wil wat doen,maar dit soort maatregelen werken averechts alleen hebben die ezels dat niet in de gaten. Het is dan ook logisch dat veel horeca bedrijven het niet gaan naleven.

centraal uit Dokkum

 

Niet gevaccineerd maar wel corona dan ook niet naar ziekenhuis.

andersiets uit Dokkum

Wacht maar totdat naar het ziekenhuis moet en de qr code werkt niet bij de deur. Geen behandeling.

rimmersma uit Broek

 

09:09
Twee artsen die veel geld hebben verdiend aan coronatesten zijn van plan om de GGD West-Brabant een schenking te doen van 300.000 tot 500.000 euro. Een van hen is de bekende Bredase arts-microbioloog én OMT-lid Jan Kluytmans.

Beiden maken deel uit van de elfkoppige maatschap MAMBZ, die zich verhuurt aan ziekenhuizen in Breda, Roosendaal, Tilburg en Terneuzen. De vier zijn eigenaar van Microvida, een commercieel lab dat coronatesten onderzoekt voor de GGD.

Uit het AD.
Een OMT lid die dus blijkbaar heel rijk word van die testen.

peukje uit Burgum

Tja en dan ook nog een Hugo en Rutte als vertegenwoordigers en kassa. Angst regeert en stel je vragen ach dan ben je meteen een wappie.

klaas67 uit Gytsjerk

Je vraagt je dan wel af hoeveel andere OMT leden eigen belang hebben bij een test/QR maatschappij.

peukje uit Burgum

 

De niet gevaccineerden zijn een gevaar voor de volksgezondheid

andersiets uit Dokkum | 15-09-21 | 08.16 tjonge jonge oei ik ben een gevaar dus , denk dat gevaccineerder eerder een gevaar zijn

janez uit 't Waar

Moet je ook niet naar de dokter gaan als je het hebt

andersiets uit Dokkum

Moet je ook niet naar de dokter gaan als je het hebt

andersiets uit Dokkum

Waarom ben ik als een gezond mens, niet gevaccineerd een gevaar voor de samenleving?
Er zijn goedwerkende medicijnen voor covid.
Huisarts Rob Eelens heeft dit in 2020 toegepast en binnen een week waren de patiënten opgeknapt en volgens mij niemand overleden. Nu heeft deze beste man een boete gekregen omdat hij deze medicijnen die al 50 jaar op de markt zijn voorschrijft, hoe krom wil je het hebben.

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk

 

REACTIE VERWIJDERD

Nachtrijder uit Drachten

Maak je borst maar nat...er staat ons nog heel wat te wachten.

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk

 

https://www.dumpert.nl/?selectedId=100009796_0d272247 schijnheilige bende,ook in Frankrijk.

klaas67 uit Gytsjerk

klaas 67_ Allemaal de schuld van Rutte en de Jong..Hun macht reikt wereldwijd..

riemersma uit Dokkum

Riemersma heeft zijn Duitse stampertjes al in het vet gezet. Binnenkort kun je de rode armband van riemersma scannen met een qr code!

Voor volk en vaderland!

rimmersma uit Broek

 

@andersiets kijk jij bent het voorbeeld van mensen met een mening die gevaarlijk is. Tijd geleden hadden we de pik op dikke mensen, als jij jezelf vol vreet en dan ziek word daar wil jij dus ook niet voor betalen. Je gaat er bij voorbaat van uit dat het aan hunzelf ligt. Ondertussen is het wel bewezen dat dik zijn een gevolg kan zijn van van alles en nog wat.
Iedereen betaald zorgverzekering, dus iedereen heeft recht op medische zorg.
Dus jij zegt als je niet gezond doet dan heb je geen recht op zorg. Dat gaat veel te ver, als jouw kind in een boom klimt dr uit donderd, zn been breekt, dan kan ik dus zeggen, daar betaal ik niet voor, moet je maar niet in een boom klimmen. Ik klim ook niet in een boom.
Dat is toch raar? Dat kan toch niet? Van een deel van de mensen weten we dat ze het niet willen, van een ander deel weten we het niet. Omdat die groep niet gehoord word. We vaccineren voor de zwakkeren in de maatschappij, die groep kan zich niet laten vaccineren omdat dit gevaarlijk is voor hun. Medicijn allergie is daar een voorbeeld van, ik weet niet of mijn famillie dit prikje overleeft. De 1 zwelt op loopt blauw aan en moet binnen 10 minuten geholpen worden. Antistoffen tegen zo'n aanval werken al niet meer goed, de laatste keer dat ze in het ziekenhuis was hebben ze haar bijna niet kunnen redden en de vraag is of ze het de volgende keer wel overleeft.De overheid blijft maar roepen dat het veilig is. Waarom kan een arts mijn fam dan niet verzekeren dat ze niet allergies zullen reageren op de prik? Waarom is er in het nieuws wel gewaarschuwd voor mensen met een zware medicijn of voedsel allergie? Jouw mening is gevaarlijk voor deze groep.
En dan nog je hebt de vrijheid in dit land om een keuze te kunnen en mogen maken. Je hoeft geen prik, je mag een prik. Gelukkig is de inentingsgraad gehaald, daar is iedereen die dat niet kan en durft erg dankbaar voor.

keiki uit Drachten

 

Het schijnt wel te werken.
GGD ziet 'opvallende' stijging in vaccinatie-afspraken na coronapas-aankondiging.
nos.nl
https://nos.nl/artikel/2397895-ggd-ziet-opvallende-stijging-in-vaccinatie-afspraken-na-coronapas-aankondiging

gerard00 uit Houtigehage

de ministers moeten hun streepjes ook halen

over zoveel jaar staat er in de geschiedenis boeken te lezen dat de QR code ons corona landje gered heeft
deze hele QR code is natuurlijk een zinloos instrument ,en weer honderden miljoenen euro's weg gesmeten
ik hoef mijn rijbewijs toch ook niet via een mobiel te laten zien

eksteroog uit Eastermar

 

REACTIE VERWIJDERD

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk

Er zijn mensen die tot in het bot overtuigd zijn dat vaccineren schadelijk is en dat ze daarom uitgesloten worden van de maatschappij.
Wij als maatschappij moeten dan ook accepteren dat zij liever hun covid kennis opdoen bij o.a. facebook of twitter dan bij de reguliere geneeskunst waar zij in tijd van nood dan weer gretig gebruik van maken....🤪 🤦‍♂️

HenkdeTank uit Drachten

Nou zoals ik het lees heeft "Laatjenietgekmaken" zich zelf wel helemaal gek laten maken.
Totaal uit de duim gezogen doden en andere aandoeningen bedacht door wappie sites.
Laat ik er dan nog maar even op wijzen dat na slecht zes trombose gevallen met AZ met dit middel is gestopt.
De meeste mensen die met corona op de IC kwamen te liggen kregen trombose, het gros overleed.

Als je het over onderzoek hebt dan moet je dat zelf ook doen, niet achter de PC op wappie sites, maar in een ziekenhuis.
Als je zoals ik daar werkt, kun je het met eigen ogen zien.
Maar ik denk dat je al zo met desinformatie vergiftigd bent dat er geen redden meer aan is en in een ziekenhuis je eigen ogen niet geloofd.

Polvo53 uit Drogeham

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk | 15-09-21 | 17.50--
Dit grenst aan ongelooflijke, waar haal jij in vredesnaam die cijfers vandaan??

riemersma uit Dokkum

Zoals ik zei in mijn verhaal komt dit uit een lezing die advocaat Arno van Kessel heeft gehouden en dit staat op Bitchute. Dit zijn feiten want hij gaat voor artsen voor waarheid een rechtszaak tegen de staat aanspannen.
Een advocaat moet zijn argumenten kunnen verdedigen.
Deze feiten hoor je niet op nu.nl, de nos of in de telegraaf.

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk

Dus als een advocaat een rechtszaak wil beginnen dan is het waar?
Hele rare redenatie, de uitslag van die rechtszaak heb jij dus al beslist?
Deze advocaat is ook al op het matje geroepen bij de orde van advocaten omdat hij het niet zo nauw neemt met de regels.
Niet een erg betrouwbaar persoon dus.

Polvo53 uit Drogeham

 

Alles is tijdelijk met deze coronawaanzin. 2 stappen vooruit en 3 stappen achteruit.
We gaan nooit meer terug naar zoals het was. De elite wil de kosmische christus op het toneel brengen en daar hebben ze haast mee. Dit is niet de Here Jezus maar de duivel zelf.
Rutte heeft agenda 2030 getekend en ze zijn al aardig op weg met hun plannen.
Binnen enkele jaren verdwijnt het bsn- nummer en betaal je met je lichaam.Contant geld is dan weg.
Dit is rond 2024/ 2025.

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk

Al die jaren van gedenken en twee minuten stilstaan kunnen ze wel mee stoppen gezien sommigen hier blind tekenen en schreeuwen om het weer in te gaan voeren.Want daar komt het in principe op neer als men mensen bewust weer gaan uitsluiten om iets wat nooit weer verdwijnt.
Het oude normaal komt nooit weer terug en in de plaats daarvan krijgen we twee kampen die elkaar steeds meer en harder in de haren gaan vliegen...

virtualizer uit Burgum

@laatjenietgekmaken.... 🤪

https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-agenda-2030-idUSKBN2AN2CQ

HenkdeTank uit Drachten

Als je kritische vragen durft stellen, word je al snel als wappie beschouwd.
Liever een wappie dan een swabbie

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk

kritische vragen??? Achter nepnieuwsbedenkers hobbelen..niet meer en niet minder..

riemersma uit Dokkum

Jij neemt alles voor waarheid aan wat ze tegen je zeggen? Als Peppie en Kokkie alias dhr. Rutte en de Jonge in de sloot springen, spring jij er ook in zéker

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk

Als je anders denkt als de massa krijg je een stempel van complotdenker, wappie, gelover van nepnieuws.
Ik probeer de mensen te waarschuwen maar helaas lijkt het bij de meeste mensen niet binnen te komen,
ze zijn te bang gemaakt en geloven alles wat de media hen voorschotelt

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk

De taktiek is mee gaan met dat gelul en het nog veel erger maken tot ze bijna merken dat ze voor lul staan. Ik heb daar altijd veel plezier mee.🤪😊😁

HenkdeTank uit Drachten

 

Corona blijft net als de griep , wordt gewoon in oktober een mix prik voor corona en griep 1 ieder mag zelf weten of hij deze neemt of niet .

gevatri uit Drogeham

 

Polvo53
Jij mag van mij denken wat je wilt, als jij denkt dat ik alles uit mijn duim zuig is dat jouw vrije mening. Bij een paracetamol krijg je een bijsluiter met bijwerkingen.
Bij deze inenting mag je hem zelf opzoeken op internet.
Vaccin is veilig en getest, er zijn wel 100.000 mensen aan overleden in de EU maar maak je geen zorgen. Bevat grafeenoxide : er wordt verwacht dat je binnen 5 jaar bent gestorven.
Nogmaals zelf onderzoek doen en word eindelijk eens wakker.

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk

volkomem met u eens

henkdijk uit Ezinge

@Polvo53;
Dat jij in het ziekenhuis de WC's mag schoonmaken en de gangen mag aanvegen maakt jou geen deskundige hé..

Nachtrijder uit Drachten | 16-09-21 | 09.24
--------------
En ik maar denken dat alle reageerders op Waldnet deskundig zijn op ELK gebied..

riemersma uit Dokkum

@Nachtrijder en riemersma, kijk zo ontstaan nu al die wappie verhalen, gewoon maar iets aannemen en een geloofsgenot van jou verteld verder dat ik schoonmaker ben.
Zo werkt dat in wappie wereld.

Maar al zou dat zo zijn, ook als schoonmaker zie je de ellende met eigen ogen.

Polvo53 uit Drogeham

De taktiek is mee gaan met dat Wappie gelul en het nog veel erger maken tot ze bijna merken dat ze voor lul staan. Ik heb daar altijd veel plezier mee.😁😂

HenkdeTank uit Drachten

Ja Henk voor jou is dat misschien leuk, anderen hebben wel vrienden om wat mee te doen. Maar voor die tactiek moet je wel een persoonlijkheid hebben natuurlijk.

Bauke122 uit Harkema

Goede zaak dat ongevaccineerden zich moeten testen met een test die geldt voor24 uur voor toegang tot horeca en culturele instellingen en dat het vaccinatiebewijs / ziekte doorgemaakt voor de anderen toegang geeft.

Het is dus geen verplichting dat je je moet vaccineren.

Het betekent minder besmettingen en ziekte voor de gevaccineerden en minder ziekteverzuim voor werkgevers. Daardoor komen minder mensen op de IC en kunnen mensen geholpen worden die nu op de wachtlijst staan.

Mooi dat op deze wijze meer kan.

Ongevaccineerden hebben een flink aantal maanden de tijd gehad om zich te laten vaccineren. Als ze zich niet laten vaccineren dan kunnen ze beter thuis blijven van school of werk of sport/hobbies. Het kan niet zo zijn dat de grote groep die gevaccineerd is ten eeuwige dage rekening moet houden met de kleine groep ongevaccineerden en door hen in hun vrijheid wordt beperkt. Op deze wijze gaat het leven van gevaccineerden weer door en wordt het weer voor hen weer normaal.

rienk001 uit Boornbergum

De gevaccineerden deden het toch voor de zwakkeren van de maatschappij ?? Ze doen het toch niet om meer vrijheden te verwerven !! Laat je lekker volspuiten met een experimenteel goedje waardoor jezelf misschien minder ziek wordt door corona je kunt ondertussen zonder het zelf te beseffen wel een corona BOM zijn en anderen besmetten.Helaas beseffen de trotse gevaccineerden dat blijkbaar niet of ze zijn er te arrogant voor.

klaas67 uit Gytsjerk

Als je geen prik kunt halen vanwege medische redenen dan begrijp ik heel goed dat je de pest in hebt om bij elk uitje een negatieve test te moeten tonen.

Maar als je je niet laat prikken omdat je bullshit gelooft en ook nog te beroerd bent om een test te doen: fuck you.

rienk001 uit Boornbergum

Welke bullshit je maar geloofd die van corrupte liegende politici of van mensen die wel de juiste vragen durven stellen maar worden weggezet als aso's of wappie. Mooi dat je volledig geprikt bent blijkbaar en vergeet niet alle komende boosters te halen ,de tijd zal 't leren wie er gelijk heeft want het is allemaal nog een groot experiment !!

klaas67 uit Gytsjerk

Tsja....corrupte liegende politici tegenover de juiste vragen willen stellen... Zij zijn de slechten en wij zijn de goeden..Hoe simpel is het of hoe simpel kun je het brengen met zoveel vooringenomenheid.

riemersma uit Dokkum

Over vooringenomenheid gesproken, zie je wel eens op hoe goed die politici naar elkaar luisteren in hun ettelijke debatten..tenenkrommend gewoon!
Men zit er puur voor zichzelf, heb je je preekje gehouden dan weer snel in de telefoon/tablet of laptop want wat boeit mij die ander, beetje lachen en ginnegappen en verveeld kijken...Maar niemand die er wat aan doet en trouwens, ze doen het bijna allemaal op een paar na.
Zou goed wezen daar een paar toezichthouders met een lange wapenstok de orde en het fatsoen naar elkaar weer bij te gaan laten brengen bij dat stelletje aso`s, wie op internet kijkt gelijk zijn media apparaat kapot slaan waar hij of zij bijzit zonder waarschuwing.

virtualizer uit Burgum

https://www.ad.nl/binnenland/live-rivm-2130-nieuwe-besmettingen-qr-code-blijft-staan-na-besmetting-gevaccineerde~ae6cc030/ Dus Riemersma je kunt rustig met corona besmet zijn maar je groene vinkje blijft staan ! Toch maar eens vragen gaan stellen lijkt me of heb je nog steeds vertrouwen in Rutte en zijn bende !!!

klaas67 uit Gytsjerk

Uh ..ja en? Ik heb twee vaccinaties gehad en als ik corona mocht krijgen houd ik een groen vinkje en/maar blijf thuis tot ik beter ben...wat is daar moeilijk aan?

riemersma uit Dokkum

Als er in ziekenhuizen moet worden gekozen tussen een ongevaccineerde met covid én een gevaccineerde dan krijgt wat mij betreft de gevaccineerde de voorrang.
Ongevaccineerden hebben genoeg tijd gehad.

rienk001 uit Boornbergum

 

Het lijkt me verstandig dat bedrijven meewerken aan het controleren op toegang. Het overgrote deel van hun klanten is gevaccineerd en brengen meer geld in het laadje dan de ongevaccineerden.

Als de bedrijven controleren op toegang voelen gevaccineerden zich beter beschermd en zullen eerder komen.

Tel uit je winst!

rienk001 uit Boornbergum

Bij de ongevaccineerden horen juist gezonde jongeren, net als ik. Die gaan naar de kroeg, niet de 70plussers. Daarnaast lijken mij de uitgaande mensen minder bang volk dan degenen die normaal al niet op stap gaan.

Bauke122 uit Harkema

Niet alleen jongeren zullen een coronapas nog hebben, maar ook de anderen.
Heb je wel goed opgelet of ben je gewoon dom?

Horeca is bv terras, hotel, restaurant, café, kroeg, snackbar, sportkantine, casino.

Maar ook Wellnesscentrum, spellocatie, zoals speelhallen en locatie voor paintball, beurzen en congressen.

Culturele instellingen is bv festivals, professionele sportwedstrijden, beeldende kunst, bouwkunst, erfgoed (musea, archieven, archeologie, monumentenzorg), dans, bioscoop, letteren, (pop)muziek, (muziek)theater of vormgeving, locaties voor kunst- en cultuurbeoefening

rienk001 uit Boornbergum

 

Wil iedereen die loopt te zeuren over “medische apartheid” “buitensluiten” etc ook controleren of iedere kroeg rolstoel-toegankelijk is, of er zuurstof is voor COPD-ers en of ze een menukaart in braille hebben?

rienk001 uit Boornbergum

REACTIE VERWIJDERD

Nachtrijder uit Drachten

55 procent vindt het terecht als je in een café of restaurant via de CoronaCheck-app moet bewijzen dat je gevaccineerd bent, negatief getest of hersteld van covid-19.

Bij de bioscopen ligt dat percentage iets hoger: 59 procent. Ruim een kwart is tegen en 14 procent is neutraal.

rienk001 uit Boornbergum

De klant is koning, dus de horeca zal wel volgen wat de klant wil.
Bovendien wordt op de handhaving toegezien.

rienk001 uit Boornbergum

 

rienk kan beter zelf aan de zuurstoffles.

rimmersma uit Broek

Ik zal hem voor je bewaren, want je kunt wel wat frisse lucht gebruiken.

rienk001 uit Boornbergum

Ja en de check app zal de besmettingen tegenhouden?...laat me niet lachen.
Wacht maar tot de griepgolf om zich heen gaat slaan want die gaat dit jaar Nederland helemaal op zijn kop zetten.

virtualizer uit Burgum

rienk, ik krijg elke dag frisse lucht, daarom heb ik ook geen prikje nodig want gezonde normale mensen komen namelijk lekker buiten in het zonnetje. Vitamine D kweken rink, hoef je ook niet aan de zuurstof.

rimmersma uit Broek

Vitamine D is niet slecht voor je gezondheid, maar is geen behandeling die helpt tegen covid-19 volgens de peer reviewed onderzoeken.

rienk001 uit Boornbergum

🤣

rimmersma uit Broek

 

De waarheid is hard.

rienk001 uit Boornbergum


De coronapas is juist bedoeld om de ziekenhuizen niet weer opnieuw te laten volstromen, zodat de horeca weer open kan (met coronapas).

rienk001 uit Boornbergum

@Waldnet, sluit dit topic maar af. Ik begin me een beetje te irriteren aan de doelloze opmerkingen...

drachtern uit Drachten

Spreek je voor eigen parochie?

rienk001 uit Boornbergum

 

Die rienk is er zo eentje die we binnenkort terug zien bij de deur van de mc donalds om een qr code te scannen.

rimmersma uit Broek

 

Binnenkort start de GGD met extra inzet om prikangst te verminderen. Vanwege prikangst laat een deel van de mensen zich niet vaccineren. Om hen gerust te kunnen stellen, trekt de GGD extra tijd voor hen uit. Vanaf eind deze maand reserveert GGD Fryslân hiervoor eerst in de vaccinatielocatie in Sneek speciale spreekuren op de dinsdag en zaterdag, met specifieke begeleiding. Aanmelding hiervoor gaat binnenkort via een apart telefoonnummer. De specifieke begeleiding kan bestaan uit hulpmiddelen als een VR-bril met rustgevende beelden.

rienk001 uit Boornbergum

Afsprak maken voor een vaccinatie kan online of via telefoonnummer 0800 – 7070.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-maak-ik-een-afspraak-voor-vaccinatie-tegen-corona
Coronatest.nl - Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest

Afspraakloos vaccineren is mogelijk op de vier vaste locaties in Drachten, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek, tot een uur voor sluitingstijd.

De vaccinatiebus blijft eveneens de mogelijkheid bieden om een prik zonder afspraak dichtbij huis te halen. De komende week staat de bus in Drachten (maandag), Heerenveen (dinsdag) en Jubbega (woensdag).

rienk001 uit Boornbergum

De QR code heeft nog andere voordelen voor de horeca zoals het opvangen van het personeelstekort.
https://nos.nl/artikel/2396510-qr-code-als-oplossing-voor-personeelstekort-anders-zaak-dicht

rienk001 uit Boornbergum

Welke tweedeling bedoel je precies?

rienk001 uit Boornbergum

Er is namelijk helemaal geen tweedeling.
Zowel gevaccineerden, ongevaccineerden die negatief getest zijn of diegene die hersteld zijn van covid-19 hebben toegang.

rienk001 uit Boornbergum

Er is wel tweedeling want ik hoef geen stok in mijn neus, ik ben gezond en waarom moet ik dat bewijzen? En bovendien kan zo'n stokje niks bewijzen want het kan ook een dood virus zijn, ik kies liever voor de waarheid dan voor de leugen.
Als we nou met zijn allen eens stopten met testen zou er weinig aan de hand zijn. Wat je aandacht geeft, groeit, met andere woorden richt je aandacht niet meer op c o v i d maar zoek het beste voor een ander, stop al het geld in de gezondheidszorg met meer ic-bedden en stop de verspilling aan deze doelloze testen die miljoenen kosten.

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk

Volgens mij werkt @Rienk001 bij de GGD als je deze waanzin zo promoot..... Ben er zo klaar mee met dat hele gezeur. Iedereen die wil vaccineren moet dat maar lekker doen. En laat de andere mensen die kerngezond zijn in hun waarde. Discriminatie ten top.
Waarschijnlijk mag ik straks bij mijn sportclub ook niet meer even een drankje drinken na afloop van een wedstrijd, je wordt zo langzamerhand als een alien neergezet. Wat doe ik verkeerd?
Ik leef gezond, sport, alleen word ik neergezet als een besmettelijk gevaarlijk individu. Deze regering is rupsje nooit genoeg, de prik moet er doorgedrukt worden, in Frankrijk wordt je in de gezondheidszorg geschorst als je de experimentele prik niet wilt. Ik wil niet deelnemen aan deze test- en prikmaatschappij. Leaver frij dan slaaf. Waldnet is trouwens ook niet onafhankelijk en verwijdert mijn reacties die op feiten berusten. Shalom en een gezond weekend.

Laatjenietgekmaken uit Oentsjerk

 

De horeca heeft een rechtszaak tegen de overheid aangespannen. Alles voor de omzet en de klant kan figuurlijk en letterlijk stikken.

Om de omzet te verhogen zal de kachel wel goed omhoog staan, opzwepende muziek om mensen te laten zweten, zoute nootjes en zout in de koffie, zodat er veel wordt gedronken. En dat zal wel geen rivella zijn.

rienk001 uit Boornbergum

Dit heb ik zelf gezien/meegemaakt en dus uit eerste hand.

rienk001 uit Boornbergum

Je werkt dus in de horeca of hebt een horeca bedrijf.

rienk001 uit Boornbergum

Ik denk dat rienk de nieuwe Mussert in wording is.

rimmersma uit Broek

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan