5,2 °C
 Regionaal nieuws
 Fotonieuws
 
 Vraag en aanbod
 Uitgaansagenda
 Misdaad in je straat
 
 Contact
 Zoeken
 Nieuwsarchief

Oranje Comité organiseert geen 75 jaar Bevrijding

Publicatie: 
donderdag 10 oktober 2019

Het Oranje Comité heeft donderdag aan de gemeente Smallingerland laten weten dat zij de opdracht voor de organisatie van 75 jaar Bevrijding teruggeeft. Het college vroeg om '75 jaar Bevrijd....

 

REACTIES

Nu , gelijk hebben ze. De gemeente met zoveel noten op hun zang. Zelf maar van het pluche komen en maar wat gaan doen.
Dan kunnen ze het zo inpassen zoals ze het zelf in gedachten hadden.....met dat geld wat er beschikbaar was.

marcoaxe uit Houtigehage | 10-10-19 | 19:52

Je vergeet de ELP te noemen Marco.

jankees uit Drachten | 11-10-19 | 07:54

Het college vroeg om '75 jaar Bevrijding' te organiseren waarbij de wijken en dorpen van Smallingerland ook zijn betrokken....... Mooi toch? Ze willen dat het een feest is voor de hele gemeente en niet alleen voor Drachten. Zelfs Houtigehage moet deel uitmaken van dat feest. Niemand uitsluiten..... Hoezo... veel noten op hun zang.?? Wat draagt Marco zelf bij aan dit feest? Helemaal niets toch? Wat heeft Marco überhaupt ooit voor de maatschappij betekent? Ook helemaal niets toch? Alleen maar commentaar leveren zonder zelf enig verschil te kunnen maken. Het enige wat hij roept is dat de ELP van alles onder de pet houdt. Maar hoe kan hij dat weten? Als dat echt zo is, dan komt dat niet naar buiten. Dat is namelijk de essentie van iets onder de pet houden. Dus kan Marco onmogelijk weten of er iets onder de pet gehouden wordt. Marco weet dat zelf ook wel, dus gaat hij dan maar over op beledigen van de ELP. Ik heb ook ELP gestemd, en dat doe ik een volgende keer ook weer. Scheld je op de ELP, dan scheld je ook op mij en alle anderen die de ELP een warm hart toedragen. Daarmee laat Marco precies zien hoe hij in elkaar steekt.

felthus uit Drachten | 11-10-19 | 11:14

Lekker aan het zuigen Felthus? Wat draagt Felthus aan het feest bij? Niks he?
Je haalt weer enorm veel dingen bij.
Dat iets onder de pet gehouden word....hebben ze zelf beweerd. Bewijs dat je hersenloos achter ze aan loopt.
Als je kon lezen.....ik heb het je meerdere keren aangewezen.
Wat heeft Felthus voor de maatschappij betekent?
Dank zij de melkertbaan ben je aan je job gekomen.
Ga maar lekker een warm hart toe dragen aan je vriendjes ELP. Over niet alle lange tijd is dat feest over. Van de kiezers hoor je veel tegengeluid die anders zo voor waren.
hahaha

Blijf lekker zuigen joh. Je hebt in je leven verder ook niks anders te doen.

marcoaxe uit Houtigehage | 11-10-19 | 23:13

??????? Dank zij de melkertbaan ben je aan je job gekomen. ??????

Wauw.... je weet niet eens wat ik voor werk doe.... Ga ik je ook niet vertellen.... Melkert heeft er echter nooit iets mee te maken gehad. Ik weet wel dat jij er de capaciteiten niet voor hebt, dus stop met dat ongefundeerde gebral van je. Ga jij maar lekker door met beledigen manneke... Je komt vanzelf een keer de verkeerde tegen... En jij noemt jezelf een christen? BAH....
Jou reacties zijn meestal alles behalve christelijk. Walgelijk gewoon...felthus uit Drachten | 12-10-19 | 15:38

He jochie .....Het onderwerp is ''oranje comite organiseert geen 75 jaar bevrijding.
Maar ik kan in jou verhaal niks vinden wat daar op doelt .
Wel kan ik lezen.....het zelfde riedeltje als altijd.
Maar wat ga jij doen .....nu de organisatie niks organiseert?

marcoaxe uit Houtigehage | 12-10-19 | 18:56

He jochie .....Het onderwerp is ''oranje comite organiseert geen 75 jaar bevrijding.
Maar ik kan in jou verhaal niks vinden wat daar op doelt .

Zoals zo vaak is lezen niet je sterkste kant...

ik schreef als eerste in mijn reactie het volgende:
"Het college vroeg om '75 jaar Bevrijding' te organiseren waarbij de wijken en dorpen van Smallingerland ook zijn betrokken....... Mooi toch? Ze willen dat het een feest is voor de hele gemeente en niet alleen voor Drachten. Zelfs Houtigehage moet deel uitmaken van dat feest. Niemand uitsluiten....."

Ik geef overigens ruiterlijk toe dat ik helemaal geen bijdrage lever aan dit feest. Ik ben ook niet gevraagd om dat te doen.
Echter, ik lever ook geen commentaar... Jij doet dat wel. Sterker nog, je doet helemaal niets anders dan commentaar leveren. En alles is in jou ogen de schuld van de ELP, zelfs als die er niets mee te maken heeft zoals in dit geval. Dat het Oranje-commité niet aan de verwachtingen kan voldoen is jammer, maar dat kun je verder niemand verwijten.

Jij zou trouwens óók commentaar hebben wanneer de dorpen van Smallingerland géén onderdeel zouden zijn van het feest. Het is in jou ogen nooit goed.

felthus uit Drachten | 13-10-19 | 13:46

He Jochie?? Wie denk jij dat je bent met je eeuwig gemekker,gezeik en vooral nietszeggend kommentaar. Een doelloos figuur wat al 50 jaar leeft onder een juk wat hij niet af durft te leggen. Stel je voor dat de poort dicht blijft. Droom lekker verder. Schelden en schimpen dat kun je als de beste, verders een mannetje met een trauma waar hij nooit van af komt. Hoe klein moet jou wereldje wel niet zijn? Geen vrouw of man, doordrenkt met de onzin van je fobie. Ik begrijp nu ook waarom je een vrouw wijf noemt. Slechte jeugd?

elcapitan uit Drachten | 12-10-19 | 23:33

Kijk daar is Felthus weer met zijn poedel.
Als de comite er mee stopt, omdat de coalitie zoveel noten heeft op zijn zang heeft....dan kan ik mij wel voorstellen ,dat ze met het geld wat ze er voor krijgen en wat ze moeten realiseren ....dat ze zeggen ; coalitie.....dat kunnen wij niet en dat leggen we bij u terug op jullie schaal.
(Dus zeker aanwijsbaar waar het knelpunt zit.)
Met andere woorden......doe het lekker zelf.
Dus .....coalitie.....uit het pluche en laat maar zien dat jullie met het geld wat jullie zelf beschikbaar stellen of je dat kunt maken voor heel Smallingerland!
Nu 2 vrijwilligers ....Felthus en Elcapitan melden zich vrijwillig zo te zien.
Dus grootbekken.....laat maar es wat zien!
Zal mij een feest worden!

marcoaxe uit Houtigehage | 14-10-19 | 08:33

Wauw. Grootbekken. Weer heel erg christelijk gereageerd hoor. Vertel eens Marco, leer jij dit soort uitspraken op zondag in de kerk of bedenk je ze helemaal zelf?

felthus uit Drachten | 14-10-19 | 10:42

Overigens heeft Marco zelf geen idee wat hij hier allemaal neerzet.
Hij schrijft in zijn reactie het volgende:

"Als de comite er mee stopt, omdat de coalitie zoveel noten heeft op zijn zang heeft....dan kan ik mij wel voorstellen ,dat ze met het geld wat ze er voor krijgen en wat ze moeten realiseren ....dat ze zeggen ; coalitie.....dat kunnen wij niet en dat leggen we bij u terug op jullie schaal."

HOE KOM JE ERBIJ???? in het artikel wordt helemaal niet over geld gesproken. Er staat alleen maar dat het het Oranje-comité aan TIJD ontbreekt en dat ze DAAROM de organisatie niet rond kunnen krijgen.

Dat van dat geld heeft Marco er weer helemaal zelf bij verzonnen.
Dat zogenaamde 'aanwijsbare knelpunt' bestaat alleen in het warrig brein van Marco.

dr8sterhamborgari uit Drachten | 14-10-19 | 12:46

gniffel schreef je toch? Achter Age schreef ik geen komma. Als het moeilijk wordt begint Axie over teksten. Jochie!!! Lees je laatste reactie nu eens door, wat een brijpot. Het feit dat deze nietsnut altijd dan op tekst begint te zeiken, terwijl hij schrijft als iemand van vijf jaar en dan doe ik die van vijf jaar in feite al tekort, is veelzeggend. En omdat het veelzeggend is, zegt het juist niets. Wie kan hier nu chocolade van maken prutser. Ze moeten het feest op zondag houden. Kan Pamme nog meer mekkeren.

unbeliever uit Boelenslaan | 14-10-19 | 10:49

''grootbek de - schreeuwer, brutaal iemand,
iemand met veel praatjes'' En dat stond al in het woordenboek van 2005. Jij zei toch dat je slim was in een ander item......dat blijkt....dus van niet!!! Anders had je het wel geweten. En woordenboek zegt het al....gewoon Nederlands woord. Dus Felthus....voor je iets zegt.....ga eerst op onderzoek uit....of laat je herscholen.

Wel weer raar /opvallend (al weer!!!) dat om 10:42 en Unbeliever om 10;49 en elcapitan om 10:58 aan het schrijven zijn. Bewijs dat het om 1 en de zelfde persoon gaat.
Vreemd dat Unbeliever het anders zo heeft om bij de tekst te blijven....het hier over Age heeft.....maar die komt helemaal hier niet in voor :))))

dr8sterhamborgari ; zie andere item omtrent dit verhaal.

marcoaxe uit Houtigehage | 14-10-19 | 13:00

Marco zegt: Wel weer raar /opvallend (al weer!!!) dat om 10:42 en Unbeliever om 10;49 en elcapitan om 10:58 aan het schrijven zijn. Bewijs dat het om 1 en de zelfde persoon gaat.

Nu heb ik geen idee wie Unbeliever of Elcapitan zijn, maar zij zijn zeker niet dezelfde persoon als ik. Het toeval dat deze mensen kort na elkaar reageren (en vaak net zo over jou denken als ik) is zeker geen bewijs dat we dezelfde persoon zijn.

Als jij vind dat dat bewijs is, dan is dát juist een bewijs dat je niet heel slim bent, maar dat wist ik al lang.
Waar heb ik trouwens gezegd dat ik niet weet wat een grootbek is.
Dat hoef jij me niet uit te leggen hoor.
Ik vond het alleen raar dat de grootste grootbek hier op Waldnet, dit over anderen durft te zeggen.

felthus uit Drachten | 14-10-19 | 16:10

Nu het is niet alleen de zelfde tijd. Als je kunt lezen....lees je meer feiten die er duidelijk op duiden dat jullie het zelfde zijn!!! En dat te ontkennen beduid dat je niet slim bent. Maar je hebt vaker gelogen tegen mij....deze kan er ook nog wel bij hoor!
''Waar heb ik trouwens gezegd dat ik niet weet wat een grootbek is.'' Waar heb ik geschreven dat je dat niet weet?
U deed het af als een onchristelijk woord. U deed af als of ik dat op een zondag bedenk of in de kerk gehoord heb. Nu ik leg u even uit dat het woord al bestaat in een woordenboek van 2005 en dat het woord een normaal Nederlands woord is. Zegt iets over uw kennis vh Nederlands. En nu wil de grootste hypocriet hier mij de les lezen???
U kunt beter de vragen beantwoorden over dit onderwerp aan u gericht. Want u beticht mij toch dat ik van het onderwerp afdwaal....terwijl ik toch zie dat u dat iedere keer doet!!

marcoaxe uit Houtigehage | 15-10-19 | 09:10

Nogmaals, ik zit niet achter de nicknames van Elcapitan en Unbeliever.
Bovendien blijf ik bij mijn standpunt dat jou uitlatingen vaak uiterst onchristelijk zijn.
Ik krijg intussen wel een idee waarom jij zo tegen de koopzondag bent. Jou collega’s (waarvan overigens niemand verplicht op zondag moet werken) krijgen een riante toeslag voor het werken op zondag. Daarnaast krijgen ze er op een andere dag in de week een vrije dag voor terug. Maar Marco voelt zich daarin achtergesteld. Hij loopt die dikke zondag toeslag mis, terwijl hij vindt dat hij toch net zo hard werkt als de rest. Alleen niet op zondag. Misschien zit ik er naast, maar waarom zou je anders tegen de koopzondag zijn? En kom nou niet aankakken dat het niet mag omdat dat in de bijbel staat. Daar staat dat de sabbat de rustdag is. Volgens de joden is dat op zaterdag en niet op zondag. Toch bijzonder dat er zoveel geloofsovertuigingen zijn die alles op hun eigen manier uitleggen? En ze vinden allemaal dat zij gelijk hebben en een ander niet. Een ding hebben ze echter wel gemeen met elkaar. Over het algemeen gedragen ze zich een stuk christelijker dan Marco. Dat ik nu van het onderwerp afdwaal, is omdat jij dat ook steeds doet, dus af ik dat ook. ?

felthus uit Drachten | 15-10-19 | 09:46

Hahaha jij weet echt niet hoe iets zit he? Met toeslagen of iets dergelijks. haha

Maar je kent Elcapitan niet eens. Vreemd....want elders (andere item) van tijden geleden staat iets heel anders.
Ik heb vele mensen die niks met het geloof hebben .....oprechter zien spreken dan jij. Die vloeken, tieren , liegen en razen niet zo onbehouwen dan als jij doet. overigens zijn er meer in jou buurt die dit over jou zeggen!!!!

Maar even over het onderwerp terug te komen. Onderwerpen waar jij nog al vaak van afdwaalt en anderen ook probeert mee in te trekken....

Ik had het niet eens over de ELP .....terwijl jij er zelf over begon. Volgens jou beledigde ik hen .... 11:14 uur. En zo probeer je van alles. Om maar te zuigen.
Felthus draagt zelf nergens aan bij.
Wel de grootste bek ,maar dat is gebruikelijk. Zie je vaker in de achter stands wijk waar die woont . Niemand kan het in zijn ogen goed doen.
Ben ik het niet....zit je bij een andere te zuigen.
Maar ik kan er wel tegen......
Ik kon van hem de hik krijgen. Dat is behoorlijk wat erger dan wat ik uit een Nederlands Woordenboek haal.

marcoaxe uit Houtigehage | 15-10-19 | 12:29


“Hahaha jij weet echt niet hoe iets zit he? Met toeslagen of iets dergelijks. haha”


De CAO van de ALDI is gewoon terug te vinden op internet, dus ik weet precies hoe het zit met jullie toeslagen. Dat je daar verder niet op ingaat en meteen de aandacht daarvan probeert geeft aan dat ik het aardig bij het juiste eind heb.

En idd, je mag van mij nog steeds de eeuwige hik krijgen. Dat gun ik namelijk iedereen die respectloos is naar een ander. Zeker aan mensen die een vrouw benoemt als ‘dat wijf’

felthus uit Drachten | 15-10-19 | 18:17

Het onderwerp is 75 jaar bevrijding. En als je dan in huis haalt Dhr Felthus....dan kom je uiteindelijk uit op de COA.
(nu moet ik even lachen ....omdat er in de CAO verder geen toeslagen en vergoedingen en andere prestaties worden vermeld ....of dan moet het zijn van maaltijdenvergoeding :))))

''En idd, je mag van mij nog steeds de eeuwige hik krijgen. Dat gun ik namelijk iedereen die respectloos is naar een ander. Zeker aan mensen die een vrouw benoemt als ‘dat wijf’ ''

Nu als Felthus goed had gelezen.....dan heb ik niet 1 wijf ,maar meerdere aangesproken als wijf.
En wijf .....betekend gewoon vrouw.
Als .....Felthus goed had gelezen ....en gestudeerd had of beter op school had opgelet....dan zou hij dit geweten kunnen hebben.
gniffflllll :)))))

marcoaxe uit Houtigehage | 15-10-19 | 21:35

cao ipv coa :))))

marcoaxe uit Houtigehage | 15-10-19 | 22:48

Misschien toch een keer je eigen CAO nalezen Marco. Daarin staat gewoon te lezen dat er voor het werken op zon- en feestdagen, een toeslag van 100% wordt gegeven. Dat vind jij niet leuk. Dat dubbele salaris loop jij mis omdat jij op zondag in de werk moet zitten en daarom ben je ook zo vreselijk gekant tegen de koopzondag. Het hoeft niet. Ook jij kan op zondag gaan werken en een dubbel salaris krijgen voor die dag. En daarnaast lekker een ander dagje vrij door de week. Misschien op zaterdag, dan kun je met mensen van een andere stroming de Sabbat vieren. Ander inzichten zouden misschien verhelderend voor je kunnen werken.

felthus uit Drachten | 15-10-19 | 23:52

Och, een typfoutje. Er staat dat je in de werk moet zitten ipv kerk. Bij deze gecorrigeerd.

felthus uit Drachten | 16-10-19 | 00:07

''terwijl hij vindt dat hij toch net zo hard werkt als de rest.'' Waar schrijf ik dat?
''Dat vind jij niet leuk.'' Waar schrijf ik dat?
''Dat je daar verder niet op ingaat en meteen de aandacht daarvan probeert geeft aan dat ik het aardig bij het juiste eind heb. ''. Als je goed gelezen had....had ik dat al in een andere item al op gereageerd!!!!

''De CAO van de ALDI is gewoon terug te vinden op internet, dus ik weet precies hoe het zit met jullie toeslagen.''

Jij weet helemaal niks wat ik verdien....laat staan over allerhande toeslagen en beloningen....naast het cao.
Dat die verre beter zijn dan dat arm tierige loon wat u met uw melkertbaan verdient....is mij duidelijk.
Zelfs zonder de toeslag van de zondag...heb ik meer loon dan u !!! hahaha

En u weet beter....toch? Gezondheid gaat voor geld. Vraag het u vrouw....als ze mocht kiezen tussen geld en haar gezondheid.
Vraag het de mensen die 75 jaar bevrijding vieren.......loon of vrijheid.
Dan maakt het de toeslagen niet eens meer uit joh.
Heb jij wel es in een lijkenhemd wel es zakken gezien?
Dus 75 jaar vrijheid.....Nu er zijn vrijwilligers nodig. U vind dit toch zo mooi om te vieren? Nu samen met je vriendjes van de coalitie......laat ons verrassen!

marcoaxe uit Houtigehage | 16-10-19 | 01:14

Dus ik heb een laag loon met een Melkert baan en Marco heeft meer loon dan ik....

Knappe bewering hoor.
Je laat met deze opmerkingen weer precies zien hoe je in elkaar steekt.

Al meerdere keren zeg jij dat ik een zgn Melkertbaan zou hebben. Vertel eens Marco, wat voor werk doe ik dan? Jij weet ook helemaal niet wat voor inkomen ik heb, dus door te beweren dat jij meer loon hebt dan ik, laat maar weer zien hoe dom je werkelijk bent.

Dan schrijf je ook nog de volgende warrige zin: "Heb jij wel es in een lijkenhemd wel es zakken gezien?"

Hoewel het warrig is geschreven, denk ik te begrijpen wat je bedoelt. Het antwoord is JA. Beroepshalve ook wel vaker dan 1 keer.... Dus bespaar me je mooie praatjes. Doe jezelf een plezier en hou op met het verkondigen van dit soort onzin. Je zet jezelf compleet te kakken man.

felthus uit Drachten | 16-10-19 | 10:49

''terwijl hij vindt dat hij toch net zo hard werkt als de rest.'' Waar schrijf ik dat?
''Dat vind jij niet leuk.'' Waar schrijf ik dat?
''Dat je daar verder niet op ingaat en meteen de aandacht daarvan probeert geeft aan dat ik het aardig bij het juiste eind heb. ''. Als je goed gelezen had....had ik dat al in een andere item al op gereageerd!!!!

En het gaat nog steeds over dat het comite en over 75 jaar bevrijdingsfeest.
Dank zij jou vriendjes die vrijwilligers van het comite het onmogelijke vragen van hun kunnen ,met een bedrag waar je bij voorbaat weet dat dat niet te realiseren is.... Dan is de voor de hand liggende gezegde ; ELP /Coalitie ....en vriendjes van hun....organiseer zelf voor het bedrag wat er staat.....het 75 jaar bevrijding feest. Laat zelf nu es zien dat wat je zelf voor ogen hebt , dat dat te organiseren valt. Ik snap heel duidelijk dat het comite terug geeft.
Als bv vrijwilliger ben niet helemaal gek!!

Hahaha beroepshalve zegt Felthus.Dus bespaar me je mooie praatjes. Doe jezelf een plezier en hou op met het verkondigen van dit soort onzin. Je zet jezelf compleet te kakken man....met je beroepshalve hahaha!

marcoaxe uit Houtigehage | 17-10-19 | 11:55

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Nog geen account? Klik hier voor een nieuw account of klik hier om in te loggen

5,2 °C

Meting: 05.25 uur

11 inbraken

(30 dagen)

13 inbraken

(vorige maand)

 
 
Nieuwste items
Meest gelezen
 
 
5 jaar geleden
10 jaar geleden
15 jaar geleden