17.5 °C

Burgemeester start integriteitsonderzoek Woudhof-dossier

Publicatie: 30 jul 2021, 13.37

 

REACTIES

Hoop dat de waarheid boven tafel komt.

musky uit Rinsumageast

 

Net als zijn auto,s daar mankeert ook altijd van alles aan

andersiets uit Dokkum

Vertel hem dat gewoon persoonlijk als je dat vindt, het slaat nergens op om dat hier te doen.

waldmanutwalterswald uit Damwâld

Artikel 261 sr: Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie.

1. Indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen, verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen, of door geschriften waarvan de inhoud openlijk ten gehore wordt gebracht, wordt de dader, als schuldig aan smaadschrift, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

2. Noch smaad, noch smaadschrift bestaat voor zover de dader heeft gehandeld tot noodzakelijke verdediging, of te goeder trouw heeft kunnen aannemen dat het te last gelegde waar was en dat het algemeen belang de telastlegging eiste.

Ratio uit Surhuisterveen

 

hebben ze geen kopstukken in de raad voor een oplossing ????

apeboom uit Oudega

 

Goed besluit. Dit onderzoek moet duidelijkheid verschaffen. Resultaat afwachten en tot die tijd maar Internet-stilte. Lijkt me het meest verstandig.

waldrinner uit Drachten

 

De burgemeester over geruchten en vermoedens:"Daardoor kunnen niet alleen personen worden geschaad, maar ook het vertrouwen in bestuur en politiek."

Ik ben bang dat het vertrouwen al lang geschaad is. Desalniettemin hoop ik dat dit onderzoek de waarheid boven tafel krijgt. Ook van het waarschijnlijke lekken.

Daarnaast vind ik het een vreemde plek om nieuwbouw te plannen. De zo kenmerkende Broekpollen gaan zo langzamerhand geheel naar de knoppen. Waar zijn de dorpsbelangen van zowel Damwâld als Br.wâld die naar mijn mening hier faliekant tegen moeten zijn? Want eenmaal gebouwd daar, dan komt er natuurlijk veel meer.

oarsom uit Broeksterwâld

 

Ah ek ol ticht sonde. Wie oltied wol mooi iepen dei bie woudhof.

blackeagle uit Damwâld

 

Het vertrouwen in de politiek is al sinds jaar en dag geschaad. Dus daar zou de burgemeester zich, los van deze zaak, la jaren zorgen over moeten maken. Overigens nemen in het hele land al vele jaren vele ondernemers zitting in de gemeenteraden. Juist om invloed te kunnen hebben op het beleid. Soms terecht, maar meestal uit eigenbelang. Zolang voorgenoemde het geval blijft, zal de politiek nooit en te nimmer als volledig integer kunnen worden beschouwd. Zij zullen te allen tijde voor beleid stemmen welke heb goed uitkomt en te allen tijde tegen stemmen als het niet in hun straatje past. Men kan zich dus afvragen in hoeverre ondernemers die in de raad zitten, er zitten om het ALGEMEEN belang te dienen. De goeden niet te na gesproken uiteraard.

tinker uit De Westereen

Juist gezien, tinker.

denker uit Grou

 

Helemaal waar Tinker.De meeste raadsleden zitten er altijd puur vanuit eigen gewin.Net zoals in Smallingerland gebeurt. Waarbij het college bestaat uit louter personen welke meerdere bedrijven hebben ( adviseursbedrijfjes). Deze bedrijven krijgen dan weer werk van dezelfde persoon die in het college zit, dus de heren hebben 2 petten op en verdienen 2 keer geld. Trouwens, beschamend dat iemand bij de gemeente mails doorspeelt van burgers naar leden waarover zij iets te melden hebben.. Aftreden is mijn mening. Schijn heb je al tegen.
Maar ach het kabinet blijft zitten na de grootste schandalen dus dit kan dan weer prima door de beugel zullen we nu wel vinden.

Frieskk uit Drachten

Stel je kandidaat bij de volgende verkiezingen. Wie weet krijg je dan als raadslid alle gelegenheid om mederaadsleden, alsmede het college de maat te nemen over alle gebreken die je signaleert.

Sneuper 2020 uit Drachten

Sneuper zit zelf in de gemeenteraad? Dergelijke reactie kun je de klok op gelijk zetten

tinker uit De Westereen

💯 punten

👍👍

ekliu uit Damwâld

 

Niet alleen in de gem.raad maar ook in de kerk zitten meestal de grote bazen en vette boeren.

musky uit Rinsumageast

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan