12.6 °C

Politie en brandweer redden zwemster uit kanaal

Publicatie: donderdag 17 juni

 

REACTIES

Het bericht is zeker TE snel geschreven want er missen hier en daar wel wat woorden. Er is daar inderdaad geen mogelijkheid om uit het water te komen. De loswal is hoog maar ook de walbeschoeing is hoog. Dit is dus een waarschuwing voor mensen die daar te water gaan.

stadsjerr uit Leeuwarden

De dienstdoende redacteur moest in de zon buiten een stukje tikken en zag niet alle letters goed staan. Het is nu aangepast en aangevuld. We hebben nog even met haar gesproken en ze maakt het goed. Het was wel even flink schrikken.

redactiewaldnet uit Burgum

 

Op P2000 staat Damsingel Sumar. Maar goed dat de brandweer naar de loswal in Burgum is gereden anders had ze nog langer in het water moeten liggen en mogelijk verdronken.

stadsjerr uit Leeuwarden

Ja idd maar ze weet ook dat ze daar niet mag zwemmen, dus beste bekeuring en opdraaien voor de gemaakte kosten

slokje uit Burgum

Voor de duidelijkheid. Er staat in elk geval geen verbodsbord dat je er niet mag zwemmen. Het gebeurde vroeger heel veel maar misschien is de hoge walbeschoeiing wel de oorzaak dat dat nu niet meer gebeurd.

redactiewaldnet uit Burgum

 

laat me raden iets met blond???? gelukkig is het goed afgelopen

suameerder uit Sumar

 

Blauwe ogen

blackman uit Drachten

 

Het zwemmen in het kanaal is inderdaad strafbaar ! Zij zou de eerste niet zijn die in het kanaal sterft door verdrinking .
Er is toch wel een betere plek om te zwemmen bij Burgum .

Donkerwite pyt uit Heineburen

 
 

Nee hoor niks geen boete, denk dat zij het niet weer doet en hopelijk lezen heel veel ouders dit, zo dat zij hun kinderen heel goed waarschuwen.

nordeney uit Kollum

 

Normaal was onder de brug of bij de brug een lader en een redding boei. Of is dat ook al bezuinigt.

rom33 uit Surhuisterveen

 

Geluk is soms dichtbij, maar niet altijd.
Misschien een idee om aldaar een reddingslijn of reddingsboei of trap plaatsen.
En goede verbods borden om te zwemmen.

Ut &thûs uit Drachten

 

Niet altijd van jezelf uitgaan @Suameerder..

ambtenaartje uit Lutjerijp

 

Een echte zwem STER

Jopie Snotneus uit Burum

 

Zijn er geen klimladders aanwezig? Ook al is er een verbod om te zwemmen, iemand kan er ook invallen.

doekos uit Drachten

Klimladder?
Net zoiets als vuuraansteker, drink beker of openslaande deuren.

gurbejonghuh uit Drachten

Haha gurbe probeert slim te zijn... niet dus...je hebt namelijk ook draaideuren en schuifdeuren.. en je hebt een drinkbeker maar ook een prijsbeker

peterkratje uit Jirnsum

Gelukkig is het goed afgelopen.zij moeten wel weten dat je niet in kanaal mag zwemmen maar toch proberen.het is inderdaad goede tip om een trapje aan de wal te bevestigen .als er wat gebeurd ook voor de scheepvaart .

SS uit Burgum

 

Met dank aan politie en brandweer

doedeldump uit Kollumerzwaag

 

Paar jaar terug is er een 16 jarige asielzoeker in het prinsesmargrietkanaal tijdens het zwemmen verdronken.Dat was in de wijk winterswijk in het oosten van burgum.Jaren lang ging het goed maar deze jongen had de zuigkracht van een groot schip niet in de gaten gehad.Politie liet het zwemmen in het kanaal oogluikend toe,wel met de waarschuwing dat als er een groot schip voorbijkwam uit het kanaal te gaan.Jammer dat de verbodsborden [verboden te zwemmen] soms in het kanaal worden gegooid,er lag ook in het wetter en willepark zon bord onder de brug in het kanaal gegooid.Het is werkelijk levensgevaarlijk om in het kanaal te zwemmen met die grote 110 meter tankers die daar varen.Burgum is toe aan een openluchtzwembad ,kijk maar es in het wetter en willepark hoe druk het daar is met zwemmende jeugd ,nabij het politiebureau.Misschien is er iets te realiseren in het djippe gat waar nu ook al jongeren zwemmen.Een afgebakend stuk misschien?Lijkt me prima water daar.

theodorus uit Burgum

 

Zwemmen is alleen vorboden in vaargeul en bij bruggen, verder alleen waarschuwing met denk erom.

mon334 uit Noardburgum

Nee hoor mon334 ga naar de website van rijkswaterstaat en er staat duidelijk dat zwemmen in rivieren en kanalen ten strengste is verboden.

theodorus uit Burgum

 

Lokkich is it dizze kear krekt goed gien!Mar it swimseizoen moat noch al begjinne. Soe de gemeente yn har draaiboek by maie efkes sette moatte: kontr^le swimbuorden Margrietkanaal. 20 july sil it trije jier ferlyn wêze dat Measam Rahimi yn dit kanaal ferdronken is. Ek doe wy it mei de buorden in fertuteaze boel. En doe hienen de bewenners fan it AZC gjin oare swim mooglykheit om dat de polityk, flechtlingenwurk en de gemeente begelyks neat regele hienen foar in om é nocht swimabonnemintyn ús swimbaden. Soks kkin ommers ek yn it ramt fan it Kinderpakket. No wol graach efkes troch pakke!

Meilêzer uit Hurdegaryp

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan