4,1 °C

Burgemeester sluit woning in Dokkum vanwege drugs

Publicatie: vrijdag 28 mei

 

REACTIES

Misschien kan de burgemeester ook eens optreden tegen de wappies, die overal in de winkels de regels overtreden!

rommie uit Niawier

En jij bent perfect natuurlijk. Niet zo zeiken Rommie.

centraal uit Dokkum

rommie mischien effe nadenken , de volgens jou <> hebben een goede reden waarom men niet mee gaat met de kliek schapen

janez uit 't Waar

 

Dokkum doet er wat aan in drugs dorp Drachten wordt nooit een woning gesloten..

Hotze Tr uit Drachten

Noardeast-Fryslân doet er ook niks aan. Panden sluiten nadat de verdachte gearresteerd is, vaak pas maanden later, heeft totaal geen nut.

De verdachte is al gepakt, de handel vanuit het pand is al gestopt, dus dan voegt het sluiten van het pand niks meer toe.

Een pand sluiten met als doel drugsgerelateerde activiteiten vanuit het pand te stoppen, heeft alleen nut als je het pand sluit als het nog voor dergelijke activiteiten in gebruik is.

Ratio uit Surhuisterveen

Het heeft wel nut, anders doet men dat niet.em is in ieder geval zes maanden verlost van de overlast en het is een duidelijk signaal naar potentiële dealers..

outsider uit Damwâld

Dat is een enorme misvatting, Outsider, dat als het gedaan wordt, dat het per se nut heeft.

En dat de overlast - als er al directe overlast in de buurt was (vaak heeft de buurt wel iets door, maar echt overlast ervaren ze niet) - afgelopen is, komt niet door de sluiting. Dat is het gevolg van de arrestatie.

Het lange tijd na de arrestatie nog eens sluiten van een pand dient niet om de orde te handhaven, dat is slechts een dekmantel voor het voeren van strafbeleid, iets waar de Wet Damocles nooit voor bedoeld is.

Het is wel een duidelijk signaal naar dealers: deal niet vanuit huis. Maar afschrikwekkend is het waarschijnlijk niet. Het dealen stopt in het algemeen niet. Dan zoekt men wel andere locaties.


Dit artikel beschrijft trouwens goed hoe burgemeesters in hun strafbeleid zijn doorgeslagen: https://www.rtlnieuws.nl/onderzoek/artikel/5228785/burgemeesters-sluiten-drugspanden-disproportioneel-burgers-dupe

Ratio uit Surhuisterveen

 

"Het doel van deze tijdelijke sluiting van de woning is de bestrijding van drugshandel en een einde maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning."

Wie gelooft dat nou? Ruim drie maanden na de arrestatie, de drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning zijn dus allang gestopt, het pand nog eens sluiten ... dat heeft niks meer met het handhaven van de orde te maken, maar alles met burgemeesters die op de stoel van de rechter willen gaan zitten.

Dit artikel beschrijft ook mooi hoe burgemeesters een strafbeleid voeren: https://www.rtlnieuws.nl/onderzoek/artikel/5228785/burgemeesters-sluiten-drugspanden-disproportioneel-burgers-dupe

Ratio uit Surhuisterveen

 

Ritalin is ook drugs. Dan kun je wel aan het sluiten blijven!!!

Luisterkamer, uit Drachten

 

Gelukkig is er geen woningnood in Dokkum e.o.

boerke uit Dokkum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan