17.2 °C

Rondweg voor 34.500 euro vlak gemaakt voor Benelux-tour

Publicatie: vrijdag 27 augustus

 

REACTIES

Dit is toch te zot voor woorden, Nederland op zijn smalst. idioten

shb uit Boelenslaan

 

Diep triest dat ze zo met het geld van de burger om word gegaan,terwijl op andere dingen in deze gemeente flink word bezuinigd.ze zitten al in de rode cijfers,zeg niet we doen het voor de toerisme.. wat heeft de inwoner van deze gemeente daar nou aan?

Stemmingmaker uit Dokkum

Misschien moeten wielrenners gewoon wegenbelasting gaan betalen.. Ze maken er ook gebruik van toch...
en anders maar betere vering en een motorpak met helm kopen.

wobbebanaan uit Uithuizen

 

Belachelijk,in België gaan ze anders gewoon over de kassei stroken,het geld had zoveel beter besteed kunnen worden dan aan deze onzin...

pkd19 uit Damwâld

 

En maandag staan de hoge heren lees B&W weer vooraan kunnen ze weer op de foto

andersiets uit Dokkum

 

Dokkum wer tink. Jilt utjaan foar Dokkum en wat oer bliuwt giet nei de minder belangeryke doarpen. Mar bliuwt neat oer want eerst mat projectjes sa os bolwurk brege klear

blackeagle uit Damwâld

 

Zal er geld terug kunnen komen ?? . Anders te Gek voor woorden .

jonge , moai famke uit Broeksterwâld

 

Als de gemeente een reclamecampagne opzet voor toerisme kost dat meer. Deze wedstrijd wordt in vele landen uitgezonden en uit onderzoeken zeker naamsbekendheid.

Maar voor alles is wat te zeggen en snap ook reacties hier boven wel.

Maar zet de Belgische zender maar op en je hebt twee uur reclame voor omgeving.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

Kijk dan kan alles.. Zat er al op te wachten. Net zoals andere evenementen waarbij de hoge heren zijn betrokken. Kijk eens naar de wielerronde in Surhuisterveen. Dan zie je ook dingen gebeuren die anders zogenaamd niet mogen of kunnen.

Formule 1 precies zo.. Prins Bernard regelt alles wel met zijn vriendjes.. Zo gaat het hier in Friesland met wethouders vooral afkomstig van het cda kliekje.

Frieskk uit Drachten Zo is het en niet anders...

Km-rider uit Drachten-Azeven

 

Mooi evenement dat de regio op de kaart zet. Kosten zijn deels voor de gemeente en deels voor de organisatie.Als er niks wordt georganiseerd zit iedereen te zeiken en nu is er wat en is het weer niet goed.

centraal uit Dokkum

 

Zonde van het geld. Van dat bedrag had je ook de hoofdstraat blauw kunnen laten verven.

Hamster77 uit Drachten

Ja of je hebt 1/3e van een blauwe hond.

Bauke122 uit Harkema

 

Pak aan. Strik voor, en lekker eten deze hotemetoten maken er een gezellige dag van .Promotie voor de omgeving . O ja en de foto.s voor het archief wel maken he

boel uit Boelenslaan

 

Belachelijk hier bij ons struikel je over de stoeptegels als je die kan zien door al het onkruid daar is geen geld voor in de dorpen als dokkum er maar mooi bij staat daar gaat alle geld naar toe en inderdaad maandag staan b&w weer voor aan en kunnen ze waarschijnlijk ook nog over uren schrijven volgend jaar belastingen maar weer omhoog

burdaard uit Burdaard

Ja wat het onkruid betreft zie ik nu een trekker met stoom door de straten rijden. Wat belasting, iedereen verwijderde vroeger gewoon onkruid van de stoep voor de woning. Nu zitten we te zeuren op de bank waar ze blijven.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

Mooi evenement,behalve voor de gefrustreerde medemens.

Bastaard0 uit Kollumerzwaag

 

Weer een punt voor gem. Dantumadiel om zelfstandig te blijven, en laat de voorstaanders (cda) maar verhuizen naar arm Dokkum.

musky uit Rinsumageast

Inderdaad musky. Laten we aub zelfstandig blijven als gem Dantumadiel! De dorpen om Dokkum klagen steen en been, weinig tot geen woningbouw, bedrijventerreinen die er troosteloos bij staan etc etc maar wel heel veel geld steken in de binnenstad, bedrijventerreinen, gemeentehuis..maar straks moet er structureel 10 miljoen bezuinigd gaan worden in de gemeente Dokkum...( Het is geen gemeente Noardeast Fryslan ) laten we als bewoners in de Gemeente Dantumadiel dus massaal stemmen voor een zelfstandige gemeente!!!

marcel1965 uit Damwâld

 

Dat de organisatie een deel van de kosten voor de wegaanpassingen voor zijn rekening neemt, mis ik in het verhaal. Maar zoiets kost de burger natuurlijk geld. Wanneer er mooie beelden op tv te zien zijn, levert het ook wel weer iets op. Omdat dat niet gaat om een bedrag ineens, is dat lastig nu al te zien.

Stel je bent beroepsrenner, dan wil je ook een beetje veilig je werk doen. In bijna elke cao zijn veiligheidsbepalingen opgenomen. Wielrenners krijgen helaas met steeds meer en gevaarlijker opstakels te maken. Valpartijen met soms ernstig letsel tot gevolg. Dus dat er hier en daar (net als bij een 11-stedentocht) wat aangepast wordt, vind ik prima.
Succes jongens!

oarsom uit Broeksterwâld

De startgemeente betaalt 25k, de finishgemeente 175k. Lijkt me sterk dat de organisatie heeft meebetaald. En anders is er waarschijnlijk wel weer meer betaald om de finishplaats te mogen zijn. Ik snap uiteraard dat er in de startplaats geen dingen hoeven te worden weggehaald en dat daardoor de kosten lager zijn, tegelijkertijd kom zij niet op beeld, omdat de uitzending dan nog niet is begonnen.

Bauke122 uit Harkema

 

Fijn dat ze dit eindelijk hebben aangepakt. Was altijd drama om daar te fietsen.

Hurdfytser72 uit Kollumerzwaag

 

fietsen horen op het fietspad niet op een rondweg
pinkster maandag 15000 fietsers geen weg word afgesloten

ursusc45 uit Blije

 

Gemeente Noardeast-Fryslan!!!
Jullie moeten jullie diep schamen, om zo het gemeente geld over de balk te gooien.
Genoeg mensen en kinderen in jullie gemeente die het hard nodig zijn.

lemo uit Kootstertille

Dus voortaan alle activiteiten niet door laten gaan omdat mensen en kinderen het geld hard nodig hebben?? Heb je nu zelf niet in de gaten hoe onnozel je reactie is.

centraal uit Dokkum

 

Top en onze 30 weg waar met enige regelmaat nog snelheden boven de 60 worden gehaald gaan ze niks mee doen.. ze willen het niet veiliger maken voor de kinderen die er wonen, waarom niet? ER IS GEEN BUDGET! Stelletje paupers. Onze kinderen zouden jaren profeit er van hebben en dit is voor 1 malig. Kan mij hier echt kwaad om maken.

datbenikhoor uit Harkema

 

Diep triest. Logisch dat de gemeenten groter moeten worden. Anders kun je deze geld weggooi actie niet financieren.

nordeney uit Kollum

 

De fnp kan er anders ook wat van om veel onnodig geld uit te geven. Denk aan de onleesbare straatnaamborden in het Fries die de Belgen hier tegenkomen..

Ter info uit De Westereen

De Belg is slimmer dan hij vaak wordt voorgesteld in grappen. Daarnaast beschikt de Belg ook gewoon over een routeplanner, en vult hij gewoon in waar hij heen moet. Net zoals iedereen ook plekken in Bulgarije e.d weet te vinden. Of vind u dat ze overal Nederlands moeten gebruiken... U bent waarschijnlijk het type dat 10x de rondweg van Parijs rondrijd, vooraleer u vermoed dat 'Paris' weleens Parijs kan zijn..

Ik België wordt trouwens ook Frans en Duits gesproken, u weet wel, daar gebruiken ç, umlauten en zelfs die mooie dakjes boven letters.

Bauke122 uit Harkema

En dan vergeet ik de ringel-s nog.

Bauke122 uit Harkema

 

Skaamteleas

Dat bin ik uit Anjum

 

Goede zaak. Veiligheid boven alles.

buitenstaander007 uit Uithuizen

 

Wat is dit weer een calvinistisch gezeur, hou toch op! Wees blij dat zo’n wielerwedstrijd door NE Fryslân gaat, een betere promotie kun je je niet wensen. En dat mag best een paar centen kosten.

Jan Pake uit Dokkum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan