Logo
Zoeken
Zoeken
4.8 °C

Servotel ontruimd door afgestoken vuurwerk in lift

Publicatie: 17 nov 2020, 10.33

 

REACTIES

Oppakken die stumpers

blackman uit Drachten

 

REACTIE VERWIJDERD

hinneboer uit Ee

Wel met stadse wensen

blackman uit Drachten

 

Ik ben bang dat we door het vuurwerk verbod straks nog meer van dit soort dingen kunnen verwachten.

marshall uit De Westereen

 

En waar moet iedereen dan heen die z"n appartement moet verlaten ? Daar wonen nogal een stuk of wat mensen. Paniekzaaierij?

friesgeboren uit Drachten

Tijd terug was er in Nederland een zelfde soort incident. Vuurwerk afgestoken in lift waardoor er mensen zijn overleden. Ja echt paniekzaaien is dit. Misschien moet je diegene veroordelen die dit gevaarlijke gedrag vertonen!

rommie uit Niawier

Natuurlijk moet je die stumpers veroordelen juh! Tis toch hardstikke illegaal man!

Juistumus uit Drachten

 

Dat er op een "normale"manier vuurwerk wordt afgestoken is op zich niks mis mee,maar dit soort dingen zijn natuurlijk waanzin.Gestoorden die zoiets doen.

victoria uit Dokkum

 

Oh, oh, oh wat is het stoer om vuurwerk af te steken in een flat.
Niks gelee4d van Arnhem zeker ?
Waar helaas een vader en zijn zoontje van 4 met de dood moesten bekopen.
Ik vind dat hier heel streng op gestraft mag worden maar helaas met het huidige rechtsysteem wat we nu hebben komen ze er weer af met een werkstrafje ? Omdat het de "eerste" keer is, ze doen nooit een vlieg kwaad. Heeft allemaal met opvoeding te maken. Dit zijn geen kwajongensstreken meer.

Mieke1982 uit Drachten

 

een stuk vuurwerk in de hand douwen en dan afsteken doen ze het niet weer stumpers

texel uit Burgum

 

Als de daders nog kinderen zijn, dan de ouders maar flink aanpakken. De gevolgen hadden veel groter kunnen zijn, wat Mieke al aangeeft vwb Arnhem vorig jaar.

Hier in Broeksterwâld wordt bijna elke avond, sinds enkele weken al, enorm zwaar vuurwerk afgestoken. Soms een enkele harde knal, soms wel een uur achtereen. Geen handhavers of ouders die ingrijpen. Totdat er een keer iets vreselijk fout gaat..

oarsom uit Broeksterwâld

 

Eens met oarsom. We moeten gewoon gaan handhaven hier in NL. Maar er is te weinig politie om dit te doen. Ik ben niet voor een politiestaat, laat ik dat voorop stellen maar het wordt hier zo langzamerhand wel een vrijgevochten land. Stel een aantal agenten aan die alleen maar bonnen schrijven. Vuurwerk; boete. Geen licht op de fiets, boete. Geen richting bij rotonde; boete. Overlast veroorzaken in het centrum, boete. Net zolang dat we ons weer eens "normaal" gaan gedragen. Het is toch niet zo moeilijk om normaal te doen? Blijkbaar wel en moet er maar gewoon meer gehandhaafd worden.

OvB uit Drachten

Eens met u en oarsom. Veel meer politie aub om deze vuurwerk onzin te stoppen. Knallen zijn niet leuk voor mn de dieren.

renegade uit Dokkum

 

Wat voor soort personen wonen in deze flat?

midas76 uit Drachten-Azeven

Is volgens mij altijd al een 24 uurs zorgflat geweest met dagbesteding, hulp bij koken etc. voor mensen met een psychische of verstandelijke beperking of begin dementerende zijn.
Geen idee als dit alleen voor ouderen is of iedereen.
Werk zelf bij een andere zorggroep dus niet helemaal zeker.

Mieke1982 uit Drachten

 

Inderdaad totaal onverandwoord gedrag. Straffen zeer zeker, maar ook de ouders van de daders (als het kinderen zijn) er in betrekken. En zijn het jong of jongvolwassenen , dan flink aanpakken. Laat het maar een voorbeeldfunctie hebben.

denker uit Grou

 

Stelletje klapmongolen

gogem uit Drachten

 

Wees een kerel en meld je!

Waldpyk14 uit Duisterwinkel

Ja maar dit zijn geen kerels dit zijn gewoon idioten! Melden doen ze toch niet...

Bong uit Drachten

 

Heb zelf helemaal niks met vuurwerk maar begrijp best dat er een aantal mensen zijn die samen met hun familie of met de buurt wat vuurwerk willen afsteken op nieuwjaarsdag. Maar niet in november, door deze mafklappers krijgen we straks een algeheel vuurwerk verbod en hebben ze het voor iedereen verpest.
Waarom altijd op deze manier ?
Vandalisme, spullen van een ander vernielen, gevaarlijke situaties creëren en waarom ? Omdat het stoer lijkt ?

Ik hoop dat diegene die dit gedaan hebben zo verstandig zijn om zichzelf aan te geven. En anders hoop ik dat ze gauw gepakt worden laat ze maar opdraaien voor alle kosten en pak de ouderd ook maar aan.

Mieke1982 uit Drachten

 

Tot vorige week zou iedereen om een vuurwerk verbod roepen. Dat kan nu dus niet meer want die is er al. En de komende tijd gaan we dus merken dat het probleem dus echt bij het verboden vuurwerk zit. Hopelijk worden de daders snel gepakt. Niet alleen voor de schade maar ook voor het toebrengen van een slechte naam aan de vuurwerkbranche.

ArjanNH uit Uithuizen

 

Liften ook maar verbieden

Kareltje uit Aalsum

 

Dit zijn gemankeerde figuren !

fellows uit Doodstil

 

Vroeger nog gewerkt in,t Servotel.Zonder vuurwerk.

apzet uit Drachten

Maar is al jaren geen Servotel meer, heeft leeg gestaan en word de laatste jaren gedeeltelijk bewoond maar vraag me niet wat voor mensen daar in wonen

midas76 uit Drachten-Azeven

 

Het wordt volgens mij gebruikt door Aventura. (zorgclub die iets te vaak in de krant staat). Zij verhuren dit aan klanten als ik het goed heb.

OvB uit Drachten

 

Je wil niet weten wat er dagelijks in Drachten wordt afgestoken. Tien minuten geleden nog met een beste knal!

blader uit Drachten

 

Blader, ik wil het niet weten!

age uit Uithuizen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan