16.1 °C

Corona-uitbraak Dokkum: 4 nieuwe besmettingen

Publicatie: 9 aug 2020, 16.27

 

REACTIES

Dokkum maar hermetisch afsluiten. In quarantaine met die zooi.

drolstip uit Drachten

Komt Dokkum ook nog eens "Positief" in het nieuws.

Maar even 1,5 km afstand van Dokkum houden.

Voor de virus ontkenners ivm economie dit kunnen de gevolgen zijn dat mensen nu Dokkum gaan mijden.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

Gaat best! Als je ook kijkt hoe iedereen zich eraan houdt? Niet dus! Onverschilligheid ten top!! Van de 50 bezoekers bij de winkel, zijn er maar hooguit 2 die bijv hun kar ontsmetten en handen! En Rutte maar zeggen, dat hij de Nederlanders niet als kleine kinderen wil bestempelen, door strenge regels, en er nog steeds in geloofd, dat de mensen hun eigen verantwoordelijkheid wel kunnen nemen. Tja... Hoe naïef kun je zijn? De man is veel te goed gelovig, want de meeste Nederlanders regelen dat zelf wel even, toch? Mensen: zolang er nog geen vaccin is, hou je dan a.u.b. aan de gestelde regels!!! Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor een ander!! En veel extra moeite is het heus niet hoor! Een beetje aanpassen is genoeg, niet meer, niet minder!

pcrep uit Feanwâlden

 

Dankjewel mensen! Wees trots op jezelf.

jahtoch uit Burgum

 

Het wachten is op de eerste link naar niburu, het intranet van de ggz voor de speciale gevallen.

swittie uit Garyp

Voor een link naar niburu: zie de fabuleuze onzin van fryslanbobbe hieronder. Ik neem aan dat jij geen banden hebt met deze complotpredikant, tenzij je tot de heugelijke ontdekking bent gekomen dat hij iets tegen buitenlanders heeft en wilderiaan is.

Sneuper 2020 uit Drachten

 

Ze hebben i.i.g fijn op een terrasje gezeten,dat is zooo belangrijk!

aussie2 uit Rohel

 

Ik hoorde dat die superverspreider ook wel wist dat hij ziek was. En dan toch het terras op gaan. Van mij mogen ze als hij weer fit is hem wel 240 uren verplicht laten schoffelen.

krektwat uit Burgum

 

REACTIE VERWIJDERD

fryslanbobbe35 uit Drachten

Wordt een beetje vervelend, maar doordat er een soort van lockdown was kreeg de normale griepgolf geen kans om zich te verspreiden. En de normale griep in hartje zomer? Dat kon toch niet volgens de wappies, want griep en corona waren toch seizoensgebonden? Met hogere temperaturen zou er geen sprake zijn van Corona, helaas het tegendeel wordt bewezen, dan maar je verhaal weer aanpassen aan je eigen wappie-gelijk.

J-One uit Buitenpost

Hoe lang blijf je deze vervaarlijke complottheorie nog uitbraken fryslanbobbe. Elke keer als jij je in de discussie mengt herhaal je dezelfde teksten. Dat heb je met de ware gelovigen. Die geloven op den duur hun eigen nonsens. Maar ik neem nog steeds aan dat je wijze woorden het aan de stamtafel, temidden van de anti-intellectuelen en de analfabeten, voor zoete koek worden geslikt.

Sneuper 2020 uit Drachten

Ik vond laatst een flyer op mijn auto met de ene onwaarheid na de andere. In tegenstelling tot de verspreider(s) van die onzin ben ik wel bekend met de materie en klopt er geen ene moer van wat er wordt verspreid door relschoppers als fryslânbobbe35. De testen reageren namelijk helemaal niet op alle corona virussen. Een seizoensgriep is geen corona virus maar een influenza. Er zit geen kwik in vaccinaties in de vorm van het vloeibaar metaal dat wij allemaal zo kennen. Thiomersal word zelden nog wel eens gebruikt als conserveer middel. Maar heeeeel weinig. Dit word omgezet in je lichaam naar ethylkwik (niet methylkwik!) en thiosalicylaat en verlaat vrij snel het lichaam. Daar krijg je geen klachten van. Phenol is geen desinfectiemiddel. Nucleotide RNA verandert niet je DNA. Griepvaccins bevatten geen DNA van aborteerde foetussen want ze worden gekweekt op bevruchte kippeneieren in een continue cellijn. En nanotechnologie zit er ook niet in omdat wat word beweerd gewoon technisch onmogelijk is. 5G heeft er ook geen moer mee te maken, sterker nog, vroeger werd met draadloze microfoons en bepaalde afstandsbedieningen ook gewoon op de frequenties uitgezonden die nu gebruikt worden voor 5G en toen had er ook niemand last van en nu heeft het ineens een naam en krijgt half Nederland spontaan een aneurysma. Gewoon ophouden met die onzin verspreiden en dat paniekvoetbal. Als je ziek bent gewoon even beter worden en niet iemand anders aansteken. sowieso zit niemand op een griep of verkoudheid te wachten, laat staan covid-19. En de seizoensgriep krijgt dit jaar gewoon minder vat omdat mensen toch een tijd geleden meer afstand hielden en meer op hygiëne gingen letten. Kans is groot dat hij als nog wel komt maar dat komt vooral omdat een hoop mensen inmiddels weer hutje mutje op het strand gaan zitten met z'n allen en in de kroeg en dergelijke. Nou veel succes daarmee. Maar ik zoek het niet op!

klak uit Drachten

 

Ben van de week paar keer door Dokkum gereden, was er vrij druk, omgeving De Ziel, met name de Horeca, iedereen weet het wel zo,n beetje dat je toch afstand moet nemen

passatjager uit Broeksterwâld

Hoezo afstand moet houden gaat nergens over gewoon alles open moet nu maar is klaar zijn met die onzin corana regels ik heb me er nog nooit aan gehouden en mankeert me helemaal niets dis zo'n gevaarlijk griepje is het niet

W@ldpyk uit Drachten

Hoezo afstand moet houden gaat nergens over gewoon alles open moet nu maar is klaar zijn met die onzin corana regels ik heb me er nog nooit aan gehouden en mankeert me helemaal niets dis zo'n gevaarlijk griepje is het niet

W@ldpyk uit Drachten

Voor mensen met jouw houding/instelling hoop ik altijd maar één ding..

okuts uit Gytsjerk

Blijf jij de media en het rivm maar geloven mak schaapje

W@ldpyk uit Drachten

 

Meutes volk die vast hangen aan religie en/of deug cq. volgzaamheid en dan menen dat ze de dans gaat ontspringen. Bang om een ander geluid te laten horen, bang om afgerekend te worden. De trieste balans staat vandaag op circa 27500 doden door kanker in Nederland in 2020. In tegenstelling tot Covid-19 geen geheim. En als kritisch denken afgedaan wordt complot denken. Nou ga maar lekker verder leven in je bubbel en vergeet niet je gouden tientje te incasseren als je overtreders meldt.

doekos uit Drachten

Sinds wanneer is kanker ook weer precies een besmettelijke ziekte?

mirjamat uit Ternaard

Fryslanbobbe is god en doekos is zijn profeet. Of omgekeerd dat moeten ze onderling maar uitmaken. Dat van het gouden tientje is vast ook geen product van eigen vinding.
Eigenlijk is het kostelijk gezicht, die over elkaar heenbuitelende plattelandsfilosofen.

Sneuper 2020 uit Drachten

 

Inderdaad, iedereen weet het wel zo'n beetje, dat je toch afstand moet nemen?

Daar ging/gaat premier Rutte ook van uit.
Hij is liberaal en heeft het niet zo op een ingrijpende overheid, want mensen moeten/ kunnen hun eigen verantwoordelijk toch nemen?
Een strenge overheid past ook niet zo bij ons..
Vlgs mij kon/kan de meerderheid zich wel in deze aanpak van de regering vinden.

Nou ja op een groepje virus waanzinnigen na, die roepen dat het een complot is, Nederland een politiestaat en Rutte een dictator..
Sommigen halen er zelfs de oorlog bij..
Malloten...

Misschien/waarschijnlijk moet de overheid toch wat strenger handhaven?

Ik gun de virus waanzinnigen een fantasie eiland, in de Waddenzee, zonder strenge politie, waar love in the air is en ze dicht op elkaar kunnen zijn en elkaar lekker kunnen knuffelen..

All they need is a little bit of love and understanding.

Vr. gr en respect.

age uit Uithuizen

Age: wat betekentd : All they need is a little bit of love and understanding.
Ik daar geen tau aan fast knoopen..Alle thee need is a ( of b?) bij de Lidl gebed (of gebit) of loven anders onderverstand?? Dat slaad tog nergens op?? Wil je voortaan wel gewoon neederlands sgreiven?

riemersma uit Dokkum

Ik snap dat jouw generatiegenoot Wim Kan wel is doorgebroken en jij niet.

swittie uit Garyp

 

Mensen die moedwillig anderen besmetten die daar nare gevolgen van overhouden, of nog erger, het zelfs niet overleven, kunnen poging tot doodslag ten laste worden gelegd. En/of bij het civiele recht tot enorme schadevergoedingen worden veroordeeld. Maar bovenal is het natuurlijk vreselijk a-sociaal en egoïstisch.

Hopelijk is hier in Dokkum geen sprake van.

oarsom uit Broeksterwâld

oarsom dan moet er eerst een medische onderzoek worden toegepast . Dat de persoon die komt te overlijden of ergenstig ziek word . Geen vaccin tegen Mexicaanse griep heeft gekregen.
Want daar word het immuunsysteem echt niet beter van .
Je bent sneller vatbaar voor onschuldige ziektes .
Ondanks dat er veel mensen aan overlijden.
Dan word er over gesproken dat de persoon in kwestie al ziek was .
En bewijs dan maar dat deze persoon gezond is geworden , door het vaccin.
Helaas word het verhaal naar het land der fabelen verwezen.

stormvloed uit Twijzel

 

Het lijkt er op dat de zaak onder controle is. We zullen het komende week weten.

Wendt uit Burgum

 

Alles in Drachten ook maar dicht. of niet drolstip.

nordeney uit Kollum

Nee.

drolstip uit Drachten

 

Maurice de Hond, toch niet de minste, heeft over "het wonder van Dokkum" geschreven. https://www.maurice.nl/2020/08/09/varia-9-augustus-2020/

mdread uit Drachten

Maurice de Hondt is een opiniepeiler die zich in de mantel van deskundige heeft gehesen. Hij zou er verstandig aan doen bij zijn leest te blijven. Maar ik kan mij goed voorstellen dat je hem goed vindt omdat hij precies vertelt wat jij graag wilt horen

Sneuper 2020 uit Drachten

Sneupert weet het. "Mantel van deskundige", dat zal het doen. Maurice weet niets, sneupert wel.

Sneupert gaat je nu vertellen over de cijfers, want die cijfers betekenen, oh ja, wat ook weer? Sneupert heeft tientallen jaren alles over cijfers en statistieken bijgehouden. Of niet.

"Opinepeiler, is niets". Sneupert wel...

Grutte Pier draait zich om in zijn graf.

mdread uit Drachten

Beter lezen. Waar heb ik beweerd dat ik alles van cijfers weet? Ik beweer alleen dat De Hondt hoog van de toren blaast als het om corona gaat en op dat gebied is hij een leek, net zo goed als jij en ik en al die potsierlijke druktemakers die razen en tieren over complotten en andere leutigheden.

Sneuper 2020 uit Drachten

Wat een sneuper. Sneu

ekliu uit Uithuizen

En zo doet de afdeling vreemdelingenhaat weer een kenmerkende duit in het zakje. Geen argument maar een kreet. Zo gaat dat aan de borreltafel.

Sneuper 2020 uit Drachten

Sneuper heeft overduidelijk niet veel gehoord of gelezen van wat Maurice de Hond zegt. Hij heeft geen argument, enkel een kreet.

Maurice de Hond kan als geen ander cijfers en statistieken analyseren. Het zou goed zijn voor Sneuper om eens te gaan sneupen bij Maurice de Hond. Al was het alleen maar om voor zichzelf eens te testen hoe sterk hijzelf in zijn standpunten staat.

Maar wellicht wil Sneuper zich niet door feiten laten verwarren. Dat kan natuurlijk ook.

mdread uit Drachten

Ik loochen De Hondts deskundigheid op het gebied van cijfers niet. Maar cijfers zijn geen feiten. Een cijfer is geen wetenschappelijk bewijs. Het enige waar de mensheid baat bij heeft zijn de reultaten van wetenschappelijk onderzoek. En als het pm gezondheidsvraagstukken gaat kan De Hondt niet bogen op enige wetenschappelijke kennis. Ik ook niet maar ik heb die pretentie ook niet. Een ding weet ik zeker: al die malloten die hier om het hardst allerlei complotten van de daken schreeuwen kan men niet serieus nemen. En hun argumenten doen niet ter zake.

Sneuper 2020 uit Drachten

Sneuper verdiep je eens in wat Maurice de Hond te zeggen heeft. Volgens mij heb je dat niet gedaan. Wat je wel doet is mensen zoals Maurice de Hond over een kam scheren met gekke schreeuwers.

Ik heb je nog niet op 1 argument kunnen betrappen behalve vaagheden zoals "cijfers zijn geen feiten". Nee? Daarom worden we allemaal met cijfers om de oren geslagen? Moeten we bang zijn voor "enorme aantallen", (weer zoveel besmet)? Je schittert ignorantie.

Doe je zelf en ons land een plezier en verdiep je in de materie in plaats van een beetje stoer tokkies uit te lachen...

mdread uit Drachten

 

Fake is niet waar nep nieuws

W@ldpyk uit Drachten

 

En het aantal op de IC er ook even bij melden. Dit was namelijk ook de leidraad in het begin van uitbraak.

werf uit Hurdegaryp

 

Een terras in de buitenlucht..

Had de gemeente niet speciaal delen van de stad op slot gezet en zelfs van de ene op de andere dag eenrichtingsverkeer ingesteld om meer mensen op terrassen te krijgen?

Het is geen wonder dat mensen hier laks zijn met voorzorgsmaatregelen mbt het coronavirus. De gemeente laat niet echt het goede voorbeeld zien.

Geld gaat nog steeds voor mensen.

kweenie2018 uit Lioessens

 

Hotel de posthoorn in Dokkum ook al corona.En omropfryslan nu bij de halve maan,vanavond maar even tv zien age.

vrijfriesland uit Damwâld

 

Mdread schreef dat Maurice de Hond als geen ander cijfers en statistieken kan analyseren?
Nou vlgs mij zat er hij bij peilingen voor een verkiezing eens meer dan 10% naast en verbrak de NOS de samenwerking.

Ik sneupte even bij Maurice de Hond en kwam nogal wat controverses tegen.

Nergens iets over een studie over virussen of zo.

Kan Mdread vertellen met welke feiten Maurice de Hond over de corona uitbraak Dokkum is gekomen?
Waar heeft Maurice de Hond die gehaald?
Is Maurice de Hond in Dokkum geweest en met wie heeft hij gesproken?

Vr. gr. respect

age uit Uithuizen

 

Hij heeft gesproken met de zionistische
bende en wat hoge 33e graad vrijmetselaars.
Rutte had niet voor niets 33 zetels bij die nepverkiezing in 2017 en zijn opa was een verbinder van de NSB.
En waarom doet hij altijd met zijn handen het piramide teken? Leg me dat eens uit Age!

truman uit Brillerij

 

Sorry Truman, ik heb geen psychologie gestuurd en kan jouw gekte niet uitleggen.

age uit Uithuizen

 

Nou, dan heb ik je schaakmat!

truman uit Brillerij

 

In het land der blinden is eenoog koning

doekos uit Drachten

 

Doekos je bedoeld die sekte Alziend OOG.
Zelfde als monument MH7.
Ze zijn betrokken bij alle events.

truman uit Brillerij

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan